Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Hivatali hírek'
2017 szeptember 22 péntek - 17:23:41     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
MTI

Év eleje óta egyre több panasz érkezik a Budapesti Békéltető Testülethez az interneten vásárolt műszaki cikkekre (okostelefon, iPad, televízió).

Ezek tartós fogyasztási cikknek minősülnek, ha a vételáruk meghaladja a 10 ezer forintot, mégis nem sokkal az átvétel után elromlanak, és a kötelező egyéves jótállás ellenére a cégek elutasítják a fogyasztókat, amikor ingyenes javítást vagy cserét szeretnének - közölte a Budapesti Békéltető Testület csütörtökön az MTI-vel. 
 
A tartós fogyasztási cikkeknél az egy éves garancia azt jelenti, hogy ha a termék meghibásodik, akkor a vállalkozásnak kell bizonyítania, hogy eladáskor még hibátlan volt, ha ezt nem teszi vagy nem tudja megtenni, ki kell cserélnie vagy ki kell javítania az adott terméket.


Olvasd tovább...
2017 szeptember 13 szerda - 15:29:14     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Azonnali hatállyal feloldotta a tűzgyújtási tilalmat a földművelésügyi miniszter az ország területén lévő erdőkben és a fásításokban, valamint az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteres körzetben lévő külterületi ingatlanokra - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) az MTI-vel. 

A tilalmat még június 20-án rendelték el. A miniszter felhívta a lakosság és a kirándulók figyelmét, hogy az erdőben tüzet gyújtani csak a kijelölt és kiépített tűzrakó helyen, szélcsendes időben szabad. A tüzet nem szabad felügyelet nélkül hagyni, távozás után pedig minden esetben gondoskodni kell annak eloltásáról. Az erdőn kívüli területeken és a lakott területeken történő tűzgyújtás esetén is minden esetben fokozott figyelemmel kell eljárni, mert a tűz felügyelet nélkül könnyen továbbterjedhet és súlyos károkkal járó közvetlen tűzeset forrása lehet - olvasható a közleményben.


Olvasd tovább...
2017 szeptember 13 szerda - 14:11:21     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

A vörös rókák veszettség elleni orális immunizálása a csalétek vakcina kiszórásának időpontja, amely Pest megyében meghatározott területeken (az időjárás függvényében) 2017. szeptember 30. és október 05-e közötti időpontra tervezett. A vakcinázás kezdetétől számított 21 napig, azaz 2017. október 20-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendel el Dr. Gál László járási főállatorvos.

Az elrendelt járványügyi intézkedésben érintett települések: Abony, Albertirsa, Cegléd, Ceglédbercel, Csemő, Dánszentmiklós, Jászkarajenő, Kőröstetétlen, Kocsér, Mikebuda, Nagykőrös, Nyársapát, Tápiószőlős, Törtel, Újszilvás.
Olvasd tovább...
2017 szeptember 12 kedd - 13:57:17     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Pályázati forrásból még az idén megkezdődik az abonyi Corvin úti lakásotthon felújítása.
 
A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság sikeresen pályázott a "Corvin-lak" lakásotthonok korszerűsítése Pest megyében című projektjével, melynek részét képezi az abonyi Corvin úti bentlakásos otthon rekonstrukciója is.
 
A fejlesztés célja az épület gyermekközpontú elhelyezési feltételeket szem előtt tartó felújítása, az energiahatékonyságot is figyelembe vevő korszerűsítése, szükség esetén bővítése, belső átalakítása az ellátott gyermekek, fiatal felnőttek munkaerő-piaci és társadalmi integrációja és jogaik érvényesülése érdekében. A családias, a településbe szervesen integrálódó gyermekvédelmi szakellátás minőségének emelése.  


Olvasd tovább...
2017 szeptember 10 vasárnap - 09:52:22     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Mucsi Zoltán, Jászai Mari-díjas színész 1957. szeptember 09-én született Abonyban.

"Gondoltad volna, hogy Mucsi Zoltán nem is mindig színésznek készült – pedig szerintem az Isten is annak teremtette? Álma az volt, hogy egyszer híres futballista lesz, de az élet ezt máshogy gondolta.

Abonyban született és nevelkedett, míg fel nem került egy budapesti szakmunkásképzőbe, ahol géplakatosnak tanult. Már akkor tudta, hogy nem neki való ez a szakma, csak a szülei miatt tartott ki. Közben, talán Budapest összes színházának összes előadását megnézte. Itt már pedzegette, hogy merre vegye az irányt. Szakmáját annyira utálta, hogy nem dolgozott benne túl sokat, inkább hírlapkézbesítőnek állt. Estin leérettségizett és barátja unszolására egy színjátszókörben találta magát. Ott biztatni kezdték, hogy próbálkozzon komolyabban a színészettel. Így került a szolnoki Szigligeti Színházhoz, ahol segédszínészeket kerestek. Először csak statisztaként alkalmazták, majd egyre feljebb került a színészi ranglétrán és közben a mennyországban érezte magát. A mai napig emlékszik az első mondatára, amit a színpadon mondott.Olvasd tovább...
2017 szeptember 07 csütörtök - 08:31:52     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Idén 48 jelölés érkezett az Év Fája versenybe a júniusi határidőig, amelyek közül tizenhármat juttatott a döntőbe az Ökotárs Alapítvány szakmai zsűrije.

Az idén nyolcadik alkalommal szervezett vetélkedő olyan fákra hívja fel a figyelmet, amelyek különleges szerepet töltenek be a jelölő közösség életében. Egy történet és képek elküldése révén bárki nevezhetett a versenybe egyedi fát vagy akár facsoportot is. A vetélkedőben nem számít a fák kora és mérete, előny azonban, ha a jelölt őshonos fajt képvisel, közterületen áll, vagy amelynek a története egy környezetvédelmi ügyhöz kapcsolódik. A döntősök kiválasztásánál a zsűri legfontosabb szempontja a történet, mely megmutatja, hogy az adott fa vagy facsoport miért fontos és különleges az őt nevező közösség számára.


Olvasd tovább...
2017 szeptember 07 csütörtök - 08:03:31     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

tavvezetek_szerelveny_vizsgalata_demasz_abony_abony.hu_2017.jpgTájékoztatjuk Önöket, hogy a címben megjelölt távvezeték üzemeltetője és egyben tulajdonosa, a DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Kft. (6724 Szeged, Kossuth L. sgt. 64-66.) megbízásából társaságunk 2017. szeptember 18-án megkezdni a távvezeték szerelvényvizsgálatát.

A munkavégzés előreláthatólag 2017. szeptember 22-ig tart. Az elvégzendő feladat a Szolnok-Cegléd 132 kV-os távvezeték meghatározott oszlopait érinti. 

A munkavégzés a DÉMÁSZ Kft. bejegyzett vezetékjoga alapján történik. A munkák során, a terepen való mozgás közben gépeink taposási kárt okozhatnak az érintett ingatlanokon, amelyért a terület használóját a hatályos jogszabályok alapján kártérítés illeti meg. Ezen igényeket a károsodott ingatlanok használói a térségben jelenlévő, a munkákért felelős építésvezetőnek személyesen, telefonon vagy levélben a következő címre jelenthetik be:


MVM OVIT Országos Villamostávvezeték Zrt.
1158 Budapest, Körvasút sor 105.

A kivitelező helyszíni munkavezetője:
Lovas László, MVM OVIT Zrt. 1158 Budapest, Körvasút sor 105.

MVM OVIT Zrt.

Fotó: ovit.hu

2017 szeptember 07 csütörtök - 07:42:58     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

egyedul_nem_megy_alapitvany_jotekonysagi_hangverseny_abony_abony.hu_2017.jpg
Nagyításért kattintson a plakátra!


Olvasd tovább...
2017 szeptember 07 csütörtök - 07:35:03     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
VEKOP-8.1.1-15-2015-00001 „ÚT A MUNKAERŐPIACRA” PROJEKT ÁLLÁSBÖRZE

allasborze_cegled_abony_abony.hu_2017.jpgTisztelettel meghívjuk a Pest Megyei Kormányhivatal Hatósági Főosztálya és a Ceglédi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya által a VEKOP-8.1.1-15-2015-00001 „Út a munkaerőpiacra” elnevezésű kiemelt projekt keretében szervezett állásbörzére.

Amennyiben munkatársat keres, képzést kínál, és szolgáltatásunk felkeltette érdeklődését, örömmel látjuk kiállítóink között.

Időpont: 2017. szeptember 28. (csütörtök) 9:00 órától – 12:00 óráig
Helyszín: Kossuth Művelődési Központ „B” épülete 2700 Cegléd, Kossuth tér 5/a.)
Olvasd tovább...
2017 szeptember 06 szerda - 07:11:37     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

A Kőbánya-Teher pályaudvaron a vasúti biztosítóberendezés helyreállítását szerdán napközben is folytatják a vasúttársaság műszaki szakemberei, ezért korlátozásokra kell számítani a Budapest–Cegléd vonalon közlekedő vonatjáratoknál.

A monori elővárosi vonatok ideiglenesen ma is kimaradnak a menetrendből. Az utasok a zónázó vonatokat vehetik igénybe. A lajosmizsei vonatok csak Kőbánya-Kispestig közlekednek, onnan fordulnak vissza. A Nyugati pályaudvarról Kőbánya-Kispestre a lajosmizsei vonatokhoz az InterCity vonatokkal juthatnak el. A Budapest–Cegléd–Szolnok, a szegedi és a lajosmizsei vonalon hosszabb menetidővel kell számolni. Néhány távolsági járat kerülő útirányon át, Budapest–Újszász–Szolnok érintésével közlekedik.

MÁVINFORM


Oldal:  1 2 3 4 ... 146 147 148
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
 
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények