Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Önkormányzati hírek'
2018 október 09 kedd - 15:52:45     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

utfelujitasok_abonyban_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg   Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy előreláthatólag 2018. október közepétől 33 utca vonatkozásában kőszórásos (keszegi köves) technológiával útfelújítási munkálatok kezdődnek, melyek várhatóan 1 hónapig tartanak.

   Az alábbiakban felsorolt utcák felújításáról a 89/2018. (V.31.) sz. határozatában döntött a Képviselő-testület. A munkálatok elvégzésével a 2018. szeptember 27-i ülésen a Duna-Tisza Aszfalt Kft-t bízták meg.

András utca, Kemény Zsigmond utca, Világosság utca, Endre utca, Márk utca, Vasút-út (kis-Vasút út), János utca, Vajda János utca, Tamási Áron utca, József utca, Esze Tamás utca, Kasza utca, Losonczy István utca, Lázár Vilmos utca, Tóth Árpád utca, Temető utca, Lovassy Sándor utca, Haladás utca, Károly Róbert utca, Nagy Lajos utca, Szilágyi Dezső utca, Névtelen utca, Ady Endre utca, Gábor Áron utca, Bodócs köz (Piszke utcát követően), Mogyoró utca, Alma utca, Piszke utca, Szamóca utca, Szeder utca, Szilva utca, Mária utca, Ferenc utca.


Olvasd tovább...
2018 október 09 kedd - 14:06:33     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

A teljes képernyős nézethez nyomja meg a négyzetet a lejátszó jobb alsó sarkában!
Internetsebessége függvényében a videó lejátszása akadozhat. Ebben az esetben állítsa meg pillanattal a lejátszást,
hogy a folyamatjelző betöltődjőn, utána zökkenőmentesen tovább nézhető.


2018 szeptember 24 hétfő - 09:18:30     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0
Tájékoztató részleges forgalomkorlátozásról - Táborhegy-dűlő (II.) 0307. hrsz

   Tervezett ütemben halad az „Abony külterületi útjainak fejlesztése és a karbantartáshoz szükséges munkagép beszerzése” című nyertes pályázat fizikai kivitelezése.

   A kivitelezést végző Duna-Tisza Aszfalt Kft. által készített ütemterv alapján 2018. szeptember 13-án - részleges forgalomkorlátos mellett - elsőként a Táborhegy-dűlő 0305 hrsz. szakaszán kezdődtek meg a munkálatok. A felújítás 2018. szeptember 18-tól a Táborhegy-dűlő (III.) 0313 hrsz. szakaszán (a lenti térképen Táborhegyi út II-vel jelölve) folytatódott.
 
   A vállalkozó tájékoztatása szerint 2018. szeptember 24-től a Táborhegy-dűlő (II.) 0307. hrsz szakaszán (a térképen Táborhegyi út I-el jelölve) is megkezdődik az út fejlesztése, ezért ezen a szakaszon is részleges forgalomkorlátozásra kell számítani.  
 
 
Kérjük szíves megértésüket a munkálatok befejezéséig!

Abony Város Önkormányzata


Olvasd tovább...
2018 szeptember 24 hétfő - 07:30:39     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

Tisztelettel meghívom a 2018. szeptember 27-én,  (csütörtök) du. 14:00 órakor tartandó Képviselő-testületi ülésre.

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Díszterme

Tisztelettel,
Romhányiné Dr. Balogh Edit
polgármester
 


Az ülést élőben, online közvetítjük honlapunk főoldalán. 

2018 szeptember 18 kedd - 11:30:52     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0
Táborhegy-dűlő 0305. hrsz. és Táborhegy-dűlő (III.) 0313. hrsz

reszleges_forgalomkorlatozas_abonyban_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg   Ezúton értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a korábbi tájékoztatással összhangban, a Duna-Tisza Aszfalt Korlátolt Felelősségű Társaság 2018. szeptember 6-án megkezdte az "Abony külterületi útjainak fejlesztése és a karbantartáshoz szükséges munkagép beszerzése" című projekt fizikai megvalósítását, melynek keretében a Táborhegy-dűlő, a Belsőerdő-dűlő és a Temető-dűlő által érintett külterületi utak felújításával makadám típusú utat alakítanak ki.

   A vállalkozó által készített előzetes ütemterv módosítása alapján 2018. évben a Táborhegy-dűlő által érintett utak, 2019-ben a Belsőerdő- és a Temető-dűlőhöz kapcsolódó, a projekt által érintett utak felújítása történik meg.


Olvasd tovább...
2018 szeptember 14 péntek - 10:54:03     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

Tisztelt Lakosság! Több internetes megosztás és lájkvadász oldal terjeszti azt a valótlan információt, melyre sokan felkapták a fejüket, hogy 2,5 millió forintos lakáskorszerűsítési támogatást lehet bárkinek igényelnie, mindenkinek jár alanyi jogon, csak kérelmeznie kell a megfelelő nyomtatványon az önkormányzatoknál.

   Ha megigényli bárki is, rövid időn belül már utalják is a pénzt lakásfelújításra, korszerűsítésre. Már két héten belül a zsebünkben lesz az összeg, amit szabadon költhetünk lakásunk felújítására. Eleve gyanús az összeg és a kiutalási határidő is.

   Az elmúlt időszakban több ügyfél felkereste az Abonyi Polgármesteri Hivatalt azzal, hogy a tárgyban forgó támogatással kapcsolatban érdeklődjön, vagy megigényelje azt. Ezúton tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a fenti támogatási forma nem létezik, ezért arra igénylést, kérelmet nem lehet benyújtani!

   Napok óta kering az álhír, és kedvesen arra kérik az arra tévedt olvasót, hogy ezt a remek hírt ossza meg minden ismerősével, hadd értesüljön róla minél több ember. Nyilván azért kérik ezt, mert elsődleges céljuk a minél több olvasó, hogy ezáltal nagyon nézettségre és nagyobb bevételre tegyenek szert. Ezek a "híroldalak" elferdítenek, kitalálnak olyan híreket, melyek a legnagyobb olvasói csoportot tud megérinteni, melyek a legtöbb embert érdekel.

   (Azok az oldalak, melyek erre kérik az olvasóikat, általában gyanúsak, mert feltételezhető, hogy csupán a nézettségre utaznak, nem pedig az a céljuk, hogy embereket tájékoztatássák a valódi információkról.)

Kérjük a tájékoztató szíves tudomásul vételét.

Abony, 2018. szeptember 14.
 
Abony Város Önkormányzata


2018 szeptember 12 szerda - 07:59:25     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

javaslatkeres_abony_kozmuvelodeseert_cim_adomanyozasara_abonyban_abony_abonyi_abony.hu_2018.jpg   Az „Abony Közművelődéséért” kitüntetés adományozásának rendjét Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének a kitüntetések alapításáról és adományozásuk rendjéről szóló 6/2015. (II.27.) számú rendelete (a továbbiakban: Rendelet) szabályozza, melynek III. fejezete szerint
III. fejezet

„Abony Közművelődéséért” kitüntetés

10. §

   Abony Város Képviselő-testülete „Abony Közművelődéséért” kitüntetést adományozhat a város kulturális, közművelődési, közgyűjteményi, művészeti életében elért kimagasló érdemek elismeréseként azon magánszemélyeknek, civil közösségeknek, civil szervezeteknek, akik közösségi munkájukkal és a közéletben való részvételükkel - a kitüntetés odaítélését megelőző 5 évben -hozzájárultak Abony kultúrájának gondozásához, a közösségi művelődéshez, a város kulturális színvonalának emeléséhez, helyi és országos közművelődési, tanulmányi, zeneművészeti versenyeken kiemelkedő teljesítményt nyújtottak.

Nagyításért kattintson a képre!


Olvasd tovább...
2018 szeptember 11 kedd - 16:10:30     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0
2018/09/06

sajtokozlemeny_kezdetet_veszi_az_uzleti_park_kivitelezese_abonyban_2018_09_06.jpg   A Nemzetgazdasági Minisztérium az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és a hazai központi költségvetési előirányzatból 306,43 millió Ft összegű, vissza nem térítendő támogatásban részesítette Abony Város Önkormányzatát az „Üzleti Park kialakítása a volt Vásártér területén” című projekt megvalósításához. A támogatás 100 %-os intenzitású.

   Abony Város Önkormányzata eredményesen pályázott „Az üzleti infrastruktúra fejlesztésének támogatása Pest megyében” című, VEKOP-1.2.2-2015 azonosító számú felhívásra. A közbeszerzési eljárás lezárását követően, a legkedvezőbb ajánlatot tevő Türei és Társa Korlátolt Felelősségű Társasággal 2018. szeptember 4-én aláírásra került a vállalkozási szerződés, így megkezdődik a projekt fizikai megvalósítása.
 
   Abony Város Önkormányzatának Integrált Városfejlesztési Stratégiájában és a 2014-2018. évre vonatkozó Gazdasági Programjában is kiemelt helyen szerepel a helyi és az Abony város közvetlen környezetében (Dél-Pest megyei kistérség) elhelyezkedő települések mikro-, kis- és középvállalkozásainak infrastrukturális fejlesztési elképzeléseinek feltételeit megteremtő „Ipari Park” kialakítása. Az épülő Üzleti Park területi adottságait és megközelíthetőségét figyelembe véve vonzó lehet mind a település, mind a térség gazdasági szereplői számára. A beruházás helyszíneként szolgáló Mátyás király út a 40-es számú főúthoz csatlakozik, és azon keresztül az épülő M4-es gyorsforgalmi úthoz, valamint közvetlen kapcsolattal rendelkezhet a tervezett M8-as autópálya M4-M8 csomópontjához.

A sajtóközlemény megtekintéséhez kattintson a képre!


Olvasd tovább...
2018 szeptember 11 kedd - 15:45:30     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0
2018/09/06

   A Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból és a hazai központi költségvetési előirányzatból 119,61 millió Ft összegű, vissza nem térítendő támogatást nyújt az „Abony külterületi útjainak fejlesztése és a karbantartáshoz szükséges munkagép beszerzése” című projekt megvalósításához. A támogatás 90 %-os intenzitású.
 
   Abony Város Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a Vidékfejlesztési Program keretén belül a „Külterületi helyi közutak fejlesztése, önkormányzati utak kezeléséhez, állapotjavításához, karbantartásához szükséges erő- és munkagépek beszerzése” című, VP6-7.2.1-7.4.1.2-16 azonosító számú felhívásra. A projekt a fizikai megvalósítás szakaszába lép, miután a közbeszerzési eljárás lezárását követően, a legkedvezőbb ajánlatot tevő Duna-Tisza Aszfalt Korlátolt Felelősségű Társasággal 2018. szeptember 4-én aláírásra kerültek a vállalkozási szerződések.
 
   Az utak fejlesztésére vonatkozó közel 100 millió Ft összegű európai uniós és hazai költségvetési támogatás segítségével Abony város külterületén három külterületi dűlőút egyes szakaszai újulnak meg, összesen 4312 méter hosszúságban. Stabilizált, hatékonyan karbantartható, 4 méter szélességű útalapot, ill. ún. makadám utat alakítanak ki a jelenlegi földút felújításával, valamint a csapadékvíz-elvezetés megoldásával. A vállalkozási szerződések szerint két önálló területi pozíció szerint kerül sor a megvalósításra.

A sajtóközlemény megtekintéséhez kattintson a képre!


Olvasd tovább...
2018 szeptember 04 kedd - 14:15:55     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

kezdodik_kulteruleti_utak_fejlesztese_abonyban_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg   Örömmel tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a fizikai megvalósítás szakaszába lép a külterületi dűlőutak felújítása Abonyban.

   A közbeszerzési eljárás lezárását követően a mai napon, a legkedvezőbb ajánlatot tevő Duna-Tisza Aszfalt Korlátolt Felelősségű Társaság képviselőjével, Tóth Andrea ügyvezető igazgató asszonnyal aláírásra kerültek a vállalkozási szerződések.

   A szerződések alapján két önálló területi pozíció szerint kerül sor a megvalósításra. Az 1. rész a Belsőerdő-dűlő és a Temető-dűlő, a 2. rész a Táborhegy-dűlő által érintett utak kivitelezésére vonatkozik.

   A vállalkozó által készített ütemterv szerint 2018. évben a fentebb részletezett 1. rész kivitelezési munkáira kerül sor, 2019. évben a 2. rész megvalósítása történik meg.

Nagyításért kattintson a képekre!


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 45 46 47
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények