Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Hivatali hírek'
2017 október 07 szombat - 10:06:00     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Megújul a Szolnoki Szigligeti Színház, a kormány 250 millió forinttal támogatja a teátrum felújításának előkészítését - közölte a színház igazgatója az MTI-vel.

Balázs Péter elmondta: a legnagyobb elismerésnek tartja a színház társulata, valamint Szolnok Megyei Jogú Város számára, hogy a kormány elismeri a teátrum törekvéseit, amelyeket a művészi igényű népszínház szerepének betöltéséért tett. Hozzátette: az 1912-ben átadott és azóta többször átalakított épület utolsó teljes rekonstrukciója több mint negyed százada történt. Az elmúlt 26 év alatt bekövetkezett természetes elhasználódás, az elavuló, nehezen pótolható berendezések, valamint az épület egyes részeinek zsúfoltsága indokolttá teszi a felújítást - tájékoztatott. Kiemelte: kormányzati segítség nélkül nem valósulhatna meg a teátrum rekonstrukciója, jelenleg a tervezés, az előkészületi munkák zajlanak.

MTI


2017 október 06 péntek - 10:54:01     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Kelemen Kolos bejelentést tett az Abonyi Polgármesteri Hivatalban szén-monoxid mérő műszer értékesítésére vonatkozóan Abony közigazgatási területén.

A bejelentési kötelezettségének eleget téve a szolgáltatói tevékenységét engedéllyel végzi. Nevezett személy lakásukon, ingatlanukban a fenti szolgáltatással kapcsolatban felkeresheti Önöket.2017 október 06 péntek - 05:33:37     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

A Bursa Hungarica Önkormányzati Ösztöndíj olyan felsőoktatási szociális támogatórendszer, amely az esélyteremtés érdekében a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok számára is elérhetővé kívánja tenni a felsőoktatást.

A Bursa Hungarica többszintű támogatási rendszer, amelynek pénzügyi fedezetként három forrás szolgál:

1.) Települési önkormányzat támogatása:
A Bursa Hungarica Ösztöndíjrendszer célja, hogy szociális támogatási rendszerben azon a szinten történjen a döntéshozás, ahol a legtöbb ismeret birtokában képesek a rászorultságot elbírálni. Ennek megfelelően az Önkormányzat által kiírt Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat helyben kerül elbírálásra. A támogatás összegét pályázónként állapítja meg az Önkormányzat. 


Olvasd tovább...
2017 október 04 szerda - 17:41:35     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

veradas_szeptember_abony_abony.hu_2017.jpgA fenti vöröskeresztes jelszó mindig aktuális. Ebben az évben, szeptember 30-án negyedik alkalommal hívtuk véradásra azokat, akik beteg embertársaik szükség szerinti gyógyításához így kívánnak hozzájárulni.

Abonyban több évtizedes hagyománya van a véradásnak. Ebből következik, hogy vannak fiatal véradók, akik nagyszüleik, szüleik példáját követik. Véradóink között sok a többszörös véradó, örömmel tapasztaljuk viszont, hogy egyre több fiatal is jelentkezik. A jelentkezők közül  néhányan nem adhattak vért pld. megfázás, előző napi láz, olyan gyógyszer szedése, amely kizárja a véradást, 6 hónapon belüli tetoválás, és volt, aki elmúlt 65 éves. Köszönjük a véradóknak, hogy jöttek, köszönjük az egészségügyi dolgozók és vöröskeresztes aktivisták munkáját. A következő véradás 2017. december 13-én lesz.

Pető Istvánné
véradás-szervező

További képekért látogasson el Facebook oldalunkra!

2017 október 04 szerda - 08:35:41     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
Az adatgyűjtést végrehajtó kérdezők fényképes igazolvánnyal rendelkeznek!

ksh_jegyzoi_level_mibol_elunk_2017_abony_abony.hu_2017.jpg
Nagyításért kattintson a képre! 
2017 október 03 kedd - 13:28:05     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

nav_abony.hu_2016.jpgIngyenesen hívható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal új Infóvonala a 1819-es telefonszámon, ahol a NAV munkatársai minden adózással kapcsolatos általános kérdésre választ adnak.

A 1819-es telefonszám mellett, év végéig még elérhető a NAV Általános Tájékoztatási Rendszer (TCC) a régi, 06 (40) 42 42 42-es telefonszámon is. Az Infóvonal hétfőtől csütörtökig 8 óra 30 perctől 16 óráig, pénteken 8 óra 30 perctől 13 óra 30 percig hívható.


Olvasd tovább...
2017 szeptember 28 csütörtök - 17:36:42     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

• Kiállítói munkáltatói száma: 35

• Érintett megyék:
1. Pest Megye
2. Bács-Kiskun Megye
 
• Állásajánlatok száma: 1104 db/ 282 féle
(a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kecskeméti Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya, a külföldi azaz EURES illetve az országos adatbázisban található állásajánlatokkal együtt)

• 4 féle szolgáltatást nyújtottunk ügyfeleinknek:
1. EURES külföldi munkavállalással és állásajánlatokkal kapcsolatos tanácsadás – igénybe vette: 21 fő
2. Virtuális Munkaerőpiaci Tanácsadás: igénybe vette: 10 fő
3. VEKOP-8.2.1. Ifjúság Garancia program keretében 25 év alatti álláskeresőknek tanácsadás: 38 fő
4. EBH (Egyenlő Bánásmód Hatósága) tanácsadása: 8 fő
Szolgáltatás összesen: 77 fő
• 979 fő került megszólításra az állásbörze rendezvényünkkel
A regisztrált álláskeresőink száma közel 500 fővel csökkent a tavaszi állásbörze megrendezése óta.
Munkáltatóink visszajelzése alapján:
• 245 db önéletrajzot adtak le ügyfeleink
• 137 esetben folytatódik biztosan a kiválasztási folyamat második körben

Dr. Wetzelné dr. Terbe-Szabó Csilla
járási hivatalvezető


2017 szeptember 26 kedd - 12:45:22     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Tisztelt Ügyfeleink!
 
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Pest Megyei Kormányhivatal Ceglédi Járási Hivatal Kormányablak és Okmányirodai Osztályán (2700 Cegléd, Kossuth tér 10/A.) az ügyfélfogadás 2017. szeptember 27– 29. között szünetel.

A fenti időszakot követően előreláthatólag 2017. október 2-án (hétfő) a Kormányablak a megújult régi helyén, 2700 Cegléd, Kossuth tér 1. szám alatt (Városháza) fogadja az ügyfeleket.

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a szünetelés ideje alatt ügyeiket az Abonyi Kirendeltségen, illetve a Nagykőrösi Járási Hivatal Kormányablak és Okmányirodai Osztályán intézhetik.

Szíves megértésüket köszönjük!

Dr. Wetzelné dr. Terbe-Szabó Csilla
járási hivatalvezető

2017 szeptember 26 kedd - 11:29:11     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

A magyar fiatalok 30 százaléka közösségimédia-függő, naponta átlagosan 1,8 órát töltenek ezeken az internetes felületeken - derül ki a Vodafone Magyarország és az NRC közös kutatásából, amely a közösségi média és online tartalomfogyasztási szokásokat vizsgálta a fiatalabb, Y és Z generáció, a 16-37 évesek körében.

A két társaság közleménye szerint az Y és Z generációs magyar felhasználók leginkább vicces tartalmakat, zenét és filmeket néznek, és hetente átlagosan 22 órát interneteznek. Elsősorban a Facebookot, a Facebook Messengert és a Youtube-ot használják, főleg kapcsolattartási és tájékozódási céllal: 30 százalékuknak pedig, amint van néhány szabad perce az iskolában, vagy a munkahelyén, első dolga, hogy átfussa a közösségi oldalakat, miközben 55 százalékukat idegesíti, ha ismerősei minden apróbb történésről beszámolnak.


Olvasd tovább...
2017 szeptember 26 kedd - 10:41:59     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

egyenlo_banasmod_hatosag_oktoberi_ugyfelfogadasa_abony_abony.hu_2017.jpg
Nagyításért kattintson a plakátra!
Oldal:  1 2 3 4 5 ... 148 149 150
Közérdekű információk

Programajánló

*****
 
*****
*****
*****
 
*****
*****
 
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények