Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Városi rendezvények'
2010 április 13 kedd - 06:06:19     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

 
 
 
Mérgező élelmiszerek és veszélyes áruk!
Itt nézheti meg, mit NE vásároljon:
 
Felhívás
2010 április 08 csütörtök - 09:35:08     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

Meghívó
2010 április 01 csütörtök - 09:48:58     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

 
 
 
Zeneiskola

Értesítjük a Tisztelt Szülőket, hogy aki a negyedéves térítési díj fizetést választotta, az utolsó, IV. negyedéves befizetési napok az alábbiak:  

2010. április 07-én (szerda) 08-án (csütörtök) 09-én (péntek) 8:00 órától 16:00 óráig
 

Helyszín: a zeneiskola irodája.
 

Kérjük a határidő pontos betartását!
     

Zeneiskola Vezetősége
2010 március 30 kedd - 13:24:20     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

 
 
 
Karitasz

A 2010-es évet az Európai Unió a szegénység és a társadalmi kirekesztés elleni küzdelem európai évének nyilvánította. A szegénység felszámolására nincs csodafegyver. Bármikor utolérhet. Bedőlt banki hitel, elveszített állás, baleset vagy súlyos betegség formálja a nehéz sorsok mérföldköveit.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia ez évi, nagyböjti körlevelét, a legszegényebbek iránti aggodalom és a társadalom peremére kerültekért vállalt szolidaritás hatotta át.
Főpásztoraink felhívására a templomi gyűjtés, március 14-dike és 21-dike között zajlott.


Olvasd tovább...
2010 március 30 kedd - 05:53:00     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

 
 
 
Nagytakarítás


A Húsvét a kereszténység legfontosabb ünnepe, de a tavaszvárás, a tavasz eljövetelének ünnepe is. Március vagy április hónapban tartják, a Hold állásának megfelelően. Egybeesik a tavaszi napéjegyenlőség idején tartott termékenységi ünnepekkel is, melynek elemei a feltámadás, újjászületés.
 
A húsvéti készülődés jegyében a VII. Abonyi Hímestojás pályázatra való nevezés mellett gondot fordítottunk iskolánk közvetlen környezetére is.


Nagytakarítás

 
Ünnep előtt elengedhetetlen a nagytakarítás. Mi is kisöpörtük a telet, a hideget, a rosszkedvet és megszépítettük iskolánkat.
 
      További képek: http://montagh.abony.hu  
2010 március 30 kedd - 05:40:03     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

 
 
 
Ping-Pong

2010. március 20-án két a két asztalitenisz verseny is zajlott városunkban. Délelőtt került megrendezésre a tanulásban akadályozott tanulók Pest Megyei Asztalitenisz Bajnoksága Gödöllő, Monor, Nagykőrös, Törökbálint és Abony részvételével.

Tizenkilenc tanuló mérkőzött egymással, a legjobb 8 közé öten jutottak be iskolánkból: Rékasi Ildikó, Siklódi Sándor, Siklódi Márton, Suki Béla, Rácz Krisztián.

Izgalmas mérkőzések után megszületett az elmúlt évek legnagyobb abonyi sikere:


Olvasd tovább...
2010 március 24 szerda - 13:05:28     Városi rendezvények     Hozzászólás 0
2010 március 23 kedd - 09:55:46     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

 
 
 
Házszám  Ezúton felhívjuk Abony Város lakosságának figyelmét, hogy Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének az utcanévről, a házszámtábláról, valamint a házszámozás szabályairól szóló 28/2003. (XII. 7.) számú rendelete alapján Abony Város közigazgatási területén előzetes felhívás után az ingatlantulajdonosok visszaellenőrzését megkezdték Abony Város Polgármesteri Hivatalának munkatársai.
 
A visszaellenőrzés során megállapítást nyert, hogy az előzetes felhívás ellenére sem kerültek a házszámok minden ingatlanon kihelyezésre, ezért ismételten felhívjuk a tulajdonosok figyelmét, a helyi rendeletre:


Olvasd tovább...
2010 március 22 hétfő - 13:48:59     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

 
 
 
Kürtverseny
Március 12-14 között rendezték meg Kisújszálláson a X. Országos Zeneiskolai Kürtverseny döntőjét.
 
 
 
A rendezvényen 61 diák vett részt négy korcsoportban. Két kötelező és két szabadon választott darabot kellett eljátszani.


Olvasd tovább...
2010 március 22 hétfő - 13:42:58     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

 
 
 
Zeneiskola
A Bihari János Zeneiskola és a nagykőrösi Weiner Leó Zeneiskola zongora tanszakának baráti találkozója alkalmából közös koncertet adtak növendékeink csütörtök délután az abonyi zeneiskolában.
 
 
 
A közel egy órás hangverseny végén a felkészítő tanárok két zongorás, nyolc kezes produkcióval lepték meg tanítványaikat. Öröm volt hallani lelkesedésüket, a produkciót pedig vastapssal hálálták meg. A növendékek sikeres szereplését emléklappal és szívélyes vendéglátással köszöntük meg.


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 64 65 66 ... 72 73 74
Közérdekű információk

Programajánló

 
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények