Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Önkormányzati hírek'
2017 augusztus 25 péntek - 08:17:38     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

Tisztelettel meghívom a 2017. augusztus 31-én (csütörtök) délután 14:00 órakor tartandó Képviselő-testületi ülésre.

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Díszterme
 
Tisztelettel,
Romhányiné Dr. Balogh Edit
polgármester
 
Az ülést 14 órától élőben, online közvetítjük a honlapon!
 
 


2017 augusztus 16 szerda - 08:17:42     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

varoshaza.jpgTisztelettel várok minden kedves érdeklődőt Abony Város Arculati Kézikönyv tárgyában tartandó LAKOSSÁGI FÓRUMRA.

A fórum helye: Abonyi Polgármesteri Hivatal Díszterme
Időpontja: 2017. augusztus 23. (szerda) 16.00 óra

Kérem Önöket, mondják el véleményüket, és tegyék meg javaslatukat. 

Tisztelettel: Romhányiné dr. Balogh Edit
polgármester


2017 augusztus 10 csütörtök - 14:57:44     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy lakossági panaszbejelentés alapján állítólagos fertőzésveszély merült fel az Abonyi Városi Termál- és Strandfürdőben. A panaszos által kifogásolt időszakban, 2017. július 31-én levett vízminta eredménye a mai napon megérkezett.

Sem bakteriológiai, sem kémia szempontból nem találtak kifogásolható értéket. A közegészségügyi vizsgálatok során hiányosságokat nem tártak fel.


A Városi Termál- és Strandfürdő vize a híresztelésekkel ellentétben tehát kiváló minőségű. A strand területén található hatalmas, árnyat adó fák alatt megpihenhetünk, és emellett összesen öt - köztük ásványvizes - medencében mártózhatunk meg, kedvező, évek óta nem emelkedő árak mellett. A szaunát kedvelők is örömüket lelhetik a néhány éve működő szolgáltatásban. Éjszakai fürdőzésre is várják az érdeklődőket, minden pénteken 20-24 óra között.

A fotóra kattintva képgaléria nyílik.


2017 augusztus 01 kedd - 15:42:50     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

berlakasok_kossuth_ter_abony_abony.hu_2017.jpgNagy igény van Abonyban az önkormányzati bérlakásokra. Több mint ötven helyi lakos nyújtott be - szociális és nem szociális alapon - erre vonatkozóan kérelmet a Városházán.

Abony Város Önkormányzata lehetőségeihez mérten igyekszik a lakásállományát felújítani, az állagmegóvási munkákat elvégezni. Így készülhetett el tavaly két önkormányzati társasház, a Kossuth tér 3. és a Vasút út 2. szám alatti épületek tetőfelújítása több mint 25 millió Ft ráfordítással. Utóbbi épület rekonstrukciója újabb mérföldkőhöz érkezett, miután megtörtént a homlokzatának és a nyílászáróinak javítása szintén önkormányzati forrásból. Jelenleg az ingatlan belső közlekedőfolyosójának vakolatjavítását és festését végzik a szakemberek. A Képviselő-testület elidegenítésre jelölte ki a Kossuth tér 2-4. szám lakásokat, melyekre elsősorban a benne lakók éltek elővásárlási jogukkal. Az értékesítésből befolyt bevételeket a lakásállomány állagmegóvására fordítják, a lakhatatlanná vált bérlakásokat elbontják. A hivatal felmérte az önkormányzati lakások állapotát és javaslatot tett azok felújítására.
Olvasd tovább...
2017 július 28 péntek - 08:36:46     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

varoshaza.jpgTisztelettel meghívom a 2017. augusztus 03-án (csütörtök) délután 14:00 órakor tartandó rendkívüli Képviselő-testületi ülésre.

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal díszterme
 
Tisztelettel,
Romhányiné Dr. Balogh Edit
polgármester
 


2017 július 27 csütörtök - 14:43:05     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

Június közepén vált hivatalossá, hogy Abony városa 306.434.099,-Ft-ból építheti meg Üzleti parkját a volt Vásártér területén, ezért a június 29-i ülésen a nyertes projekttel kapcsolatos döntések sürgősségi előterjesztésként kerültek a képviselők asztalára.

A műszaki ellenőri, a tervezési, a közbeszerzési és a nyilvánosság biztosításához kapcsolódó feladatok ellátására ajánlatokat kérnek be. A nyertes ajánlattevők kiválasztásáról a Pénzügyi Bizottság dönt. A műszaki szakértői és pénzügyi projektmenedzsment feladatokkal az Abonyi Városfejlesztő Kft-t bízták meg. Az ülésen elhangzott, az építési munkák 2018 tavaszán kezdődhetnek meg.Olvasd tovább...
2017 július 24 hétfő - 13:33:48     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

kedvtelesbol_tartott_allatok_kobor_koszalo_ebek_kutyak_abony_abony.hu_2017.jpgÖnkormányzati rendelettel szorítaná vissza a Képviselő-testület a településen kóborló és kószáló ebek számát. A kedvtelésből tartott állatok - köztük a kutyák - tartásának szabályairól alkottak rendeletet a 2017. június 29-i Képviselő-testületi ülésén.

865 ebet vallottak be az abonyi lakosok

Az állatvédelmi törvény 42/B. § alapján a tartás helye szerint illetékes települési önkormányzat eb rendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel háromévente legalább egy alkalommal ebösszeírást végez. A 2016. évi ebösszeírás során az abonyi lakosok 865 ebet vallottak be.

Sokszor látni a város területén szabadon kóborló, kószáló kutyákat, melyek veszélyforrást jelenthetnek a lakosság számára.


Olvasd tovább...
2017 július 14 péntek - 16:34:33     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

gyalog_atkelohely_abony_szolnoki_uti_nagytemeto_abony.hu_2017.jpgA járdák, utak felújításáról, közlekedési táblák kihelyezéséről és a parkolási gondok enyhítéséről is tárgyaltak a képviselők a június végi Képviselő-testületi ülésen.
 
A járdák felújítására már korábban felállítottak egy sorrendet. Tavaly új járda készült a Gyulai iskola előtt, idén januárban pedig a Szelei és az Újszászi út közötti piac és üzletsorok kaptak viacolor burkolatot. A közelmúltban újították fel a Taverna és a Takarékszövetkezet közötti járdát a Ceglédi úton.


Olvasd tovább...
2017 július 14 péntek - 08:02:07     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

viragos_abonyert_palyazat_abony_abony.hu_2017.jpg2017. július 21-ig nyújthatnak be pályázatot az abonyi lakosok a "Virágos Abonyért" pályázati felhívásra.

A pályázatra három kategóriában lehet nevezni: kertes ház (családi ház), utca és balkon kategóriákban

A díjazottak 1 évig kommunális adómentességben részesülnek, valamint a kertes ház kategória nyertese 10.000.- Ft pénzjutalomban is részesül.

Pályázni adatlap benyújtásával lehet, melyet az Abonyi Polgármesteri Hivatal Településfejlesztési Osztályán lehet átvenni ügyfélfogadási időben, ingyenesen, vagy letölthető honlapunkról.


Olvasd tovább...
2017 július 10 hétfő - 15:41:30     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

satorne_toth_melinda_pingvines_ovoda_es_bolcsode_abony_abony.hu_2017.jpgIsmét Sátorné Tóth Melindának szavazott bizalmat a Képviselő-testület, amikor egyhangú szavazattal a jelenlegi intézményvezetőt bízta meg további 5 évre a Pingvines Óvoda és Bölcsőde vezetői feladataival.

A pályázat kiírására azért volt szükség, mert az óvoda- és bölcsőde vezetőjének korábbi megbízása 2017. július 31-én lejárt. A jelenlegi intézményvezető ismét érvényesen pályázta meg az állást. Miután a nevelőtestület és a városvezetés is elégedett munkájával, ezúttal már harmadik alkalommal nevezte ki a Képviselő-testület a Pingvines Óvoda és Bölcsőde élére.


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 4 ... 38 39 40
Közérdekű információk

Programajánló

*****
 
*****
*****
*****
 
*****
*****
 
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények