Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Kulturális hírek'
2015 április 27 hétfő - 15:58:40     Kulturális hírek     Hozzászólás 0

Részletek a plakátra kattintva!
2015 április 23 csütörtök - 09:15:32     Kulturális hírek     Hozzászólás 0

Sok szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját Cselló tanszaki hangversenyünkre, melyet 2015. április 28-án kedden 17 órakor tartunk a Kultúra Háza Kamaratermében!
 
 
Felkészítő tanár: Sörös Éva
Zongorán kísér: Polyákné Györe Éva
 
 
További részletek a plakátra kattintva!2015 április 22 szerda - 19:03:15     Kulturális hírek     Hozzászólás 0

Részletek a plakátra kattintva!
2015 április 22 szerda - 18:50:33     Kulturális hírek     Hozzászólás 0

Az Abonyi Lajos Művelődési Ház, Könyvtár és MKH szeretettel meghívja Önt és kedves családját 2015. május 30-án 16 órára az Aranysor Íróklub irodalmi műsorára az abonyi Kultúra Háza kamaratermébe.
 
 
 
 
Szeretettel várunk minden érdkelődőt! 
 
 
A belépés díjtalan!
 
 
 
2015 április 17 péntek - 13:51:17     Kulturális hírek     Hozzászólás 0

A tartalomból:
 
- Önkormányzati hírek
- Tartuffe
- Március 15-i ünnepség
- Helytörténeti vetélkedő
- Csipkerózsika Abonyban
- Nagy sikert aratott a Sirály
- Császár Nagy László könyvbemutatója
- A Kinizsi Gimnázium büszkeségei
- Beszélgetés Fehér Jánosné Majzik Sarolta írónővel (folytatás)
- Városi Bor- és Pogácsasütő verseny
- Sportbál
 
Árusítóhelyek az Olvasd tovább szövegre kattintva.


Olvasd tovább...
2015 április 16 csütörtök - 11:28:05     Kulturális hírek     Hozzászólás 0

Idén 29. alkalommal került megrendezésre városunkban a József Attila szavalóverseny, amelynek 2. éve már a Kultúra háza színházterme ad otthont. A neves verseny tiszteleg április 11-e a Magyar Költészet napja, József Attila születésének évfordulója előtt. Mint minden évben, idén is három korcsoportban hirdettünk meg jelentkezést: 5-6. osztályosok, 7-8. osztályosok valamint gimnazisták jelentkezését vártuk a helyi iskolákból. A legtehetségesebb diákokat egy iskolai verseny keretein belül válogatták ki a városi szintű nagy megmérettetéshez. A Somogyi és a Gyulai iskolából 11-12, a Gimnáziumból 3 gyermek érkezett a pótversenyzőkkel együtt.
 
A képgaléria a fotóra kattintva tekinthető meg.
Fotó: Borsányi János


Olvasd tovább...
2015 április 15 szerda - 15:13:39     Kulturális hírek     Hozzászólás 0

Részletek a plakátra kattintva!
2015 április 15 szerda - 15:10:28     Kulturális hírek     Hozzászólás 0

Szeretnénk olyan fiatalokat bemutatni a kedves Olvasóknak a következő időszakban, akik igazán példaértékűek kicsiny térségünkben! Ezen a héten az abonyi Borsányi Jánost ismerhetik meg. Borsányi János egy hét múlva lesz 28 éves, pontosan 1987. április 06-án született Cegléden, és lassan már 9 éve lett a fotózás megszállottja. 

- Ha jól tudom először a zene, ami érdekelt…
- Tanulmányaimat a Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény falai között kezdtem meg, a művészet iránti szenvedélyem már ekkor kezdett kibontakozni, különösen igen a zene az, amely meghatározta későbbi éveimet. 1996-tól, 10 éven keresztül a Bihari János Zeneiskola növendéke voltam, először furulya majd klarinét tanszakon.


Olvasd tovább...
2015 április 15 szerda - 14:57:12     Kulturális hírek     Hozzászólás 0

Részletek a plakátra kattintva!
2015 április 15 szerda - 08:33:05     Kulturális hírek     Hozzászólás 0

Az Abonyi Lajos Falumúzeum Baráti Köre a 2014-es évben kapott SZJA 1%-os támogatást működési kiadásokra fordította. Köszönjük a felajánlók jóindulatát és kérjük, hogy a jövőben is adójuk 1%-ának felajánlásával segítsék munkánkat.
Számlaszámunk: OTP-fiók Abony 117442142-2003240

Abonyi Lajos Falumúzeum Baráti Köre

Forrás: Abonyi Lajos Művelődési Ház, Könyvtár és Múzeumi Kiállítóhely Facebook oldala

Oldal:  1 2 3 4 5 6 7 8 9
Közérdekű információk

Programajánló

 
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények