Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Önkormányzati hírek'
2018 január 23 kedd - 11:14:17     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

varoshaza_telen_abony_abony.hu_2017.jpgTisztelettel meghívom a 2018. január 25-én (csütörtök) délután 14:00 órakor tartandó Képviselő-testületi ülésre.
 
Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal díszterme

Tisztelettel,
Romhányiné Dr. Balogh Edit
polgármester
 
 
 
Az ülést 14 órától élőben, online közvetítjük honlapunkon!


2018 január 09 kedd - 16:46:10     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

sajtokozlemeny_befejezodott_a_pingvines_ovoda_korszerusitese_2017-12-30.jpgAbony Város Önkormányzata a Széchenyi 2020 Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében 77,61 M Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el az Abonyi Pingvines Óvoda Bethlen G. út 3-5. és Bethlen G. út 8. sz. alatti tagintézményeinek épületenergetikai korszerűsítésére.
 
A beruházás a műszaki átadás-átvételi eljárás lezárásával 2017. december végén sikeresen befejeződött.

A KEHOP-5.2.9-16-2016-00125 azonosító számú projekt keretében, a közel 80 M Ft támogatás segítségével megvalósult a fenti két épület utólagos hőszigetelése, a zárófödém hőszigetelése, a homlokzati nyílászárók cseréje és a Bethlen G. út 3-5. szám alatti épületnél egy új napelemes rendszer kiépítése. A beruházásnak köszönhetően esztétikusabbá, komfortosabbá váltak az épületek. A fejlesztés eredményeként az intézmények üzemeltetési- és fenntartási költségei jelentős mértékben csökkenni fognak.
 
Abony Város Önkormányzata mindkettő tagintézmény esetében saját költségvetéséből biztosította a meglévő palafedés bontásának, a fedélszékek átalakításának és megerősítésének, valamint az új héjazat és új bádogos szerkezetek készítésének költségeit.
 
A képre kattintva megtekinthető a teljes sajtóközlemény!


Olvasd tovább...
2018 január 04 csütörtök - 12:29:07     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

Tisztelettel meghívom a 2018. január 11-én (csütörtök) délután 14:00 órakor tartandó rendkívüli Képviselő-testületi ülésre.

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Díszterme

Tisztelettel,
Romhányiné Dr. Balogh Edit
polgármester

A Képviselő-testület ülései a zárt ülés kivételével nyilvánosak, azokon bármely állampolgár részt vehet. 
 
 


2017 december 21 csütörtök - 19:01:38     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

varoshaza_polgarmesteri_hivatal_abony_abony.hu_2017.jpgAbony Város Településfejlesztési Koncepciójának megtárgyalásával vette kezdetét a rendkívüli Képviselő-testületi ülés 2017. november 09-én. A koncepciót Pest Megye Közgyűlésének Elnöke és az Állami Főépítész egyetértésével egyhangúlag fogadta el a helyi grémium. A Településfejlesztési Koncepció ide kattintva tekinthető meg. 

Kavecsánszkiné Pál Erika, a Kinizsi Pál Gimnázium igazgatója tájékoztatót tartott az intézmény tanévkezdéséről. Elégedettségét fejezte ki az iskola jelenlegi működéséről, helyzetéről. Elmondta, hogy életképes az abonyi középiskola, a gimnáziumi oktatás a településen. Profilváltás zajlott le az intézményben, megtörtént a szakképzés leadása, a továbbiakban csak gimnáziumi oktatás folyik az iskolában.

Évfolyamonként két osztályt működtetnek, az ötosztályos nyelvi előkészítő és a négy évfolyamos gimnáziumi osztályt. Kedvezően alakul a tanulólétszám is. Jelenleg 181 fő tanul az iskolában, amely emelkedést mutat az elmúlt tanévhez képest, amikor 152 fő járt a helyi középiskolába. A tantestület pozitívan, nagy hajlandóssággal áll a hivatásához. A beszámolót követően a Képviselő-testület egyhangúlag elfogadta a tanévkezdési tájékoztatót.


Olvasd tovább...
2017 december 20 szerda - 19:12:12     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

Az idei esztendőben is az ünnepi Képviselő-testületi ülésen adták át a városi kitüntetéseket 2017. december 14-én, a Kultúra Háza színháztermében.

A napirendi pontok ezúttal is rendhagyóak voltak: Tabáni István Fonogram díjas magyar énekes, dalszerző előadóestjén kapcsolódhattak ki a meghívottak, aki különleges hangjával megörvendeztette a jelenlévőket.

Évértékelő beszédet tartott Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester. A város első asszonya prezentáción keresztül mutatta be a 2017-ben megvalósult beruházásokat, de kitért a jövő évi tervezett fejlesztésekre és tájékoztatást adott a folyamatban lévő pályázatokról is.


Olvasd tovább...
2017 december 17 vasárnap - 16:50:22     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

apponyi_uti_birkozoterem_atepitese_bovitese_felujitasa_abony_abony.hu_2017.jpgA Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatásával, valamint az önkormányzat költségvetéséből bővítik és felújítják az Apponyi úti birkózótermet. A sikeres pályázatot a húszéves Abonyi Birkózó Club nyújtotta be az önkormányzat tervei alapján.

Az épület leromlott állapota ellenére óriási kihasználtság mellett működik, naponta akár 200 gyermek is sportol a sportcsarnok telephelyén. Délelőtt iskolai testnevelés óráknak, délután birkózóedzéseknek ad helyet. Felújítása az elmúlt években égetővé vált, így a Képviselő-testület döntése alapján a tavalyi évben pályázatot nyújtottak be a létesítmény felújítására és bővítésére, de a projekt akkor nem kapott támogatást.

A Magyar Birkózó Szövetség idén szeptemberben értesítette az egyesületet a 20 millió Ft-os vissza nem térítendő támogatás megítéléséről. A támogatási szerződés december közepén aláírásra került. Az önkormányzat 31 millió Ft-al járul hozzá az edzőterem rekonstrukciós munkáihoz. 


Olvasd tovább...
2017 december 14 csütörtök - 19:12:29     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

gyori_eniko_abony_varos_szocialis_gondoskodasert_abony_abonyhu_2017.jpgA hagyományokhoz híven az idei esztendőben is az ünnepi Képviselő-testületi ülésen adták át a városi kitüntetéseket 2017. december 14-én, a Kultúra Háza színháztermében.

Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2017. évben „Abony Város Szociális Gondoskodásért” kitüntetést adományozott Győri Enikő részére.

A díjazottat Korbély Csabáné méltatta, majd Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony és dr. Balogh Pál jegyző úr átadták a plakettet, oklevelet és pénzjutalmat a kitüntetett részére. 

Győri Enikő 1982 szeptemberében az Egészségügyi Főiskola elvégzése után jött Abonyba dolgozni körzeti védőnőként, majd két lánya születése után 1992-től az akkor alakuló családsegítő szolgálatnál folytatta a munkáját családgondozóként és intézményvezető helyettesként.

A képre kattintva fotógaléria nyílik az ünnepi Képviselő-testületi ülésről.


Olvasd tovább...
2017 december 14 csütörtök - 19:03:23     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

krupincza_janos_abony_sportjaert_abony_abonyhu_2017.jpgA hagyományokhoz híven az idei esztendőben is az ünnepi Képviselő-testületi ülésen adták át a városi kitüntetéseket 2017. december 14-én, a Kultúra Háza színháztermében. 
 
Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2017. évben „Abony Sportjáért” kitüntetést adományozott Sensei Krupincza János részére. A díjazottat Korbély Csabáné méltatta, majd Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony és dr. Balogh Pál jegyző úr átadták a plakettet, oklevelet és pénzjutalmat a kitüntetett részére.

Sensei Krupincza János 1983. október 18. napján alapította a Power Karate Sportegyesületet. Alapításakor 16 gyermekkel kezdte el a foglalkozásokat, ez a szám évről évre növekedett. A Power Karate SE Sensei Krupincza János vezető edzői tevékenysége során jobb és szebb eredményeket tudott felmutatni.

A képre kattintva fotógaléria nyílik az ünnepi Képviselő-testületi ülésről.


Olvasd tovább...
2017 december 14 csütörtök - 18:36:35     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

A hagyományokhoz híven az idei esztendőben is az ünnepi Képviselő-testületi ülésen adták át a városi kitüntetéseket 2017. december 14-én, a Kultúra Háza színháztermében.

Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2017. évben az „Abony Város Sportolója” kitüntetést adományozta Molnár András számára. A díjazottat Korbély Csabáné méltatta, majd Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony és dr. Balogh Pál jegyző úr átadták a plakettet, oklevelet és pénzjutalmat a kitüntetett részére. 

Molnár András az Abonyi Lovas Klub versenyzője. A régi bevált jól teljesítő Rudas ló halála miatt Molnár András az idén új fogatot épített. Már az első versenyeken is látszott, hogy jó adottságú, gyors csődör került a fogatba. Az első két versenyén rögtön a dobogó 3. fokára sikerült kerülnie az igen népes mezőnyben. Az abonyi éjszakai versenyben II. helyezett lett hibátlan hajtással, 1 másodperccel lemaradva az I. helyezettől.

A képre kattintva fotógaléria nyílik az ünnepi Képviselő-testületi ülésről.


Olvasd tovább...
2017 december 14 csütörtök - 18:01:31     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

komaromi_viktor_abony_varos_sportoloja_abony_abonyhu_2017.jpgA hagyományokhoz híven az idei esztendőben is az ünnepi Képviselő-testületi ülésen adták át a városi kitüntetéseket 2017. december 14-én, a Kultúra Háza színháztermében.

Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2017. évben az „Abony Város Sportolója” kitüntetést adományozta Komáromi Viktor számára. A díjazottat Korbély Csabáné méltatta, majd Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony és dr. Balogh Pál jegyző úr átadták a plakettet, oklevelet és pénzjutalmat a kitüntetett részére.

Komáromi Viktor a Somogyi Imre Általános Iskola 8.m osztályos tanulója, aki jeles tanulmányi eredménye mellett kiváló birkózó. Korcsoportjában szabadfogású magyar bajnok.

A képre kattintva fotógaléria nyílik az ünnepi Képviselő-testületi ülésről.


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 40 41 42
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények