Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Intézményi hírek'
2018 május 08 kedd - 14:00:21     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

   Minden járókelő arcára mosolyt csaltak a színes, nyári öltözékben masírozó ovisok, akik csoportjuk nevéhez híven napraforgó emblémával díszített, zöld egyenpólóban és sárga halászkalapban sétáltak ma délelőtt a Főtéren, óvónőik és dajkáik kíséretében.

   Az egyforma ruha nem csak nagyon mutatós, de az összetartozás élményét is erősíti a kicsikben. Az intézményben egyébként minden csoportnak van saját, egyedi pólója, amelyet rendezvények és közösségi események alkalmával viselnek a gyerekek.

Nagyításhoz kattintson a képre!
2018 május 04 péntek - 10:56:31     Intézményi hírek     Hozzászólás 0
Ajándékozza meg magát és szeretteit a kézműves levendula különlegességekkel!

kezmuves_levendulatermekek_abonyi_abonyban_abony_abony.hu_2018.jpg   Abony városban 2015. január 01-jétől a helyi közfoglalkoztatási feladatokat az ABOKOM Közhasznú Nonprofit Kft. látja el.

   A mezőgazdasági programelem keretében foglalkoztatottak a település több pontján, önkormányzati tulajdonú földterületeken végeznek növénytermesztési feladatokat. Ennek keretében sikeresen gondozzák a levendulaültetvényt. A téli időszakban a levendulatermés feldolgozása ad munkát, megélhetést a közfoglalkoztatás keretében foglalkoztatott munkavállalóknak.

Értékteremtő közfoglalkoztatás

   A kreatív kis csapat alkotóközösségének, a gondos kezek munkájának eredményeként létrejött termékeinket tartalmazza kiadványunk.

   A levenduladíszeket készítő vállalkozás már több börzén is bemutatkozott, többek között az Országos Közfoglalkoztatási Kiállításon, az abonyi IDEA-EXPO nemzetközi kiállítás és vásáron, valamint a szolnoki Utazás kiállításon is, ahol a vásárlók és a szakma is elismerően szólt a kézműves termékekről, sőt különdíjjal is jutalmazták munkásságukat. A meghívásoknak köszönhetően a közeljövőben is számtalan fesztiválon, kiállításon találkozhatunk velünk.Olvasd tovább...
2018 május 02 szerda - 11:57:43     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

szabo_sandor_szuletesenek_100_evforduloja_abonyban_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg
Nagyításért kattintson a plakátra!
2018 április 27 péntek - 15:47:58     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

   Országszerte megnyitják kapuikat ezen a hétvégén az idényjelleggel működő strandok, köztük az Abonyi Városi Termál- és Strandfürdő is, ahol már csak az utolsó simításokat végzik a nyitás előtti pillanatokban. Péntek estére az utolsó csavar is a helyére kerül, hogy a fürdőzni vágyó vendégek szombat reggel ismét megelégedéssel vehessék birtokba a fürdőt.

   Minden feltétel adott a szombati nyitáshoz – mutatja a szépen gondozott fürdő területét Romhányi Zoltán, a strand vezetője, már csak néhány apróbb feladat maradt. Az elmúlt időszakban minden szükséges karbantartási munkát elvégeztünk - tette hozzá.

   Az árnyékot adó, lombos ősfák ölelésében romantikusan megbúvó fürdő üzemeltetői a tavalyi évben kimagasló forgalmat könyvelhettek el, annak ellenére, hogy a strandok bevételét alapvetően az időjárás határozza meg – magyarázza a létesítmény vezetője.

KLIKK a képre a strandon készült fotógalériáért!


Olvasd tovább...
2018 április 26 csütörtök - 08:03:04     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

bihari_janos_zeneiskola_novendekei_abony_orszagos_verseny1_abony.hu_2018.jpg   Harmadik alkalommal rendezték meg Kiskunfélegyházán a Magyar Zeneszerzők vokális és Hangszeres Műveire kiírt Országos Versenyt.

   A rendezvény fővédnöke dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár volt. A neves zsűri tagjai: Balázs Árpád Erkel-díjas zeneszerző (a zsűri elnöke), Király Márta zongoraművész, nyugalmazott főiskolai docens, Dr. Kecskés György kürtművész főiskolai docens, Balog Előd csellóművész, tanár.

A magas színvonalú megmérettetés két napon keresztül zajlott, melyre 27 iskola növendékei neveztek be. Iskolánk ez alkalommal is kimagasló eredményeket ért el:

bihari_janos_zeneiskola_novendekei_abony_orszagos_verseny2_abony.hu_2018.jpg
- Szekeres Renátó (ütő): - szóló kategória -V. korcsoport- II. helyezés. Felkészítő tanára Ugró Béla.
- Vincze Réka (trombita), Megyeri Bence Csanád (trombita), Kengyel Levente (tenorkürt) a Bihari Trió 2017 tagjai: kamarazene kategória - II. korcsoport - II. helyezés. Felkészítő tanáruk: Dr. Gajdos István József.
- A Színes Húrok Együttes, melynek tagjai Sánta Luca, Habony Virág, Farkas Mónika, Seres Lujza Panna, Ballók Luca Ágnes, Kovács Petra Alexandra: kamara kategória - IV. korcsoport - III. helyezés. Felkészítő tanáruk Búzás Dóra.
- Szóló kategóriában Volter Zoé (Felkészítő tanára: Dóra Hajnalka), és Urbán Bianka (Felkészítő tanára: Fazekas-Tatár Csilla) is nagyon szépen helytálltak korcsoportjukban.


Olvasd tovább...
2018 április 18 szerda - 16:47:28     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

idosek_klubja_nevnapozas_abonyban_abonyi_abony.hu_2018.jpg   A CTKT Humán Szolgáltató Központ Idősek Klubjában, 2018. április 11-én (szerdán) került megrendezésre a - Veronika, Sára, Piroska, Irén, Zita, Magdolna és Margit - nevű Klubtagok névnapi köszöntése.

   A hagyományokhoz híven vendégeink voltak az újszilvási Rozmaring Nyugdíjas Klub tagjai. Papp Ferencé Babi - köszöntötte az ünnepelteket és Rózsásné Erzsikével együtt átadták a virágokat, majd felszeletelésre került a névnapi torta.

   Az ünnepeltek szendviccsel és apró süteménnyel készültek a vendéglátásra. A jó hangulathoz a zenét Fejes István szolgáltatta. A délutánt tombolahúzással fűszereztük meg. A névnapi ünnepség megrendezéséért  és a program zökkenőmentes lebonyolításáért külön köszönet illeti a két fő szervezőt, Rózsás Ferencné Erzsikét és Papp Ferencé Babit.

A cikket készítették az Idősek Klubja munkatársai.

Még több fotó a képre kattintva érhető el.

2018 április 17 kedd - 12:13:16     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

aranypava_dij_bihari_janos_zeneiskola_levendula_nepdal_csoportja_abonyi_abonyban_abony.hu_2018.jpg   A Bihari János Zeneiskola Levendula népdalcsoportja április 14-én Jászapátiban, a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége (KOTA) által szervezett Országos Népzenei Minősítő Hangversenyen vett részt, melyen ARANYPÁVA-díjban részesült - számolt be az örömhírről az intézmény. Hozzátették: Ezen a szinten ez a szakmai elismerés a legmagasabb.

   A csoport kettő dalcsokrot adott elő - Kalocsai és Szatmári - a Sodrás Népzenei Kisegyüttes kíséretével. Felkészítő tanáruk P. Tóth Erika.

Gratulálunk! DE
2018 április 15 vasárnap - 15:54:24     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

   A Gyulai iskola meghívására Abonyba érkezett az országjáró Tejkamion 2018. április 12-én, azzal a céllal, hogy az intézménybe járó gyermekekkel még jobban megismertessék a vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag hazai tejet, ill. tejtermékeket.

   A Tejkamion két napig időzik városunkban. A „Tej Útja” címre keresztelt programban az alsó tagozatosok közül pénteken 7 osztály vett részt, hétfőn ugyanennyi kapcsolódik be.

   Elsőként a 2. b osztály utazhatott el a tej varázslatos világába. A tejkamion öt, izgalmas interaktív állomásán előbb a tej feldolgozásának módjairól és a tejfogyasztás fontosságáról hallhattak előadást, majd a legmodernebb technikákkal (pl. tablettel) különböző játékos feladatokat próbálhattak ki: szívesen gondoskodtak például a sokak által kedvelt nedűt termelő állat virtuális etetéséről. Minden digitális etap sikeres teljesítése után pecsétet kaptak a gyerekek. Aki mind az ötöt összegyűjtötte, máris megpörgethette a Tejszív szerencsekereket, és egy darab garantált ajándékkal – pl. vonalzóval, uzsonnás dobozzal, órarenddel vagy éppen tornazsákkal – térhetett vissza az iskolába. Mivel mindenki kivétel nélkül ügyesnek bizonyult, senki sem hagyta el a csodajárgányt üres kézzel. Előtte persze a szomjas nebulók egy kis pohárka, frissítő tejet hörpinthettek fel a Tejbüfében, majd a kamion előtt a kíváncsibbak a fejéssel is megpróbálkozhattak.

KLIKK a képre a fotógalériáért!


Olvasd tovább...
2018 április 15 vasárnap - 07:34:42     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

kerekparos_iskola_kupa_megyei_donto1_abonyi_abonyban_abony.hu_2018.jpg
    A Pest megyei Rendőr-főkapitányság és a Pest megyei Balesetmegelőzési Bizottság 2018. április 14-én, Nagykátán rendezte meg a Kerékpáros Iskola Kupa Pest megyei döntőjét, ahol Pest megye legjobb diák kerékpárosai mérték össze tudásukat.

   A Somogyi iskola tanulói nemcsak továbbjutottak a megyei döntőbe, meg is nyerték azt.

Eredmények:
Leány kategória:
I. helyezést ért el S. Tóth Tifani (Abony - Somogyi 8.m) Ceglédi Rendőrkapitányság 
kerekparos_iskola_kupa_megyei_donto2_abonyi_abonyban_abony.hu_2018.jpg

Fiú kategória:
I. helyezést ért el Brezvai Lőrinc (Abony - Somogyi 8.m) Ceglédi Rendőrkapitányság

Ők ketten képviselhetik Pest megyét a május 9-11. között Egerben megrendezésre kerülő Kerékpáros Iskola Kupa országos döntőjén!


Olvasd tovább...
2018 április 12 csütörtök - 15:53:52     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

eletmod_klub_gyulai_iskolaban_abonyban1_abony.hu_2018.jpg   A Gyulai Gaál Miklós Általános Iskolában Egészséges Életmód Klub indult 2018 márciusában Dr. Homoki Ildikó iskolaorvos és Győri Enikő iskolavédőnő szervezésében.

   Az iskolában végzett szűrővizsgálatok is rámutattak arra, hogy az egészségtelen táplálkozás és mozgásszegény életmód túlsúly és egyéb betegségek kialakulásához vezet, melyek kedvezőtlen hatásai a felnövekvő gyermekek egész életére kihathatnak.

   A Klub jelszava: Fogyj az egészségedért! – így elsősorban a fogyni vágyók jelentkezését vártuk, de szívesen látjuk azokat is, akik ugyan nem küzdenek túlsúllyal, de tenni szeretnének az egészségükért. Az első foglalkozáson Dr. Homoki Ildikó gyermekorvos az egészséges életmódról,  Rábenspeck Réka dietetikus a helyes táplálkozásról, Király Réka gyógytornász pedig a mozgás jelentőségéről tartott előadást a gyermekeknek és szüleiknek.


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 4 ... 32 33 34
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
 
*****
*****
baba_mama_zenes_foglalkozas_abonyi_kultura_hazaban_abonyban_abony_abony.hu_2018.png
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények