Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'közbiztonsági hírek'
2017 október 30 hétfő - 11:35:14     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

2017. október 30. és november 04. között az Abonyi Rendőrőrs rendőrei fokozottan és visszatérően ellenőrzik a temetőket, Halottak napján pedig folyamatos lesz a rendőri jelenlét.

Gulyás Pál r. alezredes, őrsparancsnok az abony.hu-nak elmondta, hogy a rendőr kollégák az ünnep méltóságához igazodva járnak majd el, tehát nem a büntetés lesz a cél, hanem inkább az, hogy segítsenek a lakosságnak.

Az Abonyi Rendőrőrs nyomatékosan felhívja a lakosság figyelmét, hogy ne megszokásból vezessenek, figyeljenek oda a forgalmi rend megváltozása miatti közlekedési helyzetre, legyenek türelmesek egymással. Vigyázzanak a kerékpárosokra és gyalogosokra! Véletlenül se hagyjanak a kocsiban látható helyen értéktárgyat, zárják le a gépkocsit! A temetőkben is figyeljenek a táskáikra, értékeikre.

Darányi Erika

Kapcsolódó hírek:
 
2017 október 30 hétfő - 10:57:44     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

viharos_szel_karok_felszamolasa_abony_abony.hu_2017.jpgLetört ágakat, kidőlt fákat és leszakadt villanyvezetékeket hagyott maga mögött a Pest megyén is átvonuló viharos, olykor orkánerejű szél. Abony és környékéről is rengeteg bejelentést kapott a Pest Megyei Katasztrófavédelem.

- Vasárnap délelőttől több mint hétszázötven bejelentés érkezett a Pest megyei műveletirányításra - tájékoztatta lapunkat Csámpai Attila tű. törzszászlós Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Megyei szóvivője. - Gyakran gyökerestől kiforduló fák okoztak forgalmi akadályt, vagy képeztek veszélyhelyzetet. A hivatásos, önkormányzati és az önkéntes tűzoltók címről-címre járva számolták fel az eseményeket. A megrongálódott elektromos hálózat miatt rövidebb-hosszabb ideig közel negyvenezer háztartásban szünetelt az áramszolgáltatás. Közel kétszáz esemény érintette Ceglédet és környékét. 

A bekövetkezett események során személyi sérülés nem történt, nagyobb ipari létesítményben, közintézményben nem keletkezett kár. Még mindig érkeznek a bejelentések a viharkárok kapcsán. A munkák hétfőn egész nap folytatódnak tovább.

DE

A fotó illusztráció! Forrás: Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság


Olvasd tovább...
2017 október 30 hétfő - 10:23:16     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

 
Egyirányú forgalmi rend lépett életbe 2017. november 2-án, 8 óráig. 
 
Abonyban, a Szolnoki úti katolikus (nagy) temetőnél, a Temető utcában a Szolnoki út felől a Nyári Pál utca irányába, valamint a Szondi utcai katolikus (kis) temetőnél, a Szondi utcában a Szemere Bertalan utca irányából a Szelei út irányába. 
Nagyításért kattintson a térképre!


Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Kapcsolódó hírek:
 

2017 október 25 szerda - 16:26:58     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

Mindenszentek idején a temetők környezetében megnövekedő gépjárműforgalom a gépkocsifeltörők legfőbb célpontja! Kérjük, fogadja meg tanácsainkat!

- A temetőhöz gépjárművel érkezők, a járműtől való távozás előtt győződjenek meg annak zárt állapotáról!
- A jármű riasztó berendezését minden esetben üzemelje be!
- Ne hagyjon csomagot, értéket, mobil készüléket, személyes iratot a jármű utasterében!
- A temetők környékén számoljanak a megnövekvő gyalogos és gépjárműforgalommal! Akár gépkocsival, akár gyalogosan közlekednek, tegyék ezt még nagyobb körültekintéssel, türelemmel! Ne „megszokásból" közlekedjenek, figyeljék az aktuális közlekedési jelzéseket, már elindulás előtt tájékozódjanak a várható változásokról!


Olvasd tovább...
2017 október 21 szombat - 07:28:55     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

traffipax_abony_abony.hu_2017.jpgA Pest Megyei Rendőr-főkapitányság október 21-re (szombat) tervezett sebességmérései Abony illetékességi területén:
 
14:00-16:00 óra között: Abony, Ceglédi út 70.
16:15-18:00 óra között: Abony, Szolnoki út 95.
 
Közlekedjenek óvatosan, figyeljenek a megváltozott időjárási körülményekre, és tartsák be a sebességhatárokat!
 
Forrás: police.hu


2017 október 10 kedd - 06:13:02     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

baleset_4_es_fout_abonyi_elkerulo_abony.hu_2017.jpgÚtról lesodródott, árokba hajtott, majd az oldalára borult egy kisteherautó hétfő reggel a 4-es főút 85-ös kilométerénél, Abony közelében.

A teherautóban hárman utaztak, egyikük súlyos sérüléseket szenvedett. A ceglédi hivatásos tűzoltók a sérült embert a roncsból kiemelték, a mentőknek átadták, majd áramtalanították a járművet és biztosították a helyszínt - tájékoztatta lapunkat Csámpai Attila tű. törzszászlós, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Megyei szóvivője.

Fotó: BM OKF médiaszerver/PMKI Cegléd HTP


2017 október 09 hétfő - 06:58:38     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0
Több figyelmeztető táblát is kitettek a 4-es főúton

A 4-es főúton történik a legtöbb tragikus kimenetelű baleset, így halálútnak is nevezik.

Sajnos a statisztika jelentősen nem változott az elmúlt években, a Cegléd környéki szakaszon az abonyi elkerülőn a legtöbb a baleset. Az okok között még mindig a gyorshajtás, az elsőbbség meg nem adása és a nem körültekintő előzés szerepel. Az elmúlt időszakban több figyelmeztető táblát és a lassítást segítő útburkolati eszközt is kihelyeztek.

Óriási forgalom van a 4-es főúton. Szinte mindegy melyik napszakban utazunk, mindig telített az út. A ceglédi kapitányság illetékességi területéhez a 4-es főút több mint 50 kilométeres szakasza tartozik. A legtöbb halálos baleset az abonyi elkerülőn van. A statisztika jelentősen nem változott az elmúlt években, mint ahogyan az sem, miért történnek a balesetek.


Olvasd tovább...
2017 szeptember 25 hétfő - 14:31:54     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

ekszertolvaj_abony_abony.hu_2017.pngAz Abonyi Rendőrőrs lopás bűntett gyanúja miatt folytat büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen. A tényállás szerint az elkövető 2017. szeptember 06-án 11.00 óra és 2017. szeptember 10-én 13.20 óra közötti időben egy abonyi lakóház ablakának benyomásával a házba bement és onnan arany ékszereket és bizsukat tulajdonított el.

Az egyik ékszer egy kb. 40 cm-es női arany nyaklánc, kb. 1,5 cm széles, és kb. 1-1,5 mm vastag. A nyakéken 3 db kb. 5 mm átmérőjű fehér színű gyöngy található. Tőle jobbra-balra helyezkedik el a másik kettő kb. 6-8 cm távolságban. Az eltulajdonított gyűrű egy sima, díszítésmentes, enyhén lekerekített szélű arany karikagyűrű. Színe korából adódóan fakóbb sárga.

Az eltulajdonított ékszerekről a mellékelt grafikai rajz készült. Kérjük, aki az elkövetőről, vagy az ékszerekről információval rendelkezik, vagy felajánlották neki megvételre, jelentkezzen az Abonyi Rendőrőrsön, vagy hívja az 53/ 350-152-es, ill. 06-30-277-31-85-ös telefonszámokat. Köszönjük!

Darányi Erika

2017 szeptember 22 péntek - 13:13:34     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

szemeremsertes_abony_cegled_abony.hu_2017.pngAz Abonyi Rendőrőrs a 13020/1536/2017.bü. számon szeméremsértés vétség miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen.

A tényállás szerint 2017. szeptember 08-án, 22:00 és 22:20 között, a Cegléd-Abony között közlekedő vonaton egy ismeretlen személy a vonaton utazó női sértettnek szexuális tartalmú videókat mutatott, majd a sértett mellét többször erőszakosan megfogta, ezt követően az ülésre leteperte és ott tovább fogdosta.

Az elkövető 25 év körüli, 175 cm magasságú, sportos testalkatú, a haja barna színű, rövidre nyírt, kb. 6-9 mm-es sűrű, nem kopaszodó. Az elkövetés idején szürke színű, mintás, kapucnis pulcsit viselt. Nadrágja szintén szürke színű, térdig érő volt.

Az ismeretlen elkövetőről a mellékelt grafikai rajz készült. Kérjük, ha érdemi információval rendelkezik a képen látható férfiról, hívja az Abonyi Rendőrőrsöt az 53/ 350-152-es telefonszámon, vagy a 06-30-277-31-85-ös mobiltelefonszámon.

Abony.hu információ

Nagyításért kattintson a képre!
 
2017 szeptember 16 szombat - 14:44:42     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0
A tűzoltók három vízsugárral oltották el a tüzet.

Teljes terjedelmében égett egy körülbelül százhúsz négyzetméter alapterületű családi ház és mintegy hatvan négyzetméter alapterületű melléképületének tetőszerkezete szombat hajnalban az abonyi Illyés Gyula utcában.

A tűz keletkezésekor az épületben négy ember tartózkodott, akik kimenekültek az udvarra. Menekülés közben egyikük könnyebb égési sérüléseket szenvedett, őt a mentők helyszínen ellátták. A tűzhöz a szolnoki és a ceglédi hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik közös erővel, több oldalról támadva, három vízsugárral oltották el a lángokat, majd megkezdték az épületek átszellőztetését és átvizsgálását. 

Forrás: Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Fotó: PMKI Cegléd HTP
Oldal:  1 2 3 4 ... 18 19 20
Közérdekű információk

Programajánló

*****
 
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények