Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Sporthírek'
2015 február 10 kedd - 11:00:02     Sporthírek     Hozzászólás 0

Jókedvű társaságba csöppenek, amikor felsétálok a sportcsarnok emeletén lévő kondi terembe. Nem edzeni jövök, ez rögtön látszik rajtam. Harsány nevetések közepébe érkezem meg az erőemelő fiúkhoz. A csapattagok vidáman üdvözlik egymást, viccelődnek, majd arcuk komolyra fordul, amikor megkezdődik a kemény „munka”, az edzés, a számukra oly kedves sport gyakorlása, az erőemelés. Egyre másra végzik el a feladatokat, a guggolást, a fekvenyomást és a felhúzást. Új és újabb falakat döntenek le, új célokat tűznek ki maguk elé, kitartásuk példaértékű. Számomra még nézni is nehéz a több száz kilós súlyokat, a fiúk pedig nemzetközi és országos bajnokságokat nyernek (!). Elhivatottak, tehetségesek, szorgalmasak, és abonyiak (egy szolnoki is van a csapatban). Barátok, akik ösztönzik egymást a hétköznapokban, és ösztönzik egymást a versenyeken. Kevés szó esik róluk, pedig ők megérdemlik a nyilvánosságot.
 
A képen balról jobbra: Cimpean Hunor Attila, Orján Attila, Bordás Csaba, Dezső Martin, Kosaras József, Kovács Zoltán, Ungvári Richárd. Elöl: Kiss Gábor János, Dömők Ádám és Tóth Barbara.
 
A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre.


Olvasd tovább...
2015 február 03 kedd - 20:49:32     Sporthírek     Hozzászólás 0

Csomor Erika, a magyar triatlonsport nagyasszonya a tavalyi év után most már biztos, hogy idén is tiszteletét teszi a május végi Keszthely Triatlonon. Era életében és sportkarrierjében is történtek érdekes változások, ezekről, és még sok mindenről kérdeztük.
- Milyen érzéseid vannak a tavalyi szezonoddal kapcsolatban? Döcögve indult talán, de a végére belejöttél. Elégedett vagy vele, vagy sem?
Igen, a tavalyi év meglehetősen döcögősen indult, szinte minden versenyen voltak egészségügyi problémáim annak ellenére, hogy sem sérült, sem beteg nem voltam. A kb. 23 év élsport és az 50-nél több hosszútávú triatlon verseny (a féltávokat nem számolom be hosszútávnak J) megtette a hatását: rendkívül alacsony a nyugalmi és a maximális pulzusom, illetve a vérnyomásom is. Habár nem edzek többet, mint eddig, mégis a túledzettség jeleit mutattam. Sokat visszavettem az edzésadagokból és többet is pihentem az edzések között, így a szezon második felében már jól teljesítettem. Azért a szezon kiesett első fele nagyon hiányzott. 


Olvasd tovább...
2015 február 03 kedd - 16:51:14     Sporthírek     Hozzászólás 0

2015 január 30 péntek - 08:24:57     Sporthírek     Hozzászólás 0

2015 január 15 csütörtök - 20:08:04     Sporthírek     Hozzászólás 0

Labdapattogás, zsúfolt lelátók - ezekkel a szavakkal jellemezhetnénk a Városi Sportcsarnokot az elmúlt hétvégén.  20 csapat adta le nevezését, az abonyi Városi Sportcsarnokban (21 éves hagyományt követve) január 9-11 között megrendezett teremtornára. A 20 csapat 5 db négyes csoportba nyert besorolást. A csoportokban körmérkőzést követően az első két helyezett jutott tovább, majd egyenes kieséses rendszerben folytatódott a küzdelemsorozat. A torna kiegyensúlyozott, jó színvonalát jelzi, hogy mind a 3-4. helyért, mind az 1-2 helyért vívott mérkőzés döntetlennel zárult, s 7 méteres rúgásokkal kellett a helyezéseket eldönteni. Érdekességnek számít, hogy a kupagyőztes legjobb kiesőként jutott a középdöntőbe, ahol 2-2-es döntetlent ért el a Stabil FC ellen, az elődöntőbe szintén a legjobb kiesőként került, ahol a rendes játékidőben szintén 2-2-es végeredményt ért el a Totálsport csapata ellen.


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 38 39 40
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények