Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Intézményi hírek'
2016 március 22 kedd - 20:27:16     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

2016. március 5-én a ceglédi Táncsics Mihály Általános Iskolában a „Tiszán innen-Dunán túl” országos népdaléneklési verseny megyei fordulóján a Gyulai Gaál Miklós Általános és Alapfokú Művészeti Iskola is képviseltette magát, ahol Reich Anikó tanárnő csoportja és egyéni versenyzője is arany minősítést szerzett.

A csoport tagjai: Abonyi Kata, Nagyhajú Boglárka, Török Anna Borbála, Virág Dóra 8.z osztályos tanulók.

Egyéni versenyző: Nagyhajú Boglárka.
 
Ez a népdaléneklős kis csapat már évek óta részt vesz ezen a versenyen, melyről mindig arany minősítéssel tértek haza.
 
Gratulálunk!
 
Beszámolt: Gyulai Gaál Miklós Általános és Alapfokú Művészet Iskola
Kiegészítette: Darányi Erika
 
 
2016 március 18 péntek - 13:08:57     Intézményi hírek     Hozzászólás 0


Soós Petrát
, iskolánk 8. z osztályos tanulóját az idei tanévben már harmadszor hívták matematika verseny eredményhirdetésére.

A sort novemberben kezdte, amikor a Bolyai matematika csapatverseny megyei fordulóján 4. helyezést ért el társaival: Abonyi Katával, Kiss Alexandrával és Donkó Csengével. Mindössze néhány pont hiányzott a lányoknak, hogy a tavalyi sikert – az 1. helyet – megismételjék.   Petra indult a ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium által szervezett Tóth-Czifra Mihály Matematikaversenyen is, ahonnan az I. helyezést hozta el.


Néhány napja pedig Ráckevére kellett utaznia, ahová azokat a tanulókat hívták el, akik a Zrínyi Ilona Matematikaversenyen a legjobb 20 között voltak a megyében. Itt a 14. helyezett lett Petra.

Szívből gratulálunk ezekhez a szép eredményekhez, és további sok sikert kívánunk a középiskolai tanulmányaihoz.

Csomorné Nagy Zsuzsanna
matematika tanár
Gyulai Gaál Miklós Általános és Alapfokú Művészeti Iskola
2016 március 17 csütörtök - 15:02:46     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

Nagyításhoz klikk a plakátra!
2016 március 17 csütörtök - 13:24:58     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

Kedves abonyi Diákok,Sportbarátok!Március 30-án rendezzük meg a VII. Kinizsi Sportnapot a Kinizsi Gimi szervezésében! 12 sportágat próbálhattok majd ki (az esemény hivatalos beharangozó infó anyaga hamarosan elérhető lesz), és most először a Tóth Motorsport SE jóvoltából, ahol iskolánk tanulója Tóth Saca is versenyez igen sikeresen, valamint az X-Road-Show & Media Service közreműködésével (Bogya Zoltan és csapata) egy fergeteges programmal egészítik ki a már megszokott, jó hangulatú sporteseményünket! Egész nap a Főtér is a miénk (külön köszönet az Abonyi Önkormányzat Településfejlesztési Osztályának)! Nagyszínpad, fergeteges hangulat, jó zenék és látványos versenyautó és Offroad versenyautó kiállítás! A nap záró eseményeként pedig 15:00-tól Tóth Saca és versenyzőtársai egy mini gokart versennyel szórakoztatnak benneteket a Sportcsarnok előtti útszakaszon!
 
Gyertek minél többen, legyen ez a Sport nagy ünnepe!
2016 március 17 csütörtök - 07:47:23     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

Az arcok ismerősek és várakozásteljesek voltak, mit tudunk róluk mondani, mi az a titok a nőkben, ami annyira értékes és erős, hogy fel kell mutatni és ünnepelni. A Nőnap szokásos keletkezését vázolták fel a fiúk és egy lány (Bugyi Gergő, Molnár Balázs, Pánczél Szilvia), majd különböző korszakokban élő művészektől idéztünk és idéztük fel, hogyan hat a világban a nők titokzatos, korszakokon átnyúló és világokat átfogó ereje: „A nők semmiben sem kételkednek; ha velük vagy, a világ hihetetlenül egyszerű. Mindent a maga helyére tesznek, valódi jelentősége szerint osztályoznak. Igen jól tudják, hogy az ő nagymosásuk olyan fontos, mint a német császárság megalapítása. Velük biztonságos az élet.” (Pierre-Auguste Renoir francia festőművész, a 20. század elején)Ezután egy diáklány hangján (Cserkó Zsuzsa) szólaltattuk meg egy író álnéven működő mai írónő véleményét a nőkről: „ A nő belső szépsége semmitől sem függ, semmi sem korlátozhatja azt. Nem számít, hogy luxusban vagy szegénységben tölti-e a mindennapjait, szépsége, finomsága ajándékot jelent a körülötte élők számára.”Az idézetek halmozása után a tévében jól ismert Beugró improvizációs műsorból ismerhettek magukra a nők, ahogy a férfi türelme végleg elfogy és képtelen válaszolni arra az alapvető kérdésre: Mitől nő a nő?Olvasd tovább...
2016 március 04 péntek - 07:46:01     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

A Furfang Kiadó által szervezett nyelvtan, irodalom és történelem verseny döntőit 2016. február 20-án rendezték meg a DRHE Felnőttképzési Intézettel karöltve a Református Kollégium gyönyörűen felújított épületében. A meghívott 120 tanuló közül az ország 50 iskolájából 101-en vettek részt a három döntőn, ahová 51 pedagógus kísérte el őket, akik nemcsak a felkészülésben segítették a gyerekeket, hanem szabadidejüket feláldozva lelkiekben is támogatták tanítványaikat. Sok szülő is megtisztelte a rendezvényt. A Somogyi Imre Általános Iskola tanulói közül ketten jutottak be a 3 írásbeli fordulón nyújtott teljesítményük alapján a döntőbe a Ne felejtsek! Országos anyanyelvi levelezőversenyen. Bozóki Viktória 8. t osztályos tanuló 5. helyezett lett, felkészítő tanára Berkesiné Nagy Mariann. Szűcs Bernadett az 5. m osztályból 9. helyen végzett, felkészítette Mészáros Beáta tanárnő. Eredményhirdetéskor, amelyet a híres Oratórium teremben tartottak, az oklevél és a versenyen elért helyezésről készült igazolás mellé minden versenyző értékes könyvcsomagot kapott, valamint kedvezményes, illetve az I. helyezettek ingyenes részvételre szóló kupont a Furfang Kiadó által szervezett és a Kalandpróba Alapítvány által támogatott 35 000 Ft értékű Lovagi táborba.
 
Gratulálunk az eddig elért eredményekhez!
 
Darányi Erika
2016 március 03 csütörtök - 14:56:39     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

 


Az iskola eredményességét egyrészt a hozzáadott pedagógiai érték, másrészt a tanulók kitartó munkája biztosítja.
Március 16-17-én még módosíthatnak a 8. osztályosok a megjelölt iskolák sorrendjén, előrébb tehetik a Kinizsi Gimnáziumot.
"Vigyázunk a ránk bízott gyerekekre, és növeljük tudásukat."

Nagyításhoz kattintson a képre!

2016 március 03 csütörtök - 12:12:26     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

A mérkőzésekre 28 versenyzőt (5 fő nem tudott részt venni), 10 leányt és 18 fiút nevezett Pest megye 5 iskolája: Abony, Gödöllő, Gyömrő, Nagykőrös és Szentendre településekről. A versenyt az abonyi Varga István Városi Sportcsarnokban rendezték, ami ideális körülményeket biztosított a 6 asztalon folyó játszmáknak. A korcsoportonként és nemenként történő versenyzés selejtezőkkel, körmérkőzéssel indult. Az 1-2. helyezettek szintén körmérkőzéses rendszerben vívták a döntőt. A selejtező 3. helyezettjei játszottak az 5-6. helyezésért. A verseny zökkenőmentesen sportszerűen zajlott. Pontosan a meghirdetett időpontbeli kezdés után, 13 órakor volt eredményhirdetés. A helyezettek oklevél és érem díjazásban részesültek. Minden résztvevőt élelemmel, itallal és édességgel tudtunk megvendégelni.
 
Andrási István 
szervező-rendező
 
A képgaléria IDE kattintva megtekinthető!
2016 március 03 csütörtök - 09:58:37     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

Megvan a 2015. évi országos kompetenciamérés eredménye. Az abonyi Kinizsi Pál és Gimnázium tanulói az országos és kis gimnáziumok átlagát bőven túlteljesítik matematikából és szövegértésből is, melyet az alábbi táblázat is jól szemléltet. 
 
 
A 2015. évi országos kompetenciamérés eredménye ismét igazolta az abonyi Kinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskolában folyó szakmai munka magas színvonalát. A gimnáziumi osztály eredménye meghaladja az országos középiskolai átlagot és a hozzánk hasonló kis gimnáziumok átlagát is. Tantestületünk kitartó munkával, magas követelményszinttel éri el az eredményeket. A tanulók által szigorúnak vélt elvárásrendszer az ő fejlődésüket szolgálja - kommentálta az eredményeket Kavecsánszkiné Pál Erika igazgató.
 
Gratulálunk ehhez a szép teljesítményhez a pedagógusoknak és a diákoknak is!
 
Darányi Erika
2016 február 29 hétfő - 17:48:33     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

2016. február 11-én játékos angol foglalkozáson vehettek részt az óvodások, február 18-án pedig a néptánc alaplépéseivel ismerkedhettek meg a nagycsoportosok a Gyulai iskolában. Szeretettel várjuk március 5-én (szombaton) 9 órára a nagycsoportos óvodásokat és szüleiket az iskola aulájában megrendezésre kerülő „SULI-NAP”-ra, melyen további játékos foglalkozáson vehetnek részt a gyermekek a leendő elsős tanító nénik vezetésével, valamint ezen a napon lesz a zenei alkalmassági és a szobrászat felvételi is!   

„Jó tanulók teadélutánja” 
2016. február 23-án megrendezésre került a már hagyománnyá vált „Jó tanulók teadélutánja”, melyen az alsó tagozatosok közül a tiszta kitűnők, a felső tagozatosok közül pedig a jeles (4,5 feletti átlagú) és a kitűnő tanulók vehettek részt. Alsó tagozaton ez 70 kitűnő tanulót, felső tagozaton 71 jeles tanulót és 22 kitűnő tanulót érintett. Az igazgató dicséret mellett egy kis műsorral és az Innoven Kft. által felajánlott finom pogácsákkal és teával jutalmazták a Gyulai iskola legjobbjait.


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 24 25 26 ... 32 33 34
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények