Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Sporthírek'
2017 október 19 csütörtök - 07:32:16     Sporthírek     Hozzászólás 0

varosi_senior_labdarugo_bajnoksag_15_fordulo_abony_abony.hu_2017.jpg
Nagyításért kattintson a képre!
2017 október 18 szerda - 08:43:20     Sporthírek     Hozzászólás 0

Október 8-án, vasárnap hazai pályán léptünk újra pályára. Tudtuk, hogy egy fontos mérkőzés elé fogunk nézni. Szeghalom csapata érkezett hozzánk és őket egy lendületes, gyors játék jellemzi.

Az első félidőben nagyon keményen hajtottunk, kevés technikai hibával, még összeszedetlen védekezéssel, de gyors támadásokkal sikerült a félidőt egy gólos előnnyel zárnunk. (13:12) A második félidőben is fej-fej mellett haladtunk, volt hogy több gólos előnyünk volt, de ezt sajnos nem tudtuk tartani. Fejben és fizikailag is elfáradtunk, kapkodtunk, rengeteg technikai hibánk volt és az előnyünket így elvesztettük. Szeghalomnak sikerült az utolsó percben megfordítani a félidő eredményét, és 1 gólos győzelmet arattak. Mindenkinek nagyon fájt ez a vereség, hiszen csak 1 góllal kaptunk ki. Ez az egy gól, a figyelem hiánya, és a technikai hibánk sara.


Olvasd tovább...
2017 október 16 hétfő - 11:09:26     Sporthírek     Hozzászólás 0
Beköszöntött az ősz, így megkezdődött a versenyszezon is!

dalma_dance_club_minosito_verseny_abony_abony.hu_2017.jpg2017. október 15-én megrendezésre került a 2017/2018-as tanév első versenye a 20 éves Dalma Dance Club  és a 4M Dance Company szervezésében, melynek helyszíne az abonyi Művelődési ház volt.

Közel 400 nevező várta, hogy megmutathassa, mit is tud, ovisoktól egészen a felnőtt korcsoportig. A verseny Fashion Dance és Rock & Show kategóriákban zajlott, start és master kategóriában. Iskolánk helyi tagozata is részt vett az eseményen, melyet a kicsik arany, a közepes csoport fashion dance kategóriában arany, rock & show kategóriában ezüst, míg a nagyok arany minősítéssel zártak.

KLIKK a fotóra a galériáért!


Olvasd tovább...
2017 október 16 hétfő - 07:57:35     Sporthírek     Hozzászólás 0

abonyi_birkozo_club_szigetszentmiklos_abony_abony.hu_2017.jpg150 induló részvételével rendezték meg Szigetszentmiklóson a Területi Szabadfogású Birkózó Bajnokságot, 2017. október 14-én.

Lőrinczy Attila, vezetőedző: Az Abonyi Birkózó Club hat versenyzője jutott tovább az országos döntőbe, valamint az összesített pontversenyben a harmadik helyen végeztek a csapatversenyben. Gratulálunk a versenyzőknek! Köszönet a szülőknek!

Olvasd tovább...
2017 október 15 vasárnap - 07:29:02     Sporthírek     Hozzászólás 0

abonyi_kezilabda_club_ferfi_szakosztaly_veretlenek_abony_abony.hu_2017.jpgAz elmúlt két bajnoki fordulóban csapataink megőrizték veretlenségüket. Október első hétvégéjén Diósd ellen léptünk pályára idegenben.

Sok félni valónk nem volt a Diósd otthonában, hiszen felnőtt csapatuk még pontot nem tudott szerezni, junior csapatuk pedig csak az első fordulóban kaparintott meg bajnoki pontokat Dunavarsányban. Az ifi és felnőtt mérkőzés alakulása szinte egyforma volt. Ellenfelünknek nem sok esélyt adtunk a gólszerzésre, mi viszont szinte minden helyzetet értékesítettünk. A mérkőzések így már az első 30 perc után eldőltnek látszottak.

A képre kattintva fotógaléria nyílik! Fotó: Székely Szilárd


Olvasd tovább...
2017 október 12 csütörtök - 11:49:55     Sporthírek     Hozzászólás 0

  ovodas_sportnap_es_grundbirkozo_verseny_abony_abony.hu_2017.jpg  ovodas_sportnap_es_grundbirkozo2_verseny_abony_abony.hu_2017.jpg
Nagyításért kattintson a plakátokra!
2017 október 11 szerda - 09:05:09     Sporthírek     Hozzászólás 0

2017. október 08-án, Kaposváron a városi sportcsarnokban 63 egyesület 180 versenyzőjének részvételével rendezték meg a diák és serdülői női birkózó országos bajnokságot. A népes mezőnyben, óriási csatákban, látványos akciókkal az alábbi eredményeket szerezték meg az Abonyi Birkózó Club versenyzői:

Terék Gerda két győzelemmel és egy vereséggel diák korosztály 37kg-ban, míg nővére Terék Fruzsina három győzelemmel és egy vereséggel, serdülő korosztály 60kg-ban szerezte meg a bronzérmet.

Gratulálunk!

DE

2017 október 10 kedd - 08:28:31     Sporthírek     Hozzászólás 0

pinter_es_tarsa_labdarugo_bajnoksag_tdik_fordulo_abony_abony.hu_2017.jpg5. forduló (2017. 09. 28.):

Gelbert Eco Fc I. - Pintér és Társa: 3-0
Gól: Homoki M 2, Boros Zs.
A Gelbertes fiúk nem adtak esélyt a formán kívül játszó Pintér csapatnak, simán átgázoltak rajtuk.

Gelbert Eco Fc II - Imperiál Csikók: 0-5
Gól: Acsai A, Balázsi I 2, Nyúli T, Kovács B.
A Gelbert 2 formáját mutatja, hogy a tök utolsó Csikók simán 5-0-ra nyertek.

Imperiál-SzPDSE: 10-1
Gól: Kállai P 6, Nagy D, Oláh K 2, Király Z, Kucsák.
Nem volt kérdés, Kállai Pistiék simán könnyed játékkal hozták a mérkőzést.


Olvasd tovább...
2017 október 10 kedd - 08:16:47     Sporthírek     Hozzászólás 0

varosi_senior_labdarugo_bajnoksag_14_fordulo_abony_abony.hu_2017.jpg
Nagyításért kattintson a képre!
2017 október 04 szerda - 08:52:47     Sporthírek     Hozzászólás 0
Szoros félidő, biztos győzelem

abonyi_kezilabda_club_noi_abony_abony.hu_2017.jpgMakó városában lépett újra pályára, és nézett új kihívás élé junior csapatunk. Egy pörgős bemelegítés után, megfújták a sípot, és elkezdődött a küzdelem a győzelemért.

A játék az első félidőben fej-fej mellett haladt, összeszedetlen és kapkodós játékot játszottunk. A technikai hibák és a rendezetlen védelemünk juttatta Makót előnyhöz (13-11). A második félidőben, csakúgy mint az előző fordulóban, teljesen más stílusú játékot produkáltunk. Gyors középkezdések, keresztmozgások, góllal zárt támadások, rendezett, erős védelem jellemezte a csapatunkat. De ami a legfontosabb volt, hogy nem adtuk fel, és küzdöttünk a pályán, hajtottunk és így megállíthatatlanok voltunk! Reméljük, hogy ez a küzdőszellem a következő meccsen is meghozza az eredményét! Most  keményen edzünk tovább, és október 8-án ismét pályára lépünk, ezúttal hazai pályán!

Végeredmény:
Abonyi KC-Makói KC: 28-23 
Gólszerzők: Tóth Mónika (11), Batta Fruzsina (6), Balogh Edina (4), Patai Laura (3), Rieger Melanie (2), Bokor Fruzsina (1), Dömsödi Alexandra (1) 

Hajrá Abony!

Az Abony.hu-nak beszámolt Rieger Melanie.  


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 35 36 37
Közérdekű információk

Programajánló

*****
***** 
*****
*****
*****
*****
*****
 
*****
*****
*****
 
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények