Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Hivatali hírek'
2017 november 14 kedd - 13:52:39     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

szepkoru_koszontese_gyore_pal_beniamne_abony_abony.hu_2017.jpgIdén a 90-es számot mintázó gyertyát fújta el születésnapi tortáján Györe Pál Béniámné. Éva néni szeretett családja körében ünnepelte a kerek évfordulót november 07-én, Abonyban. A jeles alkalomból a városvezetés részéről Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony és Kelemen Tibor aljegyző úr is felkereste a szépkorút, hogy kedves szavakkal, tortával, és virággal kedveskedjenek neki. Egyúttal átadták neki a Magyarország miniszterelnökének jókívánságait tartalmazó emléklapot is.

Éva néni négy évtizeden keresztül könyvtárosként dolgozott Abonyban. A könyvek szeretete végigkísérte életét, ma is gyakran forgat olvasnivalót a kezében, de szívesen hallgat rádiót és néz televíziót is. Talán ezeknek is köszönheti szellemi frissességét, kiváló memóriáját, és tájékozottságát.


Olvasd tovább...
2017 november 13 hétfő - 16:29:52     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

  hegedus_fanni_ungarescart_kiallitas_abony_abony.hu_2017.jpg  dalok_estje_abony_abony.hu_2017.png
Nagyításért kattintson a plakátokra!
2017 november 13 hétfő - 15:56:08     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

e.on_onkormanyzati_naptar_fotopalyazat_abony_abony.hu_2017_2018.jpgÖrömmel adunk hírt róla, hogy Abony városa is nyertese az E.ON által meghirdetett, önkormányzatoknak szóló naptár-fotópályázatnak, így az Abony.hu-n publikált felvétel is helyet kap az E.ON 2018-as naptárában.

A díjazott fotó a Fergeteg Triatlon Sportegyesület versenyzőinek rajtját ábrázolja az idei Fergeteges Jubileumi Terep-futóversenyen, melyet Szilágyi Tamás kapott lencsevégre.
 
A felhívás idén a sportra irányult, a pályázat témája ezért a „Sportoljunk együtt” címet viselte. Olyan fotókat vártak, amelyek közösségi életérzéseket, helyi sporteseményeket, sportcsarnokokat, tornacsarnokokat mutatnak be, melyek azt sugallják, hogy jó együtt sportolni. Abonyban igen gazdag a sportélet, számtalan sportegyesület végez eredményes munkát, melyekről nagy számban tudósítottunk honlapunk hasábjain, így kézenfekvő volt, hogy induljunk a pályázaton.

Nagyításért kattintson a képre!


Olvasd tovább...
2017 november 09 csütörtök - 13:33:25     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Dr. Tarcali Gábor elnök úr levelére hivatkozással ezúton tájékoztatom, hogy a Földművelésügyi Minisztérium akciót indít a lejárt szavatosságú régi, elsősorban történelminek nevezhető növényvédő szer hulladékok térítésmentes begyűjtésére és megsemmisíttetésére, mely elhatározás e probléma megoldására üdvözlendő, hiszen Magyarország érdeke, hogy megszabadulhassunk ezektől a veszélyes növényvédő szer hulladék tételektől.

A Földművelésügyi Minisztérium a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamarát bízta meg a lejárt szavatosságú, történelmi növényvédő szer tételek országos felmérésével. Fontos kiemelni, hogy a felmérés, majd ezt követően a lejárt növényvédő szer hulladék készletek begyűjtése a készletekért felelősök, a készlet tulajdonosok, kezelők, érintettek számára név nélkül és költségmentesen fog történni.


Olvasd tovább...
2017 november 09 csütörtök - 13:24:42     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

nav-12.jpgAz elmúlt két évben folyamatosan, mintegy 25 százalékkal nőtt a köztartozásmentes adózói adatbázisban (KOMA) szereplő magánszemélyek és vállalkozások száma.

Jelenleg 95 ezer vállalkozás, 32 ezer egyéni vállalkozó és 31 ezer magánszemély szerepel az ingyenes „pozitív” listán. Felvételét bárki kérheti, ha rendben vannak adóügyei.

Ha valaki szerepel a köztartozásmentes adatbázisban, nem kell tartozásmentességről szóló adóigazolást beszereznie, amikor igazolnia kell, hogy nincs köztartozása. Tehát az adatbázisban való megjelenés kényelmes, adminisztrációmentes és ingyenes alternatívája a „nullás-igazolásnak”. Azoknak a vállalkozásoknak pedig, amelyek ugyancsak tagjai az adatbázisnak, nem kell kockázati biztosítékot fizetniük az EKÁER-ben.


Olvasd tovább...
2017 november 09 csütörtök - 07:53:07     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
MTI

Több mint 12 milliárd forint jut a ceglédi Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet fejlesztésére az Egészséges Budapest Program (EBP) keretéből - közölte Pusztai Dezső, a kórház főigazgatója kedden az egészségügyi intézményben tartott sajtótájékoztatón.

Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár azt mondta: a kormány eddig is rengeteget költött az egészségügyre, de most lépésváltás történik. Olyan projekt indul, amely a térségben élők számára biztonságot nyújt egy olyan korban, amikor ez kiemelt jelentőségű - tette hozzá.

Korszerűsítik a járóbeteg-ellátást, a több mint 12 milliárd forintból jut a sürgősségi ellátás fejlesztésére, új tömbben elhelyezésére, valamint létrehoznak egy új belgyógyászati tömböt is, így komfortosíthatják a központi épületet - sorolta Pusztai Dezső. Mindez hozzájárul dolgozók megtartásához, és a betegek ellátásában is minőségi előrelépés történik - fűzte hozzá.


Olvasd tovább...
2017 november 06 hétfő - 17:32:14     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

katyuzas_padkazas_belteruleti_utak_abony_abony.hu_2017.jpgMég a tél beállta előtt kijavítják a balesetveszélyes kátyúkat az önkormányzati utakon a Képviselő-testület szeptember 28-i ülésén hozott határozata alapján. A képviselők az idei költségvetésből 4,8 millió Ft-ot különítettek el az utak karbantartására.

A helyi közutak fenntartását az önkormányzattal kötött szerződés alapján az ABOKOM Közhasznú Nonprofit Kft. végzi. A szolgáltató előzetesen felmérte a belterületi utak állapotát, és előterjesztette javaslatát a padkázási, kátyúzási feladatok elvégzésére.


Olvasd tovább...
2017 november 06 hétfő - 09:44:36     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

A Városunk Fejlődéséért Egyesület 2017. november 12-én /vasárnap/ 9:00 órától faültetést szervez a Dr. Kostyán Andor Rendelőintézet mögötti volt „Kispálya” területén.

Várjuk azokat az állampolgárokat, akik csatlakozni kívánnak  kezdeményezésünkhöz.

Szívesen fogadjuk ismét  a lakosság részéről a facsemete felajánlásokat.

Az ültetéshez szükséges eszközöket a helyszínen biztosítjuk.

Városunk Fejlődéséért Egyesület

Kapcsolódó hírek:

 
2017 november 03 péntek - 14:41:26     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Lakossági jelzések és bejelentések alapján az önkormányzat megkereséssel fordult az NHSZ Szolnok Kft. felé az alábbi kérdések tisztázása érdekében:
 
1. Nyitva tarthat-e az Abonyi Hulladékudvar hétvégén?
Lakossági igény merült fel az Abonyi Hulladékudvar lehetséges hétvégi nyitva tartására a zöldhulladékok elhelyezése érdekében. Az önkormányzat kérése alapján 2017. november 1-jétől minden hónap első szombatján 08:00-12:00 óra között nyitva tart az NHSZ által üzemeltetett Abonyi Hulladékudvar. Amennyiben az ügyfélforgalom indokoltnak tartja, a folyamatos szombat délelőtti nyitva tartást is bevezethetik.


Olvasd tovább...
2017 október 31 kedd - 09:18:05     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

egyenlo_banasmod_hatosag_novemberi_ugyfelfogadas_novemberi_ugyfelfogadas_abony_abony.hu_2017.jpg
Nagyításért kattintson a képre!
Oldal:  1 2 3 4 5 ... 151 152 153
Közérdekű információk

Programajánló

*****
 
*****
*****
 
 *****
 
 *****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények