Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Intézményi hírek'
2017 október 17 kedd - 16:54:08     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

25_eves_csaladsegito_szolgalat_abony_abony.hu_2017.jpgHárom évfordulót is ünnepel Abonyban a szociális terület. 25 éves a Családsegítő szolgálat, 20 esztendős a Gyermekjóléti Szolgálat és 10 éve alakult a Támogató Szolgálat.

A jubileumok kapcsán találkozót szerveztek, ahol a szakemberek értékelték az elmúlt évtizedeket - írja a Ceglédi Városi Televízió honlapján.

Többszörös évforduló miatt voltak hivatalosak ünnepi találkozóra ma délelőtt az Abonyban és a járásban dolgozó szociális szakemberek. Az abonyi családsegítő szolgálat 25, a gyermekjóléti szolgálat 20 éves és 10 éve működik a Támogató szolgálat. A rendszerváltoztatás óta nagyon sokat változott a szociális szféra Magyarországon-összegezte az elmúlt éveket köszöntőjében az abonyi polgármester.

A képre kattintva videó nyílik!


Olvasd tovább...
2017 október 13 péntek - 09:33:05     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

kez_a_mancsert_gyongyszemek_ovoda_abony_abony.hu_2017.jpgA Gyöngyszemek Óvoda gyerkőcei ismét egy színes és informatív programban vehettek részt. Vendégségben járt nálunk a Kéz a mancsért egyesület néhány tagja és mentett kutyusai.

Ez az egyesület nem menhelyként működik, nincs telephelyük, a mentett kutyusokat önkénteseknél helyezik el, akik ellátják, gondoskodnak rólunk. Erejükön felül, a saját munkájuk mellett segítik, mentik az állatokat az alapítvány tagjai.

Az állatok világnapja alkalmából került megrendezésre a program, amit már megelőzött a mentett, szomorú sorsú kutyusoknak a táp-és konzerv eledelek gyűjtése. Hála a szülők és a pedagógusok segítségének rengeteg élelem gyűlt össze.

KLIKK a képre a fotógalériáért!


Olvasd tovább...
2017 október 13 péntek - 09:11:02     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

somogyi_iskola_ovodas_foglalkozasok_abony_abony.hu_2017.jpgKözel 70 nagycsoportos óvodás részvételével nyitotta meg kapuit a Somogyi iskola rendhagyó előkészítő foglalkozásainak sorozata.

Szülők és gyerekek egyaránt érdeklődve figyelték, ahogyan az igazgató néni bemutatta a leendő első osztályok osztályfőnökeit és az ő munkájukat segítő tanító néniket. A rövid megnyitó után az első foglalkozás már kezdetét is vette, ahol a gyerekek énekeltek, rajzoltak a meséről, amit hallgattak és színeztek. Nagyon ügyesen dolgoztak egytől egyig és jutalmul egy somogyis hűtő mágnessel térhettek haza. Nagy örömmel töltötte el iskolánkat, hogy ilyen szép számban jelentek meg a leendő kis elsősök. Ezzel a pár fotóval szeretnénk kedveskedni Önöknek, s várjuk továbbra is a tudásra szomjas nagycsoportos óvodásokat minden páratlan héten, kedden 16:00-17:00 óráig az előkészítő foglalkozáson, illetve páros héten 17:00-18:00 óráig Ovi tesin.

Az Abony.hu-nak beszámolt: Tóth Renáta

A képre kattintva fotógaléria nyílik!

2017 október 12 csütörtök - 11:26:48     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

Szeptember utolsó napján felkerekedett az iskolaotthon apraja-nagyja, hogy a kétévente megrendezésre kerülő, immár hagyománnyá vált családi sportnapon részt vehessen.

A programok 10 órakor kezdődtek, de a korán kelők már 9 után gyülekezni kezdtek a vadászház udvarán: ki a társaság, ki a főzés öröme miatt érkezett hamarabb. A tanító nénik akadályversenyt szerveztek a kicsiknek és nagyoknak egyaránt. 7 állomáson tudtak a maximum 5 fős családok pontokat gyűjteni: lehetett célba dobni, kapura rúgni, diót törni, csirkét "pofozni", mocsáron járni, célba gurítani, és igazi erőpróbára is lehetőség nyílt. 

A fotóra kattintva képgaléria nyílik!
Olvasd tovább...
2017 október 11 szerda - 12:19:40     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

idosek_koszontese_abony_abony.hu_2017.jpgA CTKT Humán Szolgáltató Központ Idősek Klubjában, 2017. október 03-án kedden került megrendezésre az Idősek Világnapja alkalmából szervezett ünnepség.

A Kinizsi Pál Gimnázium tanulói köszöntötték az ünnepelteket, Dobozi Edgár tanár úr vezetésével. A színvonalas műsor után egy szál virággal ajándékozták meg a szépkorúakat a diákok. A tanár úr vándor könyvet ajándékozott a klubtagoknak, melyet egy év múlva vár vissza és kérte, hogy a legjobban tetsző írásról mindenki jegyezze le a gondolatait, érzéseit. A műsor után megvendégeléssel, jó hangulatú beszélgetésekkel telt el az ünnepség.

A képre kattintva fotógaléria nyílik!


2017 október 06 péntek - 11:03:41     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

Nagy öröm volt számunkra, hogy ismét ellátogatott Abonyba Ácsné Szily Éva a budapesti Tóth Aladár zeneiskola tanára, Eötvös József díjas pedagógus, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem didaktika tanára.

Ez alkalommal a szakmai nap mottóját Varró Margit gondolata adta: „Nincs olyan zenetanár, aki minden szempontból kielégítő eredményt érhet el, ha nem nevelője növendékeinek és egyben önmagának.”

A délelőtt során, a híres, magyar származású zenepedagógus Paul Roland DVD-jéből tekintettünk meg részleteket. A délután folyamán a bemutató tanítás keretein belül 6 növendékkel foglalkozott a tanárnő. A megjelent hegedűtanárok ismét sokat profitáltak az elhangzott praktikus gondolatokból és tanácsokból. Már most nagyon várjuk a tavaszi félévben megrendezésre kerülő következő alkalmat az újabb találkozásra.

Bihari János Alapfokú Művészeti Iskola

Még több fotó a képre kattintva!


2017 október 04 szerda - 14:01:19     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

Az Idősek Világnapja alkalmából ünnepségre invitálta nyugdíjas dolgozóit a Gyulai iskola tantestülete, 2017. október 02-án.

A találkozón a 4. z osztályos tanulók csillogó szemmel adták elő zenés, prózai műsorukat - Korbély Krisztina tanárnő zenei kíséretével -, melyet Koncsikné Magyari Judit tanítónő állított össze. A produkció végén egy-egy levenduladísszel kedveskedtek az időseknek. Ezt követően Dévainé Kazinczy Sára igazgató asszony ünnepi gondolatokkal köszöntötte a volt kollégákat.

Az idősebb és fiatalabb munkatársak örömmel üdvözölték egymást: az ünnepség utáni vendéglátás közepette sem fogytak ki a szóból.

A képre kattintva fotógaléria nyílik!

Darányi Erika képriportja
 
2017 október 04 szerda - 09:05:50     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

40_eves_erettsegi_osztalytalalkozo_1977_abony_abony.hu_2017.jpgAz 1973-1977 közötti gimnáziumi osztály tagjai 40 éves érettségi találkozót szerveztek, mely vidám hangulatban telt el, s melyen felidézték a régi szép diákéveket. Köszönjük, hogy ápolják az iskolai hagyományt.

Kinizsi Pál Gimnázium2017 szeptember 22 péntek - 17:00:34     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

gyongyszemek_ovoda_mehecske_csoport_rajzverseny_abony_abony.hu_2017.jpgAz Egyedül Nem Megy Alapítvány programsorozata részeként rajzpályázatot hirdetett óvodás gyerekek részére, ahol az Abonyi Gyöngyszemek óvoda Méhecske csoportjából 7 kisgyermek nevezett be a pályázatra.

A több mint 200 pályamű közül nehezen választott a zsűri, de mind a hét rajzot kiválasztották és gyönyörű ajándékokkal jutalmazták. A kis méhecskék nagy örömmel vették át a hatalmas csomagokat, amikbe gyönyörű babák, csodás autók és még rengetek „apróság” kapott helyet. A szülők és a gyerekek nevében köszönjük a program szervezőinek a lehetőséget és, hogy ilyen gyönyörű csomaggal jutalmazták a kis művészeket.

Az Abony.hu-t tájékoztatta Atkári-Gyóni Krisztina óvónő.


2017 szeptember 22 péntek - 13:39:24     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

ii_jotekonysagi_est_gyulai_abony_abony.hu_2017.jpg
Nagyításért kattintson a plakátra!
Oldal:  1 2 3 4 ... 26 27 28
Közérdekű információk

Programajánló

*****
 
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények