Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Sporthírek'
2017 november 09 csütörtök - 20:41:53     Sporthírek     Hozzászólás 0

power_karate_se_eredmenyek_abony_abony.hu_2017.jpgAz őszi versenyszezonban is igen eredményesen szerepelnek a Power Karate SE karatékái - számolt be lapunknak Sensei Krupincza János, az egyesület vezetője.

Dankó Gabriella világkupa győztes lett a Dream Cup World Open Karate Championship 2017 elnevezésű versenyen, melyet október 6-7. között rendeztek meg Budapesten. Gabriella az október 21-én rendezett XX. Bushido Kupa Knochdown Utánpótlás Magyar Bajnokságon sem ismert lehetetlent, így a magyar bajnoki címet is bezsebelte Rafael Ádámmal együtt. Mellette ezüstérmes lett Rafael Krisztián és Hegedűs Dorina. Szakács Csenge és Csajbók Attila a 3. helyet szerezte meg.

Az alábbiakban a karatésok őszi versenyek alatt szerzett eredményeit olvashatják:


Olvasd tovább...
2017 november 08 szerda - 10:27:16     Sporthírek     Hozzászólás 0

veget_ert_a_varosi_senior_labdarugo_bajnoksag_abony_abony.hu_2017.jpg
Nagyításért kattintson a képre!
2017 november 05 vasárnap - 10:36:09     Sporthírek     Hozzászólás 0

abonyi_birkozo_club_csapatbajnoksag_abony_abony.hu_2017.jpgOktóber 29-én, Túrkevén rendezték meg a felnőtt NB II. csapatbajnokságot, ahol az Abonyi Birkózó Club IV. helyen végzett a keleti „A” csoportban.

- Csapatunk mindkét fordulóban izgalmas, küzdelmes mérkőzéseken Törökszentmiklós csapatával 4-4 döntetlent ért el. Kertvárostól és Egertől mindkét fordulóban vereséget szenvedtünk. Több meghatározó felnőtt versenyzőnk nem tudott a csapat rendelkezésére állni, így a zömében fiatalokból és idősebb versenyzőkből álló csapatunk tagjai minden elismerést megérdemelnek a tisztes helytállásért, szép győzelmekért – tájékoztatott Lőrinczy Attila vezetőedző.

A csapat tagjai: Kecskeméti Dávid, Tóth Levente, Kovács Attila, Vincze Zoltán, Szávai Zsolt, Kiss Máté, Sárosi Tibor, László Árpád, László Márk, Molnár László, Vikartóczki Gábor, Guti Zoltán, Berki János, Zathureczky Zsolt.

A csoport végeredménye:
1. Kertváros 18 pont
2. Egeri VSE 12 pont
3. Törökszentmiklós 2 pont
4. Abonyi BC 2 pont

DE

2017 november 03 péntek - 16:25:28     Sporthírek     Hozzászólás 0

abonyi_kc_ullo_abony_abony.hu_2017.jpgMiután a 7. fordulóban hétközi bajnokin junior csapatuk legyőzte az Üllői VKSK csapatát, az elmúlt szombaton felnőtt csapatunkon volt a sor, hogy újabb győzelmet zsebeljen be Üllőn.

Magabiztosan és elszántan utaztunk a szintén alapszakasz győztes egyik esélyeséhez, akik az elmúlt évadhoz képest igen csak megerősödtek, de egy ilyen rangadón magabiztosnak is kell pályára lépni. Az első félidő első szakaszában kiegyenlített mérkőzés folyt. A 20. perctől mondhatni átvettük az irányítást, az ellenfelünk kissé elfáradt. Mi tudtuk tartani az iramot és ennek köszönhetően a félidőre 4 gólos előnyünk volt. Ez az előny még kevés volt, hogy hátradőljünk. Az Üllő a 49. percre újra feléledt és egálra hozta a mérkőzést. Innestől egyre több hibát vétettünk, ami demoralizálta a csapatot.

A hazai csapat is érezte, hogy ezen a napon a győzelemhez nem elég a mutatott játékunk. A kidolgozott helyzetek elmaradtak és a védelmünk se úgy működött, mint ahogy annak kellett volna. Ezt ráadásul tetőzte, hogy a végjátékban többször voltunk emberhátrányban, mint kellett volna, igaz saját hibánkból is. Mi nem tudtunk új erőre kapni, senki nem tudta a vállára venni a csapatot. Sajnos ezen a napon 2 góllal kikaptunk az Üllői VKSK csapatától.


Olvasd tovább...
2017 november 03 péntek - 15:56:30     Sporthírek     Hozzászólás 0

Az elmúlt 2 hétben idegenben szerepelt az Abonyi KiD FC U14-es labdarúgó csapata. Előbb Veresegyházáról, az elmúlt héten pedig Százhalombattáról sikerült elhozniuk a három pontot.

- Két nehéz mérkőzésen vagyunk túl, mindkétszer egy nagyon kulturáltan focizó és felkészült csapattal találkoztunk, de szerencsére jól jöttünk ki a fordulópontokból - értékelt Némedi Tivadar edző, majd hozzátette: - Sokat jelentett, hogy még a nagy távolság ellenére is sokan elkísérték a csapatot, ami mindig feldob bennünket. Most már csak Üllő csapatára kell koncentrálunk. Győzelem esetén őszi elsőként várhatjuk a tavaszi folytatást. Nem is lehet más célunk, mint nyerni hazai pályán. Reméljük, sokan buzdítják majd a csapatot és újra megtelik az abonyi lelátó. Úgy gondolom, hogy nagyon megérdemelnék a srácok. Szeretnénk szépen búcsúzni az őszi szezontól!


Olvasd tovább...
2017 november 03 péntek - 10:57:48     Sporthírek     Hozzászólás 0

xviii_futabony_magas_istvan_emlekverseny_abony_abony.hu_2017.jpgA Fergeteg Triatlon Sportegyesület hagyományosan, minden évben futóversenyt rendez október 23-án.

Idén az esős idő sem szegte kedvüket a sportolni vágyóknak, így Abonyból és a városon túlról is érkeztek nevezések a XVIII. Futabony és Magas István Emlékversenyre. Minden meghirdetett kategóriában volt induló: óvodás, újonc, gyermek, serdülő, junior, ifi, felnőtt és senior csoportokban mérették meg magukat a futás szerelmesei, de a baráti és családi váltóra is voltak vállalkozók.

DE
2017 október 30 hétfő - 10:24:14     Sporthírek     Hozzászólás 0

pinter_es_tarsa_labdarugo_bajnoksag_oszi_zaro_fordulo_rendorors_abony_abony.hu_2017.jpgAz I. Pintér és Társa Labdarúgó Bajnokság záró fordulójának beszámolója:

Téba Beton-Imperiál: 0-9
Gól: Kállai I 3, Király Z 4, Kállai R 2.
 
A Téba nagyon fente a fogát az Imperiálra, de az inkább beletörött. A Kállai Pisti vezette csapat győzött és második helyen végzett a bajnokságban.

Pintér és Társa-Rendőrőrs: 1-3
Gól: Petrezselyem D, Petrezselyem T, Gór V.

A Rendőrök tudták, ha nyernek, bajnokok lesznek. Ennek megfelelően támadtak, de nagyon figyeltek a védekezésre is. Megszerezték a Rendőrök a vezetést és visszaálltak biztonsági játékra, de nem számoltak Gulyka Laci elfutásával, és egyenlítettek. Újra nagyobb fokozatra kapcsoltak, de most kettőt lőttek és így már nem volt esély egyenlíteni! Ezzel bajnok a Rendőrőrs csapata!!!! Gratulálunk!


Olvasd tovább...
2017 október 30 hétfő - 09:29:35     Sporthírek     Hozzászólás 0

varosi_senior_labdarugo_bajnoksag_16_zaro_fordulo_oregfiuk_bajnok_abony_abony.hu_2017.jpg
Nagyításért kattintson a képre!
2017 október 25 szerda - 17:25:27     Sporthírek     Hozzászólás 0

Rekord létszámmal, több mint 500 gyermek részvételével rendezték meg az immár hagyományos birkózó sportnapot október 20-án, a Varga István Városi Sportcsarnokban.

Az Abonyi Birkózó Club helyi óvodások és alsó tagozatos gyerekeknek szervezete programját. A rendezvények a Magyar Birkózó Szövetség sportágfejlesztési programjának támogatásával jött létre. Abony város összes nagycsoportos óvodása - több mint 260 fő - vett részt a 10 órától kezdődő rendezvényen. Előbb az Abonyi Birkózó Club fiataljai tartottak bemutatót, majd játékos sorverseny, és a grundbirkózás szerepelt a délelőtti programban. Reméljük, hogy kellőképpen sikerült a gyerekek érdeklődését felkelteni a birkózó sport iránt.

A fotóra kattintva galéria nyílik! Abony.hu fotók: Darányi Erika


Olvasd tovább...
2017 október 19 csütörtök - 07:32:16     Sporthírek     Hozzászólás 0

varosi_senior_labdarugo_bajnoksag_15_fordulo_abony_abony.hu_2017.jpg
Nagyításért kattintson a képre!
Oldal:  1 2 3 4 ... 38 39 40
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények