Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Sporthírek'
2018 május 08 kedd - 13:00:55     Sporthírek     Hozzászólás 0

   Túl vannak a seniorok a 2. és 3. fordulón. Kirajzolódtak a bajnokság erővonalai és kialakulóban van az alsó és felsőház.

   A megerősített Trans Plast magabiztos játékkal hozza a meccseit és 100%-os teljesítménnyel vezeti a tabellát. A Gedi-Press is új igazolásokkal erősítette meg magát és dobogós esélyét. A változatlan összeállítású Bármikő ebben az évadban is hozza a már megszokott formáját. Kérdés, hogy ez elég lesz-e a Transsal és a Gedivel szemben? Az alsó házból feltörekvő Bercelona és Kéttorony hullámzó játékkal, hol saját magának, hol az ellenfélnek okoz meglepetést. Az Imperiálnak, a Gelbertnek és a Sördögöknek nem indult jól a szezon, azonban mindhárom csapat összeszokott játékosokból áll, így bármikor okozhatnak meglepetést a tabellán előttük állóknak.

Az április 29-én rendezett 2. forduló eredményei
Gelbert FC                                       -           Imperiál                                1:1
Góllövő: Brenyó G. illetve Hegedűs G.
Trans Plast                                       -           Abonyi Kéttorony                5:2
Góllövők: Tóth R.(2), Pető L., Bárány J, Spolmin Z. illetve: Győrfi T. és Szepesi T.
Sördögök                                          -           Bercelona                            1:4
Góllövők: Fazekas A. illetve: Várhegyi N.(3) és Herman A.
Bármi-kő Strand Kisvendéglő        -           Gedi-Press                            1:1
Góllövő: Micskó I. illetve: Csanádi Cs.


Olvasd tovább...
2018 május 04 péntek - 13:32:53     Sporthírek     Hozzászólás 0
A pihenés még várat magára

abonyi_kid_fc_bajnok_csapat_u14_abonyban_abony_abony.hu_2018.jpg   2018. május 06-án (vasárnap) 10 órakor rendezik meg az U14-es Abonyi KiD FC-Százhalombatta VUK SE Bajnoki mérkőzést a városi sportpályán, Abonyban.

Az abonyi csapat az idegenbeli, gyömrői 5-3-as győzelmével bebiztosította elsőségét és hétvégén már bajnokként léphet pályára. Ezen kívül még egy Üllő elleni mérkőzés vár rájuk és véget érnek a bajnoki küzdelmek. Némedi Tivadar edző az elmúlt időszakot értékelte lapunknak:

- Hosszú úton vagyunk túl, tavaly július óta dolgoztunk azért, hogy véleményem szerint sokakat meglepve bajnoki címet nyerjünk. Nagyon büszke vagyok a csapatra. Reméljük, hogy vasárnap szép számú nézősereg jön ki és együtt abonyi_kid_fc_bajnok_csapat2_u14_abonyban_abony_abony.hu_2018.jpgünnepelhetünk majd velük, persze most még visszafogottabban. Nincs megállás, készülünk ugyanis a júniusi IV-es döntőre, a Bajnokok Tornájára. Az a célunk, hogy elhozzuk a legfényesebb kupát, mert nem csak jók akarunk lenni, hanem a legjobbak! Bármi más eredménnyel csalódottak lennénk - tért ki a folytatásra a tréner.

Gratulálunk a fiúknak és edzőiknek a bajnoki címhez! További sok sikert kívánunk a folytatásban!

Darányi Erika2018 május 03 csütörtök - 09:58:46     Sporthírek     Hozzászólás 0

pest_megyei_ferfi_kezilabda_bajnoksag_abonyi_kezilabda_club_elodonto_junior_abonyban_abony_abony_18.jpg   Április utolsó hétvégéjén a Varga István Városi Sportcsarnok adott helyet a Pest Megyei Férfi Kézilabda Bajnokság junior és felnőtt elődöntők első mérkőzéseinek.

   Szombaton a junior csapatnak adatott meg először, hogy Domony ellen megmutassa tudását és fél lábbal a döntőben legyen. Fiataljaink nagy elszántsággal léptek pályára, azonban a túlzott akarás görcsös játékot eredményezett. Átlövések hiányában, nehéz betöréses gólokat szereztünk. Ez és az első félidei komoly védőmunka sok energiát vett ki játékosainkból. A domonyiak végig türelmesen játszottak és a kidolgozott helyzeteiket értékesíteni is tudták. Ezzel szemben a mérkőzés előrehaladásával a mi játékunk egyre több hibát hozott, egyre több helyzetet hagytunk ki és még a kapufa sem volt velünk ezen a napon. Mindenképp nyerni szerettünk volna, de sajnos a mérkőzés részünkről a minél kisebb gólkülönbségről szólt végül.

12:17-es félidőt követően 27:33 lett a mérkőzés végeredménye. Így nem maradt más esély, mint hogy a Domony otthonában 7 góllal nyerjünk. Ez nem lehetetlen és a csapat így is áll a visszavágóhoz, addig is elszántan edzenek.

A képekre kattintva Facebook fotógaléria nyílik! Megtekintéséhez nem szükséges regisztrálni!


Olvasd tovább...
2018 május 02 szerda - 10:40:17     Sporthírek     Hozzászólás 0

abonyi_birkozo_club_diak_orszagos_kotottfogasu_bajnoksag_abonyi_abony.hu_2018.jpg   2018. április 28-án, Szentesen rendezték meg a Diák II. (10-11 évesek) szabadfogású Országos Bajnokság döntőjét. Több mint hatvan egyesület 176 versenyzője küzdött meg az érmekért, helyezésekért.

   Az Abonyi Birkózó Club 4 fiatal versenyzővel vett részt, akik jól küzdöttek és tisztességgel helytálltak az igen erős mezőnyben.
 
Földi Krisztián 29 kg V. hely
Donkó Lehel 32 kg IX. hely
Bajtai Gergő 38kg XVI. helyabonyi_birkozo_club_serdulo_noi_minosito_verseny_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg
Flammer Benedek IX. hely

   2018. április 15-én, az esztergomi serdülő női minősítő versenyen Terék Gerda 39 kg-ban, Terék Fruzsina 62 kg-ban nyert ismét bronzérmet. A lányok nagyon jól küzdöttek, de több versenyrutinra van még szükségük ahhoz, hogy megszerezzék a válogatottságot.
Olvasd tovább...
2018 április 26 csütörtök - 08:48:44     Sporthírek     Hozzászólás 0

   A hétvégén megrendezett első fordulóval megkezdődött a seniorok 2018. évi bajnoksága. Az idei versengésre 8 csapat nevezett.

   Sajnálatos, hogy a 2017-es bajnok Öregfiúk csapata nem tud részt venni a küzdelmekben. Az első mérkőzésen a Makai Tiborral és Komáromi Miklóssal megerősített Gedi-Press a kezdeti gyengélkedés után magabiztosan győzte le Hegedűs Misi Imperiálját. A Bármikő hagyományos összeállításában kezdett és hagyományos magabiztossággal hozta a meccset a Gelbert ellen. A Kéttorony és a Bercelona a szó szoros értelmében küzdött egymással, aminek a végén egy senkinek sem igazán kedvező döntetlen született. A jelentős játékos transzplantáción átment Trans Plast 13 lőtt góllal gálameccset rendezett a Sördögök ellen.
 
Az április 22-én rendezett első mérkőzések eredményei
Gedi-Press                                      -           Imperiál                                 6:1
Góllövő: Raffael I (2) és Tóth F (2), Csanádi Cs. és Komáromi M. illetve: Szekeres Zs.
Bármi-kő Strand Kisvendéglő        -           Gelbert FC                              6:0
Góllövők: Gulyás N. (3), Barna Cs., Kozma A. és Micskó I.
Abonyi Kéttorony                           -           Bercelona                               1:1
Góllövők: Bradács L. illetve: Vígh I.
Trans Plast                                      -           Sördögök                               13:4
Góllövők: Kárteszi T (3), Bárány J., Pető L (4), Benkucs Z., Pintér R. (3) és Fábián G. illetve: Fazekas A (3) és Molnár F.


Olvasd tovább...
2018 április 08 vasárnap - 07:20:52     Sporthírek     Hozzászólás 0

abonyi_birkozo_club_diak_szabadfogasu_bajnoksag_abonyban_abony.hu_2018.jpg   Az Abonyi Birkózó Club sportolói is részt vettek a Közép-magyarországi diák területi szabadfogású bajnokságon, Mezőfalván 2018. április 07-én. Az eredmények alapján az egyesület 11 versenyzője jutott tovább az országos döntőbe. Az összesített csapatversenyen ezüstérmet nyert a helyi csapat.

Abonyi BC fiatal versenyzőinek eredményei:
Diák II. korcsoport
Földi Krisztián 29 kg III. hely
Donkó Lehel 32kg I. hely
Bajtai Gergő 38kg III. hely
Lőrinczy Mirella 42 kg V. hely
Flammer Benedek 46 kg III. hely
Diák I. korcsoport:
Földi Krisztián 29 kg III. hely
Habony Levente 46 kg III. hely
Czene Mihály 50 kg V. hely
Pásztor Kevin 54 kg V. hely
Jónás Zoltán 58 kg I. hely
Hajnal Gergő 63 kg III. hely
Baksa Bence 69 kg III. hely
Pásztor Róbert 69 kg V. hely
Tóth Marcell 76 kg I. hely
Szabó Levente +85 kg II. hely

Csapatverseny végeredménye:
I. Ceglédi VSE 
II. Abonyi BC 
III. Érdi Spartacus

Az Abony.hu-nak beszámolt Lőrinczy Attila vezetőedző.

Gratulálunk!

2018 március 29 csütörtök - 18:11:23     Sporthírek     Hozzászólás 0

   Immáron IX. alkalommal rendeztük meg az Abony Kupa akrobatikus torna pontszerző versenyt és III. alkalommal a Gúlaépítő találkozót.

   Az előző évekhez képest korábban került sor a versenyünkre, amelynek oka, hogy ez volt az utolsó felkészülési állomása a két hét múlva esedékes Világbajnokságnak. A korai szezonkezdet és a hazai közönség miatt nagyon izgultak a versenyzők, de ennek ellenére szépen helytálltak - értékelt az abony.hu-nak Szalinka Szilvia edző.

KLIKK a képre a fotógalériáért!Olvasd tovább...
2018 március 28 szerda - 17:44:33     Sporthírek     Hozzászólás 0

abonyi_kid_fc_merkozesek_abonyban_abony.hu_2018.jpg   Egy hét alatt három mérkőzés vár az Abonyi Kid FC U14-es focistáira. Szombaton 12:30-tól a Kistarcsai VSC, kedden 16:00 órától a Veresegyház VSK, pénteken 17:00 órától a Gödöllői SK csapatát fogadják a fiúk az abonyi sportpályán.

- Mindhárom mérkőzés hazai pályán lesz, bízunk benne, hogy nagyon sokan kilátogatnak majd a mérkőzésekre. Mindig feldobja a csapatot, ha sokan kíváncsiak ránk. Az első tavaszi fordulóban Dunakesziről sikerült egy nagyon szoros meccsen elhozni a 3 pontot. Hazai pályán is csakis a győzelem a célunk, ami azért nem lesz egyszerű feladat, hiszen mindenki azt a csapatot akarja leginkább megverni, amelyik vezeti a bajnokságot - mondta lapunkn Némedi Tivadar edző.

Hajrá Abonyi Kid FC!2018 március 27 kedd - 08:14:59     Sporthírek     Hozzászólás 0

abonyi_kezilabda_club_nemzetkozi_verseny_abony_abony.hu_2018.jpg   2017 szeptembere óta köztudott, hogy az Abonyi Kézilabda Club megállapodást kötött a Törökszentmiklósi KE vezetésével.

   Ennek jóvoltából több abonyi játékosunk szerepet kaphatott magasabb osztályban, így az NBI/B-s junior bajnokságban, ahol 9 játékosunk szerepel meghatározó teljesítménnyel, valamint a serdülő másodosztályban, ahol jelenleg 1 játékosunkat versenyeztetjük. A közeljövőben három U12-es korosztályhoz tartozó játékosunk kap lehetőséget és szerepet, jövőhéten Horvátországban, ahol a Törökszentmiklósi KE U12-es csapatával vesznek részt egy öt napos nemzetközi tornán (INTERNATIONAL HANDBALL, FOOTBALL & TENNIS TOURNAMENT CROATIA TROPHY). A három játékos már korábban szerepelt TKE mezben egy felkészülési tornán (1. helyezés) és ott tették le névjegyüket fiataljaink. Az utóbbi időszakban már heti egy alkalommal a miklósi csapattal készülnek.

A három játékos név szerint: Bárány Máté, Jánny Dániel, Récsi Dávid.

Az Abonyi Kézilabda Club vezetősége nevében eredményes szereplést kívánunk nekik! Reméljük komoly tapasztalattal,rutinnal érkeznek majd haza Sok sikert fiúk!

Az Abony.hu-nak beszámolt az Abonyi Kézilabda Club.Olvasd tovább...
2018 március 22 csütörtök - 18:42:33     Sporthírek     Hozzászólás 0

   Idén XI. alkalommal rendeztük meg az Ovi Olimpiát 10 abonyi, és 1 újszilvási óvodás csoportnak.

   Most is Skultétyné Őzse Hajnalka érdeme a szervezés, rendezés, a szponzorok felkeresése. Segítségükkel tudjuk megvendégelni a gyerekeket. Az Önkormányzat anyagilag támogatja az eseményt, így van lehetőségünk az érmek, ajándékok átadására, és a feladatokhoz szükséges eszköztár bővítésére. Idén óriási ejtőernyőket vettünk, ezzel színesítve (szó szerint) a játékot, és megismertettük az eszközzel azokat a csoportokat, akiknek eddig ezt nem volt lehetőségük kipróbálni.

A képre kattintva fotógaléria nyílik!


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 4 ... 41 42 43
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények