Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Egyesületi hírek'
2019 április 17 szerda - 11:10:30     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

   Április 14-én vasárnap a Művelődési ház adott otthont a Dalma Dance Club S.E. szervezésében megrendezett minősítő versenynek, ahová több mint 30 településről közel 400 nevezés érkezett. A gyerekek 4 éves kortól egészen a felnőttekig megmérettek három táncstílusban: rock & show, fashion dance és freestyle.
 
   Az abonyi lányok közül a kicsik ezüst, a közepes csoportosok arany, a nagyok ezüst minősítést szereztek! Felkészítő pedagógusok: Mészáros Judit abonyi tagozatvezető és Szekeres Andrea.

   Jó volt ismét a fantasztikus produkciók után látni a csillogó érmeket és az elégedett mosolyokat! Köszönetet mondunk minden segítőnek, a Művelődési háznak, Abony Polgármesteri hivatalának és a lelkes szülői gárdának, hogy segítségükkel emelték a verseny színvonalát.


Olvasd tovább...
2019 március 04 hétfő - 14:14:26     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

   Az Abonyi KID FC U14/15/16-os csapata meghatározó szereplője volt a téli teremtornáknak. A csillogó érmek mellett a Legjobb Kapus, a Gólkirály és a Legjobb Játékos címeket is bezsebelték az abonyi focisták. Némedi Tivadar edző beszámolója.
 
   Január második hetében kezdtük meg a felkészülést a tavaszi szezonra. Komoly munka van már a csapatban, szinte minden héten kaptunk meghívást valamilyen rangos tornára, amelyek véleményem szerint nagyszerűen szolgálták a felkészülésünket. A hazai rendezésű Kid Kupán U14-es korosztályban bronz, az U16-os korosztályban ezüstéremmel zártuk a napot. A kisebbeknél nem voltam elégedett, annak ellenére sem, hogy veretlenül lettünk harmadikok, mert a játék számomra csalódáskeltő volt. Az idősebb korosztályunk - miután legyőzte a rivális Cegléd csapatát -, nagyszerű estét szerzett a kilátogató nézőknek. Ez több szempontból is egy nagyon fontos üzenetű győzelem volt, Dudok Máté pedig a Torna Gólkirálya lett.
 
   A XVI. Kolláth Béla Emléktornán a 2005-ös korosztályban a bronzérem mellett Kelemen Kristóf lett a legjobb kapus. A 2006-osok ezüstérmet szereztek, a gólkirályi címet pedig Kovács Bence zsebelhette be. Pár héttel később a Kunhegyesi Tornán Bencét választották a legjobb játékosnak, a csapat pedig nagy csatában lett harmadik. A 2004-eseknél a Szarvasi Kupán sajnos a bronzmeccsen büntetőkkel alulmaradtunk, viszont a torna gólkirályát mi adtuk, Dudok Máté személyében.


Olvasd tovább...
2019 február 04 hétfő - 10:42:54     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

   A Dalma Dance Club Sportegyesület abonyi, farmosi, újszilvási és törteli tagozatai 2019. január 26-án tartották meg félévzáró gálájukat Abonyban, a művelődési házban. A rendezvényt Győrfi Dalma, a tánciskola vezetője nyitotta meg.

- A csoportok bemutatták az első félévben tanult táncokat, illetve azokat, melyekkel a decemberi törökszentmiklósi moderntánc és mazsorett versenyen is részt vettek - számolt be honlapunknak Mészáros Judit, az abonyi tagozat vezetője, akinek tanítványai hat aranyéremmel és kettő ezüstéremmel tértek haza erről a megmérettetésről.


Olvasd tovább...
2018 október 01 hétfő - 14:44:41     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

   Szeretnénk köszönetünket és nagyrabecsülésünket kifejezni azoknak akik hozzájárultak és segítségünkre voltak az idei Érzékenyítő Napunk sikeres lebonyolításában. 

   Nagy örömünkre szolgált a sok érdeklődő, a személyes és közösségi médiás hozzászólás, bátorítás, köszönjük a támogatójegyek vásárlását és a színházi előadáson való részvételt.

   Köszönjük a flasmob felkészítő tanárainak, a diákoknak és a gimnazistáknak hogy szereplésükkel emlékezetessé és vidámmá tették a napot. 

   Nagyon örültünk neki, hogy a Képviselő-testület részéről dr. Egedy Zsolt, Mészáros László, Fehér Endre, Gulykáné Gaál Erzsébet és dr. Balangó László figyelemmel kísérte, támogatta és részt vett rendezvényünkön.


Olvasd tovább...
2018 szeptember 25 kedd - 09:45:55     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

fiatal_galamb_bemutato_abonyban_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg   A 2018. január 27-28. között megtartott német díszposta fajta európa kiállításán kimagaslóan szerepeltek a magyar tenyésztők, ezért nagy érdeklődéssel várták a fiatal bemutatót, melyet 2018. szeptember 8-án rendeztünk - tájékoztatta lapunkat a szervező klub elnöke, Petrezselyem Sándor.

   A bemutatón 44 tenyésztő 125 db galambot állított ki. A bírálatot 4 fő bíráló végezte. A rendezvényen szakmai és tenyésztői előadás is elhangzott. Értékeltük az európai kiállításon szerzett tapasztalatokat. Határozatot hoztunk, hogy 2019 januárjának utolsó hetében ismét a fajtaklub kiállítást szervezünk Abonyban, illetve 2020-ban a 40 éves nemzetközi szintű jubileumi kiállítást is itt rendezzük meg. A fiatal bemutatót ebéddel és kötetlen beszélgetéssel, családias hangulatban zártuk - tette hozzá Petrezselyem Sándor.

A képre kattintva Facebook fotógaléria nyílik! Megtekintéséhez nem szükséges regisztrálni!

Abony.hu


2018 augusztus 31 péntek - 09:49:17     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

horgasztabor_abonyban_abonyi_horgasz_egyesulet_abony_abony.hu_2018.jpg   Az Abonyi Horgász Egyesület 2018-ban is megrendezte a népszerű, gyermek horgásztáborát.

- A népszerűséget igazolja, hogy 27 gyermek részvételével indult el a tábor augusztus 06-án. Köztük lányok is képviselték a női horgásztársadalmat. Idén 230.000,-Ft támogatást kaptunk a Mohosz-tól a program lebonyolítására - tájékoztatta lapunkat Molnár Károly, a helyi egyesület vezetője.

   A tábor idején a szervezők mindent elkövettek azért, hogy a kis horgászpalánták a kellő elméleti és gyakorlati oktatásban megszerzett tudást a vízparton is kamatoztassák.

   Az egyesület vezetőjétől azt is megtudtuk, hogy a múlt évhez hasonlóan egy éjszakát sátrakban, a tóparton töltöttek a táborozók. Ennek keretében a szülőkkel közösen, tábortűz mellett egy jó bográcsos vacsorát fogyasztottak el és természetesen megismerkedtek az éjszakai horgászat rejtelmeivel is. Az apró horgászok világító patronokkal tették színessé a tavak partjait ezen az éjszakán.


Olvasd tovább...
2018 július 26 csütörtök - 08:01:41     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

egyedul_nem_megy_alapitvany_tabor_abony_abonyi_abonyban_abony.hu_2018.jpg   - Hosszú idő elteltével június 25-június 30. között alapítványunk újra nyári táborozást szervezett. A Barati Ifjúsági és Családi üdülőbe utaztunk Balatonszárszóra, vonattal - tájékoztatta lapunkat az Egyedül Nem Megy Alapítvány.

   - Fiataljaink nagy örömmel és érdeklődéssel vettek részt minden programban, tartalmasan telt az idő a pihenésünk alatt. Az időjárás nem volt igazán kegyes hozzánk, háromszor sikerült megmártóznunk a tábor saját strandszakaszán, 21-22 °C volt a víz. A bátrak már első nap úsztak egyet. Nagyon sokat társasjátékoztunk, sétálva felfedeztük a környéket, hattyúkat etettünk, sütöttünk sütit, kézműveskedtünk, Tihanyba kirándultunk hajóval, voltunk bobozni, a gömbkilátóban, íjászkodtunk,  kicsit buliztunk is, filmet néztünk, sportoltunk. Minden reggelt kötelező tornával indítottunk. Hazautazásunk napján színházi előadáson vettünk részt a Csukás Színházban, ahol a Micimackó musicalt tekintettük meg - egészítették ki a beszámolót. 

   - Nagyon színvonalas ellátásban volt részünk, szép volt a környezet, finomak az étkezések, köszönjük a tábor személyzetének a kitüntető figyelmet! Mivel nagyon jól éreztük magunkat, reményeink szerint jövőre ismétlés következik! Várjuk a táborozni vágyók jelentkezését! - tette hozzá a helyben működő egyesület.

Abony.hu
 
2018 március 12 hétfő - 10:59:38     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

   Alapításának huszadik évfordulóját ünnepli idén a Dalma Dance Club Sportegyesület, melyet Győrfi Dalma hozott létre Törökszentmiklóson 1998-ban.

   A kerek jubileumot ünneplő klub mára hazánk egyik legnagyobb tánciskolájává nőtte ki magát: az ország számos pontján 25 pedagógus segítségével, 1300 fő sajátíthatja el a tánc különböző formáit. Abonyban hosszú évek óta sikeresen működnek az egyesület csoportjai.

- Az abonyi tagozat idén a 14. évét kezdte meg - tájékoztatta lapunkat Győrfi Dalma, az egyesület vezetője. - Nagyon régmúltú csoportról beszélhetünk, ahol szerencsére folyamatos az utánpótlás: jelen pillanatban is három korosztályban működik a táncoktatás Abonyban. Modern tánccal és show tánccal foglalkozunk elsősorban, de a szülők részéről igény volt rá, hogy a mazsorettel és a twirlinggel is minél szélesebb körben ismertessük meg a gyerekeket. Az elmúlt, közel 15 év alatt diákjaink rengeteg helyi rendezvényen megmutatták tudásukat, de az ország számos településén is rendszeresen fellépnek. Emellett természetesen nagyon sokat versenyeznek, és szép eredményeket szereznek - tette hozzá a tánciskola vezetője.

KLIKK a képre a fotógalériáért!


Olvasd tovább...
2018 március 02 péntek - 06:55:49     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

A teljes képernyős nézethez nyomja meg a négyzetet a lejátszó jobb alsó sarkában!
Internetsebessége függvényében a videó lejátszása akadozhat. Ebben az esetben állítsa meg pillanattal a lejátszást,
hogy a folyamatjelző betöltődjőn, utána zökkenőmentesen tovább nézhető.
2018 január 30 kedd - 09:14:42     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

Az Abonyi Fúvószenekari Egyesület 2018. január 27-én rendezte meg hagyományos, évköszöntő hangversenyét a Gyulai iskola aulájában.

Az egyesület 1989-ben alakult a Bihari János Zeneiskola és a Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola tanárainak és tanulóinak részvételével és 1998 óta kiemelten közhasznú szervezetként működik. Fennállása óta részt vesz helyi, regionális és országos kulturális rendezvényeken, nemzetközi zenei fesztiválokon és ápol nemzetközi kulturális kapcsolatokat.

A hangversenyen 15 műsorszámot adott elő a fúvószenekar, melynek többségében közreműködtek a mazsorettek is. Vezényelt Benedek Gyula, a mazsoretteket felkészítette Gulykáné Gál Erzsébet. Az egész estét konferálta, Juhász Kitti.

KLIKK a képre a galériáért.


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 4 5 6 7 8
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
 
 
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények