Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Sporthírek'
2018 szeptember 12 szerda - 09:48:59     Sporthírek     Hozzászólás 0

   Az Abonyi Kézilabda Club 2018. szeptember 01-jén rendezte meg egykori kiváló sporttársuk emlékére, a Makai Máté Felkészülési Emléktornát. Idén a Kiskunmajsai KC, a Túrkevei VSE és az Üllői VKSK csapatai fogadták el a klub meghívását.

- A torna évről-évre remek lehetőséget ad a csapatok számára a bajnoki rajt előtti felkészülésben. Ez most sem volt másként, és bízunk benne, hogy minden csapat hasznára vált, így ezzel mi is hozzájárulhattunk az eredményes felkészülésükhöz - tájékoztatta lapunkat Mádi Csaba az Abonyi Kézilabda Club Férfi Szakosztályának vezetője.

   A szakosztályvezető azt is elárulta, idén igen kiélezett mérkőzéseken szerezték meg a csapatok a helyezéseket. Több mérkőzés is büntetődobásokkal dőlt el. A junior és felnőtt együttesek két-két mérkőzésen mérettek meg. Délelőtt a juniorok, délután pedig a felnőttek csaptak össze.

- Az első mérkőzésen ifjúsági csapatunk fölényes játékkal, magabiztos győzelmet szerzett Túrkeve ellen. Ezt követően a majsai fiatalok 60 perc játék után (25:25), büntetőkkel felülmúlták a túrkevei alakulatot, akik kezében és lábában már volt egy mérkőzés, de így is igencsak megnehezítették ellenfelük dolgát. Harmadik mérkőzésükön az abonyi fiatalok ismét megmutatták tehetségüket és esélyt sem adtak Kiskunmajsa csapatának, mellyel megszerezték a tornagyőzelmet - értékelt Mádi Csaba.

A képre kattintva Facebook fotógaléria nyílik! Megtekintéséhez nem szükséges regisztrálni!


Olvasd tovább...
2018 augusztus 31 péntek - 11:46:24     Sporthírek     Hozzászólás 0

abonyi_kezilabda_club_nagy_gabor_noi_emlektorna_abonyban_abony_abony.hu_2018.jpg   Az Abonyi Kézilabda Club 2018. augusztus 25-én rendezte meg a már hagyományosnak mondható Nagy Gábor női felkészülési emléktornát a Varga István Városi Sportcsarnokban.

   Nagy Gábor az abonyi kézilabda történetének nélkülözhetetlen szereplője volt, keze alatt női és férfi kézilabdázóink színvonalas teljesítményt nyújtó csapattá kovácsolódtak. Megszámlálhatatlan játékosból hozta ki a maximumot, nevelt belőlük erős játékosokat. Neve összeforrt a női kézilabda bevezetésével a településen, mind iskolai, mind városi szinten. Az Abonyi Kézilabda Club éppen ezért tartja fontosnak, hogy minden évben megemlékezzen Nagy Gábor néhai testnevelőről, edzőről.

   A helyi kézilabda club egy négycsapatos, teljes játékidős, rövidebb tornát bonyolított le augusztus utolsó szombatján, miután az alapozási időszak közepén nem minden meghívott együttes tudta beilleszteni a tornát a felkészülésébe. A különböző osztályokban induló csapatok láthatóan tényleg a felkészülési időszakban vannak, hiszen mindenki gyakorolta az általuk preferált figurákat, próbálgatták játékosaikat különböző posztokon.


Olvasd tovább...
2018 augusztus 28 kedd - 07:50:04     Sporthírek     Hozzászólás 0

abonyi_kid_fc_u14_junior_kupagyoztes2_abonyban_abony_abony.hu_2018.jpg   Az elmúlt hétvégén rendezték meg a III. Junior Kupa labdarúgótornát. A rangos tornának Abony volt a házigazdája, ahol szombat délután az U14-es focistáink játszották a főszerepet. A különdíjas kategóriában a legjobb kapusnak járó plakettet az abonyiak kapusa, Kelemen Kristóf vehette át. Némedi Tivadar vezetőedző értékelője következik:
 
   Boldogok vagyunk, hogy egy hazai rendezésű tornán a legjobbak tudtunk lenni. Igazi csapatként küzdöttünk és sokat tettünk azért, hogy a legfényesebb érmet akaszthassák a nyakunkba. Természetesen a nap végén igyekeztünk mindezt méltóképpen megünnepelni. Már az első kör után lehetett érezni, hogy a Gyömrő, Fegyvernek, Törökszentmiklós, Abony négyes valamelyikéből kerül majd ki a végső győztes. Egész nap nagyon kiélezett és szoros mérkőzéseket játszottak egymással a csapatok. Véleményem szerint, mindenkinek nagyon jól szolgálta a felkészülését a remek szervezésű torna, a hamarosan kezdődő Őszi szezonra.

   Az abonyi U14-es csapat három győzelemmel és két döntetlennel zárta a Kupát. A védekezésünk nagyon sokat javult az utóbbi időben, azonban még a támadásokban előre kell lépnünk. Három hét múlva rajtol a bajnokság, addig még van időnk, következhet a ,,finomhangolás”. Úgy gondolom, azt már most is mindenki láthatta, hogy olyan csapatunk van, aki nagyon tud küzdeni. A srácok nagyszerű mentalitásúak, igazi „harcosok”!

Nagyításért KLIKK a képekre!


Olvasd tovább...
2018 augusztus 16 csütörtök - 17:01:25     Sporthírek     Hozzászólás 0

abonyi_birkozo_club_macedonia_emlekverseny_abony_abonyban_abony.hu_2018.jpg   Négy arany, egy ezüst és egy bronzéremmel, ill. rengeteg élménnyel tértek haza az Abonyi Birkózó Club versenyzői Macedóniából - tájékoztatta lapunkat Lőrinczy Attila, a helyi birkózó egyesület vezetőedzője.

   2018. augusztus 05-12. között Prilep városában edzőtáborban vettek részt a fiatalok, majd egy nemzetközi emlékversenyen értek el szép sikereket.

Eredményeink:
serdülő leányok:
Terék Gerda 42 kg I. hely
Terék Fruzsina 62 kg I. hely A legjobb külföldi leány versenyző külön díj nyertese.
diák leány:
Lőrinczy Mirella 40 kg II. hely
diák fiú:
Földi Krisztián 28kg V. hely 
Bajtai Gergő 38 kg I. hely
serdülő fiú:
Habony Levente 46 kg III. hely
Baksa Bence 68 kg I. hely A legjobb külföldi fiú versenyző külön díj nyertese.

Szívből gratulálunk!

Darányi Erika


2018 augusztus 13 hétfő - 09:17:20     Sporthírek     Hozzászólás 0

abonyi_torna_akrobatika_klub_edzotabor_abonyban_abony_abony.hu_2018.jpg   - Immár 10. éve, hogy minden év júliusának utolsó hetében egy öt napos edzőtáborban vesznek rész az Abonyi Torna- és Akrobatika Klub sportolói a Városi Sportcsarnokban. Az idei évben erre július 23-27. között került sor - számolt be az abony.hu-nak Szalinka Szilvia edző, majd hozzátette:

- A versenyzők napi 2 x 3 órát edzettek versenytalajon. Mivel az év folyamán csak ilyenkor van lehetőségünk a talaj folyamatos használatára, igyekeztünk a rövidke időben a legtöbb munkát végezni rajta, amit a versenyzők a nagy meleg ellenére nagyon jól viseltek. Remélem, hogy ez az öt nap nagyban megkönnyíti majd az őszi szezonra való felkészülést - fűzte hozzá a tréner.
 
Abony.hu

Klikk a képre a fotógalériáért!

2018 június 25 hétfő - 07:32:13     Sporthírek     Hozzászólás 0

abonyi_kid_fc_u16_abonyban2_abony_abony.hu_2018.jpg   Az Abonyi KiD FC U16-os csapata a bajnokság megnyerése után jogosulttá vált, hogy harcba induljon a Pest megye abszolút bajnoka címért, melyért összesen négy együttes, Piliscsaba, Tárnok, Kismaros és Abony szállt versenybe.

   A Bajnokok Tornájának az abonyi sportpálya adott otthont június 18-án. Az U16-os csapat 16 mérkőzésen szerzett 16 győzelmével, 129 rúgott és 1 kapott góllal vágott neki az utolsó megmérettetésnek.
 
  - A négyes döntő egy eldöntővel indult az abonyi fiúk számára, ahol az ellenfél Tárnok csapata volt. Mindkét együttesen látszott, hogy tiszteli a másikat, de egyben tart is ellenfelétől, ami rányomta a bélyeget az első félidőre. A szünet után a hazai csapat két gyors kontratámadás után mattolta az ellenfelét, és 2-0-ra megnyerte a mérkőzést, amellyel a döntőbe jutott - értékelt lapunknak Boros Zsolt edző, aki hozzátette:


Olvasd tovább...
2018 június 12 kedd - 13:34:16     Sporthírek     Hozzászólás 0

orokifju_abonyi_birkozok_abonyban_abony_abony.hu_2018.jpg
   2018. június 09-én, a Debreceni Egyetem sportcsarnokában, kiváló környezetben került megrendezésre a Veterán kötött és szabadfogású Országos Birkózó Bajnokság, ahol 123 örökifjú versenyző indult - tájékoztatta lapunkat Lőrinczy Attila, az Abonyi Birkózó Klub vezetőedzője.

   Természetesen a helyi klub sportolói is megmérettettek, és szép eredményeket szereztek az egyesületnek és városuknak:

Csizmadia István C korcsoport 100 kg szabadfogásban és kötöttfogásban III. hely

Kolozsvári József E korcsoport 70 kg szabadfogásban és kötöttfogásban III. hely
Horváth György D korcsoport 62 kg szabadfogásban és kötöttfogásban III. hely
Lőrinczy Attila C korcsoport szabadfogásban és kötöttfogásban II. hely

Gratulálunk! DE
 

2018 június 05 kedd - 06:54:04     Sporthírek     Hozzászólás 0

   A hétvégi fordulóval befejeződött a seniorok tavaszi bajnoki sorozata. A Bármikő erőnyerőként a biztos első helyről nézhette a további hat csapat összecsapását.

   Az első meccsen a Trans Plastnak gyakorlatilag minden összejött az Imperiál ellen, így nem csak három pontot gyűjtöttek, hanem gólarányt is javítottak. A Gedipress dobogóshoz méltó játékkal szintén fölényes győzelemmel zárt a Bercelonaval szemben. A Kéttorony és a Gelbert ki-ki mérkőzésen a tornyosoknak a - sok helyzet ellenére - ismét nem jött össze a góllövés. Ezzel szemben Király Csabi szemfülesen kihasználta a lehetőségét, így a Gelbert örülhetett a három pontnak és a tavaszi negyedik helynek.


Olvasd tovább...
2018 június 03 vasárnap - 07:04:20     Sporthírek     Hozzászólás 0

abonyi_kezilabda_club_felnott_ferfi_csapat_pest_megyei_bajnok_abonyban_abony_abony.hu_2018.jpg   A döntő mérkőzést 15:7 félidőt követően 31:24-re megnyertük a VS Dunakeszi ellen 2018. június 02-án. A mérkőzésen mindenki a tőle elvárhatóan járult hozzá ehhez a felejthetetlen győzelemhez!

   Köztük is Bugyi Máté (9) és Mészáros Gábor (6) nyújtott gólokban kiemelkedőt, de legjobb abonyi játékosként a Megyei Szövetség Urbán Lászlót díjazta!

   Köszönjük minden abonyinak és nem abonyi szurkolónknak, hogy igen szép számban megtöltötték Bugyi község sportcsarnokát, így "hazai pályán" játszhattuk ezt a fontos mérkőzést! Köszönjük a Pest Megyei Kézilabda Szövetségnek és a Final24 szervezőbizottságának, valamint támogatóinak a rendezvényt, a profi körülményeket ami a csapatot, csapatokat fogadták! Találkozunk a 3. osztályban!

Addig is...HAJRÁ ABONYI KC!

Az abony.hu-nak beszámolt Mádi Csaba, az Abonyi Kézilabda Club Férfi Szakosztályának vezetője!

Szívből gratulálunk! DE


2018 május 29 kedd - 08:58:23     Sporthírek     Hozzászólás 0

abonyi_birkozo_club_orszagos_csapatbajnoki_donto2_abonyi_abonyban_abony.hu_2018.jpg   2018. május 26-án, Nyársapáton rendezték meg a Közép-Magyarországi Területi Csapatbajnokságot, ahol kötöttfogásban bizonyíthattak a diák és serdülő korcsoportos birkózók, köztük az Abonyi Birkózó Club sportolói. A diák korosztályban öt csapat részvételével, két csoportban folytak a küzdelmek.

- A Dunaferr diák csapata ellen magabiztos győzelmet arattunk, Ceglédtől viszont vereséget szenvedtünk. A harmadik helyért a Dunaújvárosi Gurics együttesét sikerült legyőznünk - értékelt az abony.hu-nak a versenyt követően Lőrinczy Attila vezetőedző, majd hozzátette: - A serdülő korcsoportban öt csapat indult. Érd és a Sziget SC csapatával szemben alulmaradtunk, így a IV. helyezést értük el. A gyermekeknek rendezett versenyen Viszkok Bence ezüst, Baksa Bálint aranyérmet nyert. Köszönjük a szülők segítségét!

A III. helyezett - országos döntőbe jutott - diák csapat tagjai:
Földi Krisztián, Donkó Lehel, Bajtai Gergő, Lőrinczy Mirella, Flammer Benedek, Pásztor Kevin, Hajnal Gergő és Tóth Marcell.

Nagyításért kattintson a képekre!


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 4 ... 42 43 44
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények