Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'közbiztonsági hírek'
2018 június 07 csütörtök - 11:43:59     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

   Évek óta csökkenő tendenciát mutat a bűncselekmények száma Abony városában. Az utóbbi időszakban a településen élők nagy segítségére voltak az abonyi rendőröknek, a bűnesetek megelőzése és az elkövetett bűncselekmények sikeres felderítése során.

   Gulyás Pál r. alezredes, az Abonyi Rendőrőrs parancsnoka nagyon hálás a lakosok jelzéseiért. Köszönetét ezúton, lapunk hasábjain szeretné tolmácsolni minden abonyi polgárnak:

- Köszönetemet és elismerésemet fejezem ki azon állampolgároknak, akik az utóbbi napokban, hetekben hasznos jelzésekkel, információkkal szolgáltak az általuk észlelt gyanús körülményekről, jelenségekről - mondta Gulyás Pál, aki kiemelte, többek között ennek is köszönhetően sikerült ebben az időszakban több bűncselekmény elkövetőjét is eljárás alá vonniuk.

- A nemrégiben történt ékszerbolti betörés elkövetőjét percekkel a cselekményt követően elfogtuk, valamint június 06-án szintén állampolgári jelzés alapján előállítottunk egy személyt, aki saját elmondása szerint is vagyon elleni bűncselekmények elkövetésére készült városunkban, amelyek így meghiúsultak. Elszámoltatása során az is kiderült, hogy más településeken korábban számos bűncselekményt elkövetett már - részletezte a rendőr alezredes.


Olvasd tovább...
2018 május 26 szombat - 13:03:47     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

rendorsegi_hirek_baleset_abony_2018.jpg   Árokba csapódott és felborult egy gépkocsi a 4-es főúton, Abony közelében, az újszilvási elágazásnál 2018. május 25-én, 14 óra körül - tájékoztatott a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

   A ceglédi hivatásos tűzoltókat riasztották a helyszínre, akik forgalomkorlátozás mellett kezdték meg a mentési munkálatokat. A jármű vezetőjét a mentők kivizsgálták.

Abony.hu


2018 május 25 péntek - 07:38:55     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

zebra_baleset_illustration_abonyban_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg   A rendelkezésre álló adatok szerint 2018. május 25-én 6 óra 35 perc körül egy 59 éves férfi az általa vezetett személygépkocsival közlekedett Abony, lakott területén a Kossuth Lajos téren (40-es számú út) Szolnok felől Cegléd irányába.

   Haladása során a Kossuth Lajos tér és az Újszászi út kereszteződéséhez érve elütötte a neki jobbról érkező gyalogost. A baleset során a gyalogos férfi nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett - tájékoztatott a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

Korábban írtuk:
Előzetes információink szerint 2018. május 25-én, 7 óra körüli időben egy középkorú férfit gázoltak el Abony belterületén, a 40-es főút egyik gyalogátkelőhelyén.

   Az eddigi ismeretek alapján a férfi át akart szaladni a Kossuth cukrászda előtti zebrán, de egy szabályosan közlekedő személyautó a pillanatok alatt a gyalogátkelőhelyen termő gyalogost nem észlelte időben. A mentők a férfit súlyos fejsérülésekkel szállították kórházba. Mielőbbi gyógyulást kívánunk neki!
 
Abony.hu

A fotó illusztráció!
Abony.hu fotó: Szilágyi Tamás

2018 május 23 szerda - 08:22:05     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0
A ceglédi rendőrök fél órán belül elfogták azt a 45 éves férfit, aki egy abonyi üzletből ékszereket tulajdonított el.

abonyi_ekszeruzletbol_rabolt1_abonyban_abony_abony.hu_2018.jpg   A nyomozás adatai szerint B. Gábor 2018. május 22-én 19 óra 40 perc körül egy abonyi ékszerüzlet hátsó gipszkarton falát egy vascsővel kibontotta, majd az üzletbe bement.

   A férfi a boltban található kiállítási szekrényeket és vitrineket megrongálta és azokból az ékszereket kivette, majd miután a riasztó megszólalt a helyszínről elmenekült.

Az esetről az üzlet tulajdonosa tett bejelentést a rendőrségre. A rendőrök elől menekülő férfi egy helyi söröző udvarán próbált meg elbújni, ahol a járőrök elfogták és a rendőrkapitányságra előállították.

Nagyításért kattintson a képekre!


Olvasd tovább...
2018 május 22 kedd - 10:39:42     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

baleset_utkozes_abonyban_abonyi_abony_abony_1.jpg
   Anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset történt 2018. május 20-án délután, Abonyban a Szelei úton.

   Egy kanyarodó személygépkocsit kívánt megelőzni egy másik autós, amelynek során a két személygépkocsi összeütközött. Személyi sérülés jelenlegi adataink szerint nem történt - tájékoztatta az abony.hu-t András Tamás r. őrnagy, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A baleset körülményeit a Ceglédi Rendőrkapitányság vizsgálja.

Darányi Erika
Fotó: Sz.Sz.

2018 május 15 kedd - 07:51:29     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

   A Ceglédi Járási Ügyészség egy nap alatt húsz ittas járművezetőt állított gyorsított eljárásban a Ceglédi Járásbíróság elé.

   Ugrásszerűen megnőtt 2018 áprilisában és májusában Cegléden és környékén a járműveket ittasan vezetők száma. Ezért a Ceglédi Rendőrkapitányság fokozott közúti ellenőrzést tartott, ahol számos ittas vezetőt értek tetten. A gyanúsítottak az elmúlt hónapokban ittasan vezettek Cegléd, Albertirsa, Törtel, Abony, Újszilvás és Csemő utcáin. Vezettek személygépkocsit, kisteherautót, mezőgazdasági vontatót. Volt olyan vádlott, akit ittas vezetés miatt korábban eltiltottak a járművezetéstől, ennek ellenére újból ittasan vezette az autóját, amelyben kisgyermeke aludt.


Olvasd tovább...
2018 május 14 hétfő - 07:39:36     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0
ELBIR - Négy keréken, két keréken, két lábon…irány a természet!

   Megérkezett a tavasz, vele együtt a jó idő, így egyre többen veszik elő kerékpárjaikat vagy a rollert és munkába, iskolába vagy hétvégi kirándulásra indulnak.

   Egyre népszerűbb a kerékpáros turizmus, melyhez a kerékpáros utakat folyamatosan fejlesztik, bővítik. Pest megyében több száz kilométer kerékpáros út áll a sportolni vágyók rendelkezésére. A kerékpár közlekedési eszköz. Ez azt jelenti, hogy a járművekre vonatkozó közlekedési szabályokat be kell tartani. A roller nem számít közlekedési eszköznek, ettől függetlenül használatuk szintén óvatosságot és nagy körültekintést igényel, hogy ne történjen baleset. E hírlevelünkben azonban nemcsak a közlekedési szabályok fontosságára és azok betartására szeretnénk felhívni az önök figyelmét, hanem arra is, hogy miként előzhetők meg a kerékpár, illetve roller lopások.  


Olvasd tovább...
2018 május 11 péntek - 12:09:17     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

   A Ceglédi Rendőrkapitányság Abonyi Rendőrőrse folytat büntetőeljárást egy 24 éves abonyi férfi ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

   A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2018. április 28-án egy abonyi üzlet udvaráról ellopott egy kerékpárt. A sértett bejelentését követően az Abonyi Rendőrőrs munkatársai adatgyűjtést hajtottak végre, amelynek eredményeként 2018. május 10-én azonosították és elfogták a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét. Az elvégzett nyomozási cselekmények során lefoglalásra került az eltulajdonított kerékpár, amelyet a sértett visszakapott a rendőröktől.

   A gyanúsított kihallgatása során a bűncselekmény elkövetését elismerte, az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezik - tájékoztatta lapunkat a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

Nagyításért kattintson a képre!


2018 május 11 péntek - 06:50:00     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

rendorsegi_hirek_baleset_abony_2018.jpg   A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a 40-es számú út 27+000 kilométerszelvényében Cegléd irányából Abony felé közlekedett kerékpárjával egy 60 éves ceglédi férfi, amikor a vele azonos irányban haladó tehergépkocsi vezetője eddig ismeretlen körülmények között elütötte. 

   A baleset 2018. május 11-én, 5 óra 49 perckor történt.

   A kerékpáros olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét veszítette - tájékoztatott a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.2018 május 10 csütörtök - 07:53:14     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

szivattyulopas_abonyban3_abonyi_fiatal_abony_abony.hu_2018.jpg   A Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytat büntetőeljárást egy 17 éves abonyi fiatal ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

   A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2018. május 8-ára virradó éjjel bemászott egy abonyi ingatlan kertjébe, majd ott egy vízszivattyú csővezetékét elfűrészelte és a gépet ellopta.

   A sértett bejelentését követően az Abonyi Rendőrőrs munkatársai adatgyűjtést hajtottak végre, amelynek eredményeként még aznap azonosították és elfogták a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét. Az elvégzett nyomozási cselekmények során lefoglalásra került az eltulajdonított szivattyú, amelyet a sértett visszakapott a rendőröktől.


A fiatalkorú gyanúsított kihallgatása során a bűncselekmény elkövetését elismerte, az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezik - tájékoztatta lapunkat a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

Fotók: police.hu


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 4 5 ... 26 27 28
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények