Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Önkormányzati hírek'
2018 szeptember 04 kedd - 13:58:56     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

   Örömmel tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a fizikai megvalósítás szakaszába lép az Üzleti park kivitelezése Abonyban, a volt Vásártér területén.

   A közbeszerzési eljárás lezárását követően a mai napon, a legkedvezőbb ajánlatot tevő vállalkozás, a Türei és Társa Korlátolt Felelősségű Társaság képviselőjével, Türei István ügyvezető igazgató úrral aláírásra került a szerződés.

   A kivitelezést végző cég által készített ütemterv alapján 2018. évben a víz, a szennyvíz és az elektromos alapvezetékek kiépítésére, valamint a szolgáltatóház szerkezetépítési munkáira kerül sor. A fennmaradó munkák a jövő évben folytatódnak és fejeződnek be.

   A vállalkozóval történt egyeztetés alapján a munkaterület átadás-átvétel 2018. szeptember 06-án, 11:00 órakor lesz.

Nagyításért kattintson a képekre!


Olvasd tovább...
2018 augusztus 19 vasárnap - 16:43:28     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

   2018. augusztus 23-án (csütörtök) légi, kémiai szúnyoggyérítést végeznek Abonyban, a polgári napnyugtát megelőző 1,5 órában - tájékoztatta az önkormányzatot a védekezést végző cég, a PMG Szúnyogkontroll Konzorcium.

Tartaléknapok: 2018. augusztus 24-25. (kedvezőtlen időjárás esetén)

   Az országos központi szúnyoggyérítés keretében történő gyérítés során felhasznált szer kizárólag a csípőszúnyog lárvákat pusztítja el, a szer a környezetre nincs káros hatással - közölte a kezelést végző cég.

   A védekezés során CORATRIN, AQUA K-OTHRIN, illetve MOSQUITOX 1 ULV Forte készítmények kerülnek felhasználásra. A szer kijuttatott formájában kizárólag rovarokra van káros hatással, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes. A készítmény a méhekre lehet veszélyes, ezért az önkormányzat értesítette a méhészeket. Ezen a fórumon is tisztelettel kérjük őket, hogy gondoskodjanak a rajok elzárásáról.

Abony Város Önkormányzata 

Darányi Erika


2018 augusztus 17 péntek - 09:52:22     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

   Tisztelettel meghívom a 2018. augusztus 21-én (kedd) du. 17:00 órakor tartandó rendkívüli Képviselő-testületi ülésre.

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Díszterme  
 

   Tisztelettel meghívom a 2018. augusztus 30-án (csütörtök) du. 14:00 órakor tartandó  Képviselő-testületi ülésre.   

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Díszterme 


Tisztelettel,
Romhányiné Dr. Balogh Edit
polgármester

  
2018 augusztus 15 szerda - 13:50:25     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

   Abony Város Önkormányzata ezúton tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot a téli rezsicsökkentés végrehajtását követően szükségessé váló további intézkedésekről.

   Mint ismeretes, a kiépített gázhálózattal rendelkező településeken fával és szénnel fűtők korábban nem részesültek a 12.000.- Ft-os állami támogatásban.

   A 1364/2018. (VII. 27.) Korm. határozat alapján a téli rezsicsökkentésben korábban nem részesült, a vezetékes gáz- vagy távfűtéstől eltérő fűtőanyagot felhasználó háztartások is egyszeri természetbeni támogatásban részesülnek a fűtési költségek viselésével összefüggésben.

   Az érintettek a támogatási igényüket az Abonyi Polgármesteri Hivatal Hatósági és Szociális Osztályánál jelenthetik be a mellékelt nyomtatványon ügyfélfogadási időben.


Olvasd tovább...
2018 augusztus 13 hétfő - 08:36:18     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

   Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot és Utazóközönséget, hogy 2018. augusztus 20-án (hétfőn), a nemzeti ünnepünk alkalmából tartott városi rendezvény idejére ideiglenes forgalomkorlátozás lép életbe, a Kossuth tér lezárásra kerül.

   Fenti napon az Abony-Cegléd, Abony-Szolnok között közlekedő autóbuszvonalak járatai ideiglenesen kijelölt megállóhelyekről indulnak, és terelt útvonalon közlekednek.

Az autóbuszok indulási és érkezési helye a következőképpen módosul 2018. augusztus 20-án:

   Az Abony-Szolnok között közlekedő buszok a Szelei úti Somogyi Imre Általános Iskola előtti parkolóból indulnak, és oda érkeznek meg. Az Abony-Vasútállomás, Abony-Cegléd viszonylatban közlekedő buszok indulási és érkezési helye a Szilágyi Erzsébet utcában elhelyezett ideiglenes megállóhely lesz.

A rendezvény sikeres lebonyolítása érdekében megértésüket köszönjük.

Abony Város Önkormányzata

Nagyításért KLIKK a képre!


Olvasd tovább...
2018 július 31 kedd - 14:16:49     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0
2018 július 09 hétfő - 12:30:20     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

kezilabdapalya_epul_abonyi_somogyi_iskola_udvaran_abonyban_abony_abony.hu_2018.jpg   Örömmel tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy újabb sikeres pályázatról kapott értesítést az önkormányzat az elmúlt időszakban.

   A Képviselő-testület a 2/2018. (I.11.) számú határozatával döntött arról, hogy a Somogyi Imre Általános Iskola, Szelei úti főépületének udvarán kültéri kézilabdapálya kialakítására kíván pályázni a Magyar Kézilabda Szövetség Országos Tornaterem Felújítási Programja keretében.

   A szakszövetség közel 24 millió Ft-os támogatásának köszönhetően és a Ceglédi Tankerületi Központ által vállalt, összesen mintegy 8 millió Ft önerő és pályázati biztosíték megfizetésével szabványszerű kézilabdapálya épül a testnevelés tagozatos intézmény területén.

   A közel 32 millió Ft-os összköltségű fejlesztés óriási segítség az utánpótlás-kézilabda nevelésben rendkívüli eredményeket prezentáló iskola életében. A jelenlegi bitumenes pálya ugyanis feltöredezett, és balesetveszélyessé vált az elmúlt években, amelyet így már nem tudtak biztonságos keretek között használni.

Nagyításért KLIKK a képekre!


Olvasd tovább...
2018 június 29 péntek - 12:15:43     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

abonyi_kerekpartolo_epitese_posta_mellett_abonyban_abony_abony.hu_2018.jpg   A gyakorlat szerint a kerékpárral közlekedők az abonyi postán való ügyintézés idejére az intézmény falához támasztják biciklijüket, amely akadályozza ill. ellehetetleníti a gyalogosok közlekedését az épület előtti járdaszakaszon.

   Az önkormányzat a probléma megszüntetése érdekében, a postával átellenben lévő üres területen kerékpártoló kialakítására adott megbízást az ABOKOM Közhasznú Nonprofit Kft. részére. A tárolótól a posta biztonságosan, gyalogátkelőhely segítségével közelíthető meg.

- A területen 15 db kerékpár egyidejű elhelyezésére nyílik majd lehetőség - tájékoztatta lapunkat Gáspár Csaba, a cég ügyvezető igazgatója.

   A munkálatokat már megkezdték, a lakosság rövid időn belül igénybe veheti az új alkalmatosságot. Bízunk benne, hogy mindenki megelégedéssel használja majd. Kérjük Önöket, hogy a jövőben az ügyintézés idejére, vegyék igénybe ezt a lehetőséget!

Darányi Erika
Abony.hu fotó: Szilágyi TamásOldal:  1 2 3 ... 45 46 47
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények