Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Önkormányzati hírek'
2018 október 30 kedd - 12:14:36     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

   Múlt hét csütörtökön, azaz október 25-én megkezdődtek a felújítási munkálatok azokban az utcákban, amelyekre pályázati forrást nyert az önkormányzat a Zártkerti Programban.
 
   A fejlesztés a Körte utcát, a Szőlő utcát (Körte utcáig), a Mogyoró utca zártkerti lapos részét és a Homok utca felújítás alól kimaradt szakaszát érinti (a Bajtárs utcától a Mogyoró utcáig).
 
   A jelenleg is zajló kivitelezést a Képviselő-testület 138/2018. (IX.27.) számú határozata alapján, a legkedvezőbb ajánlatot tevő cég, az abonyi székhelyű Duna-Tisza Aszfalt Kft. végzi forgalomkorlátozás mellett.

KLIKK a képre a felújításról szóló fotógalériáért!


Olvasd tovább...
2018 október 26 péntek - 13:51:50     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

nyert_belteruleti_utak_felujitasara_benyujtott_palyazat_abonyban_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg   Örömmel tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy pozitív elbírálásban részesült az önkormányzat belterületi utak fejlesztésére benyújtott pályázata, melynek keretében a jövő évben kettős itatású, mart aszfaltos technológiával megújul a Károly Róbert utca, a Jólét utca, a Katona József utca, a Mikszáth Kálmán utca, a Rózsa utca és Szent Margit utca.
 
   Az „Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására – belterületi utak, járdák, hidak felújítása” című felhívásra benyújtott pályázatunkra a maximális, 30 millió Ft-ot ítélte meg a Belügyminisztérium.

   A pályázat benyújtásáról és az utcák kijelöléséről a 49/2018. (IV.12.) számú határozatával döntött a Képviselő-testület.

Köszönetünket fejezzük ki a pályázat elkészítésében résztvevőknek, valamint a támogató döntést hozóknak, továbbá Magyarország Kormányának.   

Abony Város Önkormányzatának
Képviselő-testülete nevében, 

Romhányiné Dr. Balogh Edit
polgármester

 
2018 október 24 szerda - 16:09:19     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

   Ezúton értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a kivitelező, Duna-Tisza Aszfalt Kft. tájékoztatta az önkormányzatot, hogy a Zárkerti Programban megvalósuló utcák felújítása 2018. október 25-én (csütörtök) megkezdődik.   

A kivitelezés során az érintett utcákban forgalomkorlátozásra kell számítani!   

Kérjük a lakosság szíves megértését és türelmét a munkálatok befejezéséig.

Abony Város Önkormányzata

Kapcsolódó hírek: 
 
 
 
2018 október 19 péntek - 11:35:55     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0
A projekt címe: Zártkertes övezetben található utcák felújítása (0390/3, Szőlő utca - 7101, Mogyoró utca 7017 hrsz., Körte utca - 7068 hrsz.) és a Körte utcában található önkormányzati ingatlanon kút létesítése (hrsz. 7069)

sajtokozlemeny_indul_a_zartkerti_utcak_felujitasa_abonyban_2018_10_19.jpg   A Földművelésügyi Minisztérium 10 millió Ft összegű támogatásából, az önkormányzat sikeres pályázatának köszönhetően több utcát érintő felújítás kezdődik Abonyban, a zártkertes övezetben.
 
   A ZP-1-2017/2086 kódszámú, „A zártkerti besorolású földrészletek mezőgazdasági hasznosítását segítő, infrastrukturális hátterét biztosító fejlesztések támogatása” című felhívásra benyújtott, 100 %-os finanszírozású pályázat keretében rendezik továbbá a Körte utcában található önkormányzati ingatlan területét, melyen vízvételi-helyet alakítanak ki és gyümölcsöst telepítenek.
 
A Zártkerti Programban megvalósuló projekt során kettős itatású, mart aszfaltos technológiával az alábbi útszakaszok felújítása történik meg: 
 
   - Homok utca fejlesztés alól kimaradt szakasza /Bajtárs utcától a Mogyoró utcáig/,     
   - Mogyoró utca zártkerti lapos része,    
   - Szőlő utca /Körte utcáig tartó szakasza/,   
   - Körte utca.Olvasd tovább...
2018 október 19 péntek - 10:37:35     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

ideiglenes_forgalmi_rend_valtozas_abonyban_temetok_mindenszentek_halottak_napja_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpgTisztelt Lakosság!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a Mindenszentek és Halottak napi megemlékezés időtartamáig,

2018. október 29. 08:00 óra és 2018. november 5. 08:00 óra között

egyirányúsításra kerül

a Szondi György utca a Szemere Bertalan utca felől a Szelei út felé, valamint

a Temető utca a 40-es főút felől a Nyári Pál utca felé

a mellékelt ábrák szerint.

   Fokozott figyelmüket kérjük a temetők környékén megnövekvő forgalom miatt, továbbá kérjük a gépjárművel parkolás során a kocsibejárók szabadon hagyását. Felhívjuk figyelmüket, hogy ügyeljenek értékeik és okmányaik megőrzésére.

Abony Város Önkormányzata

Nagyításért kattintson a képre!


2018 október 19 péntek - 09:53:05     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0
Abony Város Önkormányzata - 2018 | 10 | 18

   A Nemzetgazdasági Minisztérium 73,75 M Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítette Abony Város Önkormányzatát az „Energetikai korszerűsítés, felújítás és eszközbeszerzés az Abonyi Gyöngyszemek Óvodában” című projekt megvalósításához.

   A forrás igénybevételével megtörténik többek között az Apponyi út 5. szám alatti tagintézmény épületszerkezeti, - gépészeti, - villamossági felújítása, energetikai fejlesztése és akadálymentesítése, valamint a kötelező eszközbeszerzés. Az energiahatékonysági beruházásnak köszönhetően jelentősen csökkennek az épület üzemeltetési költségei.
 
   Abony Város Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be az „Önkormányzati tulajdonú óvodai ellátást nyújtó intézmények fejlesztésének támogatása Pest megyében” című, PM_OVODAFEJLESZTES_2017 azonosító számú felhívásra. A Nemzetgazdasági Minisztérium a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból, 73,75 M Ft vissza nem térítendő támogatást ítélt meg az „Energetikai korszerűsítés, felújítás és eszközbeszerzés az Abonyi Gyöngyszemek Óvodában” című, PM_OVODAFEJLESZTES_2017/45 azonosító számú projekt megvalósítására. A támogatás 95 %-os intenzitású.
 
   Az önkormányzat által fenntartott, Apponyi út 5. szám alatti óvodaépület állapota mára jelentősen leromlott. A korszerűtlen épületszerkezeti, - gépészeti, - villamossági, valamint a nem megfelelő energetikai jellemzőkkel rendelkező épület magas üzemeltetési költségei jelentős terhet rónak a városra. A tagintézmény üzemeltetéséhez szükséges eszközök elöregedtek, garanciális idejük lejárt, ezért mindennapossá váltak a meghibásodások. Az óvoda felszereléseinek átlagéletkora 20 év. A játékok, fejlesztő eszközök hiányosak, elhasználódtak.

A sajtóközlemény megtekintéséért kattintson a képre!


Olvasd tovább...
2018 október 09 kedd - 15:52:45     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

utfelujitasok_abonyban_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg   Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy előreláthatólag 2018. október közepétől 33 utca vonatkozásában kőszórásos (keszegi köves) technológiával útfelújítási munkálatok kezdődnek, melyek várhatóan 1 hónapig tartanak.

   Az alábbiakban felsorolt utcák felújításáról a 89/2018. (V.31.) sz. határozatában döntött a Képviselő-testület. A munkálatok elvégzésével a 2018. szeptember 27-i ülésen a Duna-Tisza Aszfalt Kft-t bízták meg.

András utca, Kemény Zsigmond utca, Világosság utca, Endre utca, Márk utca, Vasút-út (kis-Vasút út), János utca, Vajda János utca, Tamási Áron utca, József utca, Esze Tamás utca, Kasza utca, Losonczy István utca, Lázár Vilmos utca, Tóth Árpád utca, Temető utca, Lovassy Sándor utca, Haladás utca, Károly Róbert utca, Nagy Lajos utca, Szilágyi Dezső utca, Névtelen utca, Ady Endre utca, Gábor Áron utca, Bodócs köz (Piszke utcát követően), Mogyoró utca, Alma utca, Piszke utca, Szamóca utca, Szeder utca, Szilva utca, Mária utca, Ferenc utca.


Olvasd tovább...
2018 október 09 kedd - 14:06:33     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

A teljes képernyős nézethez nyomja meg a négyzetet a lejátszó jobb alsó sarkában!
Internetsebessége függvényében a videó lejátszása akadozhat. Ebben az esetben állítsa meg pillanattal a lejátszást,
hogy a folyamatjelző betöltődjőn, utána zökkenőmentesen tovább nézhető.


2018 szeptember 24 hétfő - 09:18:30     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0
Tájékoztató részleges forgalomkorlátozásról - Táborhegy-dűlő (II.) 0307. hrsz

   Tervezett ütemben halad az „Abony külterületi útjainak fejlesztése és a karbantartáshoz szükséges munkagép beszerzése” című nyertes pályázat fizikai kivitelezése.

   A kivitelezést végző Duna-Tisza Aszfalt Kft. által készített ütemterv alapján 2018. szeptember 13-án - részleges forgalomkorlátos mellett - elsőként a Táborhegy-dűlő 0305 hrsz. szakaszán kezdődtek meg a munkálatok. A felújítás 2018. szeptember 18-tól a Táborhegy-dűlő (III.) 0313 hrsz. szakaszán (a lenti térképen Táborhegyi út II-vel jelölve) folytatódott.
 
   A vállalkozó tájékoztatása szerint 2018. szeptember 24-től a Táborhegy-dűlő (II.) 0307. hrsz szakaszán (a térképen Táborhegyi út I-el jelölve) is megkezdődik az út fejlesztése, ezért ezen a szakaszon is részleges forgalomkorlátozásra kell számítani.  
 
 
Kérjük szíves megértésüket a munkálatok befejezéséig!

Abony Város Önkormányzata


Olvasd tovább...
2018 szeptember 24 hétfő - 07:30:39     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

Tisztelettel meghívom a 2018. szeptember 27-én,  (csütörtök) du. 14:00 órakor tartandó Képviselő-testületi ülésre.

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Díszterme

Tisztelettel,
Romhányiné Dr. Balogh Edit
polgármester
 


Az ülést élőben, online közvetítjük honlapunk főoldalán. 

Oldal:  1 2 3 ... 46 47 48
Közérdekű információk

Programajánló

 
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények