Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Intézményi hírek'
2017 március 28 kedd - 19:12:01     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

kinizsi_kompetencia_felmeres_abony_abony.hu_2017.jpg
A táblázatból leolvasható, hogy iskolánk tanulói az elmúlt évekhez hasonlóan ismét  eredményesebben szerepeltek, az iskolai átlag meghaladja az országos átlagot is, a kis gimnáziumok átlagát is. (http://www.kinizsi-abony.hu/files/1516/eredmeny.pdf)
 
Nagyításért kattintson a képre! Forrás: www.kir.hu 
 
Kavecsánszkiné Pál Erika
igazgató
2017 március 26 vasárnap - 20:07:17     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

x_oviolimpia_abony_abony.hu_2017.jpg
KLIKK a fotóra a galériához! Darányi Erika képriportja
2017 március 21 kedd - 07:16:50     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

Somogyi Imre Általános Iskola és a Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola és Művészeti Iskola 2017/2018-as tanév felvételi körzethatárait ide kattintva tekintheti meg.
2017 március 09 csütörtök - 16:51:17     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

somogyi_imre_altalanos_iskola_nepdaleneklesi_verseny_abony_abony.hu_2017.jpg2017. március 4-én a Somogyi Imre Általános Iskola 5.-6. évfolyamos diákjai, Raffai Mirjam, Kincses Jázmin, Molnár Vivien, Török Julianna Eszter, Molnár Benedek, Tóth Nikolett, Nagy Cintia és Bodri-Balog Lara részt vettek a ceglédi Táncsics Mihály Általános Iskola által szervezett „Tiszán innen, Dunán túl…” Országos Népdaléneklő verseny megyei fordulóján, „énekegyüttes” kategóriában.
 
A gyerekek abonyi népdalcsokorral készültek. Először vettek részt ilyen megmérettetésen. Eleinte szokatlan volt, hogy önállóan, tanári irányítás nélkül kell énekelni, hogy csak egymásra számíthatnak,de a sok gyakorlásnak köszönhetően, egyre jobban összekovácsolódott a csapat, és egyre nagyobb rutinra tettek szert. Először kicsit idegenkedve bújtak bele a népi ruhába is, de látva, hogy a versenyen mindenki szebbnél szebb öltözetben, a lányok gyönyörű hajfonatokkal, pirosszalagokkal, a fiúk parasztingben, kis mellényben, kalapban állnak a zsűri elé, egyik-másik kislány szinte alig akart a verseny végén átöltözni.Jól érezték magukat! 


Olvasd tovább...
2017 március 08 szerda - 14:58:40     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

farsang_gyulai_iskola_abony_abony.hu_2017.jpg
KLIKK a fotóra a képgaléria megtekintéséhez!
Egyed Gergő fotói
2017 március 07 kedd - 16:47:55     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

A fotógaléria megtekintéséhez KLIKK a képre!
Abony.hu fotók: Székely Szilárd
2017 március 07 kedd - 14:31:34     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

Csőtörés történt a Gyulai iskola főépületében, ezért a Kálvin út 11. szám alatti iskolaépületben nincs víz, a mai napon nem lehetett használni a mosdókat. A DAKÖV Kft. Abonyi Üzemigazgatósága a hiba elhárítását azonnal megkezdte. A helyreállítási munkák befejezését a mai nap végére ígérték.
 
Simon Gáborné igazgató a fenti helyzetre való tekintettel közleményt adott ki, melyben részletes tájékoztatást ad a kialakult helyzetről: A felmerült probléma okán a 4. óra után, akit lehetett hazaengedtek, illetve értesítették a szülőket. A délutáni foglalkozások elmaradnak.


Olvasd tovább...
2017 március 07 kedd - 13:18:05     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

gyongyszemek_ovoda_szelei_ut_farsang_abony_abony.hu_2017.jpgA Gyöngyszemek Óvoda Szelei úti tagóvodójában idén is megrendeztük a télűző farsangi mulatságot.

A gyerekek nagy lelkesedéssel készültek és vettek részt az eseményen, ahol az óvó nénik meseelőadással is kedveskedtek Nekik. Az óvoda udvarán kiszebábot is égettünk, ahol az összes kisgyermek a saját maga által készített „kiszebabát” dobta tűzbe, hogy - hangos lármázás, mondókázás közepette - végre elűzze a telet és megérkezhessen a várva-várt tavasz - számolt be az abony.hu-nak Gyóni-Atkári Krisztina óvónő.
 


Olvasd tovább...
2017 március 02 csütörtök - 08:09:47     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

altalanos_iskolai_beirakozas_hirdetmeny1_abony_abony.hu_2017.jpg
altalanos_iskolai_beirakozas_hirdetmeny2_abony_abony.hu_2017.jpg
Nagyításért kattintson a hirdetményekre!
2017 március 01 szerda - 17:45:46     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

Féktelen nevetésbe fulladt a Kinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskola farsangi délutánja, ahol az osztályok különböző kreatív produkciókkal örvendeztették meg az iskola tanulóit és a zsűri tagjait.
 
Énekes, zenés, táncos, verses darabok, jelenetek és paródiák is a színpadra kerültek 2017. február 27-én a Kultúra Házában. A vicces, olykor meghökkentő műsorszámok után azok a tanárok adhatták le voksaikat, akik nem osztályfőnökök, és minden osztályból egy fő is szavazhatott. A zsűri hat főszempont alapján hozta meg döntését:
 
A képre kattintva megtekinthetők a farsangi mulatság legizgalmasabb pillanatai.


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 19 20 21
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
 
*****
*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények