Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Városi rendezvények'
2017 november 20 hétfő - 14:22:38     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

2017. november 25-én, 18 órától veszi kezdetét a XXV. Abonyi Zenésztalálkozó.
 
A rendezvény helyszíne: Gyulai Ált. isk. aulája (Kálvin utca).
 
A hajnalig tartó mulatság hangulatát, több zenész barátunk szolgáltatja, szünet nélkül. 25 éves szünet után, erre az egy alkalomra, újra összeáll és fellép, eredeti tagokkal a Holdfény Együttes.

Az est sztárvendége 18:30-tól: a „2016-os X-faktor legjobb férfi énekhangja": Mata Ricsi

Jegyek korlátozott számban, csak elővételben kaphatók, megrendelhetők: 2.500 Ft/fős áron. Akciósan, szeptember 10-től, az első 100 főnek: 2.000 Ft/fő.

10 év alatt, gyermekeknek díjmentes!

Nagyításért kattintson a plakátra!


Olvasd tovább...
2017 november 20 hétfő - 13:25:09     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

i_varosi_focigala_abony_abony.hu_2017.jpg
Nagyításért kattintson a plakátra!
2017 november 13 hétfő - 21:38:24     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

Ünnepséget tartottak a Szociális Munka Napja alkalmából a Városháza dísztermében, 2017. november 10-én, ahol a helyi, szociális szférában dolgozókat köszöntötték. A megjelenteket előbb Simon Szabina, a Kultúra Háza igazgatónője köszöntötte, majd Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony tartott ünnepi köszöntőt, aki nagy örömmel tett eleget a felkérésnek.

Kiemelte: a szociális ágazat nem szorítkozhat csupán a szakembergárdára, mindenkinek részt kell benne vállalnia, hogy társadalmunk élhetőbb legyen. Örömmel nyugtázta, hogy Abonyban nagyon erős az önkéntes segítők, aktivisták jelenléte, amely nagyban hozzájárul a szolgálat eredményes működéséhez.

A képre kattintva fotógaléria nyílik!


Olvasd tovább...
2017 október 29 vasárnap - 08:47:15     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

A teljes képernyős nézethez nyomja meg a négyzetet a lejátszó jobb alsó sarkában!
Internetsebessége függvényében a videó lejátszása akadozhat. Ebben az esetben állítsa meg pillanattal a lejátszást,
hogy a folyamatjelző betöltődjőn, utána zökkenőmentesen tovább nézhető.
2017 október 27 péntek - 14:43:54     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

A képre kattintva fotógaléria nyílik! Abony.hu fotók: Székely Szilárd
Cikk hamarosan!
2017 október 23 hétfő - 13:28:35     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

Megemlékezést tartottak Abonyban az 1956-os forradalom és szabadságharc 61. évfordulóján, 2017. október 23-án.

Az Abonyi Lajos Művelődési Ház színháztermében ünnepi műsort adtak a Kinizsi Pál Gimnázium tanulói, Mészáros Bernadett tanárnő felkészítésével. Az ünnepséget követően a résztvevők főhajtás mellett rótták le tiszteletüket, és koszorúzták meg az 1956-os emlékművet a Millenniumi Emlékkertben, majd megemlékeztek Magas István emléktáblája előtt is. Kora délután Magas István emléke előtt tisztelegve futóversenyt rendezett a Fergeteg Triatlon Sportegyesület.

A képre kattintva fotógaléria nyílik!

Szerző: Darányi Erika
Abony.hu fotók: Darányi Erika, Szilágyi TamásOlvasd tovább...
2017 október 19 csütörtök - 14:38:48     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

  szinvarazs_foltvarro_szakkor_kiallitas_abony_abony.hu_2017.jpg     kazinczy_ferenc_megemlekezes_abony_abony.hu_2017.jpg 
Nagyításért KLIKK a plakátokra!
2017 október 18 szerda - 11:02:22     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

hegedusne_lankus_hajnalka_gobelin_kiallitas_abony_abony_1.jpg„Tűalkotások” címmel nyílt kiállítás Hegedűsné Lankus Hajnalka 10 évet felölelő gobelin munkáiból az Abonyi Lajos Művelődési Ház aulájában, 2017. október 14-én. A tárlatot Jandácsik Pál, a Kultúra Háza munkatársa nyitotta meg. Földi Attila és Balogh Zsolt zenés produkcióval készült az alkalomra.

Hegedűsné Lankus Hajnalka 1977-ben született. Szeretetteljes és támogató családban nőtt fel húgával, Ibolyával együtt. Mindig is érdeklődött a kreatív, vizuális tevékenységek iránt. 22 éve dolgozik óvónőként, így aktívan gyakorolhatja ezeket a tevékenységeket. Jelenleg a kőröstetétleni Református Óvodában dolgozik. Két gyermek édesanyja. Hegedűs Fanni 18 éves, bár ő más műfajban, de szintén nagyon kreatív, és Hegedűs Gergő 10 éves, akire szintén nagyon büszke, hiszen nagyon tehetséges angolból és matematikából. Második éve vívni jár Szolnokra, ahol kiélheti nagy mozgásigényét.


Olvasd tovább...
2017 október 09 hétfő - 11:13:57     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

Megemlékezéssel tisztelgett Abony város lakossága a magyar szabadságharc 1849. október 6-án kivégzett tizenhárom honvédtábornoka előtt.

A Gyulai iskola 6. és 7. b osztályos tanulói - Dudás Lászlóné, Szabóné Tóth Ilona és Reich Anikó tanárnők felkészítésével - ünnepi műsorral tették teljessé az emlékezést a nemzeti gyásznapon. A résztvevők az emlékműsort követően megkoszorúzták az Aradi Vértanúk emlékművét a Millenniumi Emlékkertben.

Darányi Erika
Abony.hu fotók: Székely Szilárd

A képre kattintva fotógaléria nyílik!
 

2017 október 06 péntek - 12:48:53     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

antik_konyvek_kiallitasa_abony_abony_9.jpgAz idei Országos Könyvtári Napokhoz kapcsolódva Kis Krisztián Bálint szolnoki, antik könyv gyűjteményéből nyílt tárlat Abonyban, a Művelődési Házban. A kiállítás során a nyomtatás több mint ötszáz éves történetébe is bepillantást nyerhetnek az érdeklődők, de az első abonyi könyvet és Abonyi Lajos regényét is megtekinthetik. 

A tárlat október 12-ig látogatható.

DE
Abony.hu fotók: Székely Szilárd

Tekintsék meg kedvcsinálóként készített felvételeinket a képre kattintva!

Oldal:  1 2 3 ... 63 64 65
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
 
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények