Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Hivatali hírek'
2018 augusztus 06 hétfő - 07:32:07     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
MTI

tikkaszto_hoseg_abony_abonyban_abony_abony.hu_2018.jpg   Az év eddigi legmelegebb hete jön - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn a Facebook-oldalán.
 
   Az írták: szerdától péntekig jó eséllyel meghaladja a hőmérséklet az év eddigi legmagasabb maximumát (36,6 Celsius-fok), amelyet július 29-én Budakalászon mértek. Az még bizonytalan, hogy mikor, milyen értékekkel tetőzik és meddig tart a hőség.

   Kifejtették: az országban egyre több helyen közelebb lehet majd a délutáni hőmérséklet a 35 fokhoz, mint a 30 fokhoz. Országszerte ez az időszak hozhatja az év eddigi legmelegebb napjait. Ugyanakkor megjegyezték: ez egyáltalán nem ritka augusztus első felében. Mutatja ezt, hogy az erre az időszakra érvényes napi maximumrekordoktól 39, 40 fok körül vannak.


Olvasd tovább...
2018 augusztus 03 péntek - 15:21:08     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
MTI

   Vasárnap éjfélig meghosszabbította az ország egész területére kiadott hőségriasztást az országos tisztifőorvos - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyi államtitkárság pénteken az MTI-vel.

   Azt írták: a legfrissebb meteorológiai előrejelzések indokolták, hogy a hétfőn kiadott országos riasztást, amely pénteken éjfélig volt elrendelve, két nappal meghosszabbítsák. Az államtitkárság a döntésről értesítette a megyei kormánymegbízottakat - közölték, hozzátéve: egyéb intézkedésre jelenleg nincs szükség.

   Közleményükben kiemelték: az extrém meleg még az egészséges szervezetet is megviseli, a szív- és érrendszeri megbetegedésben szenvedők, az idős emberek és a kisgyerekek pedig különösen veszélyeztetett helyzetben vannak.


Olvasd tovább...
2018 július 30 hétfő - 07:16:08     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

   Ezúton tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy az országos központi szúnyoggyérítés keretén belül, 2018. augusztus 01-jén légi, kémiai szúnyoggyérítést végeznek Abonyban, a napnyugtát megelőző időszakban.

Tartaléknapok: 2018. augusztus 02-03. 

   Az irtás során felhasznált szer kizárólag a csípőszúnyog lárvákat pusztítja el, a szer a környezetre nincs káros hatással. A légi kémiai kezelés során CORATRIN, AQUA K-OTHRIN, illetve MOSQUITOX 1 ULV Forte készítmények kerülnek felhasználásra. A készítmény kijuttatott formájában kizárólag rovarokra van káros hatással, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes és a környezetet sem károsítja. A készítmény a méhekre lehet káros, ezért az önkormányzat értesítette a méhészeket. Ezen a fórumon is tisztelettel kérjük őket, hogy gondoskodjanak a rajok elzárásáról.


Olvasd tovább...
2018 július 28 szombat - 16:53:40     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
MTI

   A rendkívüli hőség miatt vasárnap déltől országosan életbe léptetik a vörös kódot - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a kormány honlapján szombaton.

   Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapra már csaknem az egész országra figyelmeztetést adott ki a tartós hőség miatt. Budapestre, Pest, Bács-Kiskun, Fejér, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna megyére másodfokú figyelmeztetést is kiadták vasárnapra. Utóbbi területeken a napi középhőmérséklet a 27 Celsius-fokot is meghaladhatja.

    Az előrejelzés szerint vasárnap a legalacsonyabb hőmérséklet 18-23, a legmagasabb 29-35 fok között alakul. Hétfőn és kedden tovább fokozódik a hőség. Az Emmi közleményében felhívta a figyelmet, hogy az érintett intézmények a vörös kód ideje alatt alkalmazandó eljárásrend alapján járjanak el.


Olvasd tovább...
2018 július 25 szerda - 14:26:25     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

kozlemeny_kicsi_to_party_abonyban_abony_abonyi_abony.hu_2018.jpgTisztelt Lakosság!

   Az Abonyi Lajos Művelődési Ház, Könyvtár és Múzeumi Kiállítóhely valamennyi munkatársa részvétét fejezi ki a gyászoló családnak és hozzátartozóinak a 2018. július 24-én, a Mikes-tónál történt tragikus baleset miatt.

   Az augusztus 4-i IV. Tó Party és Abonyi Tarka Borjú Főzőverseny új helyszínen történő megrendezése az idő rövidsége miatt kivitelezhetetlen az előzetes szervezés, hatósági bejelentések és engedélyek miatt.

   A rendezvényen megemlékezéssel szeretnénk kifejezni együttérzésünket a felfoghatatlan tragédiát illetően, illetve felhívnánk a figyelmet, hogy a jövőben, a hasonló esetek elkerülése érdekében fokozottan figyeljünk embertársainkra, gyermekeinkre. A rendezvény ideje alatt a Mikes-tó területe az eddigi gyakorlatnak megfelelően idén is biztosítva lesz.

Abonyi Lajos Művelődési Ház, Könyvtár és Múzeumi Kiállítóhely

2018 július 25 szerda - 10:13:23     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
MTI

tanacsok_kanikulaban_abony_abony.hu_2018.jpg   Hőség miatt adott ki figyelmeztetést a fővárosra és több megyére szerdára az Országos Meteorológiai Szolgálat.

    Az MTI-hez szerda délelőtt eljuttatott veszélyjelzésük szerint Budapesten, Pest, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében van érvényben elsőfokú figyelmeztetést. Ezeken a területeken a napi középhőmérséklet 25 Celsius-fok felett alakulhat.

    Az előrejelzés szerint főként a Duna vonalától keletre, valamint estefelé az Alpokalja térségében alakul ki helyenként zápor, esetleg zivatar. A szél többfelé megerősödik, a Bodrogközben, valamint zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A maximumhőmérséklet 27-32 fok között várható. Késő estére 20-25 fok közé hűl le a levegő.

    Csütörtökön is többfelé várható hőség. A sok napsütés mellett szórványosan valószínű zápor, zivatar. A légmozgás élénk, zivatarban viharos lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet 15-20, a legmagasabb hőmérséklet 27-32 fok között alakul.

2018 július 25 szerda - 10:07:18     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

   A Ceglédi Járási Ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat egy férfival szemben, aki betört egy ékszerüzletbe, ahonnan nagyobb értékben vitt el arany és ezüst ékszereket.

A férfi 2018. május 22-én a kora esti órákban ittasan egy abonyi óra-ékszer üzlethez ment. Az üzlet zárva volt, ezért azt találta ki, hogy bemegy a szomszédos nyitott üzletbe, és onnan jut be az ékszerboltba. A szomszédos üzletben talált egy kabátot, amit felvett, és az ékszerüzlettel közös falon lévő, gipszkartonnal fedett falrészt kibontotta, majd az üzletbe bemászott.

      A férfi az üzletben a tálcákra kirakott arany és ezüst ékszereket összeszedte, összesen több mint 1 millió forint értékben. A tálcákon egy 11,3 gr. súlyú nyakék, legalább 100 db ezüst gyűrű, 10 db férfi nyaklánc, 32 pár női fülbevaló, 1 tálcányi medál, 15 db ezüst karikagyűrű, 2db ezüst köves gyűrű, valamint 16 db férfi karlánc volt.


Olvasd tovább...
2018 július 24 kedd - 13:18:02     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
MTI

   A következő két hétben fokozott figyelmet kér az autósoktól az Országos Magyar Vadászati Védegylet, mert az őzek párzási időszakában gyakran az utakra tévednek az állatok.

   A szervezet MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte, az őz a legelterjedtebb nagyvadfaj Magyarországon, egyedszámát mintegy 360 ezerre becsülik, s az ország egész területén előfordul. 

   Az országban évente elütött 5000-6000 nagyvadból több mint 4000 őz, és a balesetek túlnyomó része a párzási időszakban történik. Ilyenkor mindenhol felbukkanhatnak, nem csak a vadveszélyt jelző táblák utáni szakaszon.2018 július 24 kedd - 13:04:34     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

vasutallomas_abonyban_abony_abonyi_abony.hu_2018.jpg   A MÁV-START Zrt. tájékoztatta az Igazgatóságot, hogy 2018. július 28-tól 2018. július 29-ig Kőbánya-teher – Kőbánya-Kispest állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a mellékletben szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

   A pályakarbantartási munkák ideje alatt egyes vonatok Budapest-Nyugati – Kőbánya-Kispest állomások között nem közlekednek!


KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft.

Fotó: Antal Viktor

2018 július 24 kedd - 12:30:33     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

   Újra itt a nyár és a napsütés nem csak a szívünket melegítheti fel! Használjuk fel a nap nyújtotta energia lehetőségeket!

   Tisztában van vele, hogy ha a Földre érkező napsugarak teljes egészét felhasználhatnánk valamilyen módon, akkor az egy óra alatti napsütésből a Föld egy egész évi áramellátását biztosíthatnánk?

   Nem tudja milyen módon juthat hozzá az értékes napenergiához? Szolár rendszerekről szóló anyagunk segít Önnek tájékozódni, megismerheti belőle a napelem és a napkollektor működési elvét, továbbá a megvalósítást biztosító kamatmentes hitelről is informálódhat.

   A szolár rendszer telepítése előtt javasoljuk, hogy érdeklődjön az építéssel kapcsolatos helyi szabályokról az illetékes polgármesteri hivatalnál, tekintettel arra, hogy Pest megye számos településén a szolár rendszerek alkalmazásának településképi vonzata is van!


Pest Megyei Kormányhivatal


Oldal:  1 2 3 4 5 ... 168 169 170
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
 
*****
*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények