Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Hivatali hírek'
2011 szeptember 12 hétfő - 12:36:17     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Népszámlálás

A 2009. évi CXXXIX. törvény alapján Magyarország területén a 2011. október 1-jén   0 órakor fennálló állapot alapulvételével

NÉPSZÁMLÁLÁST

kell tartani, amelynek sikeres végrehajtásához kérjük a Tisztelt Lakosság együttműködését.

Az adatfelvételre
2011. október 1-je és október 31-e között

a településen található lakásokban, lakott üdülőkben, lakott egyéb lakóegységekben és a közösségi szálláshelyeken kerül sor. A népszámlálás során kérdőívet kell kitölteni a lakóhelyről és mindenkiről, aki ott életvitelszerűen él.

Az adatszolgáltató a népszámlálási kérdőívet kitöltheti önállóan interneten vagy papíron, valamint a számlálóbiztosnak válaszolva. Az internetes és a papír alapú önkitöltésre 2011. október 1. és 2011. október 16. között van lehetőség.


Olvasd tovább...
2011 szeptember 12 hétfő - 12:20:00     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
Fókuszban Magyarország

                                                                                                                                             
Októberben népszámlálás!
 


     A 2011. esztendőt a népszámlálás éveként is emlegetik majd a jövőben. Hazánk eddigi történetében összesen tizenöt ilyen jeles év akad, az első az 1869-es esztendő volt. Az idei a 15. a cenzusok sorában.
A mostanit megelőzően 2001-ben kértek hasonló, átfogó adatszolgáltatást az ország lakosságától. Az utóbbi évtizedben tehát az akkor kialakult kép volt az irányadó. Vajon hogy alakult a népesség száma, iskolázottsága, lakáshelyzete, milyen az ország gazdasági, egészségügyi, szociális, kulturális ellátottsága? Hol, milyen fejlesztések szükségesek? A törvény értelmében a 2011. október 1-jén 0 órakor fennálló helyzetet tükröző számok a következő esztendőkre – pontosabban a következő évtizedre adnak eligazítást. Az eddigi gyakorlat szerint ugyanis cenzust tízévenként tartanak hazánkban, annak végrehajtása a Központi Statisztikai Hivatal törvényből fakadó kötelessége.

Az időközönkénti népszámlálások végrehajtása a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) törvényből fakadó kötelessége.


Olvasd tovább...
2011 szeptember 08 csütörtök - 13:46:52     Hivatali hírek     Hozzászólás 0


MÁV hirdetmény
 
MÁV

Nagyításért kattonton a képre
2011 szeptember 08 csütörtök - 13:36:37     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Tisztelt Lakosság!

Örömmel értesítjük Önöket, hogy 2011. szeptember 05.-én aláírásra került Abony Város Önkormányzat valamint a Triskell Épülettervező Kft. (tervező: Horváth Zoltán) és a Horizont 4 Tervező és Szolgáltató Kft. ( tervező: Tőrös Csaba) részéről az Abony Város „ Közösségi Háza – Komplex kulturális, oktatási, művészeti központ és Zeneiskola” valamint a „Piaccsarnok és fedett piac, üzletház és lakások” építése tárgyú KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 projekt, kiviteli tervezési munkáinak tárgyában a tervezői szerződés.

Aláírás

A szerződés értelmében a kiviteli tervdokumentáció teljesítési határideje a szerződéskötés napját követő 120. nap, azaz 2012. január 03.  Az elkészített kiviteli tervdokumentáció alapján Abony Város Önkormányzata nyílt közbeszerzési eljárás keretében kiválasztja a kivitelezőt. A kivitelezés várhatóan 2012. tavaszán elkezdődik.
 
Abony Város Önkormányzata
2011 szeptember 08 csütörtök - 13:32:37     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy a 2011-es év útfelújítás I. ütemének munkálatai nemrégiben befejeződtek. Mint azt már korábban hírül adtuk a beruházás költségét az Önkormányzat saját költségvetéséből finanszírozza, amely Abony Város legrosszabb állapotú utcáinak profilozására, padkázására, szikkasztóárkok kialakítására elegendő. Az utóbbi évek pályázati erőforrásból építetett aszfalt burkolatú utak mellett még nem történt beruházás az utak állagmegóvására
 
Munkálatok

 
A munkálatok során az utak gyalulását majd szükség szerint vasúti kővel történő szórást, egyengetést követőn a szikkasztóárkok ásása történik. Az árkok kialakítása feltétlen szükséges minden kialakítható helyen. A kivitelező és az Önkormányzat egyeztetést követően jelöli ki az utcákban az árkok helyét, hogy azok rendeltetésnek megfelelően funkcionáljanak.


Olvasd tovább...
2011 szeptember 08 csütörtök - 13:22:34     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Köszönetnyilvánítás
Megújult a Corvin utca  

 
Köszönet
 
Makka Béla vállalkozó anyagi támogatásával és a Corvin utca lakói munkájának köszönhetően elkészült az utca burkolat felújítása. Abony Város Önkormányzata nevében ezúton fejezem ki köszönetemet a vállalkozónak és az utca lakóinak!
 
 
 
Romhányiné dr. Balogh Edit
 
Polgármester
2011 szeptember 02 péntek - 09:44:22     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
2011 augusztus 26 péntek - 09:48:17     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

 
Pályázat
Pályázati kiírás
Társadalmi szervezetek 2011. évi önkormányzati támogatására


Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete pályázatot ír ki a társadalmi közérdeket megvalósító szervezetek támogatására.

Abony város közigazgatási területén székhellyel vagy telephellyel rendelkező, legalább 1 éve működő, hivatalosan bejegyzett, és Abony városában tevékenységet végző, jogi személyiséggel rendelkező társadalmi szervezetek (sportegyesületek, sportcélú civil szervezetek, alapítványok, egyesületek, nonprofit szervezetek stb.) részére.

A támogatás a társadalmi szervezetek működési, fenntartási és fejlesztési kiadásaira, programok, rendezvények szervezésére, pályázati önrész biztosítására igényelhető.

A pályázat célja a városban működő sport, kulturális, közbiztonsági, egészségügyi és társadalmi szervezetek, egyesületek, alapítványok támogatása.

Az igénylés csak pályázati adatlapon nyújtható be 2 példányban zárt borítékban, Abony Város Önkormányzata Képviselő-testületének címezve.
A zárt borítékra kérjük ráírni „társadalmi szerveztek támogatása”.

A pályázati adatlap átvehető a Polgármesteri Hivatal Jegyzői Titkárságán, vagy letölthető Abony város honlapjáról (www.abony.hu).

A pályázatok benyújtásának határideje:
Abony Város honlapján való megjelenést (2011. augusztus 26.) követő 15. nap: 2011. szeptember 10. (szeptember 12.)
Hiánypótlásra a pályázati határidő lejártát követő 3 napon belül van lehetőség.


Olvasd tovább...
2011 augusztus 24 szerda - 12:00:43     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Pót-felvételi és beíratkozás a Zeneiskolában!

Zeneiskola

A Bihari János Zeneiskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény értesíti a tisztelt szülőket, hogy

Intézményünk a 2011-2012-es tanévre az ÚJ NÖVENDÉKEK PÓT-FELVÉTELIJÉT ÉS BEÍRATKOZÁSÁT

2011. augusztus 29-től szeptember 9-ig 9-17 óráig tartjuk.


Kérjük a szülőket, hozzák magukkal gyermekeiket, valamint születési anyakönyvi kivonatukat.

Gyermekvédelmi támogatásban részesülő növendékek esetében a beiratkozáskor az arról szóló határozatot be kell mutatni. (Térítési díjat nekik nem kell fizetni.)

Zeneiskola Vezetősége
2011 augusztus 23 kedd - 13:57:28     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

 
NAV sajtóközlemény

NAV

Havi 100 millió forint eltitkolt bevétel miatt rejtették el
a 16 raklapnyi kontrollszalagot
 
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatóságának és Járőr Igazgatóságának 20 fős ellenőri csoportja összehangolt vizsgálatot folytatott egy budapesti székhelyű élelmiszerkereskedőnél. A pincéből előkerült 16 raklapnyi pénztárgép-kontrollszalag alapján előzetesen mintegy havi 100 millió forintra becsülhető az adózó eltitkolt bevétele. A NAV azonnali átfogó vizsgálatot rendelt el.


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 154 155 156 ... 179 180 181
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények