Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Sporthírek'
2015 július 24 péntek - 12:30:42     Sporthírek     Hozzászólás 0

Részletek a plakátra kattintva!
2015 július 18 szombat - 21:08:10     Sporthírek     Hozzászólás 0

Részletek a plakátra kattintva!
2015 július 15 szerda - 20:52:24     Sporthírek     Hozzászólás 0
A kilencvenedik születésnapján visszatérő Tour de Hongrie, egy új kiemelt településeként kapcsolódik be a körverseny programjába Abony városa, amely a harmadik szakasz rajtállomásaként funkcionál majd.

Augusztus 7-én, pénteken innen indul majd a karaván Karcag felé, megközelítőleg 140 kilométert maga mögött hagyva. A Duna-Tisza közében elhelyezkedő Pest megyei mezővárosból elrajtolva, talán nem fog a kerekesek eszébe jutni, hogy Petőfi Sándor 1847. június 12-én éppen ide érkezett, és eme település fogadójában szállt meg Nagyszalontáról Pest felé utazván. A Magyar Körverseny mezőnye nagy lendülettel vág majd neki az aznapi penzumnak, s valószínűleg éppen a szökési kísérletek váltogatják majd egymást a település híres templomtornyainak árnyékában. A Cegléd és Szolnok között elterülő várost korábban már számtalan alkalommal körüljárta a Tour de Hongrie mezőnye, ám 2015 augusztusában már ténylegesen is a profi kerekeseké lesz a főszerep, ami már csak azért sem meglepő, mivel Abonyt, a kerékpárosok városának tartják. 
 
Az elterülő nagy portákkal tarkított településen hatalmas távolságok vannak, amelyek leküzdésének legegyszerűbb módja a kétkerekűek használatba vétele. Abony tipikusan az a város, ahol mindenki kerékpárral jár, legyen az idős, fiatal vagy éppen még csak egy futóbiciklit próbálgató gyerkőc. Egy nagy körverseny rajt- vagy célállomásának lenni megtisztelő kihívás. Gondoljunk csak az év legnagyobb nemzetközi kerékpáros eseményére, a Francia Körversenyre, ahol a sportág fanatikusa bőszen böngészi a viadal kezdete előtt, a rajt illetőleg célállomásokat.
 
Találkozzunk 2015. augusztus 7-én az alföldi kisvárosban.

2015 július 13 hétfő - 22:14:59     Sporthírek     Hozzászólás 0

Részletek a plakátra kattintva!
2015 július 08 szerda - 19:47:19     Sporthírek     Hozzászólás 0

Nagyításhoz klikk a plakátra!
2015 július 08 szerda - 18:05:49     Sporthírek     Hozzászólás 0
Ha nyár, akkor sporttábor! Hol? Abonyban!

Labdák, strand, vidámság és minden mi (gyermek) szem-szájnak ingere – így lehetne jellemezni azt a sporttábort, amit a város közepén „találtunk” Abonyban. Ha a Kinizsi gimi udvarán labdázó, nevető gyermekeket látnak, ne lepődjenek meg, ők most sporttáboroznak. Július 6-án indultak el a foglalkozások, ahogy Vigh Krisztián Chrisfit edző fogalmaz, a jövő, ifjú „Chrisfittereinek” kiképezése. Ilyen táborra még nem volt példa a településen, így ez egyedülálló, de a klassz kezdeményezés hagyományt teremthet. Egyszerre összeköthetjük a kellemeset a hasznossal, gyermekünket biztos kezekben és helyen tudhatjuk, ahol a számukra fokozottan szükséges mozgással tölthetik az időt a szabadban. A táborra két turnust szervezett Krisztián, aki egyébként a Kinizsi Pál Gimnázium testnevelés szakos tanára is. Az egyik július 6-tól 10-ig, a másik pedig július 13-tól 17-ig tart. Krisztián nem ismeretlen a sportrajongók számára Abonyban, sőt a környező Újszilváson sem, hiszen hosszú ideje tart már edzéseket a mozgást kedvelőknek.

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!


Olvasd tovább...
2015 július 08 szerda - 08:42:43     Sporthírek     Hozzászólás 0
A héten még lehet jelentkezni!

Nagyítához kattintson a képre!
2015 június 29 hétfő - 07:38:51     Sporthírek     Hozzászólás 0
Abonett Liga Városi Senior Labdarúgó Bajnokság - Június 21. (7. forduló)

Június 21-én vasárnap játszották le a korábbiakban elmaradt Kéttorony – Öregfiúk mérkőzést, mely egyben a két fordulás öregfiúk bajnokság utolsó „tavaszi” meccse volt. A két csapat kiegyenlített küzdelmet vívott az első játékrészben, a második félidőben azonban a rutinos öregfiúk háromszor is kihasználták a kéttornyosok megingásait, így egyértelmű fölénnyel hozták el a három pontot.  
 
 
Az eredményeket a képre kattintva tekinthetik meg!
2015 június 15 hétfő - 22:32:11     Sporthírek     Hozzászólás 0
Abonett Liga Városi Senior Labdarúgó Bajnokság - Június 14. (6. forduló)

Ezen a hétvégén is a hőséggel kellett elsősorban megküzdeniük a senior labdarúgóknak. A nyomasztó meleg mellett azért jutott erő az egymás elleni küzdelmekre is, hiszen négy mérkőzésen összesen 22 gólt szereztek a csapatok. A nyitómérkőzésen az Öregfiúk jó szereplésüket folytatva Sulyok Pista vezényletével 7 gólt lőttek az Imperiálnak, amire csupán 2 választ tudtak adni a Hegedűs testvérek. Az Abonett Kéttorony egy félidőn keresztül tudott ellenállni a Bármi-kő Strand Kisvendéglő lendületes játékának, a második félidőben azonban öt gólig dagadt Balázs Karcsiék fölénye. A nap rangadóját a Gedi-Press és a Trans Plast találkozója hozta, melyen a tavaszi forduló 2. helye volt a tét. Ennek megfelelően látványos és fordulatos meccs kerekedett, aminek a végén egy gólos hátrányból fordítottak Balogh Józsiék, így ők állhatnak a képzeletbeli dobogó második fokára. A nap utolsó mérkőzésén újra brillírozott a Speed, akik Bradács Laci vezényletével négyszer köszöntek be a Gelbert kapujába.
 
A 6. fordulóban elmaradt Öregfiúk-Abonett Abonyi Kéttorony mérkőzést június 21-én 19.00. órakor játsszák.   
 
A tabellán való helyezés számításának rendje: 1. Megszerzett pont 2. Gólkülönbség 3. Több lőtt gól 4. Egymás elleni mérkőzés eredménye 
 
Az eredményeket a képre kattintva tekinthetik meg!
2015 június 10 szerda - 07:17:49     Sporthírek     Hozzászólás 0

Az Abonyi Lovasklub tisztelettel meghívja Önt és kedves családját 2015. július 3-4-5-én megrendezésre kerülő Abonyi Lovasnapokra.
 
július 3. 
19:00 - A JóLaci Betyár
21:30 - Éjszakai fogathajtás
július 4.
09:00 - Fogathajtás
július 5. 
09:00 - Díjugratás
 
Kérjük, látogassanak el az Abonyi Lovasnapokra!
 
Klikk a plakátra a nagyításhoz!
Oldal:  1 2 3 ... 35 36 37 ... 40 41 42
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények