Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Sporthírek'
2018 február 05 hétfő - 10:27:43     Sporthírek     Hozzászólás 0

Múlt vasárnap, immár 19. alkalommal került megrendezésre az Abonyi Sportcsarnokban - a Magyar Szocialista Párt Abonyi szervezetének rendezésében - a hagyományos SZEGFŰ KUPA teremlabdarúgó bajnokság. Ismét nagy érdeklődés kísérte a rendezvényt.

A benevezett 15 csapatot, – több mint 150 lelkes labdarúgóval – 5 csoportba sorsolták a szervezők, ahol a csoportokon belül, körmérkőzéses formában dőlt el a csoport sorrend. Az öt csoportgyőztes, és a csoportok legjobb második helyezettje küzdött tovább a középdöntőben, ahol nagyon kiélezett, színvonalas összecsapásokon az alábbi eredmények születtek:

GELBERT ECO FC I. csapata - SEVILLA, SEKANÁL  2 : 1
TRANS – PLAST - IMPERIÁL FC I. csapata  1 : 3
GYERMEKLÁNCFŰRÉSZ - GEDI – PRESS  4 : 3

Végül a három győztes csapat, körmérkőzés keretében döntötte el a helyezések sorrendjét. 

Eredmények:
GELBERT ECO FC  I. - IMPERIÁL FC  I.  1 : 3
GELBERT ECO FC  I. - GYERMEKLÁNCFŰRÉSZ  2 : 1
IMPERIÁL  FC I. - GYERMEKLÁNCFŰRÉSZ  2 : 2


Olvasd tovább...
2018 február 02 péntek - 11:41:59     Sporthírek     Hozzászólás 0

Nem tartják meg a szombatra tervezett Nagy Gábor Kézilabda Emléktornát az egyik csapat visszalépése miatt - tudatta az Abonyi Kézilabda Club Női Szakosztálya, pénteken kora délután.
 
"Szomorúan tudatjuk Veletek, hogy a szombatra (2018.02.03.) tervezett, meghirdetett "Nagy Gábor" Emléktornát, az egyik csapat visszalépése miatt (egészségügyi okokra hivatkozva), nem tudjuk megrendezni! Az utóbbi napokban nagyon sok csapattal felvettük a kapcsolatot, a hiányzó pótlására, de egyik sem tudta vállalni a részvételt. Ezen okok miatt, a vezetőség úgy döntött, hogy a torna megrendezését lemondja. Bízunk abban, hogy ez a körülmény senkit nem tántorít el attól, hogy a továbbiakban is látogassa bajnoki mérkőzéseinket, szurkoljon az Abonyi KC Lányainak!" - írták Facebook oldalukon.


2018 február 02 péntek - 07:31:14     Sporthírek     Hozzászólás 0

kiss_mate_abonyi_birkozo_club_abony_abony.hu_2018.jpg2018. január 28-án, 266 induló részvételével rendezték meg a kadet és felnőtt női és férfi válogatót, Budapesten.

Kiss Máté, az Abonyi Birkózó Club versenyzője 80 kg-ban, kadet szabadfogású minősítő versenyen vett részt, melyen ezüstérmet nyert. Máté három magabiztos győzelemmel és egy vereséggel állhatott fel a dobogó második fokára.

Gratulálunk!
2018 január 31 szerda - 18:18:57     Sporthírek     Hozzászólás 0

abonyi_kid_fc_kelemen_kristof_legjobb_kapus_abony_abonyi_abony.hu_2018.jpgJanuár 27-én Törökszentmiklósra kapott meghívást az Abonyi KID FC 2005-ös csapata, ahonnan bronzéremmel tértek haza. A Torna legjobb kapusa az abonyi Kelemen Kristóf lett. Némedi Tivadar edző értékelője.

Úgy gondolom ebből a tornából majdnem kihoztuk a maximumot. Ha az első, már-már megnyert mérkőzésünket az ellenfél nem menti döntetlenre, talán még előrébb végezhettünk volna. De nem lehetek elégedetlen, hiszen ismét óriási szívvel és elszántsággal küzdöttek a fiaim, akik már-már saját határaikat is súrolták. Tisztában kell vele lenni, hogy Kecskemét, Szolnok, Cegléd, Jászberény, Törökszentmiklós szinte mind-mind fentebb jegyzett, magasabb osztályban edződő csapat. Ilyen egyesületek között nekünk minden mérkőzés egy „döntővel” ér fel. Az első találkozót a házigazda ellen játszottuk, ahol a miklósiaknak az utolsó pillanatban sikerült döntetlenre menteniük a meccset. A Szolnok ellen sajnos túl sokat hibáztunk, nem sikerültek a passzaink, idő kellett mire a teremben fel tudtuk venni a ritmust és a passztávolságokat. A Kecskemétet 2-1-el sikerült felülmúlni egy utolsó pillanatokban szerzett góllal. Majd egy 0-0 ás döntetlen, a végig fölényben játszó Jászberény ellen.


Olvasd tovább...
2018 január 30 kedd - 07:17:30     Sporthírek     Hozzászólás 0

abonyi_birkozo_club_2017_evertekelo_abony_abony_3.jpgAz Abonyi Birkózó Club évértékelő ünnepsége az Abonyi Lajos Művelődési Ház színháztermében került lebonyolításra, 2018. január 27-én.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Romhányiné dr. Balogh Edit, Abony város polgármestere is. Lőrinczy László, a club elnöke és Lőrinczy Attila vezetőedző értékelte a 2017-es évet, kiemelve, hogy a Magyar Birkózó Szövetség által összesített országos rangsorban klubunk 125 szakosztályból a nagyon előkelő 25. helyen végzett 467 olimpiai ponttal. Versenyzőink több mint 30 versenyen indultak el, illetve számos edzőtáborban vettek részt. Sikeresen került megrendezésre a Skultéty Sándor Nemzetközi Emlékverseny, a Városi Grundbirkózó Bajnokság, valamint közel 250 helyi óvodás részvételével a birkózó sportnap.
 
Nagyításért kattintson a képekre! Fotók: Polyák Attila


Olvasd tovább...
2018 január 23 kedd - 14:34:42     Sporthírek     Hozzászólás 0

abonyi_kid_fc_u13_abony_abony.hu_2018.jpgCegléden, a XIII. Elekes József Labdarúgó Emléktornán az Abonyi Kid FC 2005/06-os korosztálya rendkívüli küzdelemben 2. helyezést ért el. Az U13-as labdarúgók, ezüstéremmel tértek haza, ahol a Torna legjobb játékosának az abonyi Barna Mátét választották.

- Egy emlékezetes nap, felejthetetlen pillanatokkal, amiket egy hamar nem fogunk elfelejteni. Hatalmasat küzdöttek a fiaim, akik az egész tornán végig kiegyensúlyozottan és óriási elszántsággal fociztak - számolt be lapunknak Némedi Tivadar, a csapat edzője, majd hozzátette: Az első mérkőzésünket a nagyon szimpatikusan játszó Cegléd U12-es csapatával játszottuk, amit könnyedén sikerült nyernünk. Majd a Monor következett, 3-2-re tudtuk őket felülmúlni egy parázs meccsen. A következő Szolnok elleni mérkőzésen, ha az elején berúgjuk a 2 100%-os helyzetünket, akkor véleményem szerint nem könyvelhettünk volna vereséget, azonban 2-1 nél már kitámadtunk és az újabb kapott góllal sajnos a Szolnok eldöntötte a találkozót. A Cegléd ,,A” elleni mérkőzés első fele nem úgy alakult számunkra, ugyanis 2-0-ás hátrányba kerültünk, de nem adtuk fel és az utolsó pillanatokban sikerült megfordítanunk a mérkőzést, amivel 3-2-re tudtuk hozni a "rangadót".


Olvasd tovább...
2018 január 17 szerda - 11:42:50     Sporthírek     Hozzászólás 0
Ezüstérmes lett az abonyi KID FC U14-es csapata, és a gólkirályokat is ők adták!

abonyi_kid_fcu14-es_csapat_szarvasi_torna_ezusterem_abony_2018.jpgAz Abonyi Kid FC U14-es labdarúgó csapata a múlt hétvégén Szarvasra kapott meghívást egy rangos teremtornára, ahol többek között a Békéscsabai Előre FC, a Szeol FC Szeged, a Békéscsabai UFC neve is megtalálható volt a torna rangos mezőnyében.

- Egy nehéz és fárasztó napon vagyunk túl - értékelt Némedi Tivadar edző lapunknak. - Nem a legjobb előjelekkel utaztunk a hétvégére, nehezen indult a januári felkészülésünk, sérülések és betegségek sújtották a csapatunkat. Ettől függetlenül nem volt más célunk, minthogy a lehető legmagasabbra jussunk. Az első mérkőzésen a szolnoki csapat ellen képtelenek voltunk betalálni, kissé fásultan játszottunk. Szerencsére hamar felvettük a ritmust, a Törökszentmiklósi Focisuli elleni győzelemmel átszakadt a gát, és azt éreztem, hogy megérkeztünk végre. Nagy csatában a Békéscsabát és a házigazda Szarvast is sikerült legyőznünk.

Nagyításért kattintson a képre!


Olvasd tovább...
2018 január 15 hétfő - 09:31:04     Sporthírek     Hozzászólás 0

abonyi_birkozo_club_abony_2018.jpgÖt érmet nyertek az Abonyi BC fiatal versenyzői az idei év első meghívásos Diák II. kötött és gyermek szabadfogású versenyén. A versenyt 2018. január 13-án, Nyársapáton 115 induló részvételével rendezték meg.
 
Eredmények:
Diák II. korcsoport (10-11 évesek):
29 kg Donkó Lehel I. hely
26 kg Földi Krisztián II. hely
46 kg Flammer Benedek II. hely
46 kg Farkas Botond III. hely

Gyermek I. korcsoport (8-9 évesek):
46 kg Baksa Bálint II. hely

Gratulálunk!

2018 január 06 szombat - 09:59:32     Sporthírek     Hozzászólás 0

gelbert_eco_iii_ujevi_kupa_terem_labdarugotorna_abony_abonyi_2018.png
Nagyításért kattintson a képre!
2017 december 13 szerda - 14:26:45     Sporthírek     Hozzászólás 0

bothuzo_verseny_abonyi_eros_emberek_abony_abony.hu_2017.jpgEgy kisebb csapat képviselte Abonyt a HMSA-Honvéd amatőr női és férfi bothúzó Ezüst kupán és a -100kg-os férfi abszolút országos bajnokságon, melyet Budapesten a Honvéd Birkózó Csarnokban rendeztek meg, 2017. december 02-án.

Az abonyi, erős srácok (köztük egy női induló is volt) nagyon szép eredményeket értek el:

HSMA Bothúzó Országos Bajnokság -100 kg-os férfi 2017. : 3. helyezés Kiss Gábor
HSMA Bothúzó Ezüst Kupa 2017:HSMA Bothúzó Ezüst Kupa 2017. Férfi -70kg II. helyezés Árpás Ármin
HSMA Bothúzó Ezüst Kupa 2017. férfi -90 kg I. helyezés Dezső Martin
HSMA Bothúzó Ezüst Kupa 2017. -105 kg I. helyezés Jancsovics Tivadar, II. helyezés Király Krisztián
HSMA Bothúzó Ezüst Kupa 2017. +125 kg III. helyezés Habara Sándor
HSMA Bothúzó Ezüst Kupa 2017. -65 kg női II. helyezés Nagy Nóra


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 4 ... 39 40 41
Közérdekű információk

Programajánló

 
 *****
*****
 *****
*****
*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények