Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Önkormányzati hírek'
2018 április 10 kedd - 11:51:39     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

varoshaza_polgarmesteri_hivatal_abony_abony.hu_2017.jpgTisztelettel meghívom a 2018. április 12-én (csütörtök) du. 14:00 órakor tartandó rendkívüli Képviselő-testületi ülésre.

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Díszterme

Tisztelettel,
Romhányiné Dr. Balogh Edit
polgármester
2018 április 05 csütörtök - 10:57:51     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

apponyi_uti_gyongyszemek_ovoda_nyertes_palyazat_abonyban_abonyi_abony.hu_2018.jpg   Örömmel adunk hírt róla, hogy pályázati forrást kapott az önkormányzat a Gyöngyszemek Óvoda Apponyi úti épületének felújítására és eszközbeszerzésére.

   Abony Város Önkormányzata sikeresen pályázott az „Önkormányzati tulajdonú óvodai ellátást nyújtó intézmények fejlesztésének támogatása Pest megyében” című kiírásra. A Nemzetgazdasági Minisztérium az Energetikai korszerűsítés, felújítás és eszközbeszerzés az Abonyi Gyöngyszemek Óvodában” című projektre 73.746.106 Ft támogatási összeget ítélt meg.

   A pályázati forrás igénybevételével megvalósul az Apponyi út 5. szám alatti intézmény épületszerkezeti, - gépészeti, - villamossági felújítása, energetikai fejlesztése, akadálymentesítése. Kötelező eszközöket, bútorokat szereznek be. Kerékpártárolót, babakocsi tárolót építenek és parkolót alakítanak ki.


Olvasd tovább...
2018 április 03 kedd - 15:08:51     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

foldmuvelesugyi_miniszterium_zartkerti_ovezet_mogyoro_szolo_korte_utcak_felujitasa_abonyban_abony.hu_2018.jpg    Örömmel tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Abony Város Önkormányzata pályázati forrást nyert a zártkertes övezetben található – Szőlő, Mogyoró és Körte – utcák felújítására és a Körte utcában található önkormányzati ingatlan területének rendezésére, továbbá vízvételi-hely kialakítására és gyümölcsös telepítésére. A Földművelésügyi Minisztérium a Zártkerti Program keretében a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. szakmai bírálatát követően a maximális, 10 millió Ft támogatásban részesíti Abony Város Önkormányzatát. A támogatás 100 %-os intenzitású.

    Az önkormányzat a Képviselő-testület 2018. január 25-én hozott határozata alapján nyújtotta be a pályázatot a Földművelésügyi Minisztérium ZP-1-2017 kódszámú, „A zártkerti besorolású földrészletek mezőgazdasági hasznosítását segítő, infrastrukturális hátterét biztosító fejlesztések támogatására” című felhívásra.


Olvasd tovább...
2018 március 23 péntek - 10:34:45     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

   nyert_kulteruleti_duloutak_felujitasara_benyujtott_palayzatunk_taborhegy_temeto_belsoerdo_dulo_abony_abony.hu_2018.jpgÖrömmel értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy Abony Város Önkormányzata a Vidékfejlesztési Program keretén belül sikeres pályázatot nyújtott be a „Külterületi helyi közutak fejlesztése és önkormányzati utak kezelését biztosító gépek beszerzése” című, VP6-7.2.1-7.4.1.2-16 kódszámú pályázati kiírásra.

   Az önkormányzat az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap és a hazai központi költségvetési előirányzat finanszírozásából 119.610.357,-Ft vissza nem térítendő támogatásban részesül.
 
   A projekt tervezett bruttó összköltsége: 144.907.000,-Ft, melyből Abony Város Önkormányzata 26.390.147,-Ft önerőt biztosít. Az európai uniós és hazai központi költségvetési előirányzat támogatásából, valamint az önkormányzat költségvetéséből az alábbi fejlesztések valósulnak meg:
 
A Belsőerdő-, a Temető- és a Táborhegy-dűlő esetében útalap, ill. mezőgazdasági makadámút kialakítása a meglévő földút felújításával.


Olvasd tovább...
2018 március 06 kedd - 07:39:53     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

partnersegi_tajekoztatas_lakossagi_forum_abony_2018.jpg   Abony Város településrendezési eszközei teljes közigazgatási területre vonatkozó felülvizsgálatának véleményezési szakaszához

   A tárgyban Abony Város Önkormányzata 16/2017. (I. 26.) kt. határozat 1. pontja szerinti döntésével eljárást indított. Az eljárásban – az elkészült véleményezési dokumentáció alapján – az önkormányzat településfejlesztési, településrendezési és településképi feladataival összefüggő partnerségi egyeztetés szabályairól szóló 22/2017. (X. 2.) önkormányzati rendelet szerint Abony Város lakossága, érdekképviseleti, gazdasági, civil szervezetei és vallási közösségei (a továbbiakban: Partnerek) az eljárás jelen szakaszában a felülvizsgálat kapcsán tervezett módosításokról véleményt nyilváníthatnak, észrevételt tehetnek. A Partnerek előterjesztéseiket a

Polgármesteri Hivatal Dísztermében
2018. március 12. 17:00-18:00-ig
Lakossági Fórum

keretében tehetik meg személyesen.


Olvasd tovább...
2018 március 01 csütörtök - 17:32:19     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

Tisztelettel meghívom a 2018. március 06-án (kedd) du. 16:00 órakor tartandó rendkívüli Képviselő-testületi ülésre.

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Díszterme

Tisztelettel,
Romhányiné Dr. Balogh Edit
polgármester

 2018 február 23 péntek - 08:19:54     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

   Térségünkben jelentős mennyiségű csapadék hullott le a tél folyamán, amely jelenleg még nem okoz különösebb gondot a város területén. Ugyanakkor a talajszelvény kezd telítődni, már csak korlátozott mennyiségű csapadékot képes magába szívni. A mélyebb fekvésű külterületeken ennek már látható nyomai vannak. A belvíz-védekezési feladatokat az ABOKOM Közhasznú Nonprofit Kft. végzi Abony közigazgatási területén.


   Gáspár Csaba, a cég ügyvezető igazgatója arról tájékoztatott, hogy jelenleg nincsen belvízkészültség a város belterületén, de ennek határán vagyunk. A nagymértékű csapadék miatt egyes területeken a szivattyúkat már be kellett üzemelni, így a Mátyás király, az András és a Baross Gábor úton. Az ügyvezető szerint, amennyiben 3-4 napon belül 50-100 mm körüli csapadék hull, egyes kertekben és pincékben megjelenhet a belvíz. Hosszú távon problémát okozhat az is, ha a Tiszának tartósan magasan áll a vízszintje.

   Az ABOKOM Kft. felkészült a lehetséges beavatkozásokra, mind a humánerőforrás, mind az eszközök (géppark) tekintetében, a próbaindításokat elvégezték, így azok bármikor bevethetők. Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy az alkalmazott belvíz-elvezetési stratégia megfelelő, amelyet igyekeznek tartani a jövőben is. Uraljuk a helyzetet - jelentette ki az ügyvezető.

A képre kattintva képgaléria nyílik!


Olvasd tovább...
2018 február 19 hétfő - 23:07:05     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

 
Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete pályázatokat hirdet sportcélú szervezetek, egyesületek, alapítványok illetve kulturális tevékenységet végző társadalmi szervezetek számára.
 
A pályázatok célja: A városban működő sportcélú szervezetek, egyesületek, alapítványok, kulturális, közbiztonsági, egészségügyi és társadalmi szervezetek, egyesületek, alapítványok támogatása.

A támogatás a kulturális tevékenységet végző társadalmi szervezetek működési, fenntartási és fejlesztési kiadásaira, programok, rendezvények szervezésére, pályázati önrész biztosítására igényelhető.
 
A pályázók köre: Abony város közigazgatási területén székhellyel vagy telephellyel rendelkező, legalább 1 éve törvényesen működő, hivatalosan bejegyzett, és Abony városában tevékenységet végző, jogi személyiséggel rendelkező kulturális tevékenységet végző társadalmi szervezetek (civil szervezetek, alapítványok, egyesületek, nonprofit szervezetek, stb), sportegyesületek, sportcélú civil szervezetek.


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 42 43 44
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
 *****
*****
 *****
*****
*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények