Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Önkormányzati hírek'
2017 április 19 szerda - 14:01:33     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

abonyi_polgarmesteri_hivatal_abony_abony.hu_2017.jpgTisztelettel meghívom a 2017. április 27-én (csütörtök) délután 14:00 órakor tartandó Képviselő-testületi ülésre.

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal díszterme
 
Tisztelettel,
Romhányiné Dr. Balogh Edit
polgármester
 
Az ülést 14 órától élőben, online közvetítjük a honlapon!

 
2017 április 12 szerda - 16:23:43     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

Tisztelt Abonyiak, Tisztelt Lakosság!
 
2016. év végén az Abonyi Polgármesteri Hivatal közterület-felügyelői bejárták Abony Város közigazgatási területének külterületi részét a dűlőutak járhatóságának felülvizsgálata miatt.

Meghatározták a járható, részben járható, nem járható, illetve a beművelt utak listáját. A beművelt dűlőutak szomszédos mezőgazdasági területeinek tulajdonosait felszólították az eredeti állapot visszaállítása érdekében.
 
Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete áttekinti a külterületi utakkal kapcsolatos tájékoztatót, s ezt követően dönt az utak járhatóságának biztosításáról.
 
Abony Város Önkormányzata
 
Jogszabályi háttér:
  • A nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény
  • A közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény
  • A közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény végrehajtásáról szóló 30/1988. (IV.21.) MT rendelet
  • Abony Város Önkormányzatának szervezeti és működési szabályzatáról szóló 41/2014. (XII.16.) számú önkormányzati rendelete
  • Abony Város vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás egyes szabályairól szóló többször módosított 13/2007. (IV.12.) sz. Abony Város Önkormányzat rendelete
  • A közterület eltérő használatáról Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének többször módosított 27/2003. (XII. 17.) számú rendelete
2017 március 24 péntek - 15:58:52     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

Tájékoztatjuk az Antal, a Corvin, a Kosztolányi Dezső, a Lukács, a Méri István, a Semmelweis, az Endre, a Hóvirág és a Simonffy utcák lakóit, hogy
 
2017. március 25-26-án (szombat-vasárnap)  
 
megkezdődnek a fenti utcák kiigazítási, kátyúzási munkálatai. Az útszakaszok kiegyenlítése ezen a hétvégén és április első hetében történik meg, majd ezt követően április második és harmadik hetében kétrétegű bitumen itatásos technológiával felületi zárás kapnak az utcák. A munkák utolsó fázisa a padkázás és az árokfelújítás.
 
Az útburkolat-javítások ideje alatt részleges forgalomkorlátozás várható! A munkálatok befejezéséig szíves türelmüket kérjük!   
 
Kivitelező: Vértes-Út Kft.
A munkálatok várható befejezése: 2017. május 22.
 
Abony Város Önkormányzata
Cikk: Darányi Erika


Olvasd tovább...
2017 március 24 péntek - 15:31:26     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

varoshaza_polgarmesteri_hivatal_abony_abony.hu_2017.jpgTisztelettel meghívom a 2017. március 30-án (csütörtök) délután 14:00 órakor tartandó  rendkívüli Képviselő-testületi ülésre.

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal díszterme
Tisztelettel,
Romhányiné Dr. Balogh Edit
polgármester

 

2017 február 20 hétfő - 15:06:17     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

kozmeghallgatas_abony_abony.hu_2017.jpgMárciusban folytatódik az ősszel megkezdett nyolc utca felújítása, helyszíni bejárásokat végeznek a hivatali dolgozók a város területén - ezekről esett szó többek között a 2017. február 9-re meghirdetett közmeghallgatáson.
 
A szerény részvétel mellett zajló közmeghallgatáson a lakosok és a képviselők részéről a közlekedéssel, a dűlőutak állapotával, és KRESZ táblákkal kapcsolatos észrevételek hangoztak el, de a helyi egészségügyi ellátásra vonatkozóan is érkezett jelzés. Volt olyan lakos, aki a közműszolgáltatóval fennálló vitájával kapcsolatban kérte a Képviselő-testület segítségét.
 
A kérdésekre és észrevételekre Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony részletesen válaszolt, és elmondta, hogy a felvetett problémákat meg fogják vizsgálni.
 


Olvasd tovább...
2017 február 16 csütörtök - 15:51:32     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

Elfogadták a 2017. évi költségvetést és pályázatot írtak ki a társadalmi szervezetek és sportegyesületek támogatására a 2017. február 9-i képviselő-testületi ülésen.
 
Dr. Balogh Pál jegyző napirend előtt prezentációt tartott a helyi adóbevételek és hátralékok elmúlt 6 éves alakulásáról. A legnagyobb bevétel az adónemek közül a helyi iparűzési adóból származott. A tájékoztatóból kiderült, hogy az érintett időszakban a vállalkozások száma mintegy 10 %-al növekedett.  A 2013. évig tartó csökkenést 2014. évben egy markáns, 31 %-os emelkedés követte, amely a vállalkozások forgalmának növekedése mellett az adóhatóság aktív fellépésének is köszönhető.


Olvasd tovább...
2017 február 15 szerda - 16:34:02     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

belteruleti_utak_felujitasa_palyazat_abony_abony.hu_2017.jpgGazdaságélénkítő szempontokat figyelembe véve húsz belterületi utca felújítására nyújtott be pályázatot Abony Város Önkormányzata.
 
Az utak kiválasztásánál a munkába járás körülményeinek javítását (vasútállomás, buszmegállók, iskolák, óvodák könnyebb megközelítését), ezáltal a lakosság gazdasági aktivitásának fokozását, a település lakosságmegtartó erejének növelését és a hátrányos helyzetű területek felzárkóztatását helyezte előtérbe a Képviselő-testület a pályázati kiírás kritériumaival összhangban. A döntésnél a képviselők a lakossági jelzéseket is figyelembe vették.


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 33 34 35
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
 
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények