Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Városi rendezvények'
2009 augusztus 31 hétfő - 12:21:56     Városi rendezvények     Hozzászólás 0
 
Az utóbbi időszakban rendkívüli módon megszaporodtak városunkban a kóbor ebek, ezért ezúton is felhívjuk az eb tulajdonosok figyelmét Abony Város Önkormányzatának az állattartás egyes helyi szabályairól szóló 4/2009. (II.26.) sz.   rendeletének 7. § (4) bekezdésére,mely szerint:

„ Ebet közterületre, vagy más közforgalmú területre a lakóház közös használatú helyiségeibe, annak udvarára kivinni, csak az eb megfékezésére képes személy által, annak felügyeletével, biztonságos- vezetésre alkalmas- pórázon szabad. Harapós vagy támadó természetű ebet szájkosárral kell ellátni.”Tekintettel arra, hogy a közterületen gazdátlanul kóborló állatok sérüléseket okozhatnak, a sérülteket védőoltásban kell részesíteni a kóbor állatok befogásra kerülnek.
 
Kérjük, az eb tulajdonosokat, hogy a lakosság és az  állataik fokozott védelme érdekében, azokat közterületre ne engedjék ki és   gazdátlanul kóborolni ne hagyják.
 
 
Abony Város Önkormányzat
Polgármesteri Hivatal


2009 augusztus 24 hétfő - 13:42:24     Városi rendezvények     Hozzászólás 0


A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre
2009 augusztus 17 hétfő - 13:47:37     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

Újszász Város Önkormányzata a Szabadság Horgász Egyesülettel
közös szervezésben, a Városnaphoz kapcsolódó szeptemberi sporthónap keretében

2009. szeptember 12-én (szombaton)

4. alkalommal rendezi meg az
 
Alsó- Zagyva Térségi Települések Horgászversenyét.

2009 augusztus 10 hétfő - 14:05:18     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

Budapesti Nemzetközi Vásár

2009. szeptember 9-13.
További információ a www.bnv.hu weboldalon érhető el.


2009 augusztus 04 kedd - 07:14:44     Városi rendezvények     Hozzászólás 0


Felhívjuk a Lakosság figyelmét, hogy a szelektív hulladékgyűjtő szigeteknél az egészségre ártalmas, veszélyes hulladékokat, illetve állati tetemeket észleltünk. A szelektív hulladékgyűjtő szigetek környékét a közmunkaprogramban résztvevő dolgozók takarítják, amely plusz költséget jelent a városnak.
Kérjük a Lakosságot, hogy közösen őrizzük meg a környezetünk tisztaságát és ezzel embertársaink egészségét!


Kérjük Önöket, hogy a szelektív hulladékgyűjtő szigetekben csak az arra kijelölt hulladékokat helyezzék el!


Olvasd tovább...
2009 július 20 hétfő - 06:26:41     Városi rendezvények     Hozzászólás 0


Véradási tájékoztató  
 
A Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó
 Szolgálat   kihelyezett véradónapot tart
2009. július 21.-én  9-14 óra között a   ZENEISKOLÁBAN.  
 
Beteg embertársaink nevében   szeretettel várjuk a régi
véradókat és az először véradásra jelentkezőket.

Mindig szükség van rá, hogy minden rászoruló számára biztosítva legyen az életmentő, pótolhatatlan vér.

A személyi igazolványt, a TAJ. kártyát és a véradó igazolványt kérjük hozzák magukkal.  
 


Pető Istvánné Városunk Fejlődéséért Egyesület  
2009 július 15 szerda - 12:57:58     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

Értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy Magyarország egyik legnagyobb építészének,
a Kossuth és Ybl díjas Makovecz Imrének munkáiból
2009. július 15. és augusztus 15. között exkluzív kiállítás nyílik Salgótarjánban, a Nógrádi Történeti Múzeumban."A magyar szerves építészet feladata, hogy szolgálja az Európai Közép ezoterikus létét." (Makovecz Imre, 1985) "Kezdettől azt az egy épületet szerettem volna megépíteni, amely az emberiség kezdete előtt már állt."
(Makovecz Imre, 2002)

2009 július 09 csütörtök - 13:15:13     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

Sült kategória:

I. helyezett : Képviselők csoportja - sült (grillezett) csülök

II. helyzett: Csipet-csapat (Bujdosó Dávid) - tárcsán sült gyöngytyúk, burgonyával


Bogrács kategória:

I. helyezett: Csipet-csapat (Szabó László) - gyöngytyúkleves csigatésztával

II. helyezett: Képviselők csapata - halászlé

III. helyezett: Jobbik Magyarországért - babgulyás

IV. helyezett Csipet-csapat (Bujdosó István) - csülökpörkölt burgonyával

V. helyezett: Csipet-csapat (Kovács Krisztián) - birkagulyás
2009 július 09 csütörtök - 12:47:43     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

Folytatva a hagyományokat, ebben az évben is megszervezésre került az Abonyi Pünkösdölő.
Szemben a tavalyival, ezt a rendezvényt nem adtuk ki rendezvényszervezőnek, megpróbáltuk magunk megszervezni. Gazdag kínálatot igyekeztünk a rendelkezésre álló összegből összeállítani, ami úgy érzem sikerült is, azonban „ember tervez, Isten végez”. Sajnos a régóta várt eső éppen akkor és olyan formában érkezett, ami teljesen tönkretette a rendezvény első napját. A hirtelen jött égi áldás elől az embereket szerencsére sikerült tető alá juttatni, a díszletek fölötti sátor azonban nem bírta a megpróbáltatást, és az esti előadás ruhái, díszletei teljesen eláztak. A reneszánsz felvonulásnak sem volt értelme a zuhogó esőben.
 


Olvasd tovább...
2009 július 09 csütörtök - 12:44:15     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

Két évvel ezelőtt úgy döntött a művelődési ház, hogy az Abonyban élő mintegy 2700 fő nyugdíjas számára kistérségi amatőr találkozóval egybekötött nyugdíjas napot szervez.

Ehhez mindkét évben segítséget kért, azaz pályázott, a Nemzeti Kulturális Alapprogramhoz, mivel az önkormányzat kerete szűkös, nem tudta a szükséges pénzösszeget biztosítani a megrendezéshez.

Szerencsére az NKA Igazgatósága felismerte azt a tényt, hogy szükséges a nyugdíjasok kulturált szórakoztatása és mindkét évben, a szükséges összeg ¾ részét biztosította számunkra. Ez ebben az évben 300.000 Ft-ot jelentett. Köszönet érte!
     
   


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 66 67 68 ... 71 72 73
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények