Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Önkormányzati hírek'
2017 október 06 péntek - 08:21:14     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

Tervezett ütemben halad a Bethlen Gábor úti óvodák felújítása, melyre még júliusban nyert pályázati forrást az önkormányzat.

A Kohéziós Alap és a hazai központi költségvetési előirányzat támogatásából az alábbi feladatok valósulnak meg:
- a két épület és a zárófödém utólagos hőszigetelése,
- homlokzati nyílászárók cseréje,
- új napelemes rendszer kiépítése a főépületen.

Önkormányzati forrásból végzik el a meglévő palafedés bontását, a fedélszékek átalakítását és megerősítését, új héjazatot és bádogos szerkezetet készítenek. Az augusztus 31-i Képviselő-testületi döntés értelmében a 2017. költségvetés tartalékalapjának terhére felújítják a főépület fűtési és használati meleg víz rendszerét.

Képgalériáinkban az óvoda két tagintézményének munkálatokat megelőző és jelenlegi állapotot tükröző felújítását követhetik nyomon a fotókra kattintva.

DE

Kapcsolódó hírek:


2017 október 05 csütörtök - 10:18:50     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

"Abony Közművelődéséért"
"Abony Város Szociális Gondoskodásért"
"Abony Közbiztonságáért"
"Az Év Vállalkozója"
"Abony Sportjáért"
"Abony Város Sportolója"
"Jó tanuló, jó sportoló"
 
A kitüntetések adományozásának rendjét Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének a kitüntetések alapításáról és adományozásuk rendjéről szóló 6/2015. (II. 27.) önkormányzati rendelete szabályozza. 


Olvasd tovább...
2017 szeptember 28 csütörtök - 17:19:37     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

viragos_abonyert_kituntetesek_atadasa_abony_abony.hu_2017.jpgA „Virágos Abonyért” kitüntetések ünnepélyes átadásával kezdődött meg a munkaterv szerinti Képviselő-testületi ülés 2017. szeptember 28-án, melyet idén már negyedik alkalommal adományoztak a legszebb kertek és balkonok tulajdonosainak.

A címeket ezúttal is pályázati úton lehetett elnyerni. A díj célja, hogy még jobban ösztönözze a lakosságot lakókörnyezetük karbantartására, az ingatlanok előtti közterületek ápolására, virágok és zöldnövények telepítésére. A településen évek óta nagy hangsúlyt fektetnek a virágosításra, a köztisztaságra és a zöldfelületek gondozására, melyet az ABOKOM Nonprofit Kft. munkatársai és a közfoglalkoztatásban résztvevők végeznek a lakosság megelégedésére.


Olvasd tovább...
2017 szeptember 25 hétfő - 11:08:28     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

varoshaza.jpgTisztelettel meghívom a 2017. szeptember 28-án (csütörtök) délután 14:00 órakor tartandó Képviselő-testületi ülésre.
 
Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal díszterme
Tisztelettel,
Romhányiné Dr. Balogh Edit
polgármester
 
 

Az ülést élőben, online közvetítjük honlapunkon!
2017 szeptember 15 péntek - 17:18:56     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

abonyi_polgarmesteri_hivatal_abony_abony.hu_2017.jpgAugusztusban egy rendkívüli és egy munkaterv szerinti ülést tartott Abony Város Képviselő-testülete, melyen a következő, lakosságot is érintő döntések születtek:

Pályázati forrás igénybevételével oldaná meg az önkormányzat a belvízvédekezési-feladatokat („B” öblözet kialakítása). Az augusztus 3-i rendkívüli ülésen döntöttek a közel 130 millió Ft-os összköltségű pályázati projekten való indulásról, és a szükséges önerő, mintegy 40 millió Ft biztosításáról.


Olvasd tovább...
2017 szeptember 01 péntek - 13:27:29     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0
Nyilvános közzétételes licit felhívás

Abony Város Önkormányzat (2740 Abony, Kossuth tér 1.)

Abony Város vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás egyes szabályairól szóló Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületnek 13/2007. (IV.12.) önkormányzati rendeletének 4. sz. mellékletében meghatározott Abony Város Önkormányzata Vagyongazdálkodási liciteljárási szabályzata alapján 

egyfordulós, nyílt licit eljárás keretében elidegenítésre meghirdeti az alábbi ingatlant:Olvasd tovább...
2017 szeptember 01 péntek - 09:06:22     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

Tizenkettő fparkolo_kialakitasa_vasut_ut_1_abony_abony.hu_2017.jpgérőhelyes új parkoló kiépítéséről döntött a Képviselő-testület a 2017. augusztus 31-i ülésén.

A tizenegy merőleges és egy mozgáskorlátozott gépjármű-várakozóhelyet a Vasút út - Nagykőrösi út találkozásában lévő, jelenleg funkció nélküli területen valósítják meg. A plusz parkírozó helyek jelentősen csökkenthetik majd a belváros közlekedési és parkolási gondjait, és kiküszöbölhetik az autósok Vasút út elején történő szabálytalan várakozását, a forgalom feltorlódását.


Olvasd tovább...
2017 augusztus 31 csütörtök - 08:24:44     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2017. augusztus 31-én (csütörtök) délután 14:00 órától tartja soron következő ülését. 
 
Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Díszterme.
 
Az ülést 14 órától élőben, online közvetítjük a honlapon!
 
 
 

 
 
Oldal:  1 2 3 ... 38 39 40
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
 
*****
*****
*****
*****
*****
*****
 
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények