Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Intézményi hírek'
2019 február 12 kedd - 14:17:19     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

   Örömmel értesítjük a lakosságot, hogy az ABOKOM Közhasznú Nonprofit Kft. kreatív műhelyében újabb kézműves termékek készültek, melyeket az abonyi piaccsarnokban lehet megtekinteni és megvásárolni.
 
   Az egyedi készítésű tárgyak nagyszerű ajándékként szolgálhatnak a közelgő Valentin napra és nőnapra, de már a húsvéti ünnepekre és anyák napjára is gondoltak: dekorációkkal, meglepetésötletekkel várják az érdeklődőket és vásárlókat minden hétköznap délelőtt az abonyi piac épületében - tájékoztatott Molnár Gábor városi főkertész.

Darányi Erika


Olvasd tovább...
2019 január 23 szerda - 11:58:08     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

   Kapás Béla rendőr főhadnagy, az Abonyi Rendőrőrs fővizsgálója a mai napon közlekedésbiztonsági előadást tartott a Somogyi Imre Általános Iskola Radák úti Tagintézményében.

   Az előadás során az intézmény 1-4 osztályos tanulói a gyalogos és a kerékpáros közlekedési alapismeretekkel ismerkedtek meg.

A képre kattintva fotógaléria nyílik!
2019 január 17 csütörtök - 08:31:45     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

Szendrei-Juhász Ágnes a 4 + 1 nyelvi előkészítős osztály leendő osztályfőnöke, - iskolánk egykori tanulója -  történelmet, katonai alapismeretet, etikát és életvitelt tanít iskolánkban. Több évfolyamot vezetett végig osztályfőnökként az érettségiig, felkészítve tanítványait a közép- és emelt szintű vizsgákra. Érettségi elnökként más közoktatási intézményben is lát el feladatokat. 

   Kitartó és következetes pedagógiai munkája eredményeként diákjai jó eredménnyel szerepelnek az érettségiken.Pályakezdő kollégánknak (aki szintén volt tanítványunk) szakmai gyakorlatán aktív, segítőszerepet töltött be. Az iskola honlapját szerkesztette évekig. A Diákönkormányzatot patronáló tanárként segíti a diákokat az önálló véleményalkotásban. Interaktív tanulmányi kirándulások szervezője, ahol a tanulók a Parlamentben kipróbálhatják magukat „képviselő” szerepben. Az érzékenyítést is fontosnak tartja a tanításban. A Holokauszt Emlékközpontba, a Terror Házába vagy a szolnoki csata színhelyére ellátogat tanítványaival, hogy a könyvből szerzett ismereteket más szemszögből is bemutathassa.

   Az abonyi kulturális élet rendszeres szervezője és résztvevője. A városi ünnepségeken gyakran mond beszédeket, ezzel is jó példát mutatva diákjainak. A település helytörténetét is igyekszik megismertetni tanítványaival, ösztönzésére és támogatásával nem egy ízben indított gimnazista csapatokat az abonyi helytörténeti vetélkedőn, ahol jelentős eredményeket értek el. Méltán szeretik és tisztelik tanítványai, hiszen ha szükséges, egyenként ül le velük, hogy az érettségi vizsga utáni lehetőségeket megbeszéljék.


Olvasd tovább...
2019 január 16 szerda - 12:19:45     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

   2019. január 10-én pályaorientációs napot tartottunk iskolánkban. Meghívott előadóink Abony város és a környék intézményeinek, cégeinek vezetői, tulajdonosai. Ők meséltek szakmájuk szépségeiről, hivatásuk kihívásairól.

   Kiemelt szerepünk, hogy diákjainknak bemutathassunk olyan szakmákat, amelyeket felnőttkorukban szívesen művelnek majd.

Vendégeink voltak:

Veres Adrienn (MÁK)
Lakatos Adrienn (Ceglédi Önkormányzat)
Kállai Mihály (Abonyi Önkormányzat)
Dr. Tolnai Judit (Benu Gyógyszertár)
Kormos Ágnes (Kormos Optika)
Szűcs Erika fizikoterápia (Sanamed Kft)
Blaskó Kata (népi kézműves)
Kovács Márk (Neumann János Egyetem, mérnökinformatikus)
Baginé Gavaldik Lívia (pszichológia)
Csúti Emese (pedagógus)
Mikus Istvánné (Törtel Mix és Praktika Kft.)
Gulyás Pál (rendőr alezredes)
Dr. Füleki Zsolt (állatorvos)

Az abony.hu-t tájékoztatta Kavecsánszkiné Pál Erika igazgató.


Olvasd tovább...
2018 december 20 csütörtök - 12:09:19     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

   Napjaink súlyos problémája a tinédzserek helytelen internetes szokásainak széles körű elterjedése. A Kinizsi Pál Gimnázium Tantestülete különös figyelmet fordít a közösségi oldalakon kontroll nélkül megjelenő tartalmakból adódó konfliktuskezelésre. A helyi középiskola igazgatónője, Kavecsánszkiné Pál Erika az alábbi felhívással fordul a  szülőkhöz, gondviselőkhöz:

Tisztelt Szülők, Gondviselők!

Az elmúlt időszak tapasztalatai arra ösztönöztek, hogy a közösségi oldalak használata miatt felvegyem Önökkel a kapcsolatot.

   Tanulóink közül nagyon sokan használják kapcsolattartásra ezeket az oldalakat. Számos hasznos előnye van, de káros hatása is. Néhány esetben a diákok jeleztek a pedagógusoknak azokról a dolgokról, amiket a tanulók a saját maguk által kreált – felnőtt kontroll nélküli – zárt csoportban leírnak, megosztanak, közzétesznek magukról és egymásról.

   A Facebook által hozott szabály jogosságát bizonyítja, hogy a tudomásunkra jutott esetekben rossz irányba befolyásolták egymást a kamaszok, illetve előfordult piszkálódás, fenyegetés, érzelmi zsarolás, zaklatás. (idegen szóval: bullying)


Olvasd tovább...
2018 december 20 csütörtök - 10:55:49     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

   A CTKT Humán Szolgáltató Központ Idősek Klubjában, 2018. december 12-én, kedden került megrendezésre az Idősek karácsonyi Ünnepsége. A klubtagokat és a vendégeket Deákné Orosz Zsuzsa intézményvezető asszony köszöntötte.

   A Bihari János Zeneiskola cselló-, hegedű, furulya, fuvola és gitár tanszakos növendékei adták elő színvonalas műsorukat. Felkészítő tanáraik voltak: Sörös Éva, Szekeresné Berta Edit, Almai Fanni, Fazekas-Tatár Csilla, Benedekné Török Annamária és Petrucz György.

   Az ünnepség után a Klub munkatársai ajándékokkal kívántak Boldog Ünnepet a résztvevőknek, valamint a Klub tagok is köszönetüket fejezték ki az Idősek klubja dolgozói felé.

   A 2018. évben végzett közösségi munkájáért külön elismerésben részesült Rózsás Ferencné, Papp Ferencné, Rivasz Károlyné és Molnár Józsefné. Hálánkat fejezzük ki Csizmásné Barna Juditnak az ünnepi torta elkészítéséért.

Az Abony.hu-t tájékoztatta Dirnerné Tóth Sára és Szabóné Ferenczi Mária.

A képre kattintva fotógaléria nyílik az ünnepség legszebb pillanatairól.


Olvasd tovább...
2018 december 20 csütörtök - 10:32:32     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

   2018. december 18-án tartottuk a Közösségi ellátás karácsonyi ünnepségét. A zeneiskola növendékeinek köszönhetően idén sikerült igazi ünnepséget varázsolni az eseményből.

   A fiatalok által előadott koncerttel nyitottuk rendezvényünket, melyet követően meglátogatott minket a Mikulás. Miután a kedélyek csillapodtak, egy verssel hoztuk vissza a karácsony meghittségét. Az ünnepi programokat követően a már hagyománnyá vált közös sütizés és teázás, kötetlen beszélgetésekkel, történetekkel fűszerezve igazán családiassá varázsolta a hangulatot. Idén rekord létszámmal ünnepelhettük a karácsonyt, több mint 20 fő tett eleget meghívásunknak. Reméljük jövőre is ilyen nagy érdeklődésnek fognak örvendeni a rendezvényeink.

Mindenkinek békés, boldog karácsonyt és sikerekben gazdag új évet kívánunk!

Az Abony.hu-nak beszámolt Pallérné Krupincza Renáta.


Olvasd tovább...
2018 december 19 szerda - 09:34:24     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

   Minden évben ünnepélyes keretek között köszöntik Pest megye legeredményesebb sportolóit és iskoláit a Megyeházán. Az idén is nagy öröm volt számunkra, hogy ismét ott lehettünk a legjobbak között.

   Az elmúlt tanév megyei és országos diákolimpiai versenyeken elért eredmények számítottak bele a rangsor felállításába. Elsősorban kézilabda, strandkézilabda, atlétika és játékos sport diákolimpiai versenyszámokban veszünk részt.

A kimagasló eredményeket atlétikában és strandkézilabdában értük el:
- Mezei futásban a IV. korcsoportos lányok Megyebajnokok, az országos döntőn 14. helyen végeztek. II. korcsoportban fiúknál egyéniben megyei IV. helyezésünk volt.
- Atlétika sportág többpróba verseny: III korcsoportos fiúk megyei II., országos 12. hely, egyéni versenyeken: 4x100 m váltófutásban Megyebajnok és Országos bajnok lett a III. korcsoportos fiú csapatunk. 4x600 m-es váltóban Megyebajnok és Országos 10. helyen végzett a IV. korcsoportos lány csapat. 4x1000 m-es váltóban Megye bajnok és Országos 9. helyen zárt a IV. korcsoportos fiú csapat.
- Strandkézilabdában: Országos döntő Zánka: IV. korcsoportos fiú és lány csapatunk versenyzett a kétnapos megmérettetésen. A lányok 6. a fiúk 5. helyen végeztek.

A testnevelés munkaközösség minden tagja azon fáradozik, hogy gyermekeink minél képzettebbek legyenek és ez által kimagasló teljesítményeket érjenek el.

Büszkék vagyunk tanítványainkra!

Mayer-Nagy Zsuzsanna
munkaközösségvezető

A képre kattintva fotógaléria nyílik!


Olvasd tovább...
2018 december 17 hétfő - 20:18:31     Intézményi hírek     Hozzászólás 0
Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új esztendőt kívánnak a Gyulai iskola diákjai, pedagógusai és igazgatósága.

KLIKK a képre a fotógalériáért! * Abony.hu fotók: Nagy Balázs


Olvasd tovább...
2018 december 17 hétfő - 17:45:04     Intézményi hírek     Hozzászólás 0
Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új esztendőt kívánnak a Somogyi iskola diákjai, pedagógusai és igazgatósága.

   December 14-én tartotta meg karácsonyi ünnepségét a Somogyi Imre Általános Iskola. A művelődési ház nézőtere megtelt, már-már állóhely sem volt. A vendégeket Gulyás Péter köszöntötte karácsonyi gondolataival.

   Az előadás sokszínűségét tükrözte, hogy hallhattunk verseket, prózákat és olyan karácsonyi dalokat az énekkartól, amelyekkel nem találkozunk nap mint nap a rádióban. Király Borbála - az énekkar felkészítője - jó érzékkel választott repertoárt, amit a közönség hatalmas tapssal jutalmazott. Különleges fénypontja volt az estének a Koldusének című zenés mesejáték, amit a 3.m osztályos tanulók adtak elő. A darabot Feke Miklósné tanította be. A díszlet, a jelmezek és a gyerekek tökéletes harmóniában mozogtak a színpadon.

   A műsor végén az iskola igazgató asszonya, Kazinczyné Juhász Ildikó köszöntötte az idén 90 éves Csöpi nénit, majd megköszönte a felkészítő tanárok fáradozásait, és mindenkinek kellemes karácsonyt és boldog új évet kívánt az iskola valamennyi tanulója és dolgozója nevében.

Az abony.hu-nak beszámolt Ádámné Szikszay Mariann pedagógus. 
 
A képgalériáért KLIKK a képre! * Abony.hu fotók: Székely Szilárd


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 34 35 36
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények