Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Önkormányzati hírek'
2019 május 23 csütörtök - 09:02:11     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

Tisztelettel meghívom a 2019. május 30-án (csütörtök) du. 14.00 órakor tartandó Képviselő-testületi ülésre.

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Díszterme

Romhányiné dr. Balogh Edit s.k.
polgármester
 


Olvasd tovább...
2019 május 20 hétfő - 05:41:01     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

   A Kálvin úton található volt Sívó-kúria külső nyílászáróinak korszerűsítésére, ill. cseréjére, valamint az épület vizesedésének megszüntetésére nyújtott be pályázatot az önkormányzat a Nemzeti Kulturális Alap Örökségvédelmi Kollégiumához.
 
   A pályázaton való részvételről a 49/2019. (III.28.) számú határozatával döntött a Képviselő-testület. Az önkormányzat ezen felül a jelenleg Egészségmegőrző Központként funkcionáló műemlék épület villamoshálózatának, szellőztetőrendszerének, térburkolatának és külső lépcsőjének felújítását is betervezte az idei költségvetésébe.
 
   A „Műemlék épületek és építmények állagmegóvásának, részleges vagy teljes helyreállításának, felújításának, valamint műemlékek elválaszthatatlan részét képező képzőművészeti alkotások restaurálásának támogatása” megnevezésű kiírásra 2019. április 29-én benyújtásra került a pályázat.  
 
Abony Város Önkormányzata


Olvasd tovább...
2019 május 03 péntek - 11:41:47     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

Tisztelettel meghívom a 2019. május 09-én (csütörtök) du. 14.00 órakor tartandó rendkívüli Képviselő-testületi ülésre.   

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Díszterme

Romhányiné dr. Balogh Edit s.k.
polgármester   
 


Olvasd tovább...
2019 május 02 csütörtök - 15:24:21     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

   Ezen a hétvégén (2019. május 04-05. között) befejezik a Károly Róbert és a Jólét utcák felújítását - tájékoztatta az önkormányzatot a kivitelező, a Duna-Tisza Aszfalt Kft.
 
   A szakszerű munkavégzés érdekében a záró mart aszfalt réteg terítése, tömörítése idején ezeket az utcákat teljes szélességében le kell zárni.
 
   Kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a fenti időszakban gépjárművel ne hajtsanak be ezen útszakaszokra. Szíves megértésüket és türelmüket kérjük annak érdekében, hogy jó minőségű, tartós utak készülhessenek!

Együttműködésükre feltétlenül számítunk!   

Abony Város Önkormányzata   

Kapcsolódó hírek:


Olvasd tovább...
2019 május 02 csütörtök - 15:13:29     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

   Helyszíni bejárást tartottak a mai napon a Temető és a Belsőerdő dűlőkben, ahol megtekintették a nemrégiben felújított útszakaszokat. Az elmúlt hónapokban pályázati forrásból makadám utat alakítottak ki a Táborhegy, a Temető és a Belsőerdő-dűlők egyes útszakaszain. 
 
 
   Abony Város Önkormányzata a belterület határát képező Szondi utca és a Temető dűlő közötti szakasz felújítását a önerőből végeztette el.
 
Jelenleg a külterületi utak karbantartásához szükséges erő- és munkagépek beszerzése van folyamatban.
 
 
Abony Város Önkormányzata

Abony.hu fotók: Szilágyi Tamás
 
A képre kattintva fotógaléria nyílik!


Olvasd tovább...
2019 április 24 szerda - 14:06:45     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

Tisztelettel meghívom a 2019. április 25-én (csütörtök) du. 14.00 órakor tartandó Képviselő-testületi ülésre.   

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Díszterme

Romhányiné dr. Balogh Edit s.k.
polgármester   
 
 
Az ülést élőben, online közvetítjük honlapunkon.


Olvasd tovább...
2019 április 12 péntek - 08:42:32     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

   Az „Abony Város Egészségügyéért” kitüntetés adományozásának rendjét Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének a kitüntetések alapításáról és adományozásuk rendjéről szóló 6/2015. (II.27.) számú rendelete (a továbbiakban: Rendelet) szabályozza, melynek

IV.  fejezet
„Abony Város Egészségügyéért” kitüntetés

13. §

Abony Város Képviselő-testülete „Abony Város Egészségügyéért” kitüntetést adományozhat azon személy részére, aki a városban az egészségügyi ellátás területén kiemelkedő munkát végezett és ezzel hozzájárult az ellátás színvonalának emeléséhez.


Olvasd tovább...
2019 április 11 csütörtök - 17:07:52     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

   Abony Város Önkormányzata nyertes pályázatának köszönhetően hat belterületi út burkolatának fejlesztése kezdődik meg a közeljövőben. Az „Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatása – belterületi utak, járdák, hidak felújítása” című felhívásra benyújtott pályázatunkat a maximálisan elérhető, 30 millió Ft összegű, vissza nem térítendő támogatásban részesítette a Belügyminisztérium.
 
   A pályázati forrásból a Károly Róbert utca, a Jólét utca, a Katona József utca, a Mikszáth Kálmán utca, a Rózsa utca és Szent Margit utca burkolata újul meg kettős itatású, mart aszfaltos technológiával.

   A közbeszerzési eljárás lefolytatását követően a legkedvezőbb ajánlatot tevő cég, az abonyi székhelyű Duna-Tisza Aszfalt Kft. végezheti az útfelújítási munkálatokat. A vállalkozási szerződést Romhányiné dr. Balogh Edit polgármester asszony és Tóth Andrea ügyvezető igazgató asszony 2019. április 08-án aláírták. A munkaterület átadás-átvétele megtörtént.


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 49 50 51
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
 
 
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények