Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'közbiztonsági hírek'
2017 február 21 kedd - 08:37:54     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0
A lakosok segítségét kérik, hogy megtalálják a gazdáját!

Az Abonyi Rendőrős rendőrei 2017. február 20-án, késő délután állampolgári segítséggel befogtak egy elkóborolt lovat.
 
- A bejelentés szerint az állatot Törtel-Abony között, a Határ-útnál, a Krakkó patak partjánál látták, ahonnan Abony felé vágtatott. A kollégák két autóval lekövették a közúton „száguldozó” lovat, hogy nehogy baleset történjen. Végül sikerült befogni és lenyugtatni, és egy helyi lakosnál elhelyezni - tájékoztatott Gulyás Pál r. alezredes, az Abonyi Rendőrőrs parancsnoka.
 
Az ló ismertetőjegyei: sötét pej (sötét mályva) színű, kb. 3-4 éves kanca. Azonosító nincs rajta, tulajdonosa ismeretlen.


Olvasd tovább...
2017 február 15 szerda - 12:27:07     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

2017. február 20-án 9.00-14.00 között a Ceglédi Rendőrkapitányságon, illetve február 22-én 09.00-14.00 között az Albertirsai Rendőrőrsön a határvadász Toborzó Csoport helyi toborzást tart.
 
Az érdeklődők ezen a napon tájékoztató keretében pontosabban megismerkedhetnek a határvadász-képzéssel és a felvételi eljárás részleteivel.
 
A rendőrség munkatársai tisztelettel várják az érdeklődőket!
 
2017 február 10 péntek - 09:11:36     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

Lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Gödöllői Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya G. Lóránt 35 éves abonyi lakos ellen.
 
A gyanúsított a jelenlegi adatok szerint 2017. február 7-én a délutáni órákban többször becsengetett egy veresegyházi családi házba, körbejárta az ingatlant és mivel onnan senki nem jött ki, bement az udvarra, betörte a teraszajtó üvegét és a házból egy laptopot, valamint ékszereket tulajdonított el.
 
Néhány perccel később ugyanezzel a módszerrel ment be egy másik családi házba, azonban az otthon tartózkodó tulajdonos megzavarta, ezért elfutott a helyszínről.A gödöllői rendőrök a betörések utána város egyik utcáján elfogták a 35 éves férfit, előállították, majd őrizetbe vétele mellett gyanúsítottként hallgatták ki. Megtalálták nála és lefoglalták az eltulajdonított laptopot és ékszereket is.
 
A Gödöllői Járásbíróság 2017. február 9-én elrendelte G. Lóránt előzetes letartóztatását - tájékoztatott a Pest Megyei Rendőrfőkapitányság.
 

2017 február 07 kedd - 08:43:18     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

rendorsegi_hirek_baleset_abony_2016.jpgTesti sértés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán G. Éva 38 éves abonyi lakos ellen.
 
A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2017. február 6-án a délelőtti órákban egy abonyi utcán kezdett veszekedni az apósával. A bottal közlekedő férfit egy lapáttal megpróbálta megütni, majd több követ dobott felé, amelyek a sértett fejét és lábát találták el. Az idős férfi ennek következtében megsérült. A bántalmazást követően az asszony kerékpárral hajtott el a helyszínről. G. Évát a ceglédi rendőrök a bűncselekmény elkövetése után rövid idővel elfogták, előállították, majd őrizetbe vétele mellett gyanúsítottként hallgatták ki - tájékoztatott a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.
 
2017 február 03 péntek - 11:29:46     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

fokozott_kozuti_ellenorzes_rendorseg_abony_abony.hu_2017.jpgFokozott ellenőrzést rendelt el az ország egész területén az országos rendőrkapitány, amit Abonyban is foganatosítnak.
 
2017. február 1-jén 0 órától 2017. május 31-én 24 óráig Magyarország teljes közigazgatási területére vonatkozóan fokozott ellenőrzést rendeltek el a jogsértő cselekmények elkövetésének megelőzése, felderítése, illetve megszakítása érdekében - írja a police.hu.  
 
Közlekedjenek körültekintően, tartsák be a közlekedési szabályokat és a sebességhatárokat.
 
Darányi Erika
2017 január 30 hétfő - 15:03:11     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

kulfoldi_munka_csalas_abony_abony.hu_2017.jpgIsmét megtévesztő álláshirdetéssel próbálnak megkárosítani jóhiszemű álláskeresőket. A csalók az emberek jóhiszeműségét, nehéz helyzetét kihasználva próbálnak meg anyagi haszonra szert tenni, amelyhez különböző trükköket vetnek be. Az egyik ilyen trükk a magas fizetést ígérő állásokhoz kapcsolható.
 
A trükkös csalók egy valósnak tűnő hirdetést helyeztek el egy weboldalon, amelyben ausztriai munkára kerestek alkalmazottakat. Az ajánlatban azt állították, hogy a munkavégzéshez szükséges lakhatást is biztosítják a jelentkezőknek, azonban ennek feltétele, hogy át kell utalni számukra 220 eurót. Hogy hiteles legyen a történetük telefonos elérhetőséget is biztosítottak, amelyen tartották is a kapcsolatot az érdeklődőkkel, azonban a sikeres pénzügyi tranzakciót követően minden kapcsolatot megszakítottak a jóhiszemű sértettekkel.


Olvasd tovább...
2017 január 29 vasárnap - 09:39:02     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

A rendőrök várják azon sértettek jelentkezését, akiket Budapesten vagy Pest megye területén késélezés címén becsapott R. Jenő.
 
A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján R. Jenő 2016 májusa és 2017 januárja között Budapest több kerületében, illetve Pest megyei településeken késelézést ajánlva bejutott – főként idős – sértettek lakásába. A szolgáltatás elvégzése után azonban az előzőleg megállapodott összegek többszörösét kérte és végül kapta meg tőlük, ezzel becsapva őket. A férfit a rendőrök – beazonosítását követőn – Szigetszentmiklóson fogták el, amikor éppen hasonló módszerrel próbált egy ingatlanba bejutni. Ellene a BRFK XXI. kerületi Rendőrkapitánysága csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.
 
A nyomozók megállapították, hogy a 44 éves R. Jenő számos alkalommal csapta be hasonló módon az őt késélezéssel megbízó embereket, ezért a Budapesti Rendőr-főkapitányság kéri, hogy akinek a sérelmére a férfi hasonló bűncselekményt követett el, hívja a 06-70/198-8531 telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80/55-111 Telefontanú számán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.
 
Forrás: police.hu
2017 január 23 hétfő - 10:58:19     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

rendorsegi_hirek_baleset_abony_2016.jpgTeljes útlezárás mellett helyszínelnek a rendőrök. Frontálisan ütközött össze két jármű 2017. január 23-án 10 óra 10 perckor a 40-es főút 27700-as méterszelvényében.
 
A baleset következtében két személy megsérült. A helyszínelést a rendőrök teljes útlezárás mellett végzik. Cegléd és Abony térségében 2017. január 23-án a délelőtti órákban több baleset is történt. A térségben köd nehezíti a közlekedést, a 4-es főút és a 40-es főút az időjárási körülmények miatt csúszóssá vált. Kérjük a járművezetőket, hogy az út- és látási viszonyoknak megfelelően válasszák meg járműveik sebességét! Vezessenek óvatosan! - írja a police.hu.


Olvasd tovább...
2017 január 20 péntek - 07:42:17     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

kun_szebasztian_eltunt_abonyi_beteg_kisfiu_abony_abony.hu_2017.jpgA Ceglédi Rendőrkapitányság az állampolgárok segítségét kéri Kun Szebasztián János megtalálásához. A Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 13020/484/2017. általános ügyszámon körözési eljárást folytat Kun Szebasztián János 12 éves abonyi kisfiú eltűnése miatt.
 
A jelenlegi adatok szerint a gyermek 2017. január 18-án a délutáni órákban az Abonyi Lakásotthonból engedély nélkül ismeretlen helyre távozott. Tartózkodási helye azóta ismeretlen. Kun Szebasztián János 150 cm magas, 65 kilogramm testsúlyú, zömök testalkatú, haja barna, rövidre nyírt. Szeme színe barna, arca ovális. Eltűnésekor piros felsőt és szürke nadrágot viselt, amelyen zöld csíkokból álló felirat látható.


Olvasd tovább...
2017 január 17 kedd - 13:35:25     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

Frontálisan ütközött két autó Abonyban, a Szolnoki úton 2017. január 17-én, reggel 07:55 perckor.
 
- Egy kisteherautó Szolnok irányából Cegléd felé közlekedett a 40-es úton, amikor az Abony, Szolnoki út 78. szám előtt eddig tisztázatlan körülmények között áttért a menetirány szerinti bal oldalba, ahol frontálisan összeütközött a vele szemben szabályosan közlekedő személyautóval. A gépkocsiban a légzsákok kinyíltak, így a gépjármű vezetője csak könnyebb sérüléseket szenvedett. A személyautóban keletkezett anyagi kár jelentős. Összesen mintegy 2 millió Ft-ra becsülik a két autóban keletkezett kárt - tájékoztatott a Ceglédi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya. 
 
 
Az elmúlt napokban egyébként az időjárásnak köszönhetően több mint 20 baleset történt a Ceglédi Rendőrkapitányság illetékességi területén!
 
Közlekedjenek óvatosan, vigyázzanak magukra és egymásra!
 
Darányi Erika


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 18 19 20 ... 27 28 29
Közérdekű információk

Programajánló

 
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények