Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Önkormányzati hírek'
2019 december 04 szerda - 10:16:45     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

felkialtojel.pngA komposztáló ládákat idén december 6-án és 13-án lehet már csak átvenni az Abokom Nonprofit Kft. telephelyén 8:00 órától 15 óráig! Az átvételre utána már csak márciusban lesz lehetőség!

Abony Város Önkormányzata
2019 december 02 hétfő - 20:44:08     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

Idén először lehetett lakossági járdaépítés támogatására pályázni Abonyban. A kiírás nagyon népszerűnek bizonyult,  a beérkezett utolsó fordulós pályázatokban mindösszesen 1.548.000,- Ft összegű támogatást igényelt a lakosság a közterületi járdáik kivitelezéséhez.

/Képünkön Vincze István irodavezető, a téma előterjesztője/ 

A rendelkezésre álló támogatási keretösszeg 1.422.600,- Ft volt, az utolsó pályázati körben, így a különbözettel, mely 125.400,- Ft, a képviselő- testület egyhangú igennel kiegészítette a támogatási keretösszeget, így egyetlen pályázó sem esik el a járdaépítési támogatástól. Összesen 53 pályázó kapott támogatást, vannak akik jövő tavasszal látnak neki a munkálatoknak. Az eredeti keretösszeg hatmillió forint volt, ezt kellett most megemelni.  

Az ülésen szó volt  róla, hogy nagyon népszerű volt ez a pályázat, és minden bizonnyal jövőre ismét lesz kiírás a tárgyban. 

LV
2019 december 02 hétfő - 20:28:35     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

A tervek szerint pár héten belül bevetésre kerülhet az a mobil applikáció, mely kommunikációs csatornaként szolgál a város vezetése és a helyi lakosok, illetve turisták között. A modern technológiának köszönhetően széles körben használható a MikroApp applikációban rejlő lehetőség. 

Abony Város képviselő- testülete novemberi ülésén szavazta meg az ehhez szükséges anyagi forrást. Az ülésen elhangzott, hogy azért is jó lesz ez a rendszer, mert ezen keresztül lehet hibákat, például ilyen a csőtörés - bejelenteni, és ez rögzítésre is kerül a rendszerben. 

Az Abony APP bevezetése a többségi városvezetés, a Városunk Fejlődéséért Egyesület programjában is szerepelt. Most hamarosan ígéretükhöz híven valósággá válik. Az APP ingyenes lesz a felhasználók számára. Amennyiben a felhasználó a Facebook fiókjával vagy egy rövid regisztrációval azonosítja magát akkor korlátlanul használhatja az app-ot. A bejelentkezés természetesen nem kötelező, az applikáció vendégként is használható, bár ebben az esetben bizonyos funkciók nem érhetők el.
LV
2019 december 02 hétfő - 19:35:56     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

Bizonyára Önök is észrevették, hogy az elmúlt mintegy másfél hónapban a korábbiaknál több információt, friss hírt, képösszeállítást osztottunk meg Önökkel közösségi oldalunkon, valamint a városi hivatalos honlapon, a www.abony.hu-n. A jelenlegi, megújult városvezetés nem titkolt célja az, hogy a helyi lakosság számára minél több médiafelületen, minél több érdemi, naprakész információt adhasson a helyi történésekről, a lehető legmagasabb színvonalon. 


 A változás, és a jövő tehát már elkezdődött, de az természetesen tovább folyatódik. Ennek szellemében látunk neki a városi kommunikáció megújításának és kiszélesítésének. Mi, akik valóban szeretjük Abonyt, fontosnak érezzük, hogy elérjük azt, hogy az Abonyi Napló új szerkesztési elvek alapján készülhessen. 

 
Fontosnak tartjuk, hogy megújuljon a www.abony.hu oldal, kiemelten kezeljük az abony.hu közösségi oldalát. Nekünk az abonyiak az elsők, akiknek mindennapjaiban szeretnénk mi is szerepet vállalni azzal, hogy ellátjuk az abonyiakat helyi hírekkel, információkkal, és segítünk problémáik megoldásában. 


Interaktív szolgálatot szeretnénk vállalni, ahol nem maradhat megválaszolatlan kérdés. Segítsenek Önök is munkánkban! Kérdezzenek tőlünk, küldjenek be aktuális témákat, híreket, javasoljanak nekünk riportalanyokat, szerkesszük közösen a város internetes oldalait, és újságját! 


A megújult városi kommunikáció elengedhetetlen része, hogy csapatban, egymással, egymást segítve, Önökért dolgozzunk. Ennek megfelelően továbbra is sajtós feladatokat lát el Jandácsik Pál, és fényképezéssel segíti munkánkat Borsányi János. December elsejétől a városi sajtóreferensi feladatokat Lőrinczy Veronika látja el. Legyen Ön is kapcsolatban velünk! Várjuk üzeneteiket, nekünk minden vélemény számít: sajto@abony.hu
2019 november 26 kedd - 16:16:48     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

abony_cimerr.jpgAbony Város Önkormányzat Képviselő-testülete a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 232. § (3) bekezdésében biztosított jogkörében eljárva, figyelembe véve a közszolgálati tisztviselők munka- és pihenő idejéről, az igazgatási szünetről, a közszolgálati tisztviselőt és a munkáltatót terhelő egyes kötelezettségekről, valamint a távmunkavégzésről szóló 30/2012. (III. 7.) Korm. rendelet 13-15. §-jaiban foglaltakat, a 22/2019. (I. 31.) számú határozatával
2019. december 23. napjától 2020 január 3. napjáig
-ügyelet biztosítása mellett-
IGAZGATÁSI SZÜNETET rendelt el
az Abonyi Polgármesteri Hivatalban.
 
Szíves megértésüket előre is köszönjük!
 
Abony Város Önkormányzata
2019 november 26 kedd - 14:55:44     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

csotores.jpgTisztelt Lakosság!
 
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a DAKÖV Dabas és Környéke Vízügyi Kft. telephelyén csőtörés történt.
A keletkezett hiba elhárítása 2019. november 27-én 08:00 órától történik.
A hibaelhárítás akár 8-10 órát is igénybe vehet, amely idő alatt az egész város területén időszakos vízhiány léphet fel.
Kérjük a lakosságot a vízfogyasztás mérséklésére!
Szíves megértésüket és türelmüket köszönjük!

Abony Város Önkormányzata
2019 november 22 péntek - 15:41:32     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

imgp2171.jpg
Abony város Önkormányzata komposztáló programot hirdetett, amely nagyon sok lakost megmozgatott. A komposztáló ládákat az Abokom Nonprofit Kft. telephelyén lehetett átvenni a mai napon (november 22.) 9:00 és 16:00 óra között. Több mint kétszáz ládát vittek el, vagyis ennyi kertben biztosan komposztálni fognak az abonyiak.
A komposztálás olcsó és környezettudatos megoldás, amely javítja a talaj minőségét, annak hő-és levegőgazdálkodását, tápanyagtároló képességét, jót tesz a növényeknek, és a háztartásban felhalmozódó hulladék is jobb helyre kerül – vagyis kevesebb szemét keletkezik.
 
Cikk és fotó: Jandácsik Pál
(A nagyításhoz kattintson a képre!)
2019 november 21 csütörtök - 19:29:04     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

icerink-web.jpgA mai napon (november 21.) az alakulásuk óta először ült össze Abony Város Önkormányzatának új Képviselő-testülete egy rendkívüli ülésen. A főtéren megvalósuló korcsolyapályáról, a Ceglédi Többcélú Kistérségi Társulás Humán Szolgáltató Központ jutalom kifizetésre, valamint bérfejlesztésre vonatkozó kérelmének elbírálásáról és a polgármesteri hivatal és intézményeinek bérmaradványának sorsáról döntöttek. Mindhárom napirendi pontot megszavazták.
A korcsolyapálya december 1-től január 5-ig fogja kiszolgálni a lakosság igényeit. Az ünnepélyes megnyitója december 7-én lesz, amelynek keretében az adventi gyertyagyújtás mellett több program is megvalósul majd a késő délutáni-esti órákban. A korcsolyapálya pontos nyitva tartásáról, illetve a hozzá kapcsolódó programokról hamarosan részletesen beszámolunk.
 
Cikk: Jandácsik Pál
2019 november 20 szerda - 16:03:01     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

vfs_c90c5f21b60c5acfb53795afd31a77d3.jpgAbony Város Önkormányzatának Képviselő-Testülete a november 21-i rendkívüli képviselő-testületi ülésen szavaz arról, hogy az önkormányzat épülete előtt ideiglenes műjégpálya épüljön-e.
Az előterjesztés szerint: „Az abonyi ideiglenes műjégpálya a város sportéletének egyik meghatározó ideiglenes létesítménye lenne, amely sajátos jellegénél fogva a téli időszakban kulturált körülmények között, magas színvonalon biztosítja szolgáltatását az egészséges életmódra, sportolásra vágyó lakosságnak. A téli sportokra – az enyhe telek miatt – egyre kevésbé van lehetőség hazánkban. Így van ez a korcsolyázással is. Ezt a sportot a műjégpályák technikai feltételei, valamint anyagi költségei miatt ma már csak kevés helyen élvezhetik, gyakorolhatják a gyerekek.Az iskolai testnevelés tananyagában sem szerepel, bár a korcsolyázás tökéletes kiegészítője lehet a tanórák erőnléti és állóképesség-javító gyakorlatainak. Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete most lehetőséget biztosíthat arra, hogy megismertessük és megszerettessük az abonyi és környező települések gyerekeivel ezt a télisportot, a korcsolyázás örömét. Javasolt a fenti időszakban egy 17,08 x 12,2 m területű plasztik műjégpálya építése üzemeltetése. Lehetőség nyílik arra, hogy az iskolás gyerekek testnevelési tanórák keretein belül igénybe vegyék a műjégpályát.”
A műjégpálya a decemberi hónapban szolgálná ki a lakosság igényeit. A városban több adventhez kötődő program is megvalósul majd, köztük a Városunk Fejlődéséért Egyesület gyertyagyújtásai (december 1.,december 7.,december 14.,december 21.), az oktatási intézmények műsorai, illetve a Kultúra Háza önálló rendezvényei is.
A végleges programokról hamarosan bővebb tájékoztatást adunk!

Jandácsik Pál
Oldal:  1 2 3 ... 52 53 54
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények