Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'közbiztonsági hírek'
2018 április 05 csütörtök - 07:19:24     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

talalt_eb_abonyban_abonyi_2018.jpg   A mai napon, 2018. április 05-én, az Abony, Ráday utcában található Spar-nál egy kóbor kutyát találtak az abonyi rendőrök. Az ebet átmenetileg az Abony, Tamási Áron utcában lévő Abokom telephelyén helyezték el.

   Kérjük a kutya tulajdonosát, hogy mielőbb jelentkezzen az Abonyi Rendőrsön (Abony, Ceglédi út 1.) az eb átvétele céljából.

Abony.hu

Nagyításért kattintson a képre!2018 március 29 csütörtök - 18:30:44     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

garazdasag_abonyban_abonyi_lakos_abony.hu_2018.jpg   A Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya eljárást folytat garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja  miatt  egy 26 éves abonyi lakos ellen, aki a rendelkezésre álló adatok alapján megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2018. március 16-án, 01:00 óra körüli időben az Abony, Jókai úton lévő egyik üzlet kirakat üvegét ököllel betörte.

   A cselekmény bejelentését követően részletes adatgyűjtésre került sor, melynek eredményeként fél órán belül a rendőrjárőr az otthonában elfogta a bűncselekménnyel megalapozottan gyanúsítható személyt. Az eljárás szabadlábon hagyása mellett jelenleg is folyamatban van.

Abony.hu2018 március 29 csütörtök - 14:57:02     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

   A ceglédi rendőrök öt főt kábítószer–kereskedelem bűntett, két főt új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett, három főt kábítószer birtoklása vétség megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki gyanúsítottként.
 
   Ahogy arról korábban hírt adtunk, a Ceglédi Rendőrkapitányságon indult nyomozás ismeretlen tettes ellen kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének gyanúja miatt, az ügyben a ceglédi nyomozók adatgyűjtést követően azonosították a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható személyeket, elfogásuk érdekében összehangolt akciót szerveztek. A ceglédi rendőrök a Nagykátai Rendőrkapitányság, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság, a Ceglédi Járási Ügyészség, valamint a Terrorelhárítási Központ munkatársainak bevonásával 2018. március 27-én reggel több településen intézkedtek egyidőben.


Olvasd tovább...
2018 március 29 csütörtök - 12:37:47     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

pinginves_ovoda_rongalas_falfirka_abonyban_abony_2.jpg   Nemrég számoltunk be az örömteli hírről, hogy felújították a Pingvines Óvoda főépületét és a Garas tagóvodát. Sajnos nemrégiben vandálok áldozatává lett a Garas óvoda fala: Mint ahogy a képek is mutatják, a bejárat mellett jól látható méretben, kék színű festékkel firkálták össze.

   Az elkövető bizonyára úgy gondolta, hogy ez a „művészi alkotás” még hiányzott a megszépült épületről. Szomorú, hogy egyesek ilyen példát mutatnak az óvodás gyerekek számára. A falfirkát a Generál-Koktakt Bt. szakemberei hamarosan eltüntetik. Érdekesség, hogy a rongáló az óvodától nem messze, a Kossuth Ferenc utcában is hasonló módszerrel hagyta ott névjegyét egy közlekedési táblán, és még ki tudja, hol...

Darányi Erika
Abony.hu fotók: Szilágyi Tamás

Nagyításért kattintson a képekre!


Olvasd tovább...
2018 március 27 kedd - 16:05:24     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0
Kábítószer-kereskedőkön ütöttek rajta a ceglédi zsaruk - Abonyban is intézkedtek

rendori_rajtautes_abonyban_abonyi_abony.hu_2018.jpg   Tíz gyanúsított közül hetet őrizetbe vettek a ceglédi rendőrök, velük szemben kábítószer-kereskedelem, valamint új pszichoaktív anyaggal visszaélés a gyanú.

   A Ceglédi Rendőrkapitányságon indult nyomozás ismeretlen tettes ellen kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének gyanúja miatt. A ceglédi nyomozók adatgyűjtést követően azonosították a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható személyeket, elfogásuk érdekében összehangolt akciót szerveztek. A ceglédi rendőrök a Nagykátai Rendőrkapitányság, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság, a Ceglédi Járási Ügyészség, valamint a Terrorelhárítási Központ munkatársainak bevonásával 2018. március 27-én reggel több településen intézkedtek egyidőben - tájékoztatott a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. 

   A Cegléden, Tápiószelén, Abonyban, Törtelen, Jászkarajenőn és Újszászon végrehajtott intézkedések során több embert előállítottak bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt, továbbá több helyszínen kábítószergyanús anyagmaradványokat foglaltak le.


Olvasd tovább...
2018 március 21 szerda - 15:18:10     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

   A Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást folytatott garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 44 éves abonyi lakos ellen.

   A rendelkezésre álló adatok alapján az elkövető megalapozottan volt gyanúsítható azzal, hogy 2018. március 06-án, 15:30 körül Abonyban, az Egressy Gábor utca egyik ingatlana előtti közterületen, egy előzetesen magával vitt láncdarabbal bedobta az ott parkoló Mercedes típusú személygépkocsi hátsó ablaküvegét, mely teljes mértékben betört.

   A Ceglédi Rendőrkapitányság az ügyben a szükséges nyomozati cselekményeket elvégezte, a gyanúsítottal szemben a nyomozást befejezte és 2018. március 08-án bíróság elé állítási javaslattal az iratokat megküldte a Ceglédi Járási Ügyészségnek.

Abony.hu

2018 március 14 szerda - 10:51:53     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

tolnai_akos_elveszett_elokerult_abonyban_abony.hu_2018.jpg   Tájékoztatunk mindenkit, hogy Tolnai Ákost 2018. március 14-én, a kora esti órákban szerencsésen megtalálták Budapesten.
 
Korábban írtuk: 
   A lakosság szíves segítségét kérjük az abonyi Tolnai Ákos megtalálásához. A 27 éves férfi 2018. március 12-én, a déli órákban ismeretlen helyre távozott Abonyból. 

   Családja úgy tudta, diplomaosztóra megy Szolnokra. Kb. 175 cm magas, normál testalkatú, barna hajú és szemű, szemüveges. Eltűnésekor kék farmernadrágot, barna prémes irhakabátot, fekete félcipőt viselt. Az eltűnését a rendőrségen bejelentették, a rendőrök már nagy erőkkel keresik.

   Aki az eltűnt személy jelenlegi tartózkodási helyével, vagy eltűnésének körülményeivel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a rendőrséget: a 107-es vagy 112-es központi segélyhívó telefonszámok a nap 24 órájában fogadják a bejelentők hívásait. Ingyenesen hívható a 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld száma, vagy hívja a következő telefonszámokat: 06/70-9486-116, 06-20/264-7301.

Abony.hu

Nagyításért kattintson a képre!2018 március 02 péntek - 13:39:30     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

kutyamentes1_abony_abony.hu_2018.jpg   Tegnap este 7 óra körül egy budapesti állatvédő egyesület bejelentést kapott, mely szerint Abonyban, egy Jósika úti ház kertjében egy alultáplált staffordshire-pitbull keverék kutya a láncra feltekeredve, a hóban, vizes rongyokon fekszik a földön. Háza sincs, ahová bemenekülhetne a hideg elől.

   A mentés este 11 óra körül kezdődött meg, a csoport tagjai ekkor érkeztek meg Abonyba a ceglédi menhely egyik gondozójával és állatorvosával kiegészülve. A helyszínre már az abonyi rendőrökkel együtt mentek ki.

- A kutya tulajdonosának elmondása szerint korábban ő is az utcáról fogta be a Pitbull fajtájú ebet, de szegényes életmódjuk miatt nem volt lehetőségük a megfelelő tartásra - tájékoztatta lapunkat az esetről Gulyás Pál r. alezredes, az Abonyi Rendőrőrs parancsnoka. - A gazda azt is elmondta, hogy szívesen lemond az ebről, ha valaki jobb körülményeket tud biztosítani számára.


Olvasd tovább...
2018 február 28 szerda - 14:05:58     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

rendorsegi_hirek_baleset_abony_2018.jpg   A jelenlegi adatok szerint egy túrkevei nő 2018. február 27-én, 13 óra 25 perckor Abonyban, a Mátyás király utcában közlekedett az általa vezetett Toyota típusú gépkocsival.

Amikor a Mátyás király utca és a Nagykőrösi út kereszteződéséhez ért - figyelmen kívül hagyta az ott kihelyezett „Állj, elsőbbségadás kötelező” közlekedési jelzőtáblát - a kereszteződésbe behaladt, ahol nekiütközött egy Suzuki típusú gépkocsinak. A baleset következtében a Suzuki utasa megsérült.

   2018. február 27-én, 15 óra 30 perckor Abonyban, a Ceglédi úton közlekedett egy férfi az általa vezetett Fiat típusú személygépkocsival. Haladása során - mivel sebességét nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg - a havas úton megcsúszott és egy villanyoszlopnak ütközött. A balesetben személyi sérülés nem történt, anyagi kár keletkezett - tájékoztatta lapunkat a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.


2018 február 28 szerda - 09:30:16     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

   villanyoszlopnak_utkozott_szemelyauto_abonyban_abonyi_abony.hu_2018.jpgVillanyoszlopnak ütközött egy személyautó kedden délután a 40-es úton, Abony közelében. A gépkocsiban egyedül a sofőr utazott, akit a ceglédi hivatásos tűzoltók és a mentők kézi erővel emeltek ki a roncsból.

   A személymentést követően a tűzoltók átvizsgálták a járművet, majd biztosították a helyszínt - tájékoztatta lapunkat Csámpai Attila tű. törzszászlós, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Megyei szóvivője.

Fotó: BM OKF médiaszerver/PMKI Cegléd HTP

Még több fotó a képre kattintva!


Oldal:  1 2 3 4 5 ... 24 25 26
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények