Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Sporthírek'
2018 március 22 csütörtök - 10:22:20     Sporthírek     Hozzászólás 0

abonyi_birkozo_club_eredmenyek_abonyban_abony_abony.hu_2018.jpgHárom bronzérmet nyertek az Abonyi Birkózó Club fiatal leány versenyzői

   2018. március 17-én, Budapesten a serdülő női Országos Bajnokságon Bajtai Evelin 33 kg-ban, Terék Gerda 39 kg-ban és nővére Terék Fruzsina 62 kg-ban nyert bronzérmet. A lányok nagyon jól küzdöttek, mindent kiadtak magukból, hogy a dobogóra tudjanak állni.
 
Szépen csillogó ezüstérmet nyert Földi Krisztián, az Abonyi BC fiatal versenyzője

   2018. március 10-én, Zalaegerszegen a diák II. kötöttfogású Országos Bajnokságon Földi Krisztián 26 kg-ban a II. helyen végzett. Krisztián két tus győzelemmel jutott a döntőbe, ahol szoros mérkőzésen maradt csak alul. Donkó Lehel 32 kg-ban a 8. helyen végzett. Lehel egy tus győzelemmel és két akció dús, kiélezett mérkőzésen szenvedett vereséggel zárt a 8. helyen.


Olvasd tovább...
2018 március 16 péntek - 07:23:06     Sporthírek     Hozzászólás 0

   Az alapszakasz utolsó hazai mérkőzésén a Tápiószelei SE csapatait láttuk vendégül. A mérkőzések előtt számítani lehetett arra, hogy ezúttal nem fogunk nagy ellenállásba ütközni, hiszen a csoport sereghajtói közé tartozik a szelei alakulat.

   Ennek ellenére ellenfelünk fiatal játékosai elszántan és kitartóan játszották le a 2X60 percet, ugyanis szinte egy csapat küzdötte végig a junior és felnőtt mérkőzést. Izgalmak elmaradtak ezen a hétvégén, de ami fontos, hogy csapataink ismét pontokat szereztek és ismét egy lépéssel kerültek közelebb a továbbjutáshoz.

Junior mérkőzés:
Játékosok: Bagi N.(7), Benyus M.(5), Bugyi Cs., Hegedűs G., Kiss D. (6), Kelemen P.(1), Komáromi Z.(5),Majoros L. (2), Ollári Sz.(6), Seres T.(2),Szabó K., Varga A.(6), Kapus: Bugyi G., Pintér L.

Mérkőzés eredményének alakulása: 5.p 5:0; 10.p 7:1; 15.p. 11:3; 20.p. 15:5; 26.p. 18:7; 30.p. 22:10; 35.p. 26:11; 40.p. 28:13; 45.p. 31:14; 50.p. 33:17; 55.p. 36:20; 60.p. 40:23

KLIKK a képre a galériáért!


Olvasd tovább...
2018 március 05 hétfő - 09:56:48     Sporthírek     Hozzászólás 0

A Fergeteg Triatlon Sportegyesület 2018. március 15-én (csütörtök) rendezi meg a hagyományos VI. Évadnyitó Duatlon Fesztiválját a Radák úti általános iskola területén.

Nevezés: előnevezés 2018. 03. 11-én (vasárnap) éjfélig az www.versenyzek.hu oldalon, a nevezési díj 03. 12. (hétfő) 12.00 óráig történő átutalásával. A nevezési díjat a Fergeteg Triatlon Sportegyesület, OTP Bank 11742142-20005605 számlaszámra kérjük átutalni, feltüntetve a közleményben a versenyzők nevét, korcsoportját

Helyszíni nevezés és rajtszám felvétel: 9.00-10.15

Díjazás: Újoncoktól-serdülőkig, valamint a hobbi futaban korcsoportonként és nemenként 1-3 helyezettek érem, 4-6 helyezettek oklevél díjazásban részesülnek.

Eredményhirdetés: a délutáni futamok után.


Olvasd tovább...
2018 február 28 szerda - 11:35:36     Sporthírek     Hozzászólás 0

2018. február 17-én, Kaposváron a serdülő női minősítő versenyen az Abonyi Birkózó Club fiatal versenyzői - Terék Gerda és Terék Fruzsina -, bronzérmet nyertek.

- A lányok két-két magabiztos győzelemmel és vereséggel állhattak fel a dobogó harmadik fokára. A serdülő versenyek az idei évben különösen nagy figyelmet érdemelnek, hiszen júniusban Győr városa rendezheti meg a 2018. évi Európa-bajnokságot ebben a korosztályban. A válogatottság megszerzésére még két minősítő versenyen lesz lehetősége Gerdának és Fruzsinának - számolt be az abony.hu-nak Lőrinczy Attila vezetőedző.

Gratulálunk! DE
A kép korábban készült. Abony.hu fotó: Székely Szilárd


2018 február 21 szerda - 11:48:15     Sporthírek     Hozzászólás 0

Igen nagy várakozás előzte meg az elmúlt szombaton megrendezett Üllő elleni hazai felnőtt mérkőzésünket.

Ellenfelünk mindösszesen 1 döntetlent és 17 győzelmet szerzett, valamint ellennünk 2 góllal nyert otthonában az őszi forduló során. Ezért is fontos volt, hogy ezúttal itthon renvansot vegyünk és bebizonyítsuk a mezőnynek, illetve magunknak, hogy ott a helyünk az NB II-ben. Igaz ez még messze van, de ez a mérkőzés és egyben a győzelem mindenkit megerősített ebben.

A mérkőzést óvatosan kezdtük, tisztelve ellenfelünket, ennek ellenére megvolt a jó iram. Az Üllő nem engedte, hogy esetleg 2-3 góllal tudjunk vezetni, remek támadójátékuknak köszönhetően. A védekezésben akadtak gondok és változtatni is kellett. Miután feljavult a védőmunka, sikerült némi előnyt kicsiholni. A félidőben 4 gólos előnnyel tudtunk az öltözőbe menni, de ez abszolút nem számított megnyugtató előnynek.

KLIKK a képre a galériáért. Fotók: Székely Szilárd


Olvasd tovább...
2018 február 14 szerda - 16:10:08     Sporthírek     Hozzászólás 0

abonyi_kid_fc_styron_kupa_abony_abony.hu_2018.jpgA hétvégén Tóalmásra kaptak meghívást az Abonyi Kid FC U13-as labdarúgói az UFC Kecskemét, Mészöly Focisuli, Csepel UFC, Gyál BKSE, Lurkó FC, Veresegyház LUA, Sülysápi Gyerekfoci társaságában, ahol egészen a döntőig meneteltek.

Egyedül a Mézsöly Focisuli tudta megállítani a csapatot. A Torna legjobb kapusa Kelemen Kristóf lett a Styron Kupán.
 
- Nehéz mit mondani egy elveszített döntő után, hiszen a vereség ellenére rengeteg gratulációt kaptunk és úgy érzem, meglepetést tudtunk okozni azáltal, hogy ilyen erős csapatok között is be tudtuk magunkat verekedni a döntőbe - kezdte értékelőjét Némedi Tivadar edző, majd folytatta: - ,,MI” azért mentünk, hogy döntőt játszunk, ez hangzott el először az öltözőben és ezt komolyan is gondoltuk. Az első fele bejött, sajnos azonban a végjátékban nem voltunk elég koncentráltak, fontos pillanatokban rossz megoldásokat választottunk, így gratulálnunk kellett a Mészöly Focisulinak, akik most 2-1-re legyőztek minket. Véleményem szerint még azon kell dolgoznunk, hogy még jobban megtanuljunk küzdeni egymásért és egy mérkőzésen ennek mindent alá tudjunk rendelni. Szeretném megköszönni ismét a sok-sok szülőnek, hogy elkísérték és biztatták a csapatot és azt az óriási tapsot, amit a döntő után kaptunk tőlük.


Olvasd tovább...
2018 február 13 kedd - 13:26:48     Sporthírek     Hozzászólás 0

dalma_dance_club4_abony_abony.hu_2018.jpg2018. február 03-án, Karcagon rendezték meg a Fashion dance & Rock and Show minősítő versenyt, ahol a Dalma Dance Club abonyi tagozata is képviseltette magát.

- A legkisebbek arany minősítéssel tértek haza, a középső csoport táncban arany minősítést, rockyban ezüst minősítést kapott. A nagyok ezüstérmet szereztek. Duó kategóriában is volt indulónk: Jandácsik Violetta és Török Nóra szereplését arany minősítéssel jutalmazta a zsűri - tájékoztatta lapunkat Mészáros Judit tagozatvezető. 

A versenyző kicsik névsora: Bakos Lilla, Barna Zsófia, Bodor Barbara, Holló Barbara, Kiss Viola, Uhrin Renáta, Vígh Emma. (A versenyen nem vettek részt, de szintén csoporttagok: Mucsi Petra és Hajbán Alexandra.)

Közepes csoport tagjai: Balogh Eszter, Bodor Lili, Havellant Réka, Kerekes Luca, Nyuli Evelin, Török Nóra, Szőke Lili. (Aki nem vett részt a versenyen, de csapattag: Simkó Zsófia.)

Nagyok: Jandácsik Violetta, Szőke Anasztázia. (Nem versenyzett: Jakab Alinka, Juhász Fanni.)

Gratulálunk!

Darányi Erika

Nagyításért KLIKK a képekre!


Olvasd tovább...
2018 február 12 hétfő - 16:20:16     Sporthírek     Hozzászólás 0

Abony város sportegyesületei idén is megtartották a Városi Sportbált a Varga István Városi Sportcsarnokban, 2018. február 10-én. A rendezvényen a helyi sportegyesületek, sportkörök díjazták a 2017-es esztendő legkiemelkedőbb sportolóit, de az év edzője díjat is kiosztották.

Az elismeréseket Korbély Csabáné, a Humánpolitikai Bizottság tagja és a városi sportegyesületek vezetői és edzői adták át. Az eseményt Nász Róbert konferálta. Íme a díjazott sportolók klubonként:

Abonyi Lovas Klub:

Az Abonyi Lovas Klub idén egy olyan fiatal tehetségnek adja a díjat, aki tehetségével, kitartásával és szorgalmával példaértékű lehet a mai fiatalok számára. Ez a fiatalember idén sikeres rajtengedélyvizsgát tett fogathajtásból, számos versenyen, mint például a megyei és az országos döntőn segédhajtóként vett részt. Ez az esztendő volt számára az első év, ahol felnőtt, rutinos, tapasztalt versenyzők között mérethette meg magát, igen szép eredményekkel. Öt versenyből három hibátlan pályát teljesített. Kis csapatával jelentős részt vett ki az Abonyi Lovasnapok megrendezésében, valamint több vidéki versenyre hívták, mint pálya szolgálat. Ezen eredményei elismeréseként 2017-ben az Abonyi Lovas Klub versenyzője lett az Év sportolója:

- Szűcs Balázs -
 
***

A képre kattintva megelevenednek a sportbál legjobb pillanatai.


Olvasd tovább...
2018 február 05 hétfő - 10:27:43     Sporthírek     Hozzászólás 0

Múlt vasárnap, immár 19. alkalommal került megrendezésre az Abonyi Sportcsarnokban - a Magyar Szocialista Párt Abonyi szervezetének rendezésében - a hagyományos SZEGFŰ KUPA teremlabdarúgó bajnokság. Ismét nagy érdeklődés kísérte a rendezvényt.

A benevezett 15 csapatot, – több mint 150 lelkes labdarúgóval – 5 csoportba sorsolták a szervezők, ahol a csoportokon belül, körmérkőzéses formában dőlt el a csoport sorrend. Az öt csoportgyőztes, és a csoportok legjobb második helyezettje küzdött tovább a középdöntőben, ahol nagyon kiélezett, színvonalas összecsapásokon az alábbi eredmények születtek:

GELBERT ECO FC I. csapata - SEVILLA, SEKANÁL  2 : 1
TRANS – PLAST - IMPERIÁL FC I. csapata  1 : 3
GYERMEKLÁNCFŰRÉSZ - GEDI – PRESS  4 : 3

Végül a három győztes csapat, körmérkőzés keretében döntötte el a helyezések sorrendjét. 

Eredmények:
GELBERT ECO FC  I. - IMPERIÁL FC  I.  1 : 3
GELBERT ECO FC  I. - GYERMEKLÁNCFŰRÉSZ  2 : 1
IMPERIÁL  FC I. - GYERMEKLÁNCFŰRÉSZ  2 : 2


Olvasd tovább...
2018 február 02 péntek - 11:41:59     Sporthírek     Hozzászólás 0

Nem tartják meg a szombatra tervezett Nagy Gábor Kézilabda Emléktornát az egyik csapat visszalépése miatt - tudatta az Abonyi Kézilabda Club Női Szakosztálya, pénteken kora délután.
 
"Szomorúan tudatjuk Veletek, hogy a szombatra (2018.02.03.) tervezett, meghirdetett "Nagy Gábor" Emléktornát, az egyik csapat visszalépése miatt (egészségügyi okokra hivatkozva), nem tudjuk megrendezni! Az utóbbi napokban nagyon sok csapattal felvettük a kapcsolatot, a hiányzó pótlására, de egyik sem tudta vállalni a részvételt. Ezen okok miatt, a vezetőség úgy döntött, hogy a torna megrendezését lemondja. Bízunk abban, hogy ez a körülmény senkit nem tántorít el attól, hogy a továbbiakban is látogassa bajnoki mérkőzéseinket, szurkoljon az Abonyi KC Lányainak!" - írták Facebook oldalukon.


Oldal:  1 2 3 4 ... 40 41 42
Közérdekű információk

Programajánló

Bővülő vállalkozásaink

logo.gif




tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények