Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'közbiztonsági hírek'
2018 január 21 vasárnap - 08:59:29     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

baleset_szelei_ut_abony_abony.hu_2018.jpgÚtról lesodródott, villanyoszlopnak, majd egy személyautónak ütközött egy gépkocsi szombat este Abonyban, a Szelei úton.

Az ütközés következtében két ember könnyebb sérüléseket szenvedett, az oszlop pedig eltört. A ceglédi hivatásos tűzoltók áramtalanították, átvizsgálták a járműveket, majd megszüntették a forgalmi akadályt - tájékoztatta lapunkat Csámpai Attila, tű. törzszászlós, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője.

Fotók: PMKI Cegléd HTP

Még több fotó a képre kattintva!


2018 január 17 szerda - 08:16:05     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

abony_gepkocsi_tuz_abonyban_abonyi_2018.jpgKigyulladt és teljes egészében égett egy személyautó kedd éjszaka Abony közelében.

Az égő autóban nem tartózkodott senki, személyi sérülés nem történt, azonban a jármű forgalmi akadályt okozott. A ceglédi hivatásos tűzoltók egy vízsugár segítségével oltották el a lángokat, majd hűtötték vissza a felhevült fém alkatrészeket. Az oltást követően a tűzoltók megszüntették a forgalmi akadályt.

Fotó: PMKI Cegléd HTP

Még több fotó a képre kattintva!
2018 január 16 kedd - 09:41:34     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

rendorsegi_hirek_baleset_abony_2018.jpgFelborult egy személyautó a 40-es főúton, Cegléd és Abony között. Az első hírek szerint egy sérültje van a balesetnek, őt a műszaki mentést végző ceglédi hivatásos tűzoltók segítették ki a gépkocsiból, majd a mentők kórházba vitték. A tűzoltók a kerekeire állították a sérült járművet.

A tetejére borult egy kisbusz a 4-es főúton, Abony közelében. A járműben hárman utaztak, az első hírek szerint ők nem sérültek meg. A ceglédi hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsit. Az érintett útszakaszt a munkálatok idejére félpályán lezárták - tájékoztatott az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság. 

Az Útinform tájékoztatása szerint a 4-es főúton Abony térségében a 87-es km-nél egy személyautó és egy kamion karambolozott. Irányonként váltakozva halad a forgalom.

Vezessenek óvatosan, körültekintően, figyeljenek a megváltozott út- és látási viszonyokra!

A képre kattintva fotógaléria nyílik!


2018 január 16 kedd - 09:28:09     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

Szerda reggelig az ország északkeleti felén néhány cm hó várható, de helyenként az Északi-középhegységben, az Alföld északi részén 5 cm körüli mennyiség is hullhat. A csapadék formája délnyugat felől fokozatosan havas esőre, ónos esőre, majd a hőmérséklet emelkedésével esőre vált, de északon, északkeleten jellemzően fagypont alatt marad szerda reggelig a hőmérséklet. Kedd délutánig leginkább az Alföld déli részén, estétől az északi tájakon számíthatunk ónos csapadékra, de éjszaka esetleg az Alpokalján is lehet kis mennyiségű ónos eső. Országosan a gyorsforgalmú utak, valamint a fő-és mellékutak váltakozva havasak vagy sónedvesek. Pest megye útjain elfordulhatnak havas, csúszós útszakaszok.

A Magyar Közút Nonprofit ZRt. Pest Megyei Igazgatósága az északi mérnökség területén több kombinált géppel végzi a preventív szórást, vagy elhárítást. Ennek ellenére a megváltozott útviszonyok miatt lassulás várható a közlekedésben, illetve esetenként forgalomkorlátozásokra lehet számítani.


Olvasd tovább...
2018 január 14 vasárnap - 10:06:53     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

mentoauto_szemelyauto_karambol_abonynal_2018.jpgÖsszeütközött egy megkülönböztető jelzést használó mentőautó és egy személyautó vasárnap reggel Abony külterületén, a 40-es főúton, amelyet lezártak a helyszínelés idejére - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

Az első információk alapján a mentőautó nem szállított beteget, a személygépkocsi vezetője megsérült - olvasható a közleményben. A helyszínelés és a műszaki mentés idejére a főút érintett szakaszát teljes szélességében lezárták, a forgalmat Abonyon és Cegléden keresztül a 4-es főútra terelték. A helyszínelés és a műszaki mentés 10 óra 25 perckor befejeződött, a teljes útlezárást feloldották. A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja.

MTI
MTI Fotó: Donka Ferenc
 
2017 december 23 szombat - 07:20:17     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

rendorsegi_hirek_baleset_abony_2016.jpgEddig tisztázatlan körülmények között 2017. december 23-án 1 óra 41 perckor Abony, Damjanich utca 8. szám előtt egy személyautó az úttesten egy férfit elütött, aki a helyszínen életét vesztette.

A rendőrök a szemlét teljes útlezárás mellett kezdték meg, a forgalmat a környező utcákba terelték. Vezessenek óvatosan!

Pest Megyei Rendőr-főkapitányság
2017 december 17 vasárnap - 14:46:13     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

rendorsegi_hirek_baleset_abony_2017.jpgEddig tisztázatlan körülmények között ütközött össze egy személygépkocsi és egy kerékpáros 2017. december 16-án, 17 óra 20 perckor Abony belterületén, a Szelei út és a Bercsényi Miklós utca kereszteződésénél - tájékoztatta lapunkat András Tamás r. őrnagy, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság mb. sajtószóvivője. A baleset következtében a kerékpárral közlekedő 26 éves hölgy sérült meg, elsődleges adatok szerint súlyosan. 

A baleset körülményeit a Ceglédi Rendőrkapitányság vizsgálja.

DE

 

2017 december 16 szombat - 09:07:28     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0
MTI

Az ittas vagy bódult sofőrök kiszűrésére tart akciót a hétvégén a rendőrség.

A gépjárművek fokozott közúti ellenőrzését - a TISPOL (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) Műveleti Csoportjának éves ellenőrzési terve alapján - december 15. és december 17. között tartják Magyarország egész területén.

A decemberi TISPOL akció olyan - a tagállamok által végrehajtott, európai szintű, összehangolt - közúti ellenőrzés, amely az ittas vagy bódult állapotban lévő járművezetők kiszűrésére irányul.2017 december 13 szerda - 16:42:35     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

A Ceglédi Rendőrkapitányság Abonyi Rendőrőrse nyomozást folytat lopás bűntett és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 22 éves abonyi lakos ellen.

A rendelkezésre álló adatok alapján Zs. A. megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2017. október 8-án 14 óra és 15 óra 30 perc között az egyik kiskapu nélkül ellátott Bicskei úti ingatlanra bement, majd a bejárati ajtó lakatpántját leszakítva bejutott a lakásba is. Ezután a lakásban a sértett szobájából a szekrényen lévő polcról eltulajdonított egy játékkonzolt a benne lévő lemezzel együtt, valamint egy beltéri egységet.


Olvasd tovább...
2017 december 06 szerda - 14:43:15     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

A Ceglédi Rendőrkapitányság Abonyi Rendőrse az Országos Rendőr-főkapitányság által indított „Látni és Látszani 2017-egymásért” program keretében 2017 novemberében az Abony városban található általános iskolák alsó osztályosai körében rajzpályázatot hirdetett a „Látni és Látszani, azaz a közlekedés éjszaka és korlátozott látási viszonyok között gyerekszemmel” címmel. A rajzpályázat fő célja az volt, hogy a gyermekek a rajzolás folyamatával bemutassák, hogy az esti, éjszakai közlekedéssel kapcsolatban milyen a saját látásmódjuk, ezáltal pontosabb képet kapjunk az iskolai figyelemfelhívó órák során szükséges tájékoztatással kapcsolatban. 

A pályázatra a három abonyi iskolából összesen 204 rajz érkezett. A pályamunkák zsűrizését Gulyás Pál rendőr alezredes, őrsparancsnok, Kapás Béla rendőr törzszászlós, nyomozó és Petrezselyem Tibor rendőr törzsőrmester, iskolarendőr végezte.

A képre kattintva megnézheti a díjátadó legjobb pillanatait.


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 4 5 ... 22 23 24
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények