Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Önkormányzati hírek'
2019 február 15 péntek - 11:03:13     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete pályázatot ír ki a sportegyesületek, sportcélú társadalmi szervezetek támogatására.   

A pályázat célja: A városban működő sportcélú szervezetek, egyesületek, alapítványok támogatása.   

A támogatás a sportszervezetek működési, fenntartási és fejlesztési kiadásaira, programok, rendezvények szervezésére, pályázati önrész biztosítására igényelhető.   

A pályázók köre: Abony város közigazgatási területén székhellyel vagy telephellyel rendelkező, legalább 1 éve törvényesen működő, hivatalosan bejegyzett, és Abony városában tevékenységet végző, jogi személyiséggel rendelkező sportegyesületek, sportcélú civil szervezetek akik,   

- nyilatkoznak arról, hogy megfelelnek a hatályos jogszabályokban meghatározott rendezett munkaügyi kapcsolatok követelményeinek,
- nyilatkoznak arról, hogy a hatályos jogszabályoknak megfelelően átlátható szervezetnek minősülnek,
- a pályázat benyújtásakor nincs esedékessé vált, és meg nem fizetett köztartozásuk


Olvasd tovább...
2019 február 15 péntek - 10:52:21     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete pályázatot ír ki kulturális tevékenységet végző társadalmi szervezetek támogatására.

A pályázat célja: A városban működő kulturális, közbiztonsági, egészségügyi és társadalmi szervezetek, egyesületek, alapítványok támogatása.

A támogatás a kulturális tevékenységet végző társadalmi szervezetek működési, fenntartási és fejlesztési kiadásaira, programok, rendezvények szervezésére, pályázati önrész biztosítására igényelhető.

A pályázók köre: Abony város közigazgatási területén székhellyel vagy telephellyel rendelkező, legalább 1 éve törvényesen működő, hivatalosan bejegyzett, és Abony városában tevékenységet végző, jogi személyiséggel rendelkező kulturális tevékenységet végző társadalmi szervezetek (civil szervezetek, alapítványok, egyesületek, nonprofit szervezetek, stb) 

- nyilatkoznak arról, hogy megfelelnek a hatályos jogszabályokban meghatározott rendezett munkaügyi kapcsolatok követelményeinek,
- nyilatkoznak arról, hogy a hatályos jogszabályoknak megfelelően átlátható szervezetnek minősülnek,
- a pályázat benyújtásakor nincs esedékessé vált, és meg nem fizetett köztartozásuk


Olvasd tovább...
2019 február 12 kedd - 12:45:06     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

2018 őszén három nyertes pályázat fizikai kivitelezése kezdődött meg Abonyban,

1.) az „Üzleti Park kialakítása a volt Vásártér területén”,
2.) a „Külterületi helyi közutak fejlesztése”,
3.) és az ”Energetikai korszerűsítés, felújítás és eszközbeszerzés az Abonyi Gyöngyszemek Óvodában”

mely projektek megvalósítása jelenleg is tart.

Az alábbiakban a fenti pályázatok jelenlegi státuszát ismertetjük a Tisztelt Lakossággal.


Olvasd tovább...
2019 február 10 vasárnap - 07:07:30     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

Tisztelettel meghívom a 2019. február 14-én (csütörtök) du. 14.00 órakor tartandó Képviselő-testületi ülésre.

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Díszterme

Romhányiné dr. Balogh Edit s.k.
polgármester
 


Olvasd tovább...
2019 február 07 csütörtök - 12:48:52     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

   Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete (2740. Abony, Kossuth tér 1.) egyfordulós, nyílt pályázati eljárás keretében meghirdeti az Önkormányzat tulajdonát képező Abony, Vasút út 2. I/1. szám alatti 86 m2 alapterületű 2 és fél szoba, konyha, előszoba, kamra, fürdőszoba, WC helyiségekből álló komfortos lakás bérbeadását határozott időtartamra.

A pályázati kiírás átvehető: 2019. február 08-tól 2019. március 25. 1200 óráig ügyfélfogadási időben (ingyenesen).   

A pályázat benyújtásának időpontja: 2019. március 25. 1700 óráig.

A bérleti díj: bruttó 45.150,- Ft/hó


Olvasd tovább...
2019 január 25 péntek - 10:15:15     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

Tisztelettel meghívom a 2019. január 31-én, (csütörtök) du. 14:00 órakor tartandó munkaterv szerinti Képviselő-testületi ülésre. 

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Díszterme

Tisztelettel,
Romhányiné Dr. Balogh Edit
polgármester Olvasd tovább...
2018 december 05 szerda - 13:04:25     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0
Befejeződött a Zártkerti Programban megvalósuló utcák felújítása

   Az önkormányzat nyertes pályázatának és a Földművelésügyi Minisztérium támogatásának köszönhetően több utca fejlesztése valósult meg novemberben Abonyban, a zártkertes övezetben.
 
   A 10 millió Ft-os összköltségű projekt során kettős itatású, mart aszfaltos technológiával felújították a Homok utca fejlesztés alól kimaradt szakaszát /Bajtárs utcától a Mogyoró utcáig/, a Mogyoró utca zártkerti lapos részét, a Szőlő utcát /Körte utcáig tartó szakasza/ és a teljes Körte utcát.
 
   A kivitelezéssel a legkedvezőbb ajánlatot tevő céget, az abonyi székhelyű Duna-Tisza Aszfalt Kft-t bízta meg a Képviselő-testület. Az elkészült munkára két év a jótállási idő. A padkázási munkálatokat az ABOKOM Közhasznú Nonprofit Kft. végezte.

A képre kattintva fotógaléria nyílik az elkészült utcákról!


Olvasd tovább...
2018 december 03 hétfő - 16:51:46     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

Tisztelettel és szeretettel meghívjuk Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. december 13-án, 16:00 órakor kezdődő ünnepi ülésére.

Helyszín: A Kultúra Háza színházterme

Program:
15:45-16:00  Vendégek fogadása
16:00-16:30  Détár Enikő színművész műsora
16:30-16:45  Köszöntő, évértékelő
16:45-17:00  Varga János olimpiai bajnok, díszpolgár, a Nemzet Sportolója köszöntése és méltatása
17:00-17:20   Városi kitüntető címek átadása


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 47 48 49
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények