Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Önkormányzati hírek'
2018 június 04 hétfő - 07:56:45     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

   Évek óta hagyomány településünkön, hogy az önkormányzat által alapított „Abony Közoktatásáért” kitüntetéseket a Városi Pedagógusnapon adják át, melyet idén 2018. június 1-jén ünnepeltünk az Abonyi Lajos Művelődési Házban.

   A rendezvényen Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony és Fodor Gábor, a Ceglédi Tankerületi Központ igazgatója is köszönetét fejezte ki a település óvodáiban, iskoláiban dolgozó pedagógusoknak és a pedagógusmunkát segítőknek. Az ünnepségen köszöntötték a jubiláló, a nyugdíjba vonuló, valamint az arany-, gyémánt-, vas-, és rubindiplomás pedagógusokat is. Az alkalmat megragadva a Ceglédi Tankerületi Központ is díjazta a kiemelkedő munkát végző tanerőket.

A képekre kattintva fotógaléria nyílik a pedagógusnapi ünnepségről!


Olvasd tovább...
2018 május 25 péntek - 06:42:34     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Liget utcában csőtörés történt egy nyomócsőben.

   A Daköv Kft. Abonyi Üzemigazgatóságának szakemberei a tegnapi napon már megkezdték a probléma elhárítását. A teljeskörű javítási munkákat (a talajvízszint csökkentéséhez áramra van szükség) várhatóan hétfőn (2018.05.28.) tudják elvégezni. Ezen a napon átmeneti vízhiány lesz tapasztalható a Liget utcában és környékén.

   A balesetek elkerülése érdekében 2018. május 25-én, előreláthatólag 10:00 órától visszavonásig ideiglenes forgalomkorlátozásra kerül sor a Liget utcában az alábbiak szerint:

A Vörösmarty utca felől nem lehet behajtani a Liget utcába, csak az Abonyi Lajos utca felől. Az utca elejére zsákutca táblát helyezünk ki.

A hiba elhárítása várhatóan 1 hétig is eltarthat, de bízunk benne, hogy a szakemberek a jövő hét elején el tudják végezni a szükséges javítási munkákat.

Szíves türelmüket és megértésüket kérjük!

Abony, 2018. május 25.

Abony Város Önkormányzata


2018 május 24 csütörtök - 11:43:34     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

abonyi_polgarmesteri_hivatal_abonyban_abony_abony.hu_2018.jpg   Tisztelettel meghívom a 2018. május 31-én  (csütörtök) du. 14:00 órakor tartandó Képviselő-testületi ülésre.

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Díszterme

Tisztelettel,
Romhányiné Dr. Balogh Edit
polgármester

 
Az ülést élőben, online közvetítjük honlapunk főoldalán.


2018 május 22 kedd - 09:20:46     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

szunyogirtas_szunyoggyerites_abonyban_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg   Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy az országos szúnyoggyérítés keretén belül a 2018. május 15-re tervezett, kedvezőtlen időjárási körülmények miatt elmaradt légi, kémiai szúnyoggyérítést 2018. május 22-én végzik el Abony belterületén a napnyugtát megelőző időszakban.

Tartaléknapok: 2018. május 23-24.

   Az irtás során felhasznált szer kizárólag a csípőszúnyog lárvákat pusztítja el, a szer a környezetre nincs káros hatással.

A légi kémiai kezelés során a CORATRIN, AQUA K-OTHRIN, illetve MOSQUITOX 1 ULV Forte készítmények kerülnek felhasználásra.


Olvasd tovább...
2018 május 14 hétfő - 13:45:48     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

kossuth_ter_lezarasa_ideiglenes_forgalmi_valtozas_abonyban_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg   Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot és Utazóközönséget, hogy 2018. május 19-20. között (szombat-vasárnap) a Pünkösdölő és az Erős Emberek Versenye a város főterén és a Kossuth tér Sportcsarnok előtti szakaszán kerül megrendezésre, ezért a rendezvények idejére lezárják a Kossuth teret.

   Ebben az időszakban az Abony-Cegléd, Abony-Szolnok autóbuszvonal járatai ideiglenesen kijelölt megállóhelyekről indulnak, és terelt útvonalon közlekednek.

Nagyításért kattintson a képre!

A buszok indulási és érkezési helye az elmúlt évekhez hasonlóan, a következőképpen módosul a fenti napokon:


Olvasd tovább...
2018 május 10 csütörtök - 11:17:24     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

szunyogirtas_abonyban_szunyoggyerites_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg   Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy az országos szúnyoggyérítés keretén belül 2018. május 15-én légi, kémiai szúnyoggyérítést végeznek Abony belterületén a polgári napnyugtát megelőző 1,5 órában.

Tartaléknapok: 2018. május 16-17.

   A szúnyoggyérítés során felhasznált készítmény a kijuttatott formájában kizárólag rovarokra van káros hatással, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes és a környezetet sem károsítja. A készítmény a méhekre lehet káros, ezért az önkormányzat értesítette a méhészeket. Ezen a fórumon is tisztelettel kérjük őket, hogy gondoskodjanak a rajok elzárásáról.

Abony Város Önkormányzata

Darányi Erika


2018 május 08 kedd - 12:26:30     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

varoshaza.jpgTisztelettel meghívom a 2018. május 10-én (csütörtök) du. 15:00 órakor tartandó rendkívüli Képviselő-testületi ülésre.

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Díszterme

Tisztelettel,
Romhányiné Dr. Balogh Edit
polgármester

 2018 április 26 csütörtök - 09:49:47     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

Abony Város Önkormányzat Pénzügyi Bizottsága (2740. Abony, Kossuth tér 1.) meghirdeti 5 évre (2018. június 01. napjától - 2023. május 31. napjáig) az Abony, Kossuth Lajos tér 3. szám alatti ingatlan földszintjén található 45,66 m² alapterületű üzlethelyiséget bérbeadásra nyilvános közzétételű licitfelhívás keretében.
 
A licit-kiírás átvehető:  2018. 05.02. - 2018. 05. 08. ügyfélfogadási időben (ingyenesen).

Az ajánlat benyújtásának időpontja: 2018.05.14. 1200 óráig

A minimális bérleti díj nettó: 60.000Ft/hó

A licit-kiírás átvételének és az ajánlat benyújtásának helye:
Abony Város Polgármesteri Hivatal
Településfejlesztési Osztály
Abony, Kossuth tér 1.
I. emelet 105. sz. szoba


Olvasd tovább...
2018 április 24 kedd - 12:09:53     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

belteruleti_utak_felujitasara_palyazik_onkormanyzat_abonyban_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg   Két pályázati lehetőséget is megragad az önkormányzat a közeljövőben, hogy tovább fejlessze Abony város úthálózatát – erről a 2018. április 12-i ülésén döntött a település Képviselő-testülete.

   Pozitív támogatási döntés esetén 16 belterületi utca újulhat meg elsősorban kettős itatású, mart aszfaltos technológiával.

   1.) Az „Önkormányzati tulajdonú belterületi utak szilárd burkolattal történő kiépítésének támogatása gazdaságfejlesztési céllal Pest megye területén” című, PM_ONKORMUT 2018 azonosító számú kiírásra, a maximális bruttó 150 millió Ft támogatási összeg igénybevételével kíván pályázni a város.

A pályázati projekt az alábbi utcák felújítását tartalmazza:


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 4 ... 44 45 46
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
 
*****
*****
baba_mama_zenes_foglalkozas_abonyi_kultura_hazaban_abonyban_abony_abony.hu_2018.png
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények