Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Sporthírek'
2017 december 13 szerda - 14:26:45     Sporthírek     Hozzászólás 0

bothuzo_verseny_abonyi_eros_emberek_abony_abony.hu_2017.jpgEgy kisebb csapat képviselte Abonyt a HMSA-Honvéd amatőr női és férfi bothúzó Ezüst kupán és a -100kg-os férfi abszolút országos bajnokságon, melyet Budapesten a Honvéd Birkózó Csarnokban rendeztek meg, 2017. december 02-án.

Az abonyi, erős srácok (köztük egy női induló is volt) nagyon szép eredményeket értek el:

HSMA Bothúzó Országos Bajnokság -100 kg-os férfi 2017. : 3. helyezés Kiss Gábor
HSMA Bothúzó Ezüst Kupa 2017:HSMA Bothúzó Ezüst Kupa 2017. Férfi -70kg II. helyezés Árpás Ármin
HSMA Bothúzó Ezüst Kupa 2017. férfi -90 kg I. helyezés Dezső Martin
HSMA Bothúzó Ezüst Kupa 2017. -105 kg I. helyezés Jancsovics Tivadar, II. helyezés Király Krisztián
HSMA Bothúzó Ezüst Kupa 2017. +125 kg III. helyezés Habara Sándor
HSMA Bothúzó Ezüst Kupa 2017. -65 kg női II. helyezés Nagy Nóra


Olvasd tovább...
2017 december 12 kedd - 17:18:44     Sporthírek     Hozzászólás 0

Az Abonyi Kézilabda Club idén is megtartotta a díjátadóval egybekötött évadzáró bankettjét 2017. december 08-án. A korábbi évekhez hasonlóan az utánpótlás csapatok és játékosaik kerültek díjazásra az edzői javaslatok alapján. A kitüntetett játékosok mellett jelképesen egy emlékplakettel támogatóinknak is megköszöntük az ez évben nyújtott támogatásukat.

Bárány József klub elnök évértékelőjét követően, társklubunk a Törökszentmiklósi Kézilabda Egyesület elnöke és egyben szakmai igazgatója Kis Gergely mondott pár szót a két egyesület jövőbeni együttműködéséről, elképzelésekről. Majd az edzői értékeléseket követően (Tóth Renáta  - szivacskézilabda, U9 csapat, Farkas-Földi Anikó, Mayerné Nagy Zsuzsanna  - U13, Gulyás Péter - női ifjúsági és felnőtt csapat, Gulyás Péter, Nagy Attila - Fiú2 csapat, U14, Nagy Attila – férfi ifjúsági, Erdélyi László – férfi felnőtt) átadásra kerültek a díjak, majd vacsorával zártuk az est hivatalos részét.

A képre kattintva Facebook fotógaléria nyílik a bankett legjobb pillanatairól! Megtekintéséhez nem szükséges regisztrálni!


Olvasd tovább...
2017 november 29 szerda - 13:11:44     Sporthírek     Hozzászólás 0

skultety_sandor_birkozo_emlekverseny_abony_abony.hu_2017.jpg2017. november 26-án rendezték meg a XVIII. Skultéty Sándor emlékversenyt a Varga István Városi Sportcsarnokban.

A verseny jó hangulatban, 11 csapat és egyéni versenyben 84 induló részvételével zajlott le. Szabadfogásban, egyéniben küzdöttek a gyermek és a kadet, versenyzők, míg ezzel párhuzamosan a Közép-Magyarországi Területi diák és serdülő csapatbajnokság is lebonyolításra került. Sok-sok akció dús mérkőzést láthatott a szép számú közönség. Határon túlról a szerbiai, Zomborból is érkezetek versenyzők.


Olvasd tovább...
2017 november 28 kedd - 16:33:55     Sporthírek     Hozzászólás 0

abonyi_torna_es_akrobatika_klub_abonyi_akrobatikus_magyar_bajnoksag_abony_abony.hu_2017.jpgAz idei évben rendhagyó módon vidéken, Abonyban rendezték az akrobatikus torna Magyar Bajnokságot, 2017. november 25-én.

- Az Abony Torna- és Akrobatika Klub versenyzői és azok hozzátartozói számára ez nagyon sok munkával és szervezési feladattal járt - számolt be lapunknak Szalinka Szilvia edző. - A versenyre 7 egységgel (18 versenyzővel) sikerült bekerülnünk, ami az egyesület történetében eddig a legmagasabb létszám. A hazai szervezés sajnos számunkra nem volt előnyös, a lányok nagyon izgultak, nagyon sokat dolgoztak az elmúlt hetekben. A gyakorlataikat szépen előadták, majdnem minden egység az idei legmagasabb pontszámot kapta, aminek következtében három bronzérmet is sikerült megszereznünk! Ezúton is gratulálok a versenyzőknek, valamint köszönöm a sok-sok segítséget a sportolóknak, hozzátartozóknak - egészítette ki.

A képre kattintva galéria nyílik!


Olvasd tovább...
2017 november 22 szerda - 09:20:16     Sporthírek     Hozzászólás 0

abonyi_birkozo_club_szabadfogasu_csapatverseny_abony_abony.hu_2017.jpg2017. november 19-én, Kaposváron 14 csapat részvételével rendezték meg a (16-18 éves) kadet és első éves juniorok csapatbajnokságát.

Az Abonyi Birkózó Club csapatának tagjai: Kovács Attila, Molnár Zoltán, Szávai Norbert, Molnár Bálint, Kaszás Kristóf, S. Tóth Szabolcs, László Árpád, Kiss Máté, László Márk, Kunfalvi Bence.

Dicséret a csapatunk tagjainak, akik a kemény mezőnyben remekül helytálltak és számunkra a maximálisan elérhető remek eredményt tudták hozni.


Olvasd tovább...
2017 november 21 kedd - 08:06:45     Sporthírek     Hozzászólás 0

abonyi_torna_es_akrobatika_klub_eredmenyek_abony_abony.hu_2017.jpgAz őszi szezon nagyon rövid lett az akrobatikus tornában. A tavaszi három pontszerző verseny után, csak két kvalifikációs megmérettetés jutott a sportolóknak, ami nagyon megnehezítette a Magyar Bajnokságra való bejutást.

Az első versenyt 2017. október 28-án rendezték Érden, ami még kicsit nehezen indult a lányoknak, sok volt az apróbb rontás. A második megmérettetésre 2017. november 18-án került sor Gödöllőn, a Grassalkovich Kupán, itt már sokkal összeszedettebbek voltak, aminek köszönhetően MINDEN EGYSÉGÜNK - akinek rendeznek  kategóriájában Magyar Bajnokságot - KVALIFIKÁLTA MAGÁT. 

Számunkra a szezonnak ez az utolsó a legfontosabb versenye (ide csak a legjobb hat jut be, kategóriánként), amelynek a különlegességét idén az adja, hogy a szakág történetében először rendezik vidéken! A helyszín 2017-ben Abony lesz.

Szeretettel várunk mindenkit 2017. november 25-én, 11.00 órától Abonyban, a Varga István Városi Sportcsarnokban, az Akrobatikus Torna Magyar Bajnokságon! A belépés díjtalan!


Olvasd tovább...
2017 november 21 kedd - 08:01:49     Sporthírek     Hozzászólás 0

Az abonyi Varga István Városi Sportcsarnok 24 éves hagyományt ápolva, ismét megrendezi a 24 csapatos teremlabdarúgó tornáját.

A torna ideje: 2018. január 12-14.
Főtámogató ismét a GENERÁL KONTAKT BT.

További információkért hívd a következő telefonszámok egyikét: 0630-2890-806 ill. 0670-6582-974.

Várjuk hívásod, légy részese egy jó hangulatú teremtornának.

Sárkányné Bálint Mária
intézményvezető
Varga István Városi Sportcsarnok


2017 november 09 csütörtök - 20:41:53     Sporthírek     Hozzászólás 0

power_karate_se_eredmenyek_abony_abony.hu_2017.jpgAz őszi versenyszezonban is igen eredményesen szerepelnek a Power Karate SE karatékái - számolt be lapunknak Sensei Krupincza János, az egyesület vezetője.

Dankó Gabriella világkupa győztes lett a Dream Cup World Open Karate Championship 2017 elnevezésű versenyen, melyet október 6-7. között rendeztek meg Budapesten. Gabriella az október 21-én rendezett XX. Bushido Kupa Knochdown Utánpótlás Magyar Bajnokságon sem ismert lehetetlent, így a magyar bajnoki címet is bezsebelte Rafael Ádámmal együtt. Mellette ezüstérmes lett Rafael Krisztián és Hegedűs Dorina. Szakács Csenge és Csajbók Attila a 3. helyet szerezte meg.

Az alábbiakban a karatésok őszi versenyek alatt szerzett eredményeit olvashatják:


Olvasd tovább...
2017 november 08 szerda - 10:27:16     Sporthírek     Hozzászólás 0

veget_ert_a_varosi_senior_labdarugo_bajnoksag_abony_abony.hu_2017.jpg
Nagyításért kattintson a képre!
2017 november 05 vasárnap - 10:36:09     Sporthírek     Hozzászólás 0

abonyi_birkozo_club_csapatbajnoksag_abony_abony.hu_2017.jpgOktóber 29-én, Túrkevén rendezték meg a felnőtt NB II. csapatbajnokságot, ahol az Abonyi Birkózó Club IV. helyen végzett a keleti „A” csoportban.

- Csapatunk mindkét fordulóban izgalmas, küzdelmes mérkőzéseken Törökszentmiklós csapatával 4-4 döntetlent ért el. Kertvárostól és Egertől mindkét fordulóban vereséget szenvedtünk. Több meghatározó felnőtt versenyzőnk nem tudott a csapat rendelkezésére állni, így a zömében fiatalokból és idősebb versenyzőkből álló csapatunk tagjai minden elismerést megérdemelnek a tisztes helytállásért, szép győzelmekért – tájékoztatott Lőrinczy Attila vezetőedző.

A csapat tagjai: Kecskeméti Dávid, Tóth Levente, Kovács Attila, Vincze Zoltán, Szávai Zsolt, Kiss Máté, Sárosi Tibor, László Árpád, László Márk, Molnár László, Vikartóczki Gábor, Guti Zoltán, Berki János, Zathureczky Zsolt.

A csoport végeredménye:
1. Kertváros 18 pont
2. Egeri VSE 12 pont
3. Törökszentmiklós 2 pont
4. Abonyi BC 2 pont

DE

Oldal:  1 2 3 ... 36 37 38
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
 
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények