Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Egyesületi hírek'
2015 június 25 csütörtök - 11:09:24     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

Részletek a plakátra kattintva!
2015 május 27 szerda - 19:15:43     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

Nagyításhoz klikk a plakátra!
2015 május 11 hétfő - 14:45:34     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0
Az Abonyi Fúvószenekari Egyesület mindenhol ott van, ahol zene szól és jó a hangulat

Nem volt ez másként 2015. május 3-án sem, amikor a szomszédban, Cegléden láthattuk őket. Az apropó az volt, hogy a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság és a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Pest megyei Rendőr- és Tűzoltó napot rendezett. A vasárnapi eseményt a Kossuth téren tartották meg, ahol még az időjárás is kedvezett a kikapcsolódni vágyóknak. A fotón éppen Müller János: Fejérváry – indulóját játssza a zenekar, Kiss Zoltán tűzoltó főhadnagy, a Katasztrófavédelem Központi Zenekar karmester helyettese vezényletével.

Közreműködött az Abonyi Fúvószenekari Egyesület zenekara és mazsorett csoportja, valamint a Katasztrófavédelem Központi Zenekara.  
 
Darányi Erika
2015 április 29 szerda - 19:05:14     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

Részletek a plakátra kattintva!
2015 április 24 péntek - 16:05:51     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

A verseny 2015. május 3-án az Abonyi Horgászegyesület tavain kerül megrendezésre. A nevezési díj egységesen 1000 Ft. A gyermekeknek nem kell nevezési díjat fizetniük. Külsős versenyzőknek a nevezési díjon felül napijegyet is kell váltaniuk, amivel a verseny után is horgászhatnak. Élvetartó szák és horogszabadító mindnekinek kötelező. A verseny idejére a versenyzők kivételével az összes tóra horgászati tilalom lesz. Csónakból horgászni tilos, kivéve, ha stégnek használják. Külső segítség nem vehető igénybe. A győzteseknek értékes nyereményeket, kupát és oklevelet biztosítunk. 
 
A versenyre előzetes regisztráció szükséges!
 
 
További részletek a plakátra kattintva!
2012 október 27 szombat - 06:59:57     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

Az önkéntesség elterjesztése a Közép-magyarországi régió területén TÁMOP-5.5.2-11/1-2012-0020

A Fiatalok Egészséges Életmódjáért Egyesület a Városunk Fejlődéséért Egyesülettel konzorciumban az Önkéntesség elterjesztése a Közép-magyarországi régió területén című pályázati kiíráson 15 millió forint támogatást nyert az Új Széchenyi Terv keretében.

A projekt megvalósulásának ideje 2012.09.01-2013-08.31.
A projekt összköltsége 15.400.000.-Ft, a támogatás intenzitása 100%

A sajtóközlemény teljes tartalmát itt lehet megtekinteni "jpg" formátumban
A sajtóközlemény teljes tartalmát itt lehet megtekinteni "pdf" formátumban
Oldal:  1 2 3 4 5 6 7
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények