Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Sporthírek'
2017 szeptember 12 kedd - 10:13:22     Sporthírek     Hozzászólás 0

Öregfiúk és a Kéttorony mérkőzésével indult útjára a Senior őszi szezon. A tabellát vezető "öregek" végig fölényben játszva hat gólig meg sem álltak, így esélyt sem adtak a kéttornyosoknak.

A következő meccsen a Gedi-Press sem kímélte az Imperiált, sima nyolc góllal jelentőset javított a gólarányán. A záró mérkőzés igazi rangadó hangulatúra sikerült. A Bármikő nagy küzdelem után szerzett vezetést a Gelbert ellen, amit Molnár Karcsiéknak sikerült kiegyenlíteni, azonban ismét villant Gulyás Norbi és a három pont a tavalyi bajnoknál landolt. A Sördögök és a Trans Plast találkozóját a jászkaraiak kérésére elhalasztották.


Olvasd tovább...
2017 szeptember 11 hétfő - 10:22:34     Sporthírek     Hozzászólás 0

makai_mate_kezilabda_emlektorna_abony_abony.hu_2017.jpgAz Abonyi Kézilabda Club idén 16. alkalommal rendezte meg a Makai Máté emléktornát. A nyári felkészülés végén és a bajnoki rajt előtt minden évben helyt adunk az egykori kiváló sporttársunkra való megemlékezésnek, mindezzel együtt felkészülési, versenyzési lehetőséget biztosítunk a résztvevő csapatok számára. Ezúttal kettős tornagyőzelemmel is adóztunk Máté emlékének.

A szombati napon pályára lépett a Karcag SE (NB II), a Túrkevei VSE (NB II) junior és felnőtt csapata, valamint a Kiskunfélegyházi HTK (megyei) felnőtt csapata az Abonyi KC csapatai mellett.


Olvasd tovább...
2017 szeptember 11 hétfő - 10:04:56     Sporthírek     Hozzászólás 0

varosi_senior_labdarugo_bajnoksag_oszi_fordulok_abony_abony.hu_2017.jpg
KLIKK a képre a nagyításért!
2017 szeptember 10 vasárnap - 15:36:14     Sporthírek     Hozzászólás 0

abonyi_birkozo_club_torokszentmiklos_abony_abony.hu_2017.jpgAz idény első versenye rendkívül jól sikerült az Abonyi Birkózó Club fiatal sportolóinak, akik az ezen a szombaton megrendezett törökszentmiklósi Centrum Szabadfogású diák versenyről 14 éremmel tértek haza Abonyba.

Eredmények:
Gyermek korcsoport:
Terék Tekla 25 kg II. hely
Baksa Bálint 46 kg I. hely

Diák I. korcsoport:
Terék Gerda 35 kg I. hely
Czene Mihály 46 kg III. hely
Habony Levente 46 kg III. hely
Czene Pál 50 kg I. hely
Jónás Zoltán 50 kg II. hely
Kovács Viktória 54 kg II. hely
Baksa Bence 63 kg I. hely
Terék Fruzsina 58 kg II. hely

Diák II. korcsoport:
Földi Krisztián 26 kg I. hely
Flammer Benedek 46 kg I. hely
Tóth Marcell 69 kg II. hely
Hajnal Gergő 69 kg III. hely

Gratulálunk!

DE

2017 szeptember 05 kedd - 12:56:50     Sporthírek     Hozzászólás 0

kanya_kristof_fergeteg_triatlon_se_abony_abony.hu_2017.jpgA Fergeteg Triatlon Sportegyesület versenyzője, Kánya Kristóf Marcell egyedüliként képviselte Abonyt a 6. Ábrahámhegyi Országos Triatlon Versenyen, 2017. szeptember 02-án.

A 10 éves fiú az egy évvel idősebbek között indult, végig izgalmas és szoros küzdelem után állhatott föl a dobogó harmadik fokára.

Gratulálunk!

Abony.hu információ
2017 szeptember 05 kedd - 07:22:21     Sporthírek     Hozzászólás 0

labdarugo_bajnoksag_abony_abony.hu_2017.jpgAugusztus 31-én tartották a Pintér és Társa amatőr kispályás labdarúgó bajnokság őszi, I. fordulóját.

Rendőrőrs-Imperiál Csikók: 11-1
Gól: Nagy K 2, Szabó Z, Petrezselyem D 4, Petrezselyem T 3, Kapás B, Hegedűs M.
A Csikók nem sok időt tölthettek a nyári alapozással, mert a Rendőrök átgázoltak rajtuk és csúnya vereség lett belőle!

Szpd SE-Bármikő-Strand Kisvendéglő: 0-3
Gól: Imre J 2, Kovács T.
A Bármikő simán hozta a mérkőzést Imre Joci vezetésével és 3-0-ás győzelmet arattak!


Olvasd tovább...
2017 szeptember 04 hétfő - 09:40:45     Sporthírek     Hozzászólás 0

abonyi_birkozo_club_felhivas_abony_abony.hu_2017.jpg
Várjuk olyan 7-11 éves lányok és fiúk jelentkezését, akik szeretnek játszani, mozogni, szeretnének erősödni, ügyesedni!

Foglalkozások helye is ideje:
Gyulai iskola tornaterme
hétfőn és pénteken 16:15-17:45 között

Jelentkezni személyesen vagy telefonon:
Molnár László + 36 20/ 387-5320
Lőrinczy Attila + 36 20/ 293-3131

Abonyi Birkózó Club

Nagyításért kattintson a plakátra!
2017 augusztus 30 szerda - 10:36:11     Sporthírek     Hozzászólás 0

Idén is megrendezték a hagyományos, Szent István-napi kupát 2017. augusztus 20-án, melynek keretében labdarúgásban és sakkban mérhették össze tudásukat a sportbarátok.

Labdarúgás:
1. Imperiál II.
2. Gelbert ECO FC
3. Bármi-Kő Strand Kisvendéglő
4. Kispályások
5. Imperiál I.

Gólkirály: Kállai István 8 találattal


Sakk:
1. Bálványos István
2. Drávai Tibor
3. Lukács Sándor
 
Az Abony.hu-nak beszámolt Sárkányné Bálint Mária főszervező, a Varga István Városi Sportcsarnok vezetője.

A fotó korábban készült.

2017 augusztus 29 kedd - 17:13:20     Sporthírek     Hozzászólás 0

abonyi_birkozo_club_veteran_birkozo_verseny_abony_abony.hu_2017.jpgAz Abonyi Birkózó Club szenior sportolói augusztus 26-án a Veterán Országos Bajnokságon vettek részt Miskolcon, ahol a 121 versenyző között ismét megmutatták, hogy a dobogón a helyük.

Az Abonyi Birkózó Club versenyzőinek eredménye:
Csizmadia István B korcsoport 100 kg szabadfogásban és kötöttfogásban III. hely
Kolozsvári József D korcsoport 70 kg szabadfogásban II. hely kötöttfogásban III. hely
Horváth György D korcsoport 62 kg szabadfogásban és kötöttfogásban II. hely
Lőrinczy Attila C korcsoport szabadfogásban és kötöttfogásban III. hely

Gratulálunk!

DE


2017 augusztus 25 péntek - 09:48:20     Sporthírek     Hozzászólás 0

molnar_jozsef_parizsi_birkozo_vilagbajnoksag_abony_abony.hu_2017.jpgVereséggel kezdődött magyar szempontból a párizsi birkózó-világbajnokság első szabadfogású napja 2017. augusztus 25-én, miután az abonyi Molnár József kikapott orosz ellenfelétől a selejtezőben.

Gulyás István szövetségi kapitány már a csütörtöki sorsolás után jelezte, hogy a 61 kilogrammban szereplő Molnárnak az egyik legnehezebb rivális jutott Gadzimurad Rasidov személyében, aki tavaly Európa-bajnokságot nyert, idén pedig az orosz bajnokságon diadalmaskodott.

Nagyításért kattintson a képre!


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 4 ... 35 36 37
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
 
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények