Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Sporthírek'
2017 október 15 vasárnap - 07:29:02     Sporthírek     Hozzászólás 0

abonyi_kezilabda_club_ferfi_szakosztaly_veretlenek_abony_abony.hu_2017.jpgAz elmúlt két bajnoki fordulóban csapataink megőrizték veretlenségüket. Október első hétvégéjén Diósd ellen léptünk pályára idegenben.

Sok félni valónk nem volt a Diósd otthonában, hiszen felnőtt csapatuk még pontot nem tudott szerezni, junior csapatuk pedig csak az első fordulóban kaparintott meg bajnoki pontokat Dunavarsányban. Az ifi és felnőtt mérkőzés alakulása szinte egyforma volt. Ellenfelünknek nem sok esélyt adtunk a gólszerzésre, mi viszont szinte minden helyzetet értékesítettünk. A mérkőzések így már az első 30 perc után eldőltnek látszottak.

A képre kattintva fotógaléria nyílik! Fotó: Székely Szilárd


Olvasd tovább...
2017 október 12 csütörtök - 11:49:55     Sporthírek     Hozzászólás 0

  ovodas_sportnap_es_grundbirkozo_verseny_abony_abony.hu_2017.jpg  ovodas_sportnap_es_grundbirkozo2_verseny_abony_abony.hu_2017.jpg
Nagyításért kattintson a plakátokra!
2017 október 11 szerda - 09:05:09     Sporthírek     Hozzászólás 0

2017. október 08-án, Kaposváron a városi sportcsarnokban 63 egyesület 180 versenyzőjének részvételével rendezték meg a diák és serdülői női birkózó országos bajnokságot. A népes mezőnyben, óriási csatákban, látványos akciókkal az alábbi eredményeket szerezték meg az Abonyi Birkózó Club versenyzői:

Terék Gerda két győzelemmel és egy vereséggel diák korosztály 37kg-ban, míg nővére Terék Fruzsina három győzelemmel és egy vereséggel, serdülő korosztály 60kg-ban szerezte meg a bronzérmet.

Gratulálunk!

DE

2017 október 10 kedd - 08:28:31     Sporthírek     Hozzászólás 0

pinter_es_tarsa_labdarugo_bajnoksag_tdik_fordulo_abony_abony.hu_2017.jpg5. forduló (2017. 09. 28.):

Gelbert Eco Fc I. - Pintér és Társa: 3-0
Gól: Homoki M 2, Boros Zs.
A Gelbertes fiúk nem adtak esélyt a formán kívül játszó Pintér csapatnak, simán átgázoltak rajtuk.

Gelbert Eco Fc II - Imperiál Csikók: 0-5
Gól: Acsai A, Balázsi I 2, Nyúli T, Kovács B.
A Gelbert 2 formáját mutatja, hogy a tök utolsó Csikók simán 5-0-ra nyertek.

Imperiál-SzPDSE: 10-1
Gól: Kállai P 6, Nagy D, Oláh K 2, Király Z, Kucsák.
Nem volt kérdés, Kállai Pistiék simán könnyed játékkal hozták a mérkőzést.


Olvasd tovább...
2017 október 10 kedd - 08:16:47     Sporthírek     Hozzászólás 0

varosi_senior_labdarugo_bajnoksag_14_fordulo_abony_abony.hu_2017.jpg
Nagyításért kattintson a képre!
2017 október 04 szerda - 08:52:47     Sporthírek     Hozzászólás 0
Szoros félidő, biztos győzelem

abonyi_kezilabda_club_noi_abony_abony.hu_2017.jpgMakó városában lépett újra pályára, és nézett új kihívás élé junior csapatunk. Egy pörgős bemelegítés után, megfújták a sípot, és elkezdődött a küzdelem a győzelemért.

A játék az első félidőben fej-fej mellett haladt, összeszedetlen és kapkodós játékot játszottunk. A technikai hibák és a rendezetlen védelemünk juttatta Makót előnyhöz (13-11). A második félidőben, csakúgy mint az előző fordulóban, teljesen más stílusú játékot produkáltunk. Gyors középkezdések, keresztmozgások, góllal zárt támadások, rendezett, erős védelem jellemezte a csapatunkat. De ami a legfontosabb volt, hogy nem adtuk fel, és küzdöttünk a pályán, hajtottunk és így megállíthatatlanok voltunk! Reméljük, hogy ez a küzdőszellem a következő meccsen is meghozza az eredményét! Most  keményen edzünk tovább, és október 8-án ismét pályára lépünk, ezúttal hazai pályán!

Végeredmény:
Abonyi KC-Makói KC: 28-23 
Gólszerzők: Tóth Mónika (11), Batta Fruzsina (6), Balogh Edina (4), Patai Laura (3), Rieger Melanie (2), Bokor Fruzsina (1), Dömsödi Alexandra (1) 

Hajrá Abony!

Az Abony.hu-nak beszámolt Rieger Melanie.  


Olvasd tovább...
2017 október 02 hétfő - 17:35:52     Sporthírek     Hozzászólás 0

Két elmaradt mérkőzés pótlásával folytatódott a seniorok bajnoksága. A Gedi és Kéttorony igazi örökrangadót vívott egymással, ahol oda-vissza vezetések után Szepesi Tamás négy illetve negyedik gólja jelentett örömteli három pontot a kéttornyosoknak.

Nem kevésbé volt izgalmas az Öregfiúk és a Gelbert összecsapása. Nyílt csatában már-már érett a 2:2-es döntetlen, mikor megvillant Sulyok mester és az öregek ismét győzelemmel távozhattak. Az új forduló első meccsét az elsőségért harcban álló Bármikő és a Trans Plast játszotta. Jobb helyzetkihasználással Balázs Karcsiék nagyarányú győzelmet arattak, mellyel riválisuk elé léptek a tabellán. A folytatásban Gediék küzdelmes meccsen győzték le a mindvégig harcosan játszó Gelbertet. A Kéttorony hiába vezetett egy gyors góllal a Bercelona ellen, további helyzeteiket nem tudták kihasználni. Ezzel szemben a összeszokottan játszó vendégek villanásai több gólt és győzelmet eredményeztek. A záró mérkőzésen a Sördögök sokáig jól tartották magukat az Imperiál ellen, a végére azonban elfáradtak és ezt Hegedűs Misi kíméletlenül kihasználta. 


Olvasd tovább...
2017 szeptember 28 csütörtök - 17:52:32     Sporthírek     Hozzászólás 0

abonyi_birkozo_club_diakolimpia_donto_abony_abony.hu_2017.jpgAz Abonyi Birkózó Club két versenyzővel vett részt a Diákolimpiai Országos Döntőn, melyet 2017. szeptember 23-án rendeztek meg Hajdúszoboszlón. A diák II. (10-11 éves korosztály) csoport bizonyult a legnépesebbnek, miután 80 szakosztály, több mint 160 birkózója jutott a döntőbe.

- Tóth Marcell 69 kg-ban akció dús mérkőzéseken három győzelemmel és egy vereséggel a II. helyen, Földi Krisztián 26 kg-ban egy győzelemmel és két verséggel az V. helyen végzett - számolt be az abony.hu-nak Lőrinczy Attila vezetőedző.

Gratulálunk!

DE


Olvasd tovább...
2017 szeptember 28 csütörtök - 11:10:54     Sporthírek     Hozzászólás 0

abonyi_kezilabda_club_ferfi_szakosztaly_abony_abony.hu_2017.jpgMiután győzelemmel tértek hazai csapataink az előző fordulóban az ESMTK és a Pásztói KC otthonából, az elmúlt hétvégén mi láttuk vendégül a Martonvásári KSE junior és a Százhalombattai KE felnőtt csapatát.

A mérkőzéseket megelőzően, mérlegelve ellenfeleink korábbi eredményeit, nem lehetett kérdés, hogy itthon tudjuk-e tartani a bajnoki pontokat. A junior mérkőzés első perceiben rendeződtek az erőviszonyok. Negyed óra játék után már egy megnyugtató előnyre tettünk szert, amit folyamatosan növelni tudtunk és így csak a saját játékunkra tudtunk koncentrálni. Juniorjaink - bár kissé szezonkezdeti formában - tudatosan és magabiztosan hajtották végre az edzői utasítást. A martonvásári fiatalok nem adták fel és végig küzdötték a 60 percet. Mieink közül mindenki pályára lépett és mindenki hozzá tudott tenni a 40:26-os eredményhez.

A mérkőzésekről készült galériáért klikk a képre!


Olvasd tovább...
2017 szeptember 26 kedd - 10:54:12     Sporthírek     Hozzászólás 0

A Gelbert és az Imperiál múlt hétről elmaradt mérkőzésével indult a seniorok vasárnapi fordulója. A két méltatlanul hátul kullogó együttes nagy küzdelem után kénytelen volt megosztozni 1-1 ponton.

A második meccsen a Bercelona jó kezdés után összeroppant a Trans Plast nyomása alatt. A háromszoros bajnok Bármikő esélyeshez méltóan fölényes győzelmet aratott a szimpatikus jászkarai Sördögök felett. Lapzárta után kedden pótolják a Gedi-Press és a Kéttorony és pénteken az Öregfiúk-Gelbert mérkőzést.


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 4 ... 36 37 38
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
 
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények