Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Városi rendezvények'
2017 október 23 hétfő - 13:28:35     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

Megemlékezést tartottak Abonyban az 1956-os forradalom és szabadságharc 61. évfordulóján, 2017. október 23-án.

Az Abonyi Lajos Művelődési Ház színháztermében ünnepi műsort adtak a Kinizsi Pál Gimnázium tanulói, Mészáros Bernadett tanárnő felkészítésével. Az ünnepséget követően a résztvevők főhajtás mellett rótták le tiszteletüket, és koszorúzták meg az 1956-os emlékművet a Millenniumi Emlékkertben, majd megemlékeztek Magas István emléktáblája előtt is. Kora délután Magas István emléke előtt tisztelegve futóversenyt rendezett a Fergeteg Triatlon Sportegyesület.

A képre kattintva fotógaléria nyílik!

Szerző: Darányi Erika
Abony.hu fotók: Darányi Erika, Szilágyi TamásOlvasd tovább...
2017 október 19 csütörtök - 14:38:48     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

  szinvarazs_foltvarro_szakkor_kiallitas_abony_abony.hu_2017.jpg     kazinczy_ferenc_megemlekezes_abony_abony.hu_2017.jpg 
Nagyításért KLIKK a plakátokra!
2017 október 18 szerda - 11:02:22     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

hegedusne_lankus_hajnalka_gobelin_kiallitas_abony_abony_1.jpg„Tűalkotások” címmel nyílt kiállítás Hegedűsné Lankus Hajnalka 10 évet felölelő gobelin munkáiból az Abonyi Lajos Művelődési Ház aulájában, 2017. október 14-én. A tárlatot Jandácsik Pál, a Kultúra Háza munkatársa nyitotta meg. Földi Attila és Balogh Zsolt zenés produkcióval készült az alkalomra.

Hegedűsné Lankus Hajnalka 1977-ben született. Szeretetteljes és támogató családban nőtt fel húgával, Ibolyával együtt. Mindig is érdeklődött a kreatív, vizuális tevékenységek iránt. 22 éve dolgozik óvónőként, így aktívan gyakorolhatja ezeket a tevékenységeket. Jelenleg a kőröstetétleni Református Óvodában dolgozik. Két gyermek édesanyja. Hegedűs Fanni 18 éves, bár ő más műfajban, de szintén nagyon kreatív, és Hegedűs Gergő 10 éves, akire szintén nagyon büszke, hiszen nagyon tehetséges angolból és matematikából. Második éve vívni jár Szolnokra, ahol kiélheti nagy mozgásigényét.


Olvasd tovább...
2017 október 09 hétfő - 11:13:57     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

Megemlékezéssel tisztelgett Abony város lakossága a magyar szabadságharc 1849. október 6-án kivégzett tizenhárom honvédtábornoka előtt.

A Gyulai iskola 6. és 7. b osztályos tanulói - Dudás Lászlóné, Szabóné Tóth Ilona és Reich Anikó tanárnők felkészítésével - ünnepi műsorral tették teljessé az emlékezést a nemzeti gyásznapon. A résztvevők az emlékműsort követően megkoszorúzták az Aradi Vértanúk emlékművét a Millenniumi Emlékkertben.

Darányi Erika
Abony.hu fotók: Székely Szilárd

A képre kattintva fotógaléria nyílik!
 

2017 október 06 péntek - 12:48:53     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

antik_konyvek_kiallitasa_abony_abony_9.jpgAz idei Országos Könyvtári Napokhoz kapcsolódva Kis Krisztián Bálint szolnoki, antik könyv gyűjteményéből nyílt tárlat Abonyban, a Művelődési Házban. A kiállítás során a nyomtatás több mint ötszáz éves történetébe is bepillantást nyerhetnek az érdeklődők, de az első abonyi könyvet és Abonyi Lajos regényét is megtekinthetik. 

A tárlat október 12-ig látogatható.

DE
Abony.hu fotók: Székely Szilárd

Tekintsék meg kedvcsinálóként készített felvételeinket a képre kattintva!

2017 október 06 péntek - 05:21:16     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

      gobelin_kiallitas_hegedusne_lankus_hajnalka_abony_abony.hu_2017.jpg  tudomanyos_onkepzokor_abony_abony.hu_2017.jpg
Nagyításért kattintson a plakátokra!
2017 október 05 csütörtök - 18:59:57     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

Dr. Füleki Zsolt és Dr. Lénárt Melinda állatorvosokat invitálták beszélgetésre a könyvtárba, 2017. október 05-én. A programot az Országos Könyvtári Napok keretében szervezte meg az Abonyi Lajos Művelődési Ház. A társalgás moderátora Jandácsik Pál volt.

Az ifjú dokik idén kezdtek el állatorvosként működni Abonyban. A tereferén meséltek arról, hogy miért választották ezt a hivatást, hogyan élik meg a kihívásokat, és a frissen szerzett tudásukat hogyan tudják kamatoztatni. A sok érdekesség mellett egyedi és vicces eseteket is hallhattunk tőlük.

A képre kattintva fotógaléria nyílik a program legjobb pillanatairól.

Szerző és Abony.hu fotók: Darányi Erika

Kapcsolódó hírek:
 
2017 október 05 csütörtök - 09:24:12     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

Acsai Roland Radnóti-díjas, Zelk Zoltán-díjas, Bárka-díjas és Res Artis-díjas kortárs író, költő, műfordító, drámaíró, szerkesztő volt az első vendége a könyvtár által szervezett idei Író-Olvasó találkozóknak, 2017. október 04-én.

Talán sokan nem tudják, de az 1975-ben született író-költő Abonyban nőtt fel. Acsai Roland Az Új Forrás szerkesztője, a www.uveghegy.com gyerekirodalmi magazin szerkesztője, az Artisjus Felügyelő Bizottsági tagja az Irodalmi Szakosztály képviseletében.

A képre kattintva fotógaléria nyílik!

Szerző: Darányi Erika
Abony.hu fotók: Székely Szilárd

Kapcsolódó hírek:


2017 október 03 kedd - 13:46:52     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

A 2014-ben alakult Parázs Táncszínház minden évben önálló esttel örvendezteti meg az abonyi közönséget. Így volt ez szeptember 23-án is, amikor az immár harmadik, egész estés műsorukra, hagyományaikhoz híven különböző kulturális programokat állítottak össze.

Idén a bohókás dallamokra, énekekre, táncokra és humoros jelenetekre helyezték a hangsúlyt. Ismert magyar előadóművészek produkcióiból válogattak, és olyan örökzöld párbeszédeket igyekeztek élethűen színpadra állítani, melyek még ma is aktuálisak.

A képre kattintva fotógaléria nyílik a rendezvény legjobb pillanataiból!


Olvasd tovább...
2017 október 03 kedd - 11:35:23     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

       
                             Nagyításért kattintson a plakátokra!
Oldal:  1 2 3 4 ... 64 65 66
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
 
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények