Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Hivatali hírek'
2018 október 30 kedd - 11:41:09     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
Forrás és fotók: berettyohir.hu

   "Már gyermekkorában megfogalmazódott benne a néphagyomány iránti tisztelet és elköteleződés.

   Magát szerényen csak zománcművesnek vallja, de számos kiállításon és Berettyóújfalu több rendezvényén is találkozhattunk már különféle technikákkal készült gyönyörű alkotásaival. Jelenleg a Bodorka NépmesePont egyik vezetője, és nem utolsósorban két kisgyermek boldog édesanyja" - írja a berettyohir.hu.

"Mikor és hogyan kezdődött az alkotás iránti elköteleződésed?

Gyermekkoromtól kezdve alkotok, ugyanis kézműves családból származom. Abonyban születtem, a szüleim fazekasok és én lényegében a műhelyben nőttem fel, szívesen játszottam az agyagdarabokkal. Négyen vagyunk testvérek - a bátyám faműves -, de sajnos egyikünk sem vitte tovább a fazekasmesterséget. A nagyszüleim is nagyon kreatívak voltak, az anyai nagyapám például bognármester volt, bármit el tudott készíteni fából, sőt, a fa megmunkálásához szükséges szerszámait is ő maga készítette. Kicsit tőle is származtatom a kézügyességemet. Az apai nagymamám egy különleges módját választotta az alkotásnak, ő grillázstortákat készített."


Olvasd tovább...
2018 október 29 hétfő - 15:31:38     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

   Habony István Andrásné a mai napon, 2018. október 29-én töltötte be 90. életévét.

   A jeles évforduló alkalmából a városvezetés részéről Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony és dr. Gáspár Anita aljegyző asszony látogatta meg és köszöntötte fel a szépkorú hölgyet. 

   A családja körében ünneplő Erzsike néninek jókívánságaik tolmácsolása mellett átadták a Magyarország miniszterelnökének aláírásával ellátott emléklapot, továbbá egy tortával és egy virágcsokorral kedveskedtek neki.Olvasd tovább...
2018 október 26 péntek - 10:58:07     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

* Szombat délelőtt (10.27.), 11 óra körül átmeneti vízhiány várható Abony egész területén *

Előzmények:

   Csőtörés történt a Rákóczi úti töltővezetéken. A javítási munkák során egész Abonyt érintő vízhiány lesz tapasztalható pénteken a késő délutáni, esti órákban - tájékoztatta az abony.hu-t Kovács Pál, a Daköv Kft. Abonyi Üzemigazgatóságának üzemvezetője, aki addig is, takarékos vízhasználatra kéri a lakosságot.

   A hiba elhárítását már megkezdték a szakemberek. Jelen pillanatban egy teli torony víz áll rendelkezésre, de hogy meddig lesz elég, a fogyasztás mértékétől függ. Takarékos vízhasználat mellett kitolható - tette hozzá Kovács Pál.

A szolgáltató megértésüket és türelmüket kéri a helyreállítási munkák elvégzéséig.
 
Abony, 2018. október 26. 

Darányi Erika


2018 október 26 péntek - 07:39:08     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

teli_idoszamitas_abony.hu_2018.jpg   A téli időszámítás kezdete 2018. október 28. Vasárnap hajnalban, 3 órakor 2 órára kell igazítani az órák mutatóit.

Mit érdemes tudni a téli és a nyári időszámításról?

   A tavaszi és őszi óraátállítás, ami  helyett az Európai Bizottság most a nyári időszámítás állandóvá tételét javasolja, először 1916-ban jelent meg Európában energiatakarékossági okokból, de később több országban felhagytak vele - írta pénteken a nyári időszámítás történetét összefoglalva az AFP francia hírügynökség.

   Az óraátállítás atyjának Benjamin Franklin amerikai feltalálót és politikust tekintik: ő volt az első, aki 1784-ben a Journal de Paris című lapban írt szatirikus esszében azt javasolta a franciáknak, hogy kezdjék korábban a napjaikat, hogy spórolni tudjanak a gyertyával.A nyári és a téli időszámítást 1916-ban vezették be Németországban és az Osztrák-Magyar Monarchiában, hogy az első világháború alatt csökkentsék az áramfogyasztást. Még ugyanazon az évben követte a példájukat a Brit Birodalom és Franciaország. A nyári időszámítás célja, hogy a világosság idejére helyezzék át a tevékenységeket, és így csökkentsék a mesterséges világítást.

Nagyításért kattintson a képre!


Olvasd tovább...
2018 október 25 csütörtök - 08:13:29     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

szepkoru_koszontese_abonyban_csibrany_mihalyne_abonyi_abony_abonyi_abony.hu_2018.jpg   90. születésnapja alkalmából Csibrány Mihálynét köszöntötte a városvezetés 2018. október 24-én, Abonyban. A családja körében ünneplő Ica nénit Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony és dr. Nagy Péter jegyző úr látogatta meg, hogy jókívánságságaikat tolmácsolják a szépkorú hölgynek.

   Az ünnepeltnek átadták a Magyarország miniszterelnöke által aláírt emléklapot, valamint egy tortával és egy csokor virággal kedveskedtek neki.
 
Abony Város Önkormányzata nevében szívből köszöntjük Ica nénit, és további jó egészséget kívánunk neki családja körében!

Darányi Erika

Nagyításért kattintson a képre!


2018 október 18 csütörtök - 14:16:26     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

cegledi_jarasi_hivatal_ugyfelfogadasa_munkaszuneti_napok_abony_abonyi_abonyban_abony.hu_2018.jpg   Tájékoztatom Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a 2018. évi munkaszüneti napok körüli munkarendről szóló 9/2017. (V.19.) NGM rendeletének 2.§ d) pontja alapján 2018. november 10. (szombat) munkanap, illetve 2018. november 2. (péntek) pihenőnap.

Fentiek értelmében a Pest Megyei Kormányhivatal Ceglédi Járási Hivatalának valamennyi osztályán az ügyfélfogadás az alábbiak szerint alakul: 

2018. november 9-én, pénteken és 
2018. november 10-én, szombaton is 
pénteki ügyfélfogadási rend szerint.

A települési ügysegédek ügyfélfogadása is a fentiekhez igazodik azzal, hogy Jászkarajenőn és Kőröstetétlenen 2018. november 10-én, szombaton nem lesz ügyfélfogadás.

Cegléd, 2018. október 17.                                                                           

Magdáné dr. Rostás Boglárka
mb. járási hivatalvezető s.k.
Pest Megyei Kormányhivatal
Ceglédi Járási Hivatal


2018 október 15 hétfő - 11:54:41     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

felhivas_onkentes_tartalekos_katonai_szolgalatra_2018.png
   „A honvédelem nemzeti ügy!” Hazánknak szüksége van olyan önkéntes tartalékosokra, akik tanulmányaik, vagy civil foglalkozásuk megtartása mellett támogatják a honvédelem ügyét!  

   Szereti a kihívásokat és szeretne tenni otthona és környezete biztonságáért? Kipróbálná a katonai szolgálatot? Jelentkezzen önkéntes tartalékos katonának!

   Minden nemzet hadereje a hivatásos katonákon túl a felkészült és sokoldalú tartalékos erőkön nyugszik, akik veszélyhelyzetben sem riadnak vissza attól, hogy komoly segítséget nyújtsanak. A Magyar Honvédség átalakítja és megújítja az önkéntes tartalékos rendszerét, amelynek új elemeként a helyi közösségekre építve hozta létre az önkéntes területvédelmi tartalékos (ÖTT) szolgálati formát. Az ország valamennyi járásában, így a Ceglédi Járásban is megalakul a területi elven szervezett önkéntes tartalékos század. Célunk az, hogy szükség esetén helyben rendelkezésre álljon kiképzett, felkészített, alkalmazható erejével, hogy ne legyen olyan település, amely nem rendelkezik tartalékos katonával, kiképzett katonai erővel!

A hivatalos tájékoztatóért kattintson a képre!


Olvasd tovább...
2018 október 15 hétfő - 11:26:20     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

abonyi_varoshaza_abonyban_abony_abony.hu_2018.jpg   Ezúton értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a kitüntetések alapításáról és adományozásuk rendjéről szóló 6/2015. (II. 27.) sz. önkormányzati rendelet értelmében az alábbi helyi elismerések adományozására indokolással ellátott javaslatot tehet bármely abonyi választópolgár.*

"Abony Közművelődéséért"
"Abony Város Szociális Gondoskodásért"
"Abony Közbiztonságáért"
"Az Év Vállalkozója"
"Abony Sportjáért"
"Abony Város Sportolója"
"Jó tanuló, jó sportoló"

   Kérjük, hogy amennyiben javaslattal kíván élni a felsorolt kitüntetések adományozására vonatkozóan, úgy javaslatát 2018. október 31-én (szerda) 16.00 óráig szíveskedjen elküldeni az abony@abony.hu e-mail címre, vagy postai úton az Abonyi Polgármesteri Hivatal 2740 Abony, Kossuth tér 1. címre küldve, illetve javaslatát leadhatja személyesen is a Polgármesteri Hivatal Titkárságán.

Kérjük, hogy a javaslatát indoklással ellátva nyújtsa be, illetve jelölje meg, hogy mely kitüntetésre vonatkozik.


Olvasd tovább...
2018 október 12 péntek - 09:51:31     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

   Nyolc nap múlva, egészen pontosan 2018. október 20-án veszi kezdetét a budapesti birkózó világbajnokság a Papp László Sportarénában, amely október 28-ig tart.
 
   A szabadfogású (61 kg) kategória magyar versenyzője az abonyi származású, ám ma már kecskeméti színekben versenyző Molnár József lesz. Józsi - aki Abonyban nőtt fel, és itt kezdte birkózó pályafutását -, már a nyitónapon szőnyegre lép, hiszen ekkor bonyolítják le a szabadfogású 61, 74, 86 és 125 kilogrammosok mérkőzéseit, ahol Józsi mellett Gulyás Zsombor, Veréb István és Ligeti Dániel révén lesz érdekelt Magyarország.

   A “Kisiszap” becenévre hallgató 26 éves versenyző már gyakorlatilag nyolc éve az egyik legkisebb súlycsoportban képviseli Magyarország színeit a világversenyeken. Eleinte 60 kilóban ismerkedett a nemzetközi mezőnnyel, majd a riói olimpia idejében tett egy rövid kitekintőt az 57 kilogrammosok közé, azóta viszont már a 61 kilogrammosok között igyekszik megtalálni számításait.

Nagyításért KLIKK a képre!


Olvasd tovább...
2018 október 12 péntek - 08:33:17     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
Tájékoztató a fúrt/ásott kút létesítésének engedélyezéséről /kizárólag háztartási vízszükségletet kielégítő kút esetében/

   A vízgazdálkodási hatósági jogkör gyakorlásáról szóló 72/1996. (V. 22.) Korm. rendelet 24. § (1) bekezdése szerint „A települési önkormányzat jegyzőjének engedélye szükséges 

a) olyan kút létesítéséhez, üzemeltetéséhez, fennmaradásához és megszüntetéséhez, amely a következő feltételeket együttesen teljesíti:

aa) a vízbázisok, a távlati vízbázisok, valamint az ivóvízellátást szolgáló vízilétesítmények védelméről szóló kormányrendelet szerint kijelölt, kijelölés alatt álló, illetve előzetesen lehatárolt belső, külső és hidrogeológiai védőidom, védőterület, valamint karszt- vagy rétegvízkészlet igénybevétele, érintése nélkül, és legfeljebb 500 m3/év vízigénybevétellel kizárólag talajvízkészlet vagy parti szűrésű vízkészlet felhasználásával üzemel,

ab) épülettel vagy annak építésére jogosító hatósági határozattal, egyszerű bejelentéssel rendelkező ingatlanon van, és magánszemélyek részéről a házi ivóvízigény vagy a háztartási igények kielégítését szolgálja, és

ac) nem gazdasági célú vízigény;

b) az ab) pontban szereplő házi ivóvízigény kielégítését szolgáló kúthoz tartozó, víztisztítási feladatokat ellátó vízilétesítmény létesítéséhez, üzemeltetéséhez, fennmaradásához és megszüntetéséhez;

c) az 500 m3/év mennyiséget meg nem haladó, kizárólag háztartási szennyvíz tisztítását és a tisztított szennyvíz elszikkasztását szolgáló vízilétesítmény létesítéséhez, üzemeltetéséhez, fennmaradásához és megszüntetéséhez.”


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 4 5 ... 174 175 176
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények