Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Intézményi hírek'
2017 június 27 kedd - 08:09:21     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

kinizsi_pal_gimnazium_es_szakkozepiskola_vegzos_diakok_12_a_abony_abony.hu_2017.jpg
Nagyításért kattintson a képre! Fotó és tabló: Kárpáti Márta
2017 június 26 hétfő - 12:03:05     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

ctkt_kozossegi_ellatas_osszejovetel_abony_abony.hu_2017.jpg2017. június 20-án rendezték meg a Ceglédi Többcélú Kistérségi Társulás Humán Szolgáltató Központ Közösségi ellátás pszichiátriai betegei részére az immáron hagyománnyá váló tavaszi programot.

Kellemes délelőttöt töltöttünk együtt a kliensekkel, ahol mindenki félre tudta tenni kicsit a mindennapi problémáit. A hangulatot fokozta, hogy közösen készítettük el a kiadós ebédünket, paprikás burgonyát bográcsban. Amíg az étel rotyogott, sütemény, üdítő és pogácsa mellett nyugodt kis társalgások alakultak ki. Az ötlet a karácsonyi csoportunk okán született, melyet minden évben az ünnepek előtt rendezünk, házi süteményekkel, teával, zenével, verssel és énekkel. Összességében mindenki nagyon jól érezte magát. Őszre tervezzük a szintén rendszeressé váló kirándulásunkat is.Olvasd tovább...
2017 június 23 péntek - 11:21:48     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

kinizsi_pal_gimnazium_szakkozepiskola_erettsegi_abony_abony.hu_2017.jpgLezajlottak az érettségi vizsgák a Kinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskolában is. A 2016-2017-es tanév 12. a osztálya nagyon szépen teljesített, büszkék vagyunk Rájuk! Gratulálunk a diákoknak és a felkészítő tanároknak.
 
A vizsgák az alábbi eredményekkel zárultak:
 
középszinten:
magyar nyelv és irodalom 66,88%
matematika 67,68%
angol nyelv 84,80%
történelem 69,92%
német nyelv 69,00%
biológia 58,66%
földrajz 66,00%
informatika 69,00%
társadalomismeret 92,00%
vizuális kultúra 88,00%
ének-zene 80,00%
katonai alapismeretek 86,00%
testnevelés 74,00%


Olvasd tovább...
2017 június 20 kedd - 14:50:57     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

A Kinizsi Pál Gimnáziumban az idegen nyelv oktatására használt udvari „kis épület” tetejét újították fel, a Montágh Imre Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda és Általános Iskolában fűtéskorszerűsítési munkálatokat végeztek a Ceglédi Tankerületi Központ jóvoltából. 
 
Fodor Gábor, a Ceglédi Tankerület igazgatója a tanév vége előtt ellátogatott a tankerülethez tartozó valamennyi iskolába, értekezletet tartott a tantestületeknek, és betekintést nyert az intézményeknél megvalósult felújításokba.

- Amikor a tankerületi igazgató úr felmérte a felújítási igényeket, jeleztem, hogy az egyik legégetőbb feladat az udvari kis épület tetőszerkezetének javítása, miután a régi cserepek már eltöredeztek, és a tető folyamatosan beázott - számolt be Kavecsánkiné Pál Erika, a Kinizsi Pál Gimnázium igazgatója. Fodor Gábor úr maximálisan partner volt az iskolánkat érintő problémák orvoslásában. A tetőfelújítás mellett ígéretet kaptunk rá, hogy a főépületen is elvégeznek néhány karbantartási és javítási munkát, rendbe teszik az ereszt, az esőcsatornát és környékét, valamint a beázások miatt tönkrement ablakot kicserélik, és mindkét teremben kifestenek - tette hozzá.
 
A képre klikkelve galéria nyílik! 


Olvasd tovább...
2017 június 19 hétfő - 11:17:35     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

gyulai_gaal_miklos_altalanos_iskola_8_ba_ballagok_tablo_abony_abony.hu_2017.jpg
Nagyításért kattints a képre! Fotó és tabló: Járdány Vanda
2017 június 19 hétfő - 11:10:21     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

50_eves_erettsegi_talalkozo_kinizsi_pal_gimnazium_abony_abony.hu_2017.jpg50 évvel az érettségi után újra találkoztak az 1963-1967. között a Kinizsi Gimnáziumba járó osztály tagjai. A régi diákok végigsétáltak a sok titkot őrző falak között, felidézték a régi szép diákéveket, meséltek egymásnak, majd megemlékeztek volt tanáraikról, diáktársaikról is.
 
Az 1967-ben érettségizett diákok névsora:
Abonyi Béla, Bereczky Sándor, Csizmás Ildikó, Farkas Mihály, Gulyás Géza, Járdány Gyula, Jungbauer Róza, Keresztúri János, Kocsis Mária, Kocsis Éva, Kurpincza Mária, Lengyel József, Makai Sándor, Melczer Zoltán, Ócsai Tibor, Rajki József, Sárváry Zoltán, Szabó József, Tarkó Zsuzsanna, Téglás László, Tóth Fekete Sándor, Vágó Vince, Varró Julianna.
Osztályfőnök: Temesközy Istvánné
 
Nagyításért kattintson a képre!
2017 június 19 hétfő - 10:47:41     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

somogyi_imre_altalanos_iskola_8_a_osztaly_ballagok_tablo_abony_abony.hu_2017.jpg
Nagyításért kattintson a képre! Fotó és tabló: Járdány Vanda
2017 június 17 szombat - 11:35:34     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

KLIKK a képre a galériához! 
2017 június 15 csütörtök - 09:28:50     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

somogyi_imre_altalanos_iskola_8_m_osztaly_ballagok_tablo_abony_abony.hu_2017.jpg
Nagyításért kattintson a képre! Fotó és tabló: Járdány Vanda
2017 június 15 csütörtök - 09:23:59     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

gyulai_gaal_miklos_altalanos_iskola_8_b_ballagok_tablo_abony_abony.hu_2017.jpg
Nagyításért kattintson a képre! Fotó és tabló: Járdány Vanda
Oldal:  1 2 3 4 ... 25 26 27
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
 
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények