Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'közbiztonsági hírek'
2017 június 28 szerda - 12:34:54     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0
Egy kisteherautó és egy kisbusz ütközött össze, egy ember életét vesztette.

baleset_4-es_fout_abony_szolnok_abony_abony.hu_2017.jpgTöbb autó, köztük egy kisteherautó és egy kisbusz karambolozott a 4-es főúton, Abony külterületén, a 92-es kilométerszelvénynél 

A legsúlyosabban két kisbusz károsodott, ezekből a ceglédi és szolnoki hivatásos tűzoltók két sérültet emeltek ki. A roncsokat feszítővágóval húzták szét, így tudták kiemelni a sérülteket, akiket a mentők elláttak, majd mentőhelikopterrel elszállítottak. A balesetben egy ember életét vesztette és heten megsérültek. Az utat az érintett szakaszon a helyszínelés idejére teljes szélességében lezárták. A forgalmat Abony és Szolnok között a 40-es és a 32-es főút felé terelik el.

Forrás: Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Fotók: JNSZ MKI

2017 június 27 kedd - 08:12:13     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0
A ceglédi hivatásos tűzoltók egy embert feszítővágó segítségével szabadítottak ki a gépkocsiból.

autok_karamboloztak_abony_abony.hu_2017.jpgSzemélyautók karamboloztak Abonyban, a Nagykőrösi út és a Mátyás király utca kereszteződésénél 2017. június 27-én, délelőtt. A balesethez a ceglédi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy embert feszítővágó segítségével szabadítottak ki a gépkocsiból, majd átadták a mentőknek.

Forrás: Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Fotók: PMKI Cegléd HTP

2017 június 23 péntek - 10:41:51     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0
A ceglédi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik a 13 éves lány megtalálásához

zsigar_zsaklin_eltunt_abonyi_lakasotthon_abony_abony.hu_2017.jpgA Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 13020/3770/2017. ált. ügyszámon körözési eljárást folytat a 13 éves Zsigár Zsaklin Martina dunavarsányi lakos eltűnése miatt.   

A jelenlegi adatok szerint a 13 éves lány 2017. június 18-án 23 óra 30 perckor egy abonyi lakásotthonból engedély nélkül ismeretlen helyre távozott, tartózkodási helye azóta ismeretlen.  

Zsigár Zsaklin Martina 165 centiméter magas, testsúlya körülbelül 56 kilogramm, átlagos testalkatú. Haja barna, kleopátra fazonú, szeme színe barna, arca kerek.

A lány eltűnésekor szűk szabású fekete nadrágot, fekete alapon sárga foltos pólót viselt.


Olvasd tovább...
2017 június 21 szerda - 17:50:50     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

rendorsegi_eloadas_gyulai_tabor_abony_abony.hu_2017.jpgIzgalmasan telnek a Gyulais diákok napjai a napközis táborban, ahová Kapás Béla r. törzszászlós és Sós Zsanett r. tőrm. kisasszony is ellátogatott 2017. június 19-én, hogy a nyári szünidőre ellássák a gyerekeket hasznos tanácsokkal.  
 
Sós Zsanett, a Ceglédi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály baleset-megelőzési előadója a gyalogos, kerékpáros közlekedés szabályait ismertette a gyerekekkel, Kapás Bélával pedig a kerékpáros akadálypályát próbálhatták ki a tanulók. A kisdiákok nagyon aktívak voltak és ügyesen megbirkóztak a feladatokkal. 
 
DE
 
Még több fotóért KLIKK a képre!

2017 június 21 szerda - 13:57:22     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

Öt autónyi rendőr és nyomozó vett részt abban a kiemelt akcióban, amit ma reggel folytattak le Abonyban. 
 
Házkutatási parancsokkal és drogtesztekkel érkeztek meg az abonyi és ceglédi zsaruk az Arany János utcába. Több állampolgári bejelentés előzte meg a „bevetést”, mely szerint a lakásotthonban élő fiatalok részére egy helyi illetőségű személy kábítószereket értékesít. Az adatgyűjtések és a nyomozás megerősítette ezt a tényt, így a drogfogyasztók- és esetleges terjesztők hathatós előállítása érdekében a korai órákra időzítették az összehangolt rendőrségi razziát. Az ellenőrzést Korsós Gábor rendőr hadnagy, a Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának megbízott vezetője irányította, aki a rajtaütést megelőzően eligazítást tartott a Rendőrőrs épületében, ahol egyeztették a házkutatás menetét is. 
 
KLIKK a fotóra a képgalériához!
 


Olvasd tovább...
2017 június 19 hétfő - 13:30:56     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

baleset_motoros_abony_abony.hu_2017.jpgSúlyosan megsérült egy motoros abban a balesetben, amely 2017. június 14-én, 19 óra 15 perckor történt Abonyban, a Szelei úton, ahol egy teherautó és egy motorkerékpár ütközött össze, majd a motoros egy személyautónak és egy kerékpárosnak csapódott.

A baleset következtében a motorkerékpár vezetője megsérült. 

A baleset körülményeit a Ceglédi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja. 

Nagyításért KLIKK a képre!


2017 június 15 csütörtök - 12:02:55     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0
Félpályás útlezárásra kell számítani a 40-es főúton.

rendorsegi_hirek_baleset_abony_2016.jpgEddig tisztázatlan körülmények között borult fel egy tehergépkocsi 2017. június 15-én 13 órakor a 40-es főút 28750-es méterszelvényében, Cegléd és Abony között. A baleset következtében személyi sérülés nem történt.

A helyszínelést félpályás útlezárás mellett kezdték meg a rendőrség munkatársai. A forgalom jelenleg rendőri irányítás mellett egy sávon, váltakozó irányba halad.2017 május 30 kedd - 18:54:44     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0
A tűzoltók két vízsugárral oltották el a lángokat.

mellekepulet_egett_moricz_zsigmond_abony_abony.hu_2017.jpgTeljes terjedelmében égett egy körülbelül harminc négyzetméter alapterületű melléképület kedd este az abonyi Móricz Zsigmond utcában.
 
A tűzhöz Ceglédről érkeztek ki a hivatásos tűzoltók, akik két vízsugárral oltották el a lángokat, majd megkezdték az épület átszellőztetését és átvizsgálását. Elsődleges információink szerint az eset során senki nem sérült meg.
 
Forrás: BM Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Fotó: PMKI Cegléd HTP
 
 
 
2017 május 25 csütörtök - 13:26:59     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0
Tovább folytatódott az iskolarendőr-program

Kapás Béla r. tzls., iskolarendőr felkérésére Sós Zsanett r. tőrm. kisasszony a Ceglédi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának baleset-megelőzési előadója osztályfőnöki órát tartott a Somogyi Imre Általános Iskola 2. t osztályában, 2017. május 25-én.
 
Az óra témája a gyermekekre vonatkozó gyalogos és kerékpáros szabályok ismertetése volt, azon belül a járműbe történő be- és kiszállás utasként (melyik oldalt használják), a járműben utazás szabályai (gyermekvédelmi rendszerek, biztonsági öv használata), a gyalogos közlekedés szabályai járdán, úttesten (lakott területen belül, kívül), átkelés a kijelölt gyalogos átkelőhelyen, a kerékpározás szabályai. Az előadás végén a gyermekek játékos foglalkozás keretében gyakorolhatták az órán elhangzottakat. 
 
Szerző: Darányi Erika
Abony.hu fotók: Székely Szilárd

A fotógalériát megnézheti a képre kattintva.

2017 május 25 csütörtök - 08:42:51     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0
21 ITTAS JÁRMŰVEZETŐ BÍRÓSÁG ELÉ ÁLLÍTÁSA GYORSÍTOTT ELJÁRÁSBAN CEGLÉDEN

2017 áprilisában és májusában Cegléden és környékén ugrásszerűen megnőtt a járműveket ittasan vezetők száma. Ezért a Ceglédi Rendőrkapitányság fokozott közúti ellenőrzést tartott, ahol számos ittas vezetőt értek tetten.

A Ceglédi Rendőrkapitányság dinamikus nyomozásait követően a Ceglédi Járási Ügyészség egy napon, 2017. május 24-én gyorsított eljárásban 20 férfit és egy nőt állított a Ceglédi Járásbíróság elé, akik az elmúlt hónapokban ittasan vezettek Cegléd, Albertirsa, Törtel, Abony, Újszilvás és Csemő utcáin.

Volt olyan vádlott, aki írástudatlan, ennek ellenére jogosítvány nélkül vezetett.


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 13 14 15
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények