Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Önkormányzati hírek'
2015 február 27 péntek - 13:40:42     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0
Akácos utca lett a volt Néphadsereg utca neve

A Képviselő-testület 2015. február 26-i ülésén döntött arról, hogy a Néphadsereg utcát Akácos utcára nevezi át az utcában lakók javaslatának figyelembe vételével. Így módosításra került az utcanévről, házszámtábláról, valamint a házszámozás szabályairól szóló 25/2014. (IX. 02.) számú önkormányzati rendelet is. A módosításra azért volt szükség, mert a Polgármesteri Hivatalhoz 2015. február 3-án törvényességi felhívás érkezett a Pest Megyei Kormányhivataltól a Néphadsereg utca elnevezésével kapcsolatban, melyet a A Képviselő-testület 2015. február 12-i ülésén sürgősségi előterjesztésben tárgyalt meg. A Pest Megyei Kormányhivatal törvényességi felhívása tartalmazza, hogy az Mötv. 14. par (2) bekezdés a)-b) pontja alapján közterület, (ill. önkormányzat tulajdonában álló közintézmény) nem viselheti olyan kifejezés vagy szervezet nevét, amely a XX. századi önkényuralmi politikai rendszerre közvetlenül utal, ezért Dr. Tarnai Richárd kormánymegbízott felhívta az önkormányzat figyelmét, hogy a felhívást 30 napon belül tűzze napirendjére. 


Olvasd tovább...
2015 február 27 péntek - 10:37:27     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

A Nemzeti Kulturális Alap Építőművészet és Örökségvédelmi Kollégiuma (továbbiakban NKA) az alábbi pályázatokat támogatta csökkentett összeggel: 

a volt Ungár-kúria a tetőfelújítás, födém-megerősítés és részleges homlokzat-felújítása után
1. A volt Ungár-kúria részleges homlokzat-felújítása, nyílászáró cserékkel, nyugati oldalkerítés helyreállítása, falfestéskutatás, portikusz helyreállítása (Szolnoki út 3.)

Igényelt támogatási összeg:
6 291 117 Ft
Megítélt támogatási össze:
4 000 000 Ft
 
2. A volt Kostyán István-kúria külső nyílászáróinak korszerűsítési munkái: ablakok cseréje és felújítása, külső nyílászárók cseréje (Abonyi Lajos u. 8.)

Igényelt támogatási összeg: 6 545 883 Ft
Megítélt támogatási összeg: 3 000 000 Ft
 
3. A volt Márton-kúria fafödémek helyreállítása, padlásfödém hőszigetelése, külső munkák (részleges vakolatcsere, szivárgóépítés, új járda) (Kálvin u. 9.)

Igényelt támogatási összeg: 4 535 288 Ft
Megítélt támogatási összeg: 3 000 000 Ft

Mindhárom pályázat esetében:
Program kezdete: 2015. április 06.
Program vége: 2015. augusztus 31.


Olvasd tovább...
2015 február 27 péntek - 09:50:36     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

A Pest Megyei Kormányhivatal köznevelési ágazatai irányítási körében eljárva a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 50. §. (8) bekezdésben foglalt felhatalmazás alapján kijelöli a Pest megye közigazgatási területén működő állami feladatot ellátó pedagógiai szakszolgálatot ellátó köznevelési intézmények működési körzetét.


 
(A körzetek megtekintéséhez kattintson a fenti linkre.)
 
 
 
(A hirdetmény megtekintéséhez kattintson a képre.)

2015 február 20 péntek - 16:31:22     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

Tisztelettel meghívom 2015. február 26-án du. 14.00 órakor tartandó Képviselő-testüelti ülésre.

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Díszterme.

A meghívó teljes tartalma IDE kattintva nyitható meg.
2015 február 20 péntek - 16:30:31     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

Magyarország köztársasági elnöke az Országos Bírósági Hivatal elnökének előterjesztésére az ez évi ülnökválasztást 2015. március 7. napja és 2015. április 30. napja közé eső időtartamra tűzte ki. A bíróságok számára rendkívül fontos, hogy – az Alaptörvényben rögzített társas bíráskodás elvének megfelelően – az ítélkezés menetében megfelelő számú ülnököt tudjanak foglalkoztatni. Magyarország Alaptörvénye Bíróság fejezetének 27.cikk (2) bekezdése értelmében törvény által meghatározott ügyekben és módon nem hivatásos bírák is részt vesznek az ítélkezésben. A bíróságok ülnökeit az önkormányzati képviselő-testületek 2011. évben választották utoljára, megbízatásuk az új ülnökválasztástól számított 30 nap elteltével jár le. A Bírák jogállásáról és javadalmazásáról szóló törvény  ( a továbbiakban Bjt.) 212. § (1) bekezdése szerint ülnöknek az a 30. évét betöltött magyar állampolgár választható meg, aki nem áll a cselekvőképességet érintő gondnokság, vagy támogatott döntéshozatal hatálya alatt, továbbá büntetlen előéletű és nem áll közügyektől eltiltás hatálya alatt sem.


Olvasd tovább...
2015 február 20 péntek - 11:23:07     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

A Képviselő-testület 2015. február 12-én tárgyalta az abonyi 966, 967 és 968 helyrajzi számú belterületi ingatlanok („Lidl-telek”) megvásárlásával kapcsolatos adásvételi szerződés jóváhagyását. A Képviselő-testület még a tavalyi évben 112/2014. (V. 12.) számú határozatában döntött a fent nevezett helyrajzi számú, Csillag Zsigmond és Szelei út sarkán lévő, egymással szomszédos belterületi ingatlanok megvásárlásáról. A területet a Római Katolikus Egyház értékesítette korábban a LIDL Magyarország Kereskedelmi Bt. számára. A Képviselő-testület vételi ajánlatott tett 17.000.000 Ft + Áfa, azaz 21.590.000 Ft értékben a az Üzletlánc részére. Jagicza Imre, az áruházlánc projektvezetője a szerződés-tervezetet áttekintette, módosításaival együtt megküldte az önkormányzat részére, melyet dr. Tóta Áron ügyvéd jogilag elfogadhatónak tartott.


Olvasd tovább...
2015 február 19 csütörtök - 08:37:39     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (továbbiakban: Áht.) 24.§ (3) bekezdése értelmében: „A jegyző által előkészített költségvetési rendelet-tervezetet a polgármester, a központi költségvetésről szóló törvény hatálybalépését követő negyvenötödik napig nyújtja be a képviselő testületnek.” A 2015. évi költségvetés rendelet-tervezetét a Polgármesteri Hivatal Gazdasági Osztálya elkészítette, melyet Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. február 12-i ülésén tárgyalt meg, és fogadott el. A költségvetési rendelet bevételi-kiadási tervszámai az Mötv. 111. § (4) bekezdésében foglaltaknak eleget tesznek, azaz terv szinten nem jelentkezik működési hiány. Az önkormányzati kötelező és önként vállalt feladatok ellátására, finanszírozására - a rendeletben meghatározott mértékig - a tervezett források fedezetet nyújtanak.


Olvasd tovább...
2015 február 18 szerda - 13:29:01     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

A MÁV-START Zrt. tájékoztatta a Személyközlekedési Igazgatóságot, hogy 2015. március 01-jétől 2015. április 08-ig Szolnok – Püspökladány állomások között végzett pályaátépítési munkák miatt a mellékletben szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. 
 
 
Módosított menetrend: IDE kattintva!
2015 február 18 szerda - 08:51:32     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

Abony Város Önkormányzata, Csemő Község és Dánszentmiklós Község Önkormányzataival közösen, sikeresen pályázott a Közép-Magyarországi Operatív Program támogatási rendszeréhez kapcsolódó „Elektronikus helyi közigazgatási infrastruktúra fejlesztése c. konstrukcióra. A KMOP-4.7.1-13-2013-0006 azonosító számú, „Elektronikus közigazgatási infrastruktúra fejlesztése Abony, Dánszentmiklós és Csemő településeken” című pályázat 30.536.261 Ft támogatásban részesült. A támogatás mértéke, a projekt összköltségének 100%-a. Az önkormányzati „ASP” központ nagy teljesítményű és kapacitású, magas biztonságú, magas rendelkezésre állású, korszerű eszközökből kiépített IT központ útján szolgálja ki a településeket. 


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 37 38 39 ... 43 44 45
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények