Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Egyesületi hírek'
2016 március 13 vasárnap - 12:40:25     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

Az Abonyi Birkózó Club március 1-jén toborzást tartott a Gyulai Gaál Miklós Általános és Művészeti Iskolában. A testnevelés órákon a birkózás és küzdő játékok bemutatásával népszerűsítették a sportágat.
 
A club célja, hogy minél több gyermek kipróbálja és elkezdje művelni ezt a csodálatos sportot. Kezdőknek minden pénteken 16.00-17.00-ig tartanak edzéseket az Apponyi Albert úti birkózó teremben! Az Abonyi Birkózó Club a helyszínen jelentkezőkön kívül is várja az érdeklődő szülőket, diákokat! Érdeklődni Nagy Tamás edzőnél, a 30/904-1235 telefonszámon lehet.
 
Darányi Erika
2016 március 11 péntek - 11:18:46     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0


"Volt emberek. Ha nincsenek is, vannak még. Csodák. 
Nem téve semmit, nem akarva semmit, hatnak tovább."
(Kosztolányi Dezső)

  
Az Abonyi Fúvószenekari Egyesület köszönetét fejezi ki a nagyrabecsült karmester, művészeti vezető
Varga Gábor
Artusjus-díjas trombitaművész tragikus távozása miatt megnyilvánuló
őszinte részvétért, együttérzésért és biztató szavakért.

Abonyi Fúvószenekari Egyesület


Fotó: Abonyi Fúvószenekari Egyesület honlapja

2016 március 02 szerda - 09:03:04     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

Ki sokat, ki keveset, de ismét megérhetünk egy húsvétot. Vagy átélünk? Csak pozitívan tessék hozzáállni urak és hölgyek. Sokan mondják, hogy a karácsonyt szeretem, de a húsvétot nem. Tessék már ezt is egy kicsit másként értékelni ezt a nagyon szép vallási ünnepet.
 
Kétségtelenül, kölni, sonka, tojás, illatok keverednek. Jönnek a locsolkodók csőstül, bizony a szomszéd ember kicsit pityókásan udvarol a szomszédasszonynak. De hát az év többi részében is az asszonyság olyan parfümöket használ, hogy ha elmegy melletted, kiegyenesíti az agytekervényeidet, tojást, sonkát eszünk, a szomszéd Géza meg egyébként is udvarol a szomszédasszonynak, csak most lehet egy-két ízetlen versikét elsütni, ráadásul legálisan. A rokonok meg az év során sok esetben beugranak egyébként is hozzánk. 


Olvasd tovább...
2016 március 01 kedd - 21:04:07     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

Kedves Abonyiak!
 
Az utóbbi időben több megkeresés érkezett, hogy különböző, még használható dolgokat tovább adnának/elajándékoznának, vagy némi összeget kérnének érte. Segítsünk, hogy eljusson a rászorulókhoz.

A Karitász Abonyi Csoportjának felhívása:
Hamarosan itt a tavasz. Többen átnézik a ruhás szekrényt, gardróbot, egyéb ritkán használt helyeket, ahol számukra már megunt, de még más számára használható holmik kerülnek elő.

Szívesen fogadunk:
- jó minőségű gyermek és felnőtt ruhát, cipőt, 
- takarót, ágyneműt, plédet, bútort, 
- könyvet, újságot, játékot, készségfejlesztő dolgokat, 
- egyéb jól működő, a rászorulók részére segítséget nyújtó, még használható dolgokat.
Kérem, vegyék fel a Karitász csoport tagjaival a kapcsolatot!

Szívesen segítünk!
 
Csizmadia Mihályné Karitász tag

Elérhetőségek:
Cím: Abony, Klapka Gy. u. 11/a
Nyitva tartás: Hétfőnként 09:00-10:30 és 14:00-15:30 között 
Tel.: 06-20/ 333 72 90, 06/30-360-38-76

2016 február 28 vasárnap - 12:15:23     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

Kedves Barátaink! Tisztelt Ismerőseink!
 
Az Abonyi Fúvószenekari Egyesület mély fájdalommal tudatja, hogy NAGYRABECSÜLT KARMESTERE, VARGA GÁBOR, ARTISJUS-DÍJAS TROMBITAMŰVÉSZ tragikus hirtelenséggel elhunyt. 
... hiába vártuk, nem jött. Nem szokott hiányozni, késni sem. Tudtuk, hogy rengeteget dolgozik, utazik, de ha csak egy óra alvás jutott neki, akkor is jött. Jött, időben ott volt és hihetetlen lelkesedéssel látott munkához. 
Nem gondoltuk, hogy baj lehet, hiszen olyan erős, életvidám, fáradhatatlan és tettre kész volt. Rengeteg terve volt még … 
És csak vártuk …

KAKAS ELMENT ÖRÖKRE.

A megdöbbentő hír után is csak vártuk csendben. Vártuk, hogy egyszer csak belép az ajtón és …
Hálásak vagyunk, hogy köztünk volt. Megmagyarázhatatlan, felfoghatatlan veszteség mindannyiunknak,
 
az Abonyi Fúvószenekari Egyesület nevében:
Gulykáné Gál Erzsébet
2016 február 09 kedd - 20:01:16     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

Nagyításhoz kattintson a képre!
2015 december 21 hétfő - 14:51:06     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

Nagyításhoz kattintson a képre!
2015 december 20 vasárnap - 08:26:03     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

Részletek a plakátra kattintva!
2015 december 09 szerda - 11:39:13     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

A Magyar Vöröskereszt VII. Kongresszusa 1987. évben döntött úgy, hogy legyen véradók napja. Ezzel lehetőséget adott a véradók társadalmi megbecsülésének és annak intézményes kifejezésére. Így Magyarországon 1988 évtől ünneplik – immár 67. alkalommal – azokat, akik életet mentenek. A Magyar Vöröskereszt ceglédi szervezete, és a Városunk Fejlődéséért Egyesület ebben az évben december 2. napjára szervezte az abonyi véradó napot a Kultúra Házában. Az ünnepségen részt vett Túriné Tóth Csilla a ceglédi szervezet területi vezetője, Dienes Rita területi munkatárs, Varga Sándorné a Városunk Fejlődéséért Egyesület Elnöke, az abonyi véradók. A megjelenteket Pető Istvánné, mint a vöröskereszt abonyi képviselője, az Egyesület Elnökhelyettese köszöntötte. Ezt követően verset mondott Törőcsik Fanni, a Somogyi iskola  7. osztályos  tanulója. Ünnepi köszöntőt mondott Varga Sándorné, az Egyesület Elnöke. A véradó ünnepségen átadták a kitüntetéseket a többszörös véradók részére. 

Tízszeres véradók: Magyar Julianna, Gócsa Zsuzsanna, Mucsi Tibor, Nagyné Imre Krisztina, Zsemlye József. 
Huszonötszörös véradók: Gönczöl Ferenc, Pető Józsefné
Negyvenszeres véradók: Csizmadia István, Egedi Ferencné, Tóth Mihály, Györfi Tibor Róbert   
Ötvenszeres véradók: Ábraháminé Herédi Zsuzsanna, Jáger Istvánné, Dobozi László, Varga Tibor.   
Hatvanszoros véradó: Bárányné Sárközi Margit   
Nyolcvanszoros véradó: Komáromi László   
Százszoros véradó: Andrási István   

A véradó ünnepséget támogatták: Abony Város Önkormányzata, Egedi Gábor, Abonett Kft., Mucsi Ker. Kft., Donkó Károly fazekas mester, Kultúra Háza Igazgatója és dolgozói, egészségügyi dolgozók, aktivisták.
 
A galéria a fotóra kattintva megtekinthető! (Fotó: Szilágyi Tamás)
 
Varga Sándorné egyesületi elnök köszöntő beszéde az Olvasd tovább gombra kattintva olvasható el.


Olvasd tovább...
2015 november 22 vasárnap - 21:45:02     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

„Mennyivel nagyobb élmény a jó, ha küszködni kell érte; mekkora erő úgy élni, mint egy hegymászó csapatnak, a (...) láthatatlanul egymáshoz rögzítő kötél biztonságában, együtt érezni boldogságot, bánatot, együtt izgulni, reménykedni, várni és segíteni annak a másiknak, aki éppen bajban van, aki rászorul.” Szabó Magda

Mint minden évben, a Karitász Abonyi Csoportja idén is megtalálta a módját, hogyan segítsen a településen élő, nehéz helyzetben lévő embertársainkon. Sikeresen pályáztak ugyanis a Magyar Élelmiszerbank Egyesület által meghirdetett élelmiszergyűjtő akcióra, így hamarosan megkezdik a tartós élelmiszerek gyűjtését az abonyi Penny Market áruházban.

A gyűjtések időpontja:
November 27.: 15.00 - 20.00 óra között
November 28.: 8.00 - 19.00 óra között
November 29.: 8.00 - 19.00 óra között

Helye:
Penny Market áruház, Abony, Újszászi út 2.
 
Az összegyűjtött adományokat az abonyi rászorulók között fogják szétosztani. A szervezet arra kéri a lakosságot, aki megteheti, járuljon hozzá adományával, hogy minél több családnak, egyedülállónak tudjanak segíteni, hogy nekik is szép legyen az ÜNNEP!
 
„Csak az ember tud segíteni a másik emberen. Csak egy ember tud erőt adni a másiknak, ha bajban van.” Márai Sándor

Darányi Erika
 
Fontos tudni!
Az Élelmiszerbank a karácsony előtti időszakban lakossági élelmiszergyűjtést szervez. Az Élelmiszerbank önkéntesei az áruházba érkező vásárlók figyelmét szórólap átadásával hívják fel az akcióra. Akik szívesen csatlakoznak a kezdeményezéshez, a pénztártól való távozás után adhatják le adományukat a kihelyezett gyűjtőpontokon. A gyűjtést egyszerre több áruházláncban szervezzük (Auchan, METRO, Penny Market, TESCO), az összegyűjtött adományokat – amelynek zöme tartós élelmiszer, illetve az ünnepek közeledtével édesség, szaloncukor, csokoládé volt – szétosztó partnereink közreműködésével pedig a gyűjtések helyének közelében élő családoknak juttatjuk el még az ünnepek előtt.
Oldal:  1 2 3 4 5 6 7
Közérdekű információk

Programajánló

 nagy_gabor_noi_kezilabda_felkeszulesi_torna_abonyban_abony_abonyi_abony.hu_2018.jpg
****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények