Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Sporthírek'
2019 július 19 péntek - 18:20:45     Sporthírek     Hozzászólás 0

triatlon2019.png2019. július 13-14-én Tiszaújvárosban rendezték meg a gyermek és serdülő Triatlon Gálát, ahová a triatlon ranglista 16 legjobb helyezettjei kaptak meghívást
A versenyzők a Triatlon Világkupa versenypályáján, nemzetközi versenykörülmények között versenyezhettek.
A Fergeteg Triatlon SE-t a serdülő Soós Gergő képviselte. A serdülők penzuma 500 m úszás, 12,5 km kerékpározás és 3,6 km futás volt.
A fiúknál az úszásban is jeleskedő, Baján és Tiszaújvárosban győztes Kovács Gyula és a Lengyeltótiban első helyezett Soós Gergő vállalkozott arra, hogy kerékpáron ellógjon az üldözőktől. Sikerrel jártak, hiszen bő egy perces előnyt szereztek az üldözők előtt, így ők meccselhettek az aranyért. Gergő a 2. helyen futott be a célba.
Serdülő kcs., fiúk (500 m úszás, 12,5 km kerékpározás, 3,6 km futás):
1. Kovács Gyula (Debreceni Sportcentrum) 40:38
2. Soós Gergő Gyula (Fergeteg Triatlon SE) 40:53 3.
Márkus Noel (Nagyatádi Triatlon SE) 41:35
Olvasóink és Abony Város Önkormányzata nevében is gratulálunk a szép eredményekhez!
 
Az abony.hu-nak beszámolt: Medveczky Edit
2019 július 06 szombat - 10:10:59     Sporthírek     Hozzászólás 0

img_20190706_104401.jpg„A ló (...) közvetítő, katalizátor ember és természet között, ember és a világ között, ember és ember között.” – írta Kaszás Géza. Az idézete tökéletes mottója lehetne az Abonyi Lovas Klub által szervezett Abonyi Lovas Napoknak, amely a város egyik legrangosabb, legnagyobb sporteseményeként nem csak versenyzőket, állatbarátokat, hanem rengeteg érdeklődő lakost is összefog.

A Vásártéren a lovak patái alatt repkednek a fűszálak, állat és ember együttes erőfeszítéssel küzd a versenyen a lehető legjobbat kihozva képességeiből, miközben izgatott szempárok figyelik valamennyi kört. A július 5-ei éjszakai fogathajtást több százan kísérték figyelemmel, ahol harmincöt, július 6-án pedig hatvannégy fogat indult az ország valamennyi szegletéből, Ceglédtől egészen Szegedig.

A versenyzőknek az alapidőn – száznyolcvan másodpercen – belül kell hibátlanul teljesíteniük a hajtást. Ez nagyfokú koncentrációt vesz igénybe, illetve a lovak és a hajtó tökéletes összhangját, hogy remekeljenek ezen a megmérettetésen. Az egyszerűnek tűnő pálya igazi kihívás, amelyet a szervezők fél napig építettek, míg maga a rendezvény háttérmunkái mögött három feszült hónap áll – legalábbis ha az utolsó simításokról beszélünk.

Jandácsik István, az Abonyi Lovas Klub elnöke, bár még véget sem ért az idei program, máris a jövőről beszélt. – Holnaptól (július 7.) már a 2020-as Abonyi Lovas Napokat fogjuk szervezni, hogy az még színvonalasabb lehessen. Már tizennégy éve csinálom ezt a versenyt. A tíz éves jubileumra egy gyűrűt is kaptam a Klub tagjaitól – mutatta büszkén. – De ez apróság a rengeteg öröm mellett, amit ez a sport ad nekem. A jó hangulat és a jó ebéd miatt látogatnak el hozzánk ennyien. Százötven kilométeres körzetből érkeznek hozzánk vendégek, amely szintén a verseny nívóságát mutatja.

A verseny eredményeiről hamarosan részletesen is beszámolunk!
 
Cikk és fotó: Jandácsik Pál
(Nagyításhoz kattintson a fotóra!)
2019 június 19 szerda - 14:31:45     Sporthírek     Hozzászólás 0

hiroskupa01.jpg2019. június 16-án került megrendezésre Kecskeméten a Hirös Kupa. A meghívásos szabadfogású verseny záró gáláján 13 egyesület 147 versenyzője mérte össze a tudását. Tíz érmet nyertek az Abonyi Birkózó Club versenyzői. A Clubunk színeiben 13 gyermeknek volt lehetősége a sikerélményre és a tapasztalat szerzésre.
Gratulálunk a szervezőknek,résztvevőnek,akik ebben az óriási kánikulában sportszerűen, fegyelmezetten végigversenyezték a napot.
 
 
A következő eredmények születtek:
Gyermek korcsport:
Egedi Balázs, 23 kg: I. hely
Viszkok Bence, 23 kg: II. hely
Sillai Abigél, 25 kg: III. hely
Sillai Janka, 27 kg: I. hely
Cemal Can Dogan, 29 kg: II. hely
 
Diák I. korcsoport:
Tóth Marcell, +69 kg: III. hely
 
Diák II. korcsoport:
Czuczor Péter, 29 kg: V. hely
Csáki Szabolcs, 32 kg: VI. hely
Lajhó Norbert, 38 kg: III. hely
Lajhó Róbert, 42 kg: VI. hely
Danyi Márk, 58 kg: III. hely
Kemenczés Áron, 63 kg: II. hely
 
Serdülő korcsoport:
Habony Levente, 60 kg: II. hely
 
 
horiskupa02.jpg
 
horiskupa03.jpg
 
Gratulálunk a szép eredményekhez!
 
Az abony.hu-nak beszámolt: Lőrinczy Attila vezetőedző
(A nagyításhoz kattintson a képekre!)
2019 június 19 szerda - 13:00:40     Sporthírek     Hozzászólás 0

fruzsina_s_edzje.jpgAhogy korábban megírtuk, június 16-21. között került Budapesten megrendezésre a Magyar Diáksport Szövetség szervezésében az ISF (Nemzetközi Iskolasport Szövetség) Combat Games Iskolai Küzdősport Világbajnokság. Négy sportágban: birkózásban, judoban, karatéban, valamint taekwondóban versengtek a 13–18 éves sportolók. A húsz országból mintegy négyszáz fiatal versenyző érkezett a versenyre, köztük mintegy ötven magyar tehetséggel is. Az abonyi Terék Fruzsina, az Abonyi Birkózó Club tagjaként a női szakágban 66 kg-os súlycsoportban képviselte Magyarországot.
A fiatal sportoló június 18-án szállt versenybe a budapesti Körcsarnokban, majd két vereséggel és két győzelemmel a dobogó harmadik helyéig küzdötte fel magát, maga mögé utasítva Brazíliát, Spanyolországot és Tajvant!
Abony Város Önkormányzata nevében is szívből gratulálunk neki, és kívánjuk, hogy még sok hasonló sporteredménnyel szerezzen dicsőséget továbbra is a településünknek!

Az abony.hu-nak beszámolt: Lőrinczy Attila vezetőedző
Cikk: Jandácsik Pál
(A nagyításhoz kattintson a képre!)
2019 június 17 hétfő - 15:44:23     Sporthírek     Hozzászólás 0

abonyi_lovasnapok_meghivo_2019_page-0001.jpg
Nagyításhoz kattintson a képre!
2019 június 12 szerda - 18:29:46     Sporthírek     Hozzászólás 0

img_6162.jpgA Varga István Városi Sportcsarnok immár XXI. alkalommal rendezte meg az Erős Emberek Versenyét június 9-én, vasárnap. A hagyományosan Pünkösdkor szervezett rendezvényen a tikkasztó meleg ellenére szép számmal vettek részt az érdeklődők, akik a szurkolásukkal doppingolták a sportolókat a nehezebbnél nehezebb erőpróbák során. Már a látvány is megizzasztott mindenkit – hiszen a versenyzők egytől egyig az elért pontszámoktól és helyezésektől függetlenül emberfeletti erőről tettek tanúbizonyságot.
A fekvenyomásban Jancsovics Tivadar lett a győztes, a teherautó húzásban Mező Sándor bizonyult a legjobbnak, a gumiborításban pedig Dezső Martin. Egy súlyokkal megpakolt Opel Corsa személygépkocsi megemelésében Komáromi Péter remekelt. Az Apolló húzásban Mező Sándor és Jancsovics Tivadar között holtverseny alakult ki, de a verseny szellemében az utóbbi versenyző felajánlotta Mező Sándornak az első helyezést. A vegyes számban ugyancsak Jancsovics Tivadar győzedelmeskedett.

img_6170.jpg
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A pontszámok összesítése nagyon szoros eredményt hozott. Mindössze fél pont választotta el a dobogósokat.
A következőképpen alakult a verseny lezárása:
I. helyezett: Komáromi Péter: 37 pont
II. helyezett: Jancsovics Tivadar: 36,5 pont
III.helyezett: Dezső Martin: 36 pont
IV. Kiss Gábor: 31,5 pont
V. Mező Sándor: 28, 5 pont
VI. Zsilák Szilveszter: 16,5 pont
VII. Tari Péter: 16 pont
VIII. Kóté Mihály: 6 pont


img_6577.jpg
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A rendezvény sikeres megvalósításában szabadidejének önkéntes felhasználásával számos ember nyújtott kiváló szakmai segítséget; többek között a versenyszámokhoz szükséges eszközök beszerzésében és szállításában. Nélkülük nem lett volna ilyen színvonalas a program. Köszönjük Ulviczki Mihálynak, Orján Attilának, Retkes Pálnak, Vígh Zoltánnak, Bárány Józsefnek és Habara Istvánnak!
A rendezvény támogatói Abony Város Önkormányzata, az SGN-STEEL Kft., a Generál-Kontakt Bt., az Opel Gyulai Márkaszerviz (Cegléd), a Taverna Söröző és Pizzéria, az Agropont Kertészeti Szaküzlet, Nyitrai László faipari vállalkozó, az Erzsébet Sportclub kondicionáló terme, a Sass család és a Gedi-Press Digitális Nyomda és Reklámstúdió voltak.
Abony Város Önkormányzata nevében is gratulálok valamennyi versenyzőnek, akik részt vettek ezen a megmérettetésen, a szervezőknek, hogy ismét egy színvonalas sporteseménnyel gazdagították a várost, továbbá köszönjük valamennyi támogatónak, illetve nézőnek, akik jelenlétükkel erősítették „Abony legerősebbjeinek” erőnlétét.

Cikk: Jandácsik Pál
Forrás: Sárkányné Bálint Mária, intézményvezető
Fotók: Borsányi János  
2019 május 28 kedd - 13:50:05     Sporthírek     Hozzászólás 0

   Május 12-én, Dömsödön volt az U12-es Gyermekbajnokság utolsó fordulója, ahol a szokásos módon kettő mérkőzést is játszottunk. 

   A Szigetszentmiklósi KSK I. ellen kezdtünk, végig nagyon szoros mérkőzés volt. A védekezésünk többször a helyén volt, támadásban is sokszor sikerült ziccer helyzeteket kialakítani, amit azonban sajnos többször kihagytunk. A mérkőzés végére sajnos elfogytunk, így az ellenfél győzött.

Szigetszentmiklósi KSK I. – Abonyi KC 18:15

A másik mérkőzést Diósdi DSE csapata ellen játszottuk, akik a kezdetektől jobbak voltak. Ezen a meccsen is voltak szép megoldások, de sajnos még sok hibával játszunk.

Abonyi KC – Diósdi DSE 15:24

   Összességében az egész évet nézve sokat fejlődtünk, támadójátékunk összeszedettebb, ami a góljaink számában is tükröződik. Védekezésünkben is van javulás, de még sokat kell tanulnunk. Reméljük, hogy az idei évad rengeteg tapasztalatot és élményt adott a játékosoknak! Hajrá Abony!

Abonyi Kézilabda Club


Olvasd tovább...
2019 május 23 csütörtök - 10:44:10     Sporthírek     Hozzászólás 0

   A 2018/19-es bajnokságot hazai pályán zárták le csapataink, ráadásul három izgalmas, igazi presztízsmérkőzéssel.

   Ellenfeleink a Szolnoki KCSE csapatai voltak, akik serdülő és ifjúsági csapata a 6. helyen zárta a bajnokságot, felnőtt csapatuk végül a 11. helyezést érte el. Serdülő csapatunk az ezüstéremért lépett pályára. Nem lett volna szabad, hogy gondot okozzon nekünk a Szolnok, de még is az utolsó másodpercekben dőlt el a mérkőzés, de természetesen a javunkra.

Abonyi KC  - Szolnoki KCSE 28:27 (13:11) 

Játékosok: Balogh M., Brezvai L. (1), Fábián G. (3), Fekete T., Hegedűs G., Jánny D., Komáromi M., Seres B. (7), Seres T. (3), Sulyok I. (2), Szűcs B.(4), Vágó B. (8) Kapus: Varga Z., Hétméteres: 3-1; 2-2


Olvasd tovább...
2019 május 20 hétfő - 09:21:04     Sporthírek     Hozzászólás 0

terek-gerda-horvatorszag-noi-minosito-nemzetkozi-verseny-abonyi-birkozo-club-abonyban-abony-abonyi-abony.hu-2019.jpg   2019. május 18-án Horvátországban a serdülő női nemzetközi versenyen Terék Gerda 46 kg-ban aranyérmes, Terék Fruzsina 66 kg-ban bronzérmes lett.

   Gerda mind három mérkőzését magabiztos birkózással nyerte meg. Fruzsina két győzelemmel és két vereséggel érte el ezt a szép eredményt - számolt be lapunknak Lőrinczy Attila vezetőedző. 

Szívből gratulálunk a versenyzőknek, szülőknek és edzőknek! További jó felkészülést kívánunk!

Darányi Erika


Olvasd tovább...
2019 május 16 csütörtök - 15:39:40     Sporthírek     Hozzászólás 0

Nagyításért kattintson a képre!


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 45 46 47
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények