Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Intézményi hírek'
2015 november 03 kedd - 21:27:48     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

Tisztelettel meghívjuk Önt, és munkatársait a Pest Megyei Kormányhivatal Ceglédi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya szervezésébenmegrendezésre kerülő 2015. Pályaválasztási Kiállítás – sorozat ceglédi helyszínére. Helyszín: Városi Sportcsarnok – 2700 Cegléd, Rákóczi út 33. Időpont: 2015. november 05. csütörtök

A rendezvény programja:
09.30-10.00  Regisztráció a Pályaválasztási Kiállításon
10.00-10.05  Köszöntő – Hegedűs Ágota, Cegléd Város Alpolgármestere
10.05-10.10  Megnyitó – Dr. Terbe-Szabó Szilvia, Pest Megyei Kormányhivatal Ceglédi Járási Hivatal hivatalvezetője
10.10-10.30  Megnyitó műsor – táncbemutató
10.30-15.00  Pályaválasztási Kiállítás 

Szeretettel várjuk Rendezvényünkön! 
 
Pest Megyei Kormányhivatal Ceglédi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya 
2700 Cegléd, Dózsa György u.1.
Tel.: 06-53/311-933  Fax: 06-53/310-947
e-mail: pestmmkcegled@lab.hu
2015 november 03 kedd - 15:09:19     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

Jól matekoznak a Somogyisok! Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy a 10. Hetedhét Határ Matematika Versenyen és a Párkereső Országos Matematika Versenyen az iskola több évfolyamáról bejutottak az országos döntőbe a kis matekzsenik. A Nyíregyházi Főiskolán megrendezendő, 10. Hetedhatár Legjobb Kis Matematikusa címért, és a Párkereső Országos Matematika Verseny döntőjében 2015. november 14-én törhetik a fejüket a somogyis nebulók. 
 
 
Értük izgulhatunk:   
10. Hetedhatár Legjobb Kis Matematikusa Verseny döntős versenyzői   

4. évfolyam:
Axtom-Varga Hanna, Lőrinczy Kristóf és Tóth Máté 
A 4. m osztály tanulói maximális pontszámmal jutottak a döntőbe! Felkészítő tanár: Feke Miklósné


Olvasd tovább...
2015 november 03 kedd - 08:41:06     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

2015. október 7-én immár ötödik alkalommal rendezte meg a ceglédi Táncsics Mihály Általános Iskola a Benedek Elek Szövegértési Versenyt a kistérségi iskolák 3. és 4. évfolyama számára, ahol az abonyi iskolák az idén először képviseltették magukat. A megmérettetésen 14 iskola 152 kisdiákja vett részt. A 4. évfolyamon I. helyezést ért el Tóth Máté, az abonyi Somogyi Imre Általános Iskola tanulója.   
 
Gratulálunk az eredményhez Tóth Máténak és felkészítő tanárának, Pál-Szabó Andreának.   
 
Darányi Erika
Fotó: Táncsics Mihály Általános Iskola Facebook oldala
2015 október 27 kedd - 21:04:47     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

Az ősz is lehet vidám és színes – Az abonyi Gyöngyszemek Óvodájában a kinti szürkeséget hangulatos dekorációval űzik el az óvónők és gyerekek, ugyanis minden évben az évszaknak, ünnepeknek megfelelő dekorációval szépítik az óvoda udvarát, csoportszobáit, folyosóit és az ablakokat. Az idei ősz dekorációs irányvonala a "Madárijesztő" volt, amely köré csoportosították a kézzel elkészített alkotásokat – mondta Lőrincziné Feke Emőke a Gyöngyszemek Óvodája sajtóreferense.
 
A képre kattintva megtekinthető a galéria!
 
Fotó: Lőrincziné Feke Emőke
Darányi Erika
2015 október 26 hétfő - 17:04:59     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

Kattintson a képre a nagyításhoz!
2015 október 15 csütörtök - 18:55:57     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

Részletek a plakátra kattintva!
2015 október 15 csütörtök - 06:06:19     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

2015. október 14-én a MH. 86. Szolnok Helikopter Bázison az idén is megtartották a  „Honvédelmi Kötelék” ORSZÁGOS HADITORNA VERSENYT  a MH. 86. Szolnok Helikopter Bázison. Iskolánk három csapattal indult, a 9. a osztály fiú KatonaSulis csapata 2. helyezést ért el az induló 21 csapat közül. Köszönjük a sikert.

Abony Város Önkormányzata nevében szívből gratulálok az elért eredményhez!
Darányi Erika

Nagyításhoz klikk a képre!

2015 október 11 vasárnap - 15:58:57     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

2015. október 7-én névnapi ünnepségre gyűltek össze a szépkorú abonyi hölgyek a Ceglédi Kistérségi Társulás Idősek Klubjában. Nem mindennapi alkalom volt ez számukra, hiszen az elmúlt fél év névnaposait, összesen 15 főt köszöntöttek. A szervezés oroszlán részét Pappné Barna Irén vállalta magára, aki szívét-lelkét beleadva hosszú ideje készült arra, hogy az összejövetel mindenki számára emlékezetes maradjon. A résztvevők is megadták a módját az ünneplésnek. Ilyenkor finomabbnál-finomabb süteménnyel és üdítővel kedveskednek egymásnak. A társaság elmaradhatatlan tagjai voltak az újszilvási vendégek, akik mindig szívesen jönnek Abonyba az Idősek Klubja által szervezett rendezvényekre, és örömmel invitálják abonyi társaikat az újszilvási mulatságokra is. A talpalávalót Szilágyi Tamás énekes szolgáltatta, a résztvevők pedig gondjukat-bajukat feledve pattantak a parkettre, és fiatalokat megszégyenítő módon táncoltak, énekeltek, kívülről fújva a jól ismert Szécsi Pál, Máté Péter és a többi nosztalgia slágert. Öröm egy ilyen közösséghez tartozni, ahol ki lehet beszélni a gondokat, örömöket, és segítséget is lehet kérni. Köszönet illeti Szabóné Ferenczi Máriát, az Idősek Klubja vezetőjét, Dirnerné Sárikát, és Nyíriné Marikát, az Idősek Klubja munkatársait az eseményeken való közreműködésért. Kívánom, hogy ez a jól összekovácsolódott társaság minél többször tudjon még összejöveteleket tartani, egymásnak barátai és támaszai lenni.
 
 
Az eseményen készült galéria megtekinthető a képre kattintva!


Olvasd tovább...
2015 október 09 péntek - 15:52:21     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

Részletek a plakátra kattintva!
2015 október 04 vasárnap - 18:25:26     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

Nagyításhoz kattintson a képre!
Oldal:  1 2 3 ... 28 29 30 ... 32 33 34
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények