Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Kulturális hírek'
2016 április 16 szombat - 06:20:31     Kulturális hírek     Hozzászólás 0

Nagyításhoz klikk a plakátra!
2016 április 08 péntek - 08:42:58     Kulturális hírek     Hozzászólás 0

Mai stresszes világunkban a pozitív gondolkodás szinte nélkülözhetetlen. Arra, hogy az optimizmus igazi életelixír, Svejk, a derék katona az egyik legjobb példa. A neki jutott sötét korban is rendületlenül őrzött derűje, vidámsága, mindannyiunk számára útmutatás lehet egy teljesebb élethez. 

Jaroslav Hašek:
Švejk, a derék katona
vígjáték
Réz Ádám Fordításának felhasználásával
színpadra alkalmazta Verebes István
Bemutató: 2016. április 8.
Rendező: Molnár László

A képgaléria a fotóra kattintva megtekinthető! (Fotó: Szilágyi Tamás)


Olvasd tovább...
2016 április 03 vasárnap - 20:42:24     Kulturális hírek     Hozzászólás 0

Tavasz a Tószegi útonKérdésünkre megnyugtatott, marad még egy darabig a két torony városában, hiszen ki nem hagyná nevezetességeink – templomaink, kúriánk, szobraink megnézését, és megígérte, színt ad épületeinknek, és fényt hagy az itt élő emberek lelkében is. Ma bicikliző, sétáló és beszélgető emberek között suhant el a Kossuth téren, majd észrevette, hogy kinyitottak végre a fagylaltozók, és megkóstolta az idei első fagyiját. Jó kis vasárnap volt.

Darányi Erika
Fotó: Szilágyi Tamás
2016 február 07 vasárnap - 18:40:17     Kulturális hírek     Hozzászólás 0

Idén is megrendezte hagyományos Évköszöntő Hangversenyét az Abonyi Fúvószenekari Egyesület a Gyulai iskola aulájában. A január 30-i zenei program felölelte a fúvósirodalom valamennyi műfaját: a koncertindulóktól, a fúvószenekari műveken keresztül, a könnyed, szórakoztató dallamokig. Az Arany diplomás koncertfúvósok zenei bevezetőjében, Erkel, Verdi, Dvorák és Brahms népszerű, klasszikus darabjaiból kaptunk ízelítőt. A program második részében a mazsorett szekció következett. A nagy létszámú utánpótlás csapat „kis mazsik”, id. Johann Strauss Radetzky indulójával és egy hagyományos magyar történelmi indulóra – Stricl József: IV. Honvéd kerület indulója- készült koreográfiával mutatkozott be. Majd a nagy lányok produkciója és a tüzes- pattogó ritmusú zene, már-már igazi latin forgatagot varázsolt a késő januári estébe. A koreográfiák és a mazsorettek felkészítése Gulykáné Gál Erzsébet munkája, az est zenei vezetője Varga Gábor karmester volt. Köszönjük, remek élmény volt a teltházas hangverseny. A 2016-os évre további jó munkát és sok sikert kívánunk az Abonyi Fúvószenekari Egyesületnek.
 
Az Abonyi Fúvószenekari Egyesület köszöni Abony Város Önkormányzata, a Taverna Pizzéria és Söröző, a Cultur Café, valamint a Háry Söröző támogatását.
 
Cikk: Darányi Erika
Fotó: Polyák Attila
2016 január 05 kedd - 09:19:25     Kulturális hírek     Hozzászólás 0

A kultúra az emberi élet egyik alapköve. A segítségével adunk át értékeket, esetleg teremtünk újakat, amelyek tudattalanul is mindennapi életünket mozgatják, meghatározzák a cselekedeteinket, gondolkodásmódunkat. Bele sem gondolunk, de valójában hálóként szövi be az egész lényünket. Különösen fontosak az alulról jövő civil kezdeményezések, amelyek színesítik, pezsgőbbé és változatossá teszik a város szellemi életét. Valódi közösségi élményt adnak valamennyi embernek. Az abonyi Kultúra Háza ezen törekvések megvalósítása érdekében működik már 2013 óta. Természetesen nem csupán a falak felépülése óta él Abonyban ez a páratlan kulturális sokszínűség. A jelen, illetve a 2015-ös év eseményeit a város történetével összefonódó, Abony valamennyi szegletét átjáró kulturális érzékenység alapozta meg. Annak ellenére, hogy a városnak évekig nem volt művelődési háza, továbbra is működtek a kulturális, civil szervezetek, az abonyi Kultúra Háza átadásával a számuk pedig csak növekedett.


Olvasd tovább...
2015 december 08 kedd - 15:59:32     Kulturális hírek     Hozzászólás 0
Abony Város Önkormányzatának lapja

Árusító helyek:
 
Jáger Zsolt
Pingvines Óvoda
Magyar Vegyesker
Csontos Patika
Háry bolt
Király Gyuláné Zöldség-gyümölcs bolt, gimi mellett
Közeli kis bolt
Radák úti élelmiszer bolt
Szivárvány Óvoda és Bölcsőde
Abonyi Györgyné
Kis ABC
GRA-FITT Papír, Írószer
Cserép úti drogéria
Rozsnyai és BENU gyógyszertár
Somogyi Imre Általános Iskola
Gyöngyszemek Óvodája
Méhecske ABC
Művelődési Ház és Könyvtár
Sándor Józsefné
2015 november 18 szerda - 07:59:43     Kulturális hírek     Hozzászólás 0

Nagyításhoz kattintson a plakátra!
2015 október 04 vasárnap - 18:15:01     Kulturális hírek     Hozzászólás 0

 
A 2015. október 3-án megrendezett, XIII. Törteli Szüreti Fesztivál vendégei voltak az Abonyi Fúvósok és Mazsorettek.
 
2015 október 04 vasárnap - 18:11:31     Kulturális hírek     Hozzászólás 0

 
Tisztelt Támogatóink!

Az Önök segítségének köszönhetően 2015-ben 278 630 Ft adó 1% felajánlásban részesültünk!
 
KÖSZÖNJÜK!
 
Abonyi Fúvószenekari Egyesület
Adószámunk:19169400-1-13
Oldal:  1 2 3 4 5 6 7 8 9
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények