Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Sporthírek'
2015 augusztus 18 kedd - 19:43:36     Sporthírek     Hozzászólás 0

 
A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre! Fotó: Tóth Attila
 
Eredmények:
 
 
 
2015 augusztus 18 kedd - 07:19:29     Sporthírek     Hozzászólás 0

Idén, második alkalommal tartottak szivacskézilabda tábort az Abonyi Kézilabda Klub legifjabb játékosaink, de ez már inkább nevezhető kézilabda tábornak, mivel itt a szivacslabda csak egy- egy bemelegítő játék erejéig került elő, minden más feladatnál már felfújt labdát használtunk. Az edzők célja, itt már nem csak az volt, hogy minél több gyermek szeresse meg a sportot, hanem, hogy erősödjenek is, a már 5 napos Balatoni tábor alatt. Az 5 napos edzőtáborra 20 sportolni vágyó gyermeket utaztattunk el egy nagyon komoly 7 fős táborvezető gárdával. A balatoni tábor 5 napos volt, rendszeres edzésekkel. A szivacskézilabdázás a gyermekek első, versenyélményt is nyújtó találkozása a labdával. Két reménynek ad esélyt. Egyrészt felkeltheti a mozgás, a rendszeres sportolás iránti vágyat, másrészt kezdeményezhet valamely sportjáték iránti érdeklődést, jelen esetben a kézilabdázás megkedvelését. Ennél a 20 gyermeknél már elértük a vágyat a szeretetet, kitartón járnak edzésekre heti két alkalommal. Idén éppen ezért az is céljaink közé került, hogy építkezzünk tovább s erősítsük bennük a küzdeni akarást a kitartást és a csapatszellemet.
 
A táborról készült képes beszámoló IDE kattintva megtekinthető!


Olvasd tovább...
2015 augusztus 14 péntek - 06:19:56     Sporthírek     Hozzászólás 0

A 2015/16 –os bajnoki idényben, női csapataink ismét az NB. II-es bajnokságban mérettetnek meg, miután az előző idény NB I/B szereplése nem hozta meg a várt eredményt. Korábban többször bajnokok voltunk felnőtt csapatunkkal a harmad osztályban, illetve junior csapat is remek, érmes eredményekkel büszkélkedhet. A női csapatok élére új edző érkezett. Már a felkészülés elején Surman István vette át felkészítésüket és ebben a szezonban biztosan Ő fogja vezényelni a csapatokat. A felnőtt csapatból távozott Mertlik Mónika, Bezzeg Adrienn, Herczeg Réka és Bíró Hajnalka, valamint Orján Viktória, aki az NB I/B. Szent István SE csapatánál folytatja a kézilabdát. Az Ő pótlásuk egyrészt a junior csapatból fog történni, köztük Bokor Cintiával, Juhász Brigittával, Szikszay Zsófiával, Varjú Krisztinával. Ugyanakkor új és visszatérő játékosok vannak. Reiger Melanie, Tóth Mónika, Habony Evelin, Pászti Angelika, Batta Fruzsina, Nagy Dóra, Hamar Renáta idén, abonyi mezben lépnek pályára.   


Olvasd tovább...
2015 augusztus 12 szerda - 14:56:40     Sporthírek     Hozzászólás 0

Nagyításhoz klikk a plakátra!
2015 augusztus 12 szerda - 14:52:03     Sporthírek     Hozzászólás 0

Részletek a plakátra kattintva!
2015 augusztus 11 kedd - 09:00:22     Sporthírek     Hozzászólás 0

Niki a női birkózás második napján bronzérmet nyert a szabadkai kadet EB-n a 40 kilogrammosok között remek birkózással, ahol 7-4-re győzte le orosz ellenfelét. Niki ezzel élete első érmét szerezte meg világversenyről, és a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Az ifjú birkózó hölgy fehérorosz és finn birkózókat győzött le, majd egy olasztól szenvedett vereséget. Niki igazi sportos családból származik, hiszen két bátyja, és nagybátyja is jeleskedik ill. jeleskedett a birkózásban. Az EB bronzérmet nagybátyja, Szávai Zsolt után több mint 30 évvel neki sikerült először újra hazahoznia Abonyba. Niki a verseny után kérésünkre örömmel számolt be az abony.hu-nak: „Első éves kadett vagyok. Magyarországon a válogatókat 43 kg-ban megnyertem, de az edzőimmel úgy gondoltuk, hogy 40 kg-ban nagyobb lehet az esélyem, és ott nem volt senki, ezért lefogytam.


Olvasd tovább...
2015 augusztus 10 hétfő - 08:41:29     Sporthírek     Hozzászólás 0

Megkezdték csapataink a felkészülést a 2015/16-os évadra! Továbbra is az NB II. déli csoportjában játszuk mérkőzéseinket. A 7 megszokott ellenfél mellett 4 új csapattal egészült ki a csoport. 2 megyei csapat került fel hozzánk (Szigetszentmiklós II, Rév TSC) illetve a Pilisvörösvári TKSK és a Hort SE került át csoportunkba, akik az előző NB II. bajnokságban 10. lettek. Csoportunk nem gyengült, viszont céljainkat nem adtuk alább az előző idényhez képest sem. Ugyanakkor a fiatal játékosok még több szerepet fognak kapni. Az első héten ráhangolódó, játékos edzések lesznek, majd beindul a 7 hetes komoly munka, melynek végén már edzőmérkőzések, felkészülési tornákon való részvétel szerepel. 
 
Sérülésmentes és eredményes felkészülést kívánunk játékosainknak! Hajrá Abony!
 
Abony KC férfi szakosztály
2015 augusztus 08 szombat - 11:47:24     Sporthírek     Hozzászólás 0

Részletek a plakátra kattintva!
2015 augusztus 06 csütörtök - 21:58:21     Sporthírek     Hozzászólás 0

Pénteken érkeznek meg településünkre a Tour de Hongrie versenyzői, majd 14 órakor rajtolnak el a Kinizsi Városkapu elől, ahol rajtszínpad és rajtkapuk kerülnek felállításra, végül az Újszászi út irányában hagyják el Abony városát. Közel 100 versenyző áll majd rajthoz, ezért rendőri biztosításra és ideiglenes forgalomkorlátozásra is számítani kell azokon a területeken, ahol a kerekezők és a szervezők elvonulnak. A 3. szakaszban Abony és Karcag között összesen 136 km-t kell letekerniük a kerékpározás szerelmeseinek.   
Kecskemét városába már csütörtök délután „befutottak”. Erről tanúskodik a fotó is. Kép forrása: Kecskemét város hivatalos honlapja   
 
Korábbi cikkünk a versennyel kapcsolatban IDE kattintva olvasható!   
Minden érdeklődőt szeretettel várunk 14 órára a Városkapuhoz!  
 
Abony Város Önkormányzata 
Darányi Erika
2015 július 31 péntek - 15:00:05     Sporthírek     Hozzászólás 0

Nyílt, villám sakkverseny megrendezésével emlékeztek a sakkozók az abonyi születésű Török Béla mesterre 2015. július 25-én Abonyban. Török Béla 1908-ban született, kisgyermekként édesapjától tanult meg sakkozni. Édesapja az első világháborúban életét vesztette és ezt követően a fiatal sakkozó édesanyjával és testvéreivel Abonyból Szolnokra költözött. Török Béla 1938-ban nyerte el a mesteri címet és aktív korában a térség kiemelkedő sakkozója volt; 1982-ben hunyt el. A sakkverseny a Művelődési Házban került megrendezésre két csoportban, mindkét csoportban körmérkőzés formájában. A felnőttek mezőnyében az 1. helyet Csolik Ferenc harcolta ki, 2. díjat Telek Gábor, a 3. díjat Lendvai Csaba szerezte meg. Az ifi csoportban Gombár Róbert érte el a legjobb eredményt, majd Lukács Sándor és Gombár Richárd következett a helyezések sorrendjében. A helyezetteknek tárgyjutalmakat ajánlott fel Bessenyei Sándor, valamint az Abonyi Sakk Egyesület.   
 
Bálványos István
Oldal:  1 2 3 ... 36 37 38 ... 42 43 44
Közérdekű információk

Programajánló

 
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények