Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'közbiztonsági hírek'
2017 augusztus 30 szerda - 10:56:39     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

Szeptember 1-jétől (péntek) az iskolakezdés előtti időben a helyi zsaruk és polgárőrök segítik a gyerekek biztonságos közlekedését a 40-es főút két legforgalmasabb gyalogátkelőhelyén.

Kérjük az autósokat, hogy vegyék figyelembe a megnövekedett forgalmat, türelmesen és körültekintően közlekedjenek, vigyázzanak a gyerekekre!

DE


2017 augusztus 25 péntek - 06:26:41     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

sebessegellenorzes_abony_abony.hu_2017.jpgPest megyében a mai napon is több helyen mérik a járművek sebességét a rendőrök, köztük Abonyban is - adta hírül a police.hu. 
 
A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tervezett sebességellenőrzési helye is időpontja:
 
2017. augusztus 25. 18:00-20:00 óra között az Abony, Ceglédi út 70. szám alatt. 
 
 
 
2017 augusztus 24 csütörtök - 11:27:38     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

penny_market_lopas_elkovetoit_keresik_abony_abony.hu_2017.jpgA Ceglédi Rendőrkapitányság Abonyi Rendőrőrse lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettesek ellen.
 
A rendelkezésre álló adatok szerint a képen látható ismeretlen személyek az Abony, Újszászi úton található Penny Marketben követtek el lopást, melyet az üzlet biztonsági kamerái rögzítettek.
 
A Ceglédi Rendőrkapitányság Abonyi Rendőrőrse a lakosság segítségét kéri az ismeretlen személyek azonosításában. Akik felismerik a felvételeken szereplő személyeket, vagy érdemi információval rendelkeznek róluk, hívják Kovács Miklós r. ftőrm. vagy Kapás Béla r. tzls. urakat a 06-53/ 360-152-es vagy a 06-30/ 277-3185 vagy a 06-70/400-7204-es telefonszámokon.

Darányi Erika

Nagyításért kattintson a képre!
 

2017 augusztus 23 szerda - 08:48:44     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

rendorseg_abony_droglabor_bekescsaba_2016_abony.hu.jpgA Békés Megyei Rendőr-főkapitányság által vezetett sikeres nyomozás számolta fel azt a legalább másfél éven át új pszichoaktív anyaggal kereskedő országos hálózatot működtető bűnszervezetet, amelynek 13 tagja ellen emelt vádat a Békéscsabai Járási Ügyészség.
 
A bűnszervezetet irányító két abonyi férfi 2015 januárjától 2016 júniusáig Kínából rendelt közel 50 millió forintért jelentős mennyiségű új pszichoaktív anyagot tartalmazó porokat, kristályos anyagokat, növényi törmelékeket és tablettákat. A két vádlott a bűnszervezet további három tagja részére, Szombathelyre és Békéscsabára küldte el a Kínából megszerzett illegális anyagot. A békéscsabai férfi végleges használat céljából az új pszichoaktív anyagot tartalmazó növényi törmeléket acetonnal és orvosi zilizzel összekeverte, majd azt a bűnszervezetet irányító egyik vádlott postai úton az ország területén maga értékesítette, vagy Szombathelyre továbbította társai részére.


Olvasd tovább...
2017 augusztus 22 kedd - 10:34:50     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

traffipax_abony_abony.hu_2017.jpgA rendőrség szerdától péntekig Magyarország egész területén a gépjárművek sebességének ellenőrzését végzi - tudatta az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata kedden a rendőrség honlapján.

A rendőrség a TISPOL Műveleti Csoport éves ellenőrzési terve alapján augusztus 23-tól augusztus 25-ig tartja meg Magyarországon a TISPOL SPEED elnevezésű közlekedésbiztonsági ellenőrzését - olvasható a police.hu oldalon.

Az európai kampány elsősorban a megengedett legnagyobb sebességet túllépő járművek vezetőinek kiszűrésére irányul, de az ellenőrzés kiterjed az illegális migráció, az embercsempészés, a kábítószerrel, valamint lőfegyverrel kapcsolatos, illetve a vagyon elleni bűncselekmények felderítésére, megszakítására is.

MTI

2017 augusztus 22 kedd - 07:13:56     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

rendorsegi_hirek_baleset_abony_2016.jpgÖsszeütközött egy sódert szállító kamion és egy gépkocsi kedd reggel Pest megyében, a 4-es főút Abonyt elkerülő szakaszán, az Újszászra vezető Darabos dűlői kereszteződésben.

Az ütközés következtében a gépkocsi az út menti árokba hajtott. A balesethez a ceglédi hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik megkezdték a műszaki mentési munkálatokat. Elsődleges információink szerint a balesetben egy ember megsérült, ezért őt a mentők ellátják.

Forrás: Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság


2017 augusztus 17 csütörtök - 14:41:02     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

talalt_kerekpar_abony_abony.hu_2017.jpg
Az abonyi rendőrök a napokban a képen látható Schwinn Csepel típusú, női kerékpárt találták, melynek keressük a jogos tulajdonosát.

Ha felismeri a kerékpárját, a tulajdonviszony igazolásával (kerékpár papírjaival) átveheti az Abonyi Polgármesteri Hivatalban, a közterület-felügyelőknél.

DE

Nagyításért kattintson a képre!
 


2017 augusztus 11 péntek - 11:57:40     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

bunugy_sulyos_testi_sertes_abony_abony.hu_2017.jpgA Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya büntetőeljárást folytat B. Zs. 41 éves abonyi lakos ellen, súlyos testi sértés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt az alábbi tényállás alapján.
 
2017. augusztus 06-án, 10:00 óra körüli időben az Abony, Szapáry utcán nevezett személy szóváltásba keveredett a fiával éppen arra sétáló, szinten helyi lakos sértettel, majd a szóváltást követően B. Zs. felkapott egy vasrudat és azzal egy alkalommal hátulról a sértettet megütötte annak bal oldalán, melynek következtében könnyű, nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. Ezt követően a felek a földön tovább folytatták a „birkózást”, amit megpróbált megakadályozni és félbeszakítani a sértett fiatalkorú gyermeke is, akit eközben egy alkalommal - feltehetően nem szándékosan - szintén megütött az elkövető a fején a kezében tartott vasrúddal, melynek eredményeként ő is nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett.

A verekedésnek a helyszínre érkező családtagok és a kiérkező rendőrjárőrök vetettek végett, akik intézkedtek az elkövető előállításáról, valamint a sértett személyek orvosi ellátásáról.

Abony.hu információ

2017 augusztus 08 kedd - 18:47:56     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

talalt_lopott_kerekparok_abonyban_abony.hu_2017.jpgEgy abonyi illetőségű bicikli tolvajt állították elő a helyi rendőrök 2017. augusztus 02-án, Abonyban.
 
A gyanúsított házában több eltulajdonított kerékpárt is lefoglaltak a zsaruk, mivel a tulajdonjogát az elkövető nem tudta igazolni.
 
A Rendőrség munkatársai keresik a képen látható kerékpárok és kerékpár alkatrészek tulajdonosait, hogy visszaadhassák számukra. Akinek érdemi információja van a biciklikről, illetve az alkatrészekről, vagy felismeri a saját kerékpárját, jelentkezzen az alábbi elérhetőségeken:
 
Abonyi Rendőrőrs
Abony, Ceglédi út 1.
Tel.: 53/ 360-152
 
Nagyításért kattintson a képekre!


Olvasd tovább...
2017 augusztus 07 hétfő - 14:06:20     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

rendorsegi_hirek_baleset_abony_2016.jpgA 4-es főút 81. kilométerszelvényében 2017. augusztus 7-én 13 óra 40 perckor négy személyautó - eddig tisztázatlan körülmények között - összeütközött. A baleset következtében a jelenlegi adatok alapján egy személy súlyosan, míg további egy ember könnyebben megsérült.
 
A helyszínelés és a mentés idejére a rendőrök az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták. Javasolt kerülő útvonal a régi 4-es út felé. Kérjük a gépjárművezetők fokozott óvatosságát és türelmét!
 
Forrás: police.hu
 
 
 
Oldal:  1 2 3 ... 16 17 18
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
 
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények