Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Önkormányzati hírek'
2017 június 23 péntek - 11:51:30     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

Tisztelettel meghívom a 2017. június 29-én (csütörtök) délután 14:00 órakor tartandó Képviselő-testületi ülésre.

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal díszterme
 
Tisztelettel,
Romhányiné Dr. Balogh Edit
polgármester
 
Az ülést 14 órától élőben, online közvetítjük a honlapon!
 
 


2017 június 16 péntek - 10:39:36     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

Itt épül meg Abonyban az Üzleti (Ipari) ParkÖrömmel értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy Abony Város Önkormányzata sikeresen pályázott a VEKOP-1.2.2-15 kódszámú, Az üzleti infrastruktúra fejlesztésének támogatása Pest megyében című felhívásra.


A VEKOP-1.2.2-15-2016-00026 kódszámú „Üzleti Park kialakítása a volt Vásártér” területén című projektünket (100 %-os támogatási intenzitás mellett) 306.434.099,-Ft összegű támogatásra érdemesnek ítélte a Nemzetgazdasági Minisztérium.Olvasd tovább...
2017 május 30 kedd - 18:35:44     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

Bővítik Abony város közvilágítási hálózatát, a közeljövőben 78 helyszínre kerülnek fel további lámpatestek. Módosult a települési támogatásokat célzó helyi rendelet, pályázatot írnak ki a Varga István Városi Sportcsarnok intézményvezetői állására - többek között ezeket a témákat tárgyalta a Képviselő-testület az április 27-i ülésen.

Településünk 2016. évi közbiztonsági, bűnügyi helyzetének ismertetésével vette kezdetét az április végi soros Képviselő-testületi ülés. Török Csaba r. alezredes, a Ceglédi Rendőrkapitányság vezetője elmondta, a közbiztonság igen jó szintet ért el a tavalyi évben Abonyban. A kollégák az őrsön nem csak a bűnüldözői és közterületi munkákat látták el, prevenciós területen is próbáltak maradandót alkotni. Nem a büntetés a célja a rendőrségnek, hanem a megelőzés, így próbálják a lakosság szubjektív biztonságérzetét garantálni. A rendőrkapitány úgy gondolja, hogy évről évre javul a rendőrök megítélése a lakosság körében. Képviselői kérdésre válaszként elmondta, abonyi illetőségű drogterjesztőkkel szemben több eljárás is folyamatban van. A képviselők részéről elhangzott: javult a helyi rendőrőrs és polgárőrség kapcsolata, jól működik az iskolarendőr-program, több rendőrautót látni az utcákon. Török Csaba r. alezredes örömmel jelentette be, hogy az idei évben az Abonyi Rendőrőrs épületének homlokzatát felújítják. A Képviselő-testület elfogadta a rendőrségi beszámolót és köszönetét fejezte ki a Ceglédi Rendőrkapitányságnak, az Abonyi Rendőrőrsnek és az Abony Városi Polgárőrségnek.


Olvasd tovább...
2017 május 30 kedd - 17:31:52     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

vasut_ut_2_loffler_palota_felujitas_abony_abony.hu_2017.jpgTavaszra felújították a Vasút út 2. szám alatti (volt Löffler-palota) tetőszerkezetét, elkészült a zárófödém hőszigetelése, a közeljövőben pedig az épület homlokzatának és nyílászáróinak felújítása valósul meg.

A Képviselő-testület korábban úgy döntött, hogy az ingatlan-értékesítésekből befolyt bevételeket kizárólag ingatlan-fejlesztésekre használja fel. Miután több önkormányzati ingatlant sikeresen értékesített az önkormányzat, állagmegóvási munkálatokra tudják fordítani a pénzösszegeket. Tekintettel arra, hogy a Vasút út 2. szám alatti volt Löffler-palota felújítása már megkezdődött, annak folytatásáról döntöttek a képviselők. Az épület rekonstrukciója nem csak a központi városképet javítja majd, de a benne lévő lakások a nyílászárók felújításával korszerűbbek, energiatakarékosabbak lesznek.


Olvasd tovább...
2017 május 29 hétfő - 09:53:37     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

Bel- és külterületi utak felújítására, óvodák korszerűsítésére és üzleti (ipari) park létesítésére is pályázik többek között településünk. Abony Város Önkormányzata 2016-ban és 2017-ben az alábbi pályázatokat nyújtotta be, melyek elbírálása folyamatban van:

1. Az Abonyi Pingvines Óvoda Bethlen G. út 3-5. és Bethlen G. út 8. sz. alatti tagintézményeinek épületenergetikai korszerűsítése (KEHOP-5.2.9-1600125)
A pályázat benyújtásának ideje: 2016. szeptember 06.

2. Az Abonyi Gyöngyszemek óvoda infrastrukturális és eszközfejlesztése (VEKOP-6.1.1-15-PT1-2016-00021) A pályázat benyújtásának ideje: 2016. május 10.


Olvasd tovább...
2017 május 25 csütörtök - 07:11:57     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

A mai, soros Képviselő-testületi ülést délután 14 órától nyomon követheti élőben, online honlapunk főoldalán.
 
A meghívót és a napirendi pontokat itt tekintheti meg.


 


2017 május 09 kedd - 12:26:38     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

telepulesi_tamogatas_abony_abony.hu_2017.jpgA Képviselő-testület 2017. április 27-i ülésén módosította a települési támogatás megállapításának, kifizetésének, folyósításának, valamint felhasználása ellenőrzésének szabályairól szóló 7/2015. (II.27.) önkormányzati rendeletét. A változások lényegesebb elemei:
 
- Kegyeleti okokból nem folytatnak helyszíni környezettanulmányt a települési temetési támogatást igénylőknél,
 
- Megemelték az eseti települési támogatás jövedelemhatárát, mert sok esetben nagyon csekély összeggel, de meghaladta a kérelmező jövedelme a korábbi jövedelemhatárt, ezért elutasításra került a kérelme.
 
- Új támogatási forma teremtődött: Jövedelemhatárra tekintet nélkül települési létfenntartási támogatás adható évente egy alkalommal  az alábbi rendkívüli méltánylást érdemlő esetekben: a családban bekövetkező hirtelen haláleset, vagy 30 napot meghaladó kórházi ápolás, vagy súlyos baleset vagy tartós, folyamatos gyógykezelést igénylő betegség esetén vagy, adósságcsapdába került, hitelét fizetni nem tudó rászoruló részére.
 
- Egy éven belül nem adható új támogatás azok számára, akik a rendszeres gyógyszertámogatással határidőig nem számolnak el.
 
- Nem jogosult rendszeres gyógyszertámogatásra, aki közgyógyellátási igazolvánnyal rendelkezik, kivéve, ha háziorvos igazolja, hogy olyan gyógyszert szed, ami nem tartozik a közgyógyellátás körébe.
 
A változásokról érdeklődjön személyesen az Abonyi Polgármesteri Hivatal Hatósági és Szociális Ügyek Osztályán, ügyfélfogadási időben.
 
 
 
Abony Város Önkormányzata
2017 május 09 kedd - 12:03:33     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

abony_torok_ignac_utca_atnevezese_abony_abony.hu_2017.jpgTájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy folyamatban van Abony város ingatlanjai házszámozásnak teljes felülvizsgálata. Lakossági kérelem alapján az Abonyi Polgármesteri Hivatal áttekintette a Török Ignác utca (673. hrsz) házszámozását is.
 
A helyszíni szemlén kiderült, az utca végén található („lődombhoz” vezető) elágazás (683. hrsz-ú szakasz) a jelenlegi formájában jelentős nehézséget okoz a házszámozás tekintetében. Ennek okán a Képviselő-testület 2017. április 27-i ülésén 73/2017. (IV. 27.) számú határozatával arról döntött, hogy a nevezett útszakaszt a Török Ignác utcától függetlenül, külön nevezi el (az átnevezéssel érintett útszakasz a térképen piros színnel jelölve látható).


Olvasd tovább...
2017 május 05 péntek - 10:16:53     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy 2017. május 06-án (szombat) vándor vidámpark érkezik Abonyba, a „volt Lidl telek” területére (Abony, Szelei út 5-7. és Csillag Zsigmond utca 2. szám), melyet 2017. május 21-ig (vasárnap) üzemeltetnek az érintett területen.
 
A vidámpark működésének idejére az Abony, Szelei út 5-7. és a Csillag Zsigmond utca 2. szám alatt kijelölt ideiglenes parkolót lezárják, parkolási tilalom lép életbe.
 
A parkolási tilalom
ideje: 2017. május 06. 05:00 órától 2017. május 21. 22:00 óráig.
helye: 2740 Abony, Szelei út 5-7. és 2740 Abony, Csillag Zsigmond utca 2. („volt Lidl telek" területe)
 
Kérjük szíves megértésüket!
 
Abony Város Önkormányzata


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 34 35 36
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények