Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Önkormányzati hírek'
2018 szeptember 18 kedd - 11:30:52     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0
Táborhegy-dűlő 0305. hrsz. és Táborhegy-dűlő (III.) 0313. hrsz

reszleges_forgalomkorlatozas_abonyban_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg   Ezúton értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a korábbi tájékoztatással összhangban, a Duna-Tisza Aszfalt Korlátolt Felelősségű Társaság 2018. szeptember 6-án megkezdte az "Abony külterületi útjainak fejlesztése és a karbantartáshoz szükséges munkagép beszerzése" című projekt fizikai megvalósítását, melynek keretében a Táborhegy-dűlő, a Belsőerdő-dűlő és a Temető-dűlő által érintett külterületi utak felújításával makadám típusú utat alakítanak ki.

   A vállalkozó által készített előzetes ütemterv módosítása alapján 2018. évben a Táborhegy-dűlő által érintett utak, 2019-ben a Belsőerdő- és a Temető-dűlőhöz kapcsolódó, a projekt által érintett utak felújítása történik meg.


Olvasd tovább...
2018 szeptember 14 péntek - 10:54:03     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

Tisztelt Lakosság! Több internetes megosztás és lájkvadász oldal terjeszti azt a valótlan információt, melyre sokan felkapták a fejüket, hogy 2,5 millió forintos lakáskorszerűsítési támogatást lehet bárkinek igényelnie, mindenkinek jár alanyi jogon, csak kérelmeznie kell a megfelelő nyomtatványon az önkormányzatoknál.

   Ha megigényli bárki is, rövid időn belül már utalják is a pénzt lakásfelújításra, korszerűsítésre. Már két héten belül a zsebünkben lesz az összeg, amit szabadon költhetünk lakásunk felújítására. Eleve gyanús az összeg és a kiutalási határidő is.

   Az elmúlt időszakban több ügyfél felkereste az Abonyi Polgármesteri Hivatalt azzal, hogy a tárgyban forgó támogatással kapcsolatban érdeklődjön, vagy megigényelje azt. Ezúton tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a fenti támogatási forma nem létezik, ezért arra igénylést, kérelmet nem lehet benyújtani!

   Napok óta kering az álhír, és kedvesen arra kérik az arra tévedt olvasót, hogy ezt a remek hírt ossza meg minden ismerősével, hadd értesüljön róla minél több ember. Nyilván azért kérik ezt, mert elsődleges céljuk a minél több olvasó, hogy ezáltal nagyon nézettségre és nagyobb bevételre tegyenek szert. Ezek a "híroldalak" elferdítenek, kitalálnak olyan híreket, melyek a legnagyobb olvasói csoportot tud megérinteni, melyek a legtöbb embert érdekel.

   (Azok az oldalak, melyek erre kérik az olvasóikat, általában gyanúsak, mert feltételezhető, hogy csupán a nézettségre utaznak, nem pedig az a céljuk, hogy embereket tájékoztatássák a valódi információkról.)

Kérjük a tájékoztató szíves tudomásul vételét.

Abony, 2018. szeptember 14.
 
Abony Város Önkormányzata


2018 szeptember 12 szerda - 07:59:25     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

javaslatkeres_abony_kozmuvelodeseert_cim_adomanyozasara_abonyban_abony_abonyi_abony.hu_2018.jpg   Az „Abony Közművelődéséért” kitüntetés adományozásának rendjét Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének a kitüntetések alapításáról és adományozásuk rendjéről szóló 6/2015. (II.27.) számú rendelete (a továbbiakban: Rendelet) szabályozza, melynek III. fejezete szerint
III. fejezet

„Abony Közművelődéséért” kitüntetés

10. §

   Abony Város Képviselő-testülete „Abony Közművelődéséért” kitüntetést adományozhat a város kulturális, közművelődési, közgyűjteményi, művészeti életében elért kimagasló érdemek elismeréseként azon magánszemélyeknek, civil közösségeknek, civil szervezeteknek, akik közösségi munkájukkal és a közéletben való részvételükkel - a kitüntetés odaítélését megelőző 5 évben -hozzájárultak Abony kultúrájának gondozásához, a közösségi művelődéshez, a város kulturális színvonalának emeléséhez, helyi és országos közművelődési, tanulmányi, zeneművészeti versenyeken kiemelkedő teljesítményt nyújtottak.

Nagyításért kattintson a képre!


Olvasd tovább...
2018 szeptember 11 kedd - 16:10:30     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0
2018/09/06

sajtokozlemeny_kezdetet_veszi_az_uzleti_park_kivitelezese_abonyban_2018_09_06.jpg   A Nemzetgazdasági Minisztérium az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és a hazai központi költségvetési előirányzatból 306,43 millió Ft összegű, vissza nem térítendő támogatásban részesítette Abony Város Önkormányzatát az „Üzleti Park kialakítása a volt Vásártér területén” című projekt megvalósításához. A támogatás 100 %-os intenzitású.

   Abony Város Önkormányzata eredményesen pályázott „Az üzleti infrastruktúra fejlesztésének támogatása Pest megyében” című, VEKOP-1.2.2-2015 azonosító számú felhívásra. A közbeszerzési eljárás lezárását követően, a legkedvezőbb ajánlatot tevő Türei és Társa Korlátolt Felelősségű Társasággal 2018. szeptember 4-én aláírásra került a vállalkozási szerződés, így megkezdődik a projekt fizikai megvalósítása.
 
   Abony Város Önkormányzatának Integrált Városfejlesztési Stratégiájában és a 2014-2018. évre vonatkozó Gazdasági Programjában is kiemelt helyen szerepel a helyi és az Abony város közvetlen környezetében (Dél-Pest megyei kistérség) elhelyezkedő települések mikro-, kis- és középvállalkozásainak infrastrukturális fejlesztési elképzeléseinek feltételeit megteremtő „Ipari Park” kialakítása. Az épülő Üzleti Park területi adottságait és megközelíthetőségét figyelembe véve vonzó lehet mind a település, mind a térség gazdasági szereplői számára. A beruházás helyszíneként szolgáló Mátyás király út a 40-es számú főúthoz csatlakozik, és azon keresztül az épülő M4-es gyorsforgalmi úthoz, valamint közvetlen kapcsolattal rendelkezhet a tervezett M8-as autópálya M4-M8 csomópontjához.

A sajtóközlemény megtekintéséhez kattintson a képre!


Olvasd tovább...
2018 szeptember 11 kedd - 15:45:30     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0
2018/09/06

   A Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból és a hazai központi költségvetési előirányzatból 119,61 millió Ft összegű, vissza nem térítendő támogatást nyújt az „Abony külterületi útjainak fejlesztése és a karbantartáshoz szükséges munkagép beszerzése” című projekt megvalósításához. A támogatás 90 %-os intenzitású.
 
   Abony Város Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a Vidékfejlesztési Program keretén belül a „Külterületi helyi közutak fejlesztése, önkormányzati utak kezeléséhez, állapotjavításához, karbantartásához szükséges erő- és munkagépek beszerzése” című, VP6-7.2.1-7.4.1.2-16 azonosító számú felhívásra. A projekt a fizikai megvalósítás szakaszába lép, miután a közbeszerzési eljárás lezárását követően, a legkedvezőbb ajánlatot tevő Duna-Tisza Aszfalt Korlátolt Felelősségű Társasággal 2018. szeptember 4-én aláírásra kerültek a vállalkozási szerződések.
 
   Az utak fejlesztésére vonatkozó közel 100 millió Ft összegű európai uniós és hazai költségvetési támogatás segítségével Abony város külterületén három külterületi dűlőút egyes szakaszai újulnak meg, összesen 4312 méter hosszúságban. Stabilizált, hatékonyan karbantartható, 4 méter szélességű útalapot, ill. ún. makadám utat alakítanak ki a jelenlegi földút felújításával, valamint a csapadékvíz-elvezetés megoldásával. A vállalkozási szerződések szerint két önálló területi pozíció szerint kerül sor a megvalósításra.

A sajtóközlemény megtekintéséhez kattintson a képre!


Olvasd tovább...
2018 szeptember 04 kedd - 14:15:55     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

kezdodik_kulteruleti_utak_fejlesztese_abonyban_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg   Örömmel tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a fizikai megvalósítás szakaszába lép a külterületi dűlőutak felújítása Abonyban.

   A közbeszerzési eljárás lezárását követően a mai napon, a legkedvezőbb ajánlatot tevő Duna-Tisza Aszfalt Korlátolt Felelősségű Társaság képviselőjével, Tóth Andrea ügyvezető igazgató asszonnyal aláírásra kerültek a vállalkozási szerződések.

   A szerződések alapján két önálló területi pozíció szerint kerül sor a megvalósításra. Az 1. rész a Belsőerdő-dűlő és a Temető-dűlő, a 2. rész a Táborhegy-dűlő által érintett utak kivitelezésére vonatkozik.

   A vállalkozó által készített ütemterv szerint 2018. évben a fentebb részletezett 1. rész kivitelezési munkáira kerül sor, 2019. évben a 2. rész megvalósítása történik meg.

Nagyításért kattintson a képekre!


Olvasd tovább...
2018 szeptember 04 kedd - 13:58:56     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

   Örömmel tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a fizikai megvalósítás szakaszába lép az Üzleti park kivitelezése Abonyban, a volt Vásártér területén.

   A közbeszerzési eljárás lezárását követően a mai napon, a legkedvezőbb ajánlatot tevő vállalkozás, a Türei és Társa Korlátolt Felelősségű Társaság képviselőjével, Türei István ügyvezető igazgató úrral aláírásra került a szerződés.

   A kivitelezést végző cég által készített ütemterv alapján 2018. évben a víz, a szennyvíz és az elektromos alapvezetékek kiépítésére, valamint a szolgáltatóház szerkezetépítési munkáira kerül sor. A fennmaradó munkák a jövő évben folytatódnak és fejeződnek be.

   A vállalkozóval történt egyeztetés alapján a munkaterület átadás-átvétel 2018. szeptember 06-án, 11:00 órakor lesz.

Nagyításért kattintson a képekre!


Olvasd tovább...
2018 augusztus 19 vasárnap - 16:43:28     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

   2018. augusztus 23-án (csütörtök) légi, kémiai szúnyoggyérítést végeznek Abonyban, a polgári napnyugtát megelőző 1,5 órában - tájékoztatta az önkormányzatot a védekezést végző cég, a PMG Szúnyogkontroll Konzorcium.

Tartaléknapok: 2018. augusztus 24-25. (kedvezőtlen időjárás esetén)

   Az országos központi szúnyoggyérítés keretében történő gyérítés során felhasznált szer kizárólag a csípőszúnyog lárvákat pusztítja el, a szer a környezetre nincs káros hatással - közölte a kezelést végző cég.

   A védekezés során CORATRIN, AQUA K-OTHRIN, illetve MOSQUITOX 1 ULV Forte készítmények kerülnek felhasználásra. A szer kijuttatott formájában kizárólag rovarokra van káros hatással, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes. A készítmény a méhekre lehet veszélyes, ezért az önkormányzat értesítette a méhészeket. Ezen a fórumon is tisztelettel kérjük őket, hogy gondoskodjanak a rajok elzárásáról.

Abony Város Önkormányzata 

Darányi Erika


2018 augusztus 17 péntek - 09:52:22     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

   Tisztelettel meghívom a 2018. augusztus 21-én (kedd) du. 17:00 órakor tartandó rendkívüli Képviselő-testületi ülésre.

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Díszterme  
 

   Tisztelettel meghívom a 2018. augusztus 30-án (csütörtök) du. 14:00 órakor tartandó  Képviselő-testületi ülésre.   

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Díszterme 


Tisztelettel,
Romhányiné Dr. Balogh Edit
polgármester

  
Oldal:  1 2 3 4 ... 46 47 48
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények