Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Sporthírek'
2018 október 09 kedd - 17:21:39     Sporthírek     Hozzászólás 0

senior_labdarugo-bajnoksag-osz_abonyban-abonyi_abony.hu_2018.jpg
Nagyításért KLIKK a képre! Fotó: Abonyi Kincskereső
2018 október 02 kedd - 07:37:29     Sporthírek     Hozzászólás 0

   A 10. fordulót rendezték vasárnap a senior bajnokságban. Az első mérkőzésen a Gelbert három gólt is lőtt a Gedi-Pressnek, ennek ellenére Gediék magabiztosan hozták el a három pontot és versenyben tartják magukat az első helyért. A Trans Plast-Bercelona összecsapás hozta a nap meglepetését. A ceglédberceli alakulat alaposan meglepte a bajnokesélyest, aki a meccs végére csak döntetlent tudott kiharcolni. A Bármikő-Imperiál örökrangadón Gulyás Norbi nélkül is több gólos győzelmet aratott a listavezető.

A szeptember 30-án rendezett 10. forduló eredményei

Gelbert FC - Gedi-Press  3:6
Góllövők: Király Cs., Tóth Cs. és Szabó K.  illetve: Tóth F.(2), Rafael I.(2), Törőcsik A. és Makai T.

Bercelona  -  Trans Plast  3:3
Góllövők: Schenk A(2) és Vígh I. illetve:Benkucs Z., Fábián G és Tóth R. 

Bármikő-Strand Kisvendéglő  -  Imperiál  4:0
Góllövők: Kozma A.(2), Micskó I. és Barna Cs.


Olvasd tovább...
2018 szeptember 25 kedd - 08:59:51     Sporthírek     Hozzászólás 0

   Szeptember 16-án, vasárnap megkezdődött a seniorok 2018 évi bajnokságának őszi sorozata. Az évad 8. fordulójában két mérkőzést rendeztek.

   A Bármikő és a Gelbert találkozóján a listavezető magabiztos győzelemmel indított. A Kéttorony és a Bercelona küzdelmes összecsapása után a kéttornyosok örülhettek a három pontnak. A Gedi-Press és az Imperiál mérkőzését az utóbbi kérésére halasztották. A múlt hétvégén rendezett 9. fordulóban az Imperiál mindvégig nyílt és izgalmas meccsen győzte le a Gelbertet. A Kéttorony hiába dolgozott ki számtalan helyzetet a Trans Plaszt ellen, a jól kontrázó Trans kétszer villant és három ponttal gazdagodott. A Gedi és a Bármikő rangadó hangulatú játéka nem csak a játékosoknak, de a közönségnek is szórakoztató élményt nyújtott. Nem mellesleg a Gedi Press legyőzte a bajnokaspiránst.

A szeptember 16-án rendezett 8. forduló eredményei

Bármikő-Strand Kisvendéglő                     -           Gelbert FC                5:0
Góllövők: Kozma A.(3), Gulyás N. és Barna Cs.

Abonyi Kéttorony                                        -           Bercelona                  3:2
Góllövők: Bradács L.(2) és Koncsik J. illetve: Schenk A. és Schönléber Z. 

A szeptember 23-án rendezett 9. forduló eredményei

Gelbert FC                                                   -           Imperiál                     1:2
Góllövők: Király Cs. illetve Hegedűs M.

Abonyi Kéttorony                                        -           Trans Plast               0:2
Góllövők: Benkucs Z. és Sándor G.

Gedi-Press                                                    -           Bármikő-Strand Kisvendéglő 4:3
Góllövők: Tóth F.(2), Magyar T. és Barna A. illetve: Kozma A., Barna Cs. és Bazsó Cs


Olvasd tovább...
2018 szeptember 20 csütörtök - 11:27:54     Sporthírek     Hozzászólás 0

   Az Abonyi Birkózó Club 2018. szeptember 15-én rendezte meg a XIX. Skultéty Sándor emlékversenyt Abonyban, a Varga István Városi Sportcsarnokban. A rendezvény célja a hagyományápolás, valamint id. Skultéty Sándor és Dr. Skultéty Sándor emléke előtti tisztelgés volt.

   Az eseményen idén is részt vettek a család hozzátartozói. A verseny egyúttal remek felkészülési lehetőséget biztosított az egyes korcsoportok számára, és alkalmat teremtett a birkózó sport népszerűsítésére, a sportbaráti kapcsolatok ápolására is.

   Az Abonyi Torna- és Akrobatika Klub látványos bemutatója után Lőrinczy László, a helyi klub elnöke köszöntötte a résztvevőket. A rendezvény díszvendége, az olimpiai, világ- és Európa-bajnok birkózó, edző, Abony város szülötte és díszpolgára, Varga János szívesen tett eleget a felkérésnek és jó kedélyűen biztatta az utánpótlás sportolókat. Majd Szőnyi János mesteredző szólt az ifjúsághoz, végül Asztalos Bálint, a verseny elnöke ismertette a legfontosabb tudnivalókat.

A képre kattintva megelevenednek a megnyitó ünnepség legjobb pillanatai.


Olvasd tovább...
2018 szeptember 17 hétfő - 13:21:49     Sporthírek     Hozzászólás 0

soos_fanni_triatlon_ausztral_vilagbajnoksag_abony_abonyi_abonyban_abony.hu_2018.jpg   Az elmúlt hétvége is sikerekben bővelkedett az abonyi Fergeteg Triatlon Sportegyesület versenyzői számára. A világ minden pontjáról érkeznek most eredményeink:
 
   Soós Fanni a 2018. szeptember 15-én, az ausztráliai Gold Coaston rendezett Triatlon világbajnokságon junior lány kategóriában 41. helyezett lett 01:03:04-es idővel.
 
“Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, aki felkelt az éjszaka közepén, hogy nézze a versenyemet. Megtettem mindent, épphogy lecsúsztam a nagy bolyról, így 3-an tekertünk az óriási szélben. Ez rengeteget kivett belőlem, hoztam, amit csak tudtam. Szerintem első vb élménynek jó volt” - értékelte Fanni a szereplését.

Nagyításért KLIKK a képekre!


Olvasd tovább...
2018 szeptember 13 csütörtök - 17:05:45     Sporthírek     Hozzászólás 0

abonyi_kid_fc_u14_bajnoki_szezon_rajt2_abonyban_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg   Túl az edzőtáboron, nagy várakozással tekint az új szezonra az abonyi U14-es labdarúgócsapat, de egy kis türelmet kér a csapat. Némedi Tivadar edző értékelője.

   Augusztusban egy hét edzőtáborba vonult az együttes a szülői támogatásnak köszönhetően. Már a harmadik éve, hogy Tápiógyörgyére mentünk, ahol nagyszerű körülmények között, kiváló pályákon készülhettünk napi 3-4 edzéssel, illetve a héten két edzőmérkőzéssel Tápiógyörgye és Tápiószele csapataival. Elmondhatom, hogy mindkét egyesülettel, és annak vezetőivel kiváló kapcsolat alakult ki az évek során.

   Az egész csapat nevében köszönöm a segítséget Dudok Zoli barátomnak, aki az előző évekhez hasonlóan ismét megszervezte az edzőtábort, és egész idő alatt segített nekünk, így a csapatnak csupán az edzésekkel kellett foglalkoznia. Köszönettel tartozom Kosaras Misinek, a csapat kapusedzőjének is, akivel egész végig nagy összhangban, közösen vezettük az edzéseket, illetve mindazoknak, akik a háttérben segítették ezt a fantasztikusan jól sikerült edzőtábort.


Olvasd tovább...
2018 szeptember 12 szerda - 09:48:59     Sporthírek     Hozzászólás 0

   Az Abonyi Kézilabda Club 2018. szeptember 01-jén rendezte meg egykori kiváló sporttársuk emlékére, a Makai Máté Felkészülési Emléktornát. Idén a Kiskunmajsai KC, a Túrkevei VSE és az Üllői VKSK csapatai fogadták el a klub meghívását.

- A torna évről-évre remek lehetőséget ad a csapatok számára a bajnoki rajt előtti felkészülésben. Ez most sem volt másként, és bízunk benne, hogy minden csapat hasznára vált, így ezzel mi is hozzájárulhattunk az eredményes felkészülésükhöz - tájékoztatta lapunkat Mádi Csaba az Abonyi Kézilabda Club Férfi Szakosztályának vezetője.

   A szakosztályvezető azt is elárulta, idén igen kiélezett mérkőzéseken szerezték meg a csapatok a helyezéseket. Több mérkőzés is büntetődobásokkal dőlt el. A junior és felnőtt együttesek két-két mérkőzésen mérettek meg. Délelőtt a juniorok, délután pedig a felnőttek csaptak össze.

- Az első mérkőzésen ifjúsági csapatunk fölényes játékkal, magabiztos győzelmet szerzett Túrkeve ellen. Ezt követően a majsai fiatalok 60 perc játék után (25:25), büntetőkkel felülmúlták a túrkevei alakulatot, akik kezében és lábában már volt egy mérkőzés, de így is igencsak megnehezítették ellenfelük dolgát. Harmadik mérkőzésükön az abonyi fiatalok ismét megmutatták tehetségüket és esélyt sem adtak Kiskunmajsa csapatának, mellyel megszerezték a tornagyőzelmet - értékelt Mádi Csaba.

A képre kattintva Facebook fotógaléria nyílik! Megtekintéséhez nem szükséges regisztrálni!


Olvasd tovább...
2018 augusztus 31 péntek - 11:46:24     Sporthírek     Hozzászólás 0

abonyi_kezilabda_club_nagy_gabor_noi_emlektorna_abonyban_abony_abony.hu_2018.jpg   Az Abonyi Kézilabda Club 2018. augusztus 25-én rendezte meg a már hagyományosnak mondható Nagy Gábor női felkészülési emléktornát a Varga István Városi Sportcsarnokban.

   Nagy Gábor az abonyi kézilabda történetének nélkülözhetetlen szereplője volt, keze alatt női és férfi kézilabdázóink színvonalas teljesítményt nyújtó csapattá kovácsolódtak. Megszámlálhatatlan játékosból hozta ki a maximumot, nevelt belőlük erős játékosokat. Neve összeforrt a női kézilabda bevezetésével a településen, mind iskolai, mind városi szinten. Az Abonyi Kézilabda Club éppen ezért tartja fontosnak, hogy minden évben megemlékezzen Nagy Gábor néhai testnevelőről, edzőről.

   A helyi kézilabda club egy négycsapatos, teljes játékidős, rövidebb tornát bonyolított le augusztus utolsó szombatján, miután az alapozási időszak közepén nem minden meghívott együttes tudta beilleszteni a tornát a felkészülésébe. A különböző osztályokban induló csapatok láthatóan tényleg a felkészülési időszakban vannak, hiszen mindenki gyakorolta az általuk preferált figurákat, próbálgatták játékosaikat különböző posztokon.


Olvasd tovább...
2018 augusztus 28 kedd - 07:50:04     Sporthírek     Hozzászólás 0

abonyi_kid_fc_u14_junior_kupagyoztes2_abonyban_abony_abony.hu_2018.jpg   Az elmúlt hétvégén rendezték meg a III. Junior Kupa labdarúgótornát. A rangos tornának Abony volt a házigazdája, ahol szombat délután az U14-es focistáink játszották a főszerepet. A különdíjas kategóriában a legjobb kapusnak járó plakettet az abonyiak kapusa, Kelemen Kristóf vehette át. Némedi Tivadar vezetőedző értékelője következik:
 
   Boldogok vagyunk, hogy egy hazai rendezésű tornán a legjobbak tudtunk lenni. Igazi csapatként küzdöttünk és sokat tettünk azért, hogy a legfényesebb érmet akaszthassák a nyakunkba. Természetesen a nap végén igyekeztünk mindezt méltóképpen megünnepelni. Már az első kör után lehetett érezni, hogy a Gyömrő, Fegyvernek, Törökszentmiklós, Abony négyes valamelyikéből kerül majd ki a végső győztes. Egész nap nagyon kiélezett és szoros mérkőzéseket játszottak egymással a csapatok. Véleményem szerint, mindenkinek nagyon jól szolgálta a felkészülését a remek szervezésű torna, a hamarosan kezdődő Őszi szezonra.

   Az abonyi U14-es csapat három győzelemmel és két döntetlennel zárta a Kupát. A védekezésünk nagyon sokat javult az utóbbi időben, azonban még a támadásokban előre kell lépnünk. Három hét múlva rajtol a bajnokság, addig még van időnk, következhet a ,,finomhangolás”. Úgy gondolom, azt már most is mindenki láthatta, hogy olyan csapatunk van, aki nagyon tud küzdeni. A srácok nagyszerű mentalitásúak, igazi „harcosok”!

Nagyításért KLIKK a képekre!


Olvasd tovább...
2018 augusztus 16 csütörtök - 17:01:25     Sporthírek     Hozzászólás 0

abonyi_birkozo_club_macedonia_emlekverseny_abony_abonyban_abony.hu_2018.jpg   Négy arany, egy ezüst és egy bronzéremmel, ill. rengeteg élménnyel tértek haza az Abonyi Birkózó Club versenyzői Macedóniából - tájékoztatta lapunkat Lőrinczy Attila, a helyi birkózó egyesület vezetőedzője.

   2018. augusztus 05-12. között Prilep városában edzőtáborban vettek részt a fiatalok, majd egy nemzetközi emlékversenyen értek el szép sikereket.

Eredményeink:
serdülő leányok:
Terék Gerda 42 kg I. hely
Terék Fruzsina 62 kg I. hely A legjobb külföldi leány versenyző külön díj nyertese.
diák leány:
Lőrinczy Mirella 40 kg II. hely
diák fiú:
Földi Krisztián 28kg V. hely 
Bajtai Gergő 38 kg I. hely
serdülő fiú:
Habony Levente 46 kg III. hely
Baksa Bence 68 kg I. hely A legjobb külföldi fiú versenyző külön díj nyertese.

Szívből gratulálunk!

Darányi Erika


Oldal:  1 2 3 ... 42 43 44
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények