Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Intézményi hírek'
2018 január 16 kedd - 14:44:47     Intézményi hírek     Hozzászólás 0
Pályázati forrásból és önkormányzati költségvetésből fejlesztették az óvodákat

korszeru_esztetikus_ovodaepuletek_abony_abonyhu_2018.jpg
A képre kattintva fotógaléria nyílik a befejezett beruházásról.
Kapcsolódó hírek:

 
 
2017 december 22 péntek - 14:02:17     Intézményi hírek     Hozzászólás 0
„Másokat megajándékozni akkor a legértékesebb, ha azt halkan és önzetlenül tesszük.”

mobil_jatszoteri_eszkozoket_kapott_a_szivarvany_ovoda_abony_abony.hu_2017.jpgAz Abonyi Szivárvány Óvoda és Bölcsőde pedagógusai évek óta karácsonyi műsorral lepik meg az óvodás és bölcsődés gyerekeket. Ezzel ajándékozzák meg a kicsiket. Az idei karácsonyt az tette még varázslatosabbá, hogy nem csak a gyermekarcokon látszódott meglepődés, hanem a gyerekeket nevelőkön is. Ezt a meglepetést egy fiatal házaspárnak köszönhetjük, akik nagy örömünkre intézményünket választották, és kültéri, mobil játszótéri eszközöket adományoztak részünkre!

Hálás szívvel köszönjük az Abonyi Szivárvány Óvoda és Bölcsőde minden dolgozója és a gyermekek nevében!

Az Abony.hu-nak beszámolt Mucsiné Molnár Mónika óvónő.
2017 december 22 péntek - 13:34:36     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

kinizsi_pal_gimnazium_karacsonyi_adomanygyujtes_abony_abony.hu_2017.jpgA Kinizsi Pál Gimnázium 10. c osztályos tanulója, Halász Klaudia kezdeményezésére adományt gyűjtöttek a diákok a Toldy Ferenc Kórház gyermekosztálya számára.

Klaudia fontosnak tartja, hogy a kórházi ellátás mellett a kisgyerekek játszani, olvasgatni is tudjanak. A gyűjtéshez csatlakozott a Cegléd-Nagykőrös Vöröskereszt Szervezet, a Somogyi Imre Általános Iskola és az Egyedül Nem Megy Alapítvány, illetve korábbi tanítványaink, akik már szülőként gyermekükkel együtt adományoztak. Többek között társasjátékokat, plüssjátékokat, mesekönyveket vittünk a gyerekeknek, melyet a Vöröskereszt munkatársaival közösen adtunk át. Köszönjük a lehetőséget a kórház orvosainak, nővéreinek. Az Egyedül nem megy Alapítvány által összeállított mikuláscsomagokat a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak juttattuk el. Köszönjük az együttműködést!

Az Abony.hu-nak beszámolt Kavecsánszkiné Pál Erika igazgatónő.

A képre kattintva fotógaléria nyílik!

Fotók: Turiné Tóth Csilla, Kinizsi Pál Gimnázium

2017 december 21 csütörtök - 13:36:01     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

A CTKT Humán Szolgáltató Központ Idősek Klubjában 2017. december 12-én (kedden) került megrendezésre az Idősek karácsonyi Ünnepsége.

A klubtagokat és a vendégeket Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony köszöntötte, a színvonalas ünnepi műsort a Bihari János Zeneiskola növendékei és tanárai nyújtották, Benedekné Török Annamária vezetésével. Az ünnepség után a Klub munkatársai ajándékokkal kívántak boldog ünnepet a résztvevőknek.

Az Abony.hu-nak beszámolt: Dirnerné Tóth Sára és Szabóné Ferenczi Mária.

A képre kattintva galéria nyílik!


2017 december 20 szerda - 17:43:07     Intézményi hírek     Hozzászólás 0
Igazán boldog lesz a karácsony!

somogyi_iskola_4_b_ajandekok_abony_abony.hu_2017.jpgDecemberben majd minden nap ajándékokkal tértek haza a 4. b osztályos tanulók a Somogyi iskolából.
 
A meglepetésekről osztályfőnökük, Csizmás Anikó gondoskodott, aki az ősz folyamán határozta el, minden követ megmozgat, hogy „gyermekeinek” még boldogabb legyen a karácsonya. Így különböző cégeket keresett fel, száznál is több helyre írt e-mailt, és az eredmény nem maradt el. A vállalkozások zöme örömmel segített abban, hogy a diákoknak szebbé tegyék a Mikulás és a karácsony ünnepét, ezért sok-sok könyvet, színezőt, bögrét és számos meglepetést juttattak el az osztály részére. Ilyen szervezet volt többek között a MLSZ, a WWF, az Update, a Minimax, az EFO Nyomda, de még egy kolozsvári könyvkiadó is szívesen vette a megkeresést, sőt részükről személyesen hozták el az ajándékokat a kisdiákoknak. Néhány pesti cégtől maga a tanítónő fuvarozta el a játékokat.

A képre kattintva fotógaléria nyílik!


Olvasd tovább...
2017 december 19 kedd - 13:18:58     Intézményi hírek     Hozzászólás 0
„Betlehemi Jászol” pályázat

betlehemi_jaszol_palyazat_miniszteriumi_dij_gyulai_iskola_abony_abony.hu_2017.jpgA Magyar Kézművesség Alapítvány 24. alkalommal hirdette meg a „Betlehemi Jászol” című pályázatát. A pályázatra lelkesen készültünk a népi játék szakkör tanulóival:

Agócs Boglárka, Bajtai Evelin, Benda Rézi, Bodor Lili, Donkó Édua, Habony Levente, Megyeri Benigna, Muhi aliz, Orbán Viktória, Palcsó Zsófia, Pánczél Szonja, Pánczél Zétény, S. Tóth Dorka, Szabó Réka, Varga  Tivadar, Vígh Viktória 6.b, Csizmadia Réka 6.z, Dávid László, Kengyel Levente, Varga Alexandra, Vincze Réka 5.z, Lajtos Gábor, Lőrinczy Mirella, Kóté Mariann 4.z osztályos tanulókkal. Nemezből és csuhéból készítettünk betlehemet. A kiállítás megnyitója a Budapesti Mezőgazdasági Múzeumban volt. Az ünnepélyes díjátadón szívet melengető műsoron vehettünk részt. A 24. „Betlehemi Jászol” kiállítás Minisztériumi Díjazottjai lettünk. Köszönetünket fejezzük ki a gyermekek munkájáért, a szülők és az Iskola támogatásáért, valamint Benő Nagy Réka nemezes segítségéért.

Budapest, 2017. december 17.

Áldott, Békés Ünnepeket kívánunk: Donkóné Kóródi Anna és Bakó Zsuzsanna tanító nénik

Gratulálunk!


2017 december 18 hétfő - 12:26:31     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

A képre kattintva fotógaléria nyílik! Abony.hu fotók: Darányi Erika
2017 december 18 hétfő - 12:20:59     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

A képre kattintva fotógaléria nyílik! Abony.hu fotók: Székely Szilárd
2017 december 15 péntek - 12:57:05     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

A teljes képernyős nézethez nyomja meg a négyzetet a lejátszó jobb alsó sarkában!
Internetsebessége függvényében a videó lejátszása akadozhat. Ebben az esetben állítsa meg pillanattal a lejátszást,
hogy a folyamatjelző betöltődjőn, utána zökkenőmentesen tovább nézhető.
2017 december 14 csütörtök - 13:07:11     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

Második alkalommal voltunk vendégei Mikulás nap alkalmából a Mészáros vendéglőnek. December hetedikén délelőtt fejedelmi terítékkel várta Pista bácsi a gyerekeket, és az őket kísérő felnőtteket.

Pogácsával, diós, mákos, almás hajtottal fogadott bennünket, és citromos tea gőzölgött a megterített asztalokon. A finomságokból mindenki bőven fogyaszthatott, s jó volt látni a „rossz evő” csemetéket a kiadós reggeli közben. Elmaradhatatlan része volt a programnak a mézeskalács díszítés. Az első technikai információk után a nagyobbak egyedül mintázták a mézeskalács bábukat, a kisebbeknek a felnőttek segítettek egyedivé varázsolni a kész figurákat.

Legnagyobb meglepetésünkre lovas hintón megérkezett maga a Mikulás is. Verssel, énekkel köszöntöttük, majd egyenként  szólította a gyerekeket, és adta át a személyre szóló ajándékot. Név szerint szólította, és csomaggal jutalmazta az éppen műszakban dolgozó szakácsot, konyhalányokat, pincéreket, sőt magát a vendéglő tulajdonost is. Jó volt látni a csillogó szemeket, mosolygós tekinteteket. A magam, a gyerekek, és szüleik nevében köszönöm Mészáros Istvánnak, ezt a gyerekek számára felejthetetlen napon.

Az Abony.hu-nak beszámolt Kalászné Vámos Katalin intézményvezető.

A képre kattintva fotógaléria nyílik!


Oldal:  1 2 3 ... 28 29 30
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények