Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Intézményi hírek'
2015 december 13 vasárnap - 11:07:12     Intézményi hírek     Hozzászólás 0
Bepillantottunk a hittanórákra

Az adventi hittanórán a gyerekekkel együtt asztali díszt készítettünk, amelyen azóta a hittanórák elején meggyújtjuk a soron következő gyertyát egy-egy ének kíséretében, majd arról beszélgettük a gyerekekkel, hogyan készülnek a Karácsonyra otthon és az iskolában. Ezután az első karácsony történetéről tanultunk, majd a szentesti istentiszteletre készültünk ének- és verstanulással – tájékoztatta az abony.hu-t Nagytiszteletű Gáll Károly református lelkész.
 
Nagyításhoz kattintson a képre!
 
Darányi Erika
2015 december 13 vasárnap - 09:02:13     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

 
A Gyulai Gaál Miklós Általános és Művészeti Iskola 2015 októberében elindította a „Manó Muzsika” című zenés-játékos foglalkozásait, melyen nagycsoportos óvodások ismerkedhetnek meg a hangok, ritmusok, hangszerek világával. Reich Anikó ének szakos tanárnő minden csütörtökön sok-sok játékon és zenén keresztül nyújt zenei ismereteket a gyermekeknek. A vidám hangulatú foglalkozásokon a ritmusos mozgással, az éneklés örömével gazdagodnak az óvodások, melyekhez bármikor lehet csatlakozni. Továbbra is szeretettel várjuk az énekelni, játszani szerető nagycsoportos óvodásokat!
 
Gyulai Gaál Miklós Általános és Művészeti Iskola
 
Nagyításhoz kattintson a képre!
2015 december 12 szombat - 20:17:03     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

Minden évszaknak megvan a maga szépsége. A téli ünnepkör, a titokzatos, izgalmas várakozás nagy örömmel tölti el a gyerekeket és a felnőtteket. Az egész óvodában, kint és bent is igyekszenek ünnepi hangulatot teremteni. A karácsonyi dekorációk elkészítésében a gyerekek is aktívan részt vettek, izgatottan segédkeztek.   
 
Darányi Erika
 
 
 
Az Abonyi Gyöngyszemek Óvodája a következő képekkel kíván békés, boldog karácsonyt mindenkinek!
2015 december 08 kedd - 09:15:56     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

Mézeskalácsot sütöttek az óvodás és iskolás gyerekek az abonyi Gyulai iskolában az „Iskolára hangoló” programsorozat keretein belül karácsonyra készülődve. 
 
Fotó: Szilágyi Tamás - Klikk a fotóra a galéria megtekintéséhez!
2015 november 12 csütörtök - 15:32:58     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

Nagyításhoz klikk a plakátra!
2015 november 10 kedd - 16:20:45     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

Az előző tanévben a Kinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskolában érettségizett diákok közül szinte valamennyien továbbtanultak valamilyen felsőoktatási intézménybe, vagy felsőfokú szakképzést, esetleg másik középfokú képzést választottak. A főiskolák, egyetemek közül a legnépszerűbbnek a Szegedi Tudományegyetem bizonyult, de az egri Eszterházy Károly Főiskola és a Szolnoki Főiskola is a kedvencek közé tartozik. Több diák választotta a pedagógus kart. Remélhetőleg, velük ismét találkozatunk majd az abonyi iskolákban, persze már nem diákként, hanem pedagógusként.
 
Darányi Erika
 
Íme a középiskola által közzétett lista:


Olvasd tovább...
2015 november 09 hétfő - 10:28:13     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

A Gyulai Gaál Miklós Általános és Alapfokú Művészeti Iskola tanítói szeretettel várják a nagycsoportos óvodásokat Manó programjaikra.
 
Időpont: a Manó Muzsika foglalkozások után csütörtökönként 16:45-től
Helyszín: A Gyulai iskola aulája
 
November 5. „Ludas lámpás” – Lámpások és ludak készítése
December 3. „Adventi édesmézes” – Mézeskalács készítése, karácsonyi dalok
Január 7: „Mocorgó” – Játékos torna Január 14. „Hull a hó” – Hóember készítése
Január 21. „Mesélgető”- Játékok a mesék birodalmában
Január 28. „Lánc, lánc, eszterlánc”- Körjátékok
Február 4. „Számos kaland” - Ismerkedés a számok izgalmas világával
Február 11. „FarsAngol-óra” – Érdekes ez az angol nyelv
Február 18. „Itt a farsang, áll a bál” – Farsangi mulatságok
Február 25. „Aprók tánca, hangszere” – Néptáncos mulatozás, hangszerek
Március 3. „Tavaszhívogató”- Várjuk együtt a tavasz érkezését!

Programjaink ingyenesek!
2015 november 09 hétfő - 09:24:48     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

Bolyai Matematika Csapatversenyen vettek részt az abonyi iskolások. Mind a Somogyi, mind a Gyulai iskola tanulói képviseltették magukat a Cegléden megtartott versenyen. Az eredményhirdetésre 2015. november 3-án került sor, ahol a Somogyi iskola „Számlavina” fantázianevet használó 4. m osztálya lett az évfolyamelső, így ők jutottak tovább az országos döntőbe, melyet november 21-én rendeznek meg. A csapat tagjai: Axtom-Varga Hanna Klaudia, Lőrinczy Kristóf László, Molnár Benedek és Tóth Máté. Felkészítő tanáruk: Feke Miklósné.
 
Kevés ponttal ugyan, de lecsúszott a dobogóról a Gyulai iskola 8. z osztálya, akik „Anonymus” névre keresztelve küzdöttek a versenyen, ahol a 4. helyezést sikerült megszerezniük. A csapat tagjai: Abonyi Kata, Kiss Alexandra, Soós Petra, Donkó Csenge. Felkészítő tanáruk: Csomorné Nagy Zsuzsanna
 
Gratulálunk a szép eredményekhez, kellemes felkészülést kívánunk a döntőhöz!
 
Darányi Erika
2015 november 03 kedd - 21:27:48     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

Tisztelettel meghívjuk Önt, és munkatársait a Pest Megyei Kormányhivatal Ceglédi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya szervezésébenmegrendezésre kerülő 2015. Pályaválasztási Kiállítás – sorozat ceglédi helyszínére. Helyszín: Városi Sportcsarnok – 2700 Cegléd, Rákóczi út 33. Időpont: 2015. november 05. csütörtök

A rendezvény programja:
09.30-10.00  Regisztráció a Pályaválasztási Kiállításon
10.00-10.05  Köszöntő – Hegedűs Ágota, Cegléd Város Alpolgármestere
10.05-10.10  Megnyitó – Dr. Terbe-Szabó Szilvia, Pest Megyei Kormányhivatal Ceglédi Járási Hivatal hivatalvezetője
10.10-10.30  Megnyitó műsor – táncbemutató
10.30-15.00  Pályaválasztási Kiállítás 

Szeretettel várjuk Rendezvényünkön! 
 
Pest Megyei Kormányhivatal Ceglédi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya 
2700 Cegléd, Dózsa György u.1.
Tel.: 06-53/311-933  Fax: 06-53/310-947
e-mail: pestmmkcegled@lab.hu
2015 november 03 kedd - 15:09:19     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

Jól matekoznak a Somogyisok! Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy a 10. Hetedhét Határ Matematika Versenyen és a Párkereső Országos Matematika Versenyen az iskola több évfolyamáról bejutottak az országos döntőbe a kis matekzsenik. A Nyíregyházi Főiskolán megrendezendő, 10. Hetedhatár Legjobb Kis Matematikusa címért, és a Párkereső Országos Matematika Verseny döntőjében 2015. november 14-én törhetik a fejüket a somogyis nebulók. 
 
 
Értük izgulhatunk:   
10. Hetedhatár Legjobb Kis Matematikusa Verseny döntős versenyzői   

4. évfolyam:
Axtom-Varga Hanna, Lőrinczy Kristóf és Tóth Máté 
A 4. m osztály tanulói maximális pontszámmal jutottak a döntőbe! Felkészítő tanár: Feke Miklósné


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 24 25 26 ... 29 30 31
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények