Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'közbiztonsági hírek'
2018 október 10 szerda - 12:25:40     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

abonyi-rendorors-abonyban-abony-abony.hu-2018.jpgCeglédi Rendőrkapitányság Vezetője
Török Csaba r. alezredes fogadóórája a CEGLÉDI RENDŐRKAPITÁNYSÁGON
Cegléd, Rákóczi u. 22-24. szám minden hónap első szerdáján 08:00 órától 12:00 óráig
 
Abonyi Rendőrőrs Őrsparancsnoka
Gulyás Pál r. alezredes őrsparancsnok fogadóórája minden hónap első csütörtöki napján - 10:00-12:00 óra között - előzetes telefonos egyeztetéssel -

ABONY VÁROS

Polyák Zoltán  c.r. ftzls. Abony Körzeti megbízott  tel.: 06-70 400 72-06
Mészáros Dávid c. r.tőrm. Abony Körzeti megbízott tel.: 06-70 400 72-04
Gór Viktor r. tőrm. Abony Körzeti megbízott tel.: 06-70 400 72-07
Petrezselyem Tibor c. r. tőrm. Abony Körzeti megbízott tel.: 06-70 400 72-05

fogadóórát tart minden hónap első csütörtöki napján 8:00 és 09:00 óra között.

Fogadóóra helye: Abony, Ceglédi út 1. szám alatti KMB iroda.  


Olvasd tovább...
2018 szeptember 24 hétfő - 13:03:05     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

   Az Idősek Világnapja alkalmából tisztelettel adunk néhány jó tanácsot idősebb honfitársaink részére, áldozattá válásuk megelőzése érdekében.

   Az ENSZ 1991-ben rendezte meg először az idősek világnapja programsorozatát október elsején, azóta minden évben ezen a napon emlékeznek meg a világ számos országában - többek között hazánkban is – az idős emberekről. A programsorozat megalapításával az ENSZ célja az volt, hogy felhívják a figyelmet a méltóságteljes időskorra.

   Magyarországon az emberek 20 százaléka időskorú (60 év felett), azaz mintegy két millióan. Sokan teljesen egyedül élnek, hiszen napjaikban egyre kevésbé jellemzőek a többgenerációs családok, ahol a nagyszülők, a gyerekek és az unokák is együtt élnek. Ez a megemlékezés is jó indok arra, hogy figyeljünk az idősek problémáira, segítsük őket a mindennapokban, törekedjünk óvni őket a veszélyektől. Ehhez fogadják meg tanácsainkat:


Olvasd tovább...
2018 szeptember 24 hétfő - 12:25:12     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

   A Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya eljárást folytat egy fiatalkorú abonyi fiú ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

   A sértett tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki 2018. augusztus 27-én 16 óra és augusztus 28-án 7 óra közötti időben az Abony, Kossuth Lajos téren lezárt állapotban hagyott kerékpárját eltulajdonította.
 
   A rendőrök a bűncselekménnyel összefüggésben adatgyűjtést végeztek, amelynek eredményeképpen azonosították a feltételezett elkövetőt, akit 2018. augusztus 31-én Abony belterületén vontak intézkedés alá, majd előállították a helyi rendőrőrsre. Az intézkedés során megállapították, hogy a fiút a Budapest Környéki Törvényszék BV Csoportja körözi, mivel eltávozásának lejártakor nem vonult vissza a számára kijelölt javító-nevelőintézetbe.
 
   A fiatalkorút a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a lopással összefüggésben, majd visszaszállították a javító-nevelőintézetbe. A lopott kerékpárt a gyanúsított abonyi tartózkodási helyén megtalálták és lefoglalták a rendőrök.

Abony.hu

Abony.hu fotó: Szilágyi Tamás * A fotó illusztráció! 


2018 szeptember 19 szerda - 15:50:59     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

rendorsegi_hirek_baleset_abony_2018.jpg   Eddig ismeretlen okból összeütközött két személygépjármű  2018. szeptember 19-én 16 óra 40 perc körül a 4-es számú főút és a 3122. számú út kereszteződésében Abony külterületén.

   Az elsődleges adatok szerint a balesetben egy ember megsérült. A helyszíni szemle megkezdődött.

   A rendőrök a forgalmat félpályán váltakozó irányban engedik. Vezessenek óvatosan, torlódásra kell számítani! - tájékoztatott a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

Abony.hu

2018 szeptember 16 vasárnap - 14:14:52     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

rendorsegi_hirek_baleset_abony_2018.jpg   Két személygépkocsi karambolozott a 4-es főút 86-os kilométerénél, Abony közelében 2018. szeptember 16-án, délután. Az ütközés következtében az egyik autó az árokba csapódott.

   A ceglédi hivatásos tűzoltók az egyik járműből feszítővágó segítségével szabadítottak ki egy embert, majd átadták a mentőknek. A balesetben összesen négyen sérültek meg. Az érintett útszakaszon a mentési munkálatok idején félpályán halad a forgalom - tájékoztatott a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Abony.hu


2018 szeptember 07 péntek - 14:45:56     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

   A közlekedési fegyelem megbomlása miatt szigorítja a sebességellenőrzéseket a rendőrség, például nem fogják közzétenni a mérések tervezett helyszínét - jelentette be az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közlekedésrendészeti főosztályvezetője pénteken Budapesten.

    Óberling József a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: az intézkedés nem azt jelenti, hogy "bokorban megbújva" vagy a "lakott terület kezdetét jelző táblánál" fognak mérni, de nem jelentik be előre az intézkedések helyszínét és idejét, illetve civil személygépkocsik mellett a közlekedők számára "furcsa járművekből" is ellenőriznek.

    Kérdésre válaszolva hozzátette: ezek lehetnek akár teherautók vagy lassú járművek is. Mint elmondta: azt tapasztalják, hogy a közlekedők egyre inkább csak akkor tartják be a szabályokat, ha közvetlen rendőri ellenőrzést tapasztalnak. Ennek nyomán, ebben az évben már 398-an haltak meg az ország útjain és ha ez így folytatódik, az elmúlt évek legrosszabb baleseti statisztikájával zárul az esztendő.


Olvasd tovább...
2018 szeptember 06 csütörtök - 11:56:46     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0
MTI

traffipax_abony_abony.hu_2017.jpg   Bővítené a rendőrség a közúti ellenőrzési módszerek, eszközök körét például rejtve használt készülékekkel, mivel úgy értékeli, hogy az előre bejelentett ellenőrzések nem jelentenek megfelelő visszatartó erőt a szabályszegőknek - derül ki az Országos Rendőr-főkapitányság csütörtöki közleményéből.

   A főkapitányság kommunikációs szolgálata azt írta: mostanra bebizonyosodott, hogy az előre bejelentett, jól látható módon végzett ellenőrzések nem jelentenek általános visszatartó erőt. A közlekedők egy része csak addig tartja be a szabályokat, amíg úgy érzi, hogy a hatóság látóterében van. 
Ezért a közlekedési helyzet javítása, a balesetek számának csökkentése érdekében a rendőrség a jogszabályok által biztosított keretek között szükségesnek látja az ellenőrzési módszerek, eszközök bővítését - jelezték.

   Hozzátették: a jogszabályok alapján az ellenőrzéshez használt készülék akár rejtve is használhatók, az ellenőrzéseknek ez a módja nemzetközileg elfogadott gyakorlat, Európa számos országában (például Ausztriában, Szlovákiában, Szlovéniában, Csehországban, Németországban, Franciaországban) alkalmazzák.


Olvasd tovább...
2018 augusztus 31 péntek - 12:42:27     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0
A 4-es főutat a rendőrök lezárták, a forgalmat Abony városba terelik.

rendorsegi_hirek_baleset_abony_2018.jpg   Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt 2018. augusztus 31-én 13 óra 34 perckor a 4-es főút 89-es kilométerszelvényében, Abony külterületén, ahol egy személygépkocsi és egy motorkerékpár ütközött össze.

   A balesetben a motoros súlyosan sérült. A rendőrök a főút balesettel érintett szakaszát lezárták, a forgalmat Abonyon keresztül, a 40-es főútra terelik.

Kérjük az arra közlekedőket, hogy óvatosan és körültekintően, a követési távolság betartásával közlekedjenek!  - tájékoztatott a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

Abony.huOlvasd tovább...
2018 augusztus 06 hétfő - 07:16:56     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0
MTI

sebessegellenorzes_abony_abony.hu_2017.jpg   Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának közleménye szerint a TISPOL Operational Group (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának Műveleti Csoportja) éves terve alapján, hétfőtől vasárnapig a rendőrség ismét a megengedett sebességre vonatkozó előírások betartását ellenőrzi az ország egész területén, és Európa szinte valamennyi országában.
 
   Az ellenőrzés célja a megengedett legnagyobb sebességet túllépő, és ezzel a közlekedésbiztonságra fokozottan veszélyt jelentő járművek vezetőinek kiszűrése - írták.
 
   Jámbor István ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakirányító osztályának vezetője elmondta, az ellenőrzéskor szinte az összes sebességellenőrző eszközt használják, így megnő a feltárt jogsértések száma. Szólt arról is, hogy nem a bírsággal fenyegetés, hanem a tettenérés valószínűsége hat a gyorshajtókra, az, hogy lelepleződik a gyorshajtásuk, aminek következménye is van. Felidézte: az objektív felelősség bevezetésével nem változott a feltárt jogsértések száma, de amíg korábban csak az esetek tizedében követte a jogsértést büntetés, az objektív felelősség bevezetése óta minden esetben.

A fotó csak illusztráció!
Abony.hu fotó: Szilágyi Tamás


2018 augusztus 03 péntek - 08:55:38     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0
Egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette miatt indítottak nyomozást az ajkai rendőrök egy abonyi férfi ellen.

   A járőrök 2018. augusztus 2-án 18 óra körül Devecser belterületén igazoltattak egy személygépkocsival közlekedő 23 éves abonyi lakost. 

   Az intézkedés során a rendőrök megállapították, hogy a férfi autójára egy másik gépkocsihoz tartozó forgalmi rendszámot szereltek fel.  A sofőrt előállították az Ajkai Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi elmondta, hogy a régi autója meghibásodott, ezért vásárolt egy ugyanolyan típusú és színű gépkocsit, majd az otthonában a régebbi autójáról leszerelte a rendszámot és átrakta az általa vásárolt újabb gépkocsira.
 
   A férfi ellen egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás - tájékoztatott a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.
 
Oldal:  1 2 3 ... 25 26 27
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények