Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Intézményi hírek'
2016 március 03 csütörtök - 12:12:26     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

A mérkőzésekre 28 versenyzőt (5 fő nem tudott részt venni), 10 leányt és 18 fiút nevezett Pest megye 5 iskolája: Abony, Gödöllő, Gyömrő, Nagykőrös és Szentendre településekről. A versenyt az abonyi Varga István Városi Sportcsarnokban rendezték, ami ideális körülményeket biztosított a 6 asztalon folyó játszmáknak. A korcsoportonként és nemenként történő versenyzés selejtezőkkel, körmérkőzéssel indult. Az 1-2. helyezettek szintén körmérkőzéses rendszerben vívták a döntőt. A selejtező 3. helyezettjei játszottak az 5-6. helyezésért. A verseny zökkenőmentesen sportszerűen zajlott. Pontosan a meghirdetett időpontbeli kezdés után, 13 órakor volt eredményhirdetés. A helyezettek oklevél és érem díjazásban részesültek. Minden résztvevőt élelemmel, itallal és édességgel tudtunk megvendégelni.
 
Andrási István 
szervező-rendező
 
A képgaléria IDE kattintva megtekinthető!
2016 március 03 csütörtök - 09:58:37     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

Megvan a 2015. évi országos kompetenciamérés eredménye. Az abonyi Kinizsi Pál és Gimnázium tanulói az országos és kis gimnáziumok átlagát bőven túlteljesítik matematikából és szövegértésből is, melyet az alábbi táblázat is jól szemléltet. 
 
 
A 2015. évi országos kompetenciamérés eredménye ismét igazolta az abonyi Kinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskolában folyó szakmai munka magas színvonalát. A gimnáziumi osztály eredménye meghaladja az országos középiskolai átlagot és a hozzánk hasonló kis gimnáziumok átlagát is. Tantestületünk kitartó munkával, magas követelményszinttel éri el az eredményeket. A tanulók által szigorúnak vélt elvárásrendszer az ő fejlődésüket szolgálja - kommentálta az eredményeket Kavecsánszkiné Pál Erika igazgató.
 
Gratulálunk ehhez a szép teljesítményhez a pedagógusoknak és a diákoknak is!
 
Darányi Erika
2016 február 29 hétfő - 17:48:33     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

2016. február 11-én játékos angol foglalkozáson vehettek részt az óvodások, február 18-án pedig a néptánc alaplépéseivel ismerkedhettek meg a nagycsoportosok a Gyulai iskolában. Szeretettel várjuk március 5-én (szombaton) 9 órára a nagycsoportos óvodásokat és szüleiket az iskola aulájában megrendezésre kerülő „SULI-NAP”-ra, melyen további játékos foglalkozáson vehetnek részt a gyermekek a leendő elsős tanító nénik vezetésével, valamint ezen a napon lesz a zenei alkalmassági és a szobrászat felvételi is!   

„Jó tanulók teadélutánja” 
2016. február 23-án megrendezésre került a már hagyománnyá vált „Jó tanulók teadélutánja”, melyen az alsó tagozatosok közül a tiszta kitűnők, a felső tagozatosok közül pedig a jeles (4,5 feletti átlagú) és a kitűnő tanulók vehettek részt. Alsó tagozaton ez 70 kitűnő tanulót, felső tagozaton 71 jeles tanulót és 22 kitűnő tanulót érintett. Az igazgató dicséret mellett egy kis műsorral és az Innoven Kft. által felajánlott finom pogácsákkal és teával jutalmazták a Gyulai iskola legjobbjait.


Olvasd tovább...
2016 február 25 csütörtök - 09:13:03     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

Nagyításhoz kattintson a képre!
2016 február 24 szerda - 21:56:33     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

Nagyításhoz kattintson a képre!
2016 február 20 szombat - 15:52:22     Intézményi hírek     Hozzászólás 0
11. Matekguru Kárpát-medencei Matematika Csapatverseny döntőbe jutott somogyis csapatai

A "Míg megnövök" Akkreditált Kiváló Tehetségpont a Nemzeti Tehetségpont által kezdeményezett Tanulmányi és Művészeti Versenyek Országos Tehetségsegítő Tanácsának tagja az elmúlt évek sikerei után a 2015-2016. tanévben is meghirdette a 11. Matekguru Kárpát-medencei Csapatversenyt. A verseny célja, hogy a felkészülés és a verseny folyamatában felkutassa a tehetségeket és közvetítse őket a Tehetséghidak Program keretében megvalósuló Tehetség Életpálya Nyilvántartó és Követő Rendszerbe, lehetőségeket nyitva arra, hogy pályájuk során folyamatos figyelmet és fejlesztési lehetőségeket kaphassanak, a diákok megismerjék a közös munka, az együttdolgozás élményét. Közösen, egymást segítve egy összeszokott csapat tagjai együtt biztosabban megtalálják a megoldást, mint külön-külön.


Olvasd tovább...
2016 február 19 péntek - 12:31:39     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

A hatodik évfolyamosokkal idén várat építettünk. Tettük ezt azért, mert levelet kaptunk Transzszilvániából Drakula gróftól. A gróf tájékoztatott minket arról, hogy otthona kissé roskataggá vált, szeretne újat építtetni. Ráadásul a székhelyét is áthelyezné nyugatabbra. Arra kérte hatodikos építészeinket, hogy tervezzenek számára megfelelő hajlékot. Levelében néhány kérését is megfogalmazta. Arra kért minket, hogy ne tervezzünk nagy ablakfelületeket, mert „fényérzékenységben” szenved. Továbbá tájékoztatott minket arról is, hogy eléggé konzervatív az ízlése, nem kedveli a kortárs építészeti stílusokat, ellenben nagyon nagyra tartja a romantika és a gótika stílusjegyeit. Az volt a kívánsága, hogy lehetőség szerint alkalmazzuk ezeket a dicső stílusjegyeket. 


Olvasd tovább...
2016 február 16 kedd - 13:26:05     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

A téli időszak legutolsó ünnepe: a farsang, melyet a Gyöngyszemek Óvodájában évek óta hagyományosan, csoportonként megrendeznek az intézményben. Ezt az ünnepet is nagyon szeretik a gyerekek. Az óvó nénik a gyermekekkel együtt kreatívan dekorálják a termeket, folyosókat. A csemeték részére játékos vetélkedőket szerveznek, táncolnak, buliznak. A farsangi mulatsághoz a szülők is hozzájárulnak: szalagos fánkkal, süteményekkel, üdítővel. Az ovisok a délelőtti mulatságot az óvó nénikkel és daduskákkal együtt maskarába öltözve töltik, és minden óvodai egységben mesejátékkal kedveskednek a gyerekeknek. Idén a Jancsi és Juliska meséjét játszották el az óvó nénik. Egy nagyon jó hangulatú, vidám, pörgős délelőttöt töltöttek el a Gyöngyszemek Óvodájában – számoltak be a farsangi mulatságról.

Darányi Erika
 
A fotóra kattintva megtekinthető a képgaléria.
2016 február 15 hétfő - 23:40:45     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

Nagyításhoz kattintson a képre!


2016 február 15 hétfő - 23:31:46     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

2016. január 29-én reggel 8 órakor indultunk Budapestre, az Uránia Filmszínházba, ahol megnéztük a „The Canterville Ghost” című film színpadi változatát. A Canterville-i kísértet című színdarab egy mese, amelyet Oscar Wilde drámaíró írt. A történet Anglia egyik kísértet lakta kastélyában játszódik, amit az amerikai Otis család vett meg egy fiatalembertől…
Az előadás hangulatos, vicces és sokszínű volt, a színészek nagyon jól játszottak. Mindenkinek tetszett a színdarab. A színházlátogatás után elmentünk a West Endbe, ahol volt egy kis szabadidőnk. A vonat fél négykor indult haza a Nyugati Pályaudvarról. Egy csodás napot töltöttünk Juhászné Lengyel Mária tanárnővel és Gulyás Antal tanár úrral.

Beszámolt: Sándor Benjámin 9. ny osztályos tanuló
Fotó: Bárány Dávid, 9. ny osztályos tanuló Forrás: Kinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskola
Oldal:  1 2 3 ... 25 26 27 ... 32 33 34
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
 
*****
*****
baba_mama_zenes_foglalkozas_abonyi_kultura_hazaban_abonyban_abony_abony.hu_2018.png
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények