Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Hivatali hírek'
2017 december 04 hétfő - 08:55:24     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy 2018. január 01-től jogszabályi változás miatt az E.ON Közvilágítási hibabejelentő elérhetősége megváltozik. Január 01-től az alábbi hívószámokon, a megszokott módon intézhetik ügyeiket:

E.ON Közvilágítási hibabejelentő: 06-80/200-636 (0-24 óráig hívható)

Az általános hibabejelentő telefonszámunk nem változik:
A hibabejelentést az alábbi, vezetékes és mobiltelefon hálózatból a nap 24 órájában hívható telefonszámon lehet megtenni:
06-80/ 210-310

E.ON Energiakereskedelmi Kft.


2017 december 02 szombat - 09:49:49     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Véradás lesz Abonyban a Kultúra Házában 2017. december 13-án 9:00-14:00 óra között.

A Vöröskereszt Szervezete várja a régi véradókat és azokat, akik először jelentkeznek véradásra. TAJ kártya és /ha van/ véradó igazolvány legyen a véradónál. A Vöröskereszt köszöni a Gedi-Press Reklámstúdiónak a véradások térítésmentes hirdetését.


2017 december 02 szombat - 00:04:40     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Tisztelt Lakosság! 

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a városi rendezvényterv összeállításához a városban működő intézmények, társadalmi, civil, sport és kulturális szervezetek, valamint a város polgárai javaslatokat nyújthatnak be.  

A javaslatok leadhatók személyesen az Abonyi Polgármesteri Hivatal Titkárságán, vagy elektronikusan az abony@abony.hu e-mail címen.
  
A javaslatokat a mellékelt formanyomtatvány kitöltésével kérjük benyújtani. 

A javaslatok leadásának határideje: 2018. január 2. 16:00 óra.  

Abonyi Polgármesteri Hivatal
Titkárság

41/2014.(XII.16.) önkormányzati rendelet 7. számú függeléke
A városi rendezvénytervhez és a városi rendezvényeken túli programokhoz köthető önkormányzati támogatások elosztásáról

2017 november 28 kedd - 20:04:22     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Szerdától beköszönthet a valódi tél, vasárnapig több megyében jelentős mennyiségű hó eshet - hívja fel az autósok figyelmét a közútkezelő.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a társaság szerda reggeltől az ország szinte teljes területén hármas téli készültségi fokozatot rendel el. Szerdára ónos eső és havazás veszélye miatt adott ki elsőfokú figyelmeztetéseket néhány megyére és a fővárosra az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A társaság 93 mérnökségén és 19 megyei igazgatóságán léptetik életbe a négyfokozatú skála hármas fokozatát. Kifejtették: az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb előrejelzései alapján szerdától az Északi-középhegységben és a Dunántúl északi megyéiben havazás várható, csütörtöktől pedig az ország nagy részén válhat téliesre az időjárás, és egyes helyeken jelentős mennyiségű friss hó hullhat. Leginkább télies időjárásra Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Veszprém, Somogy, Fejér, Komárom-Esztergom, Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megyében, továbbá a fővárosban, illetve leginkább a magasabban fekvő, hegyvidéki területeken, például a Bakonyban, a Pilisben, a Mátrában és a Bükkben lehet számítani.


Olvasd tovább...
2017 november 22 szerda - 09:30:05     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Tájékoztatjuk a november 1-jén jogerős határozattal rendelkező rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultakat, hogy a természetbeni juttatás – Erzsébet utalvány – átvétele az alábbiak szerint történik:

A szülő neve alapján ABC szerint:
A - H-ig 2017. nov. 29. szerda 8:00 - 11:00 óráig, 13:00 - 16:00 óráig
I - Sz-ig 2017. dec. 1. péntek 8:00 - 11:00 óráig
T - Zs-ig 2017. dec. 4. hétfő 13:00 - 18:00 óráig

A saját jogán rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult nagykorú személyre is a fentiek vonatkoznak.

Az utalványok átvétele a Polgármesteri Hivatal Pénztárában történik, sorszám húzása kötelező! Kérjük, a folyamatos átadás-átvétel biztosítása érdekében az időpontokat szíveskedjenek betartani!

Együttműködésüket köszönjük!

Abonyi Polgármesteri Hivatal

2017 november 22 szerda - 08:59:52     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

tudoszures_abony_abony.hu_2017_2018.jpgFelhívjuk a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy 2018 januárjában ismét tüdőszűrést végez a törökbálinti Tüdőgyógyintézet Mobil Tüdőszűrő Szolgálata Abony városban 2018. január 09-22. között.

A vizsgálat ideje naponta:
Hétfőn 08:00-18:00 óráig
Kedden 08:00-18:00 óráig
Szerdán 08:00-18:00 óráig
Csütörtökön 08:00-18:00 óráig
Pénteken 08:00-18:00 óráig

A tüdőszűrés helye: Strandfürdő, Kálvin utca 10. 


Olvasd tovább...
2017 november 22 szerda - 08:16:57     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

abony_palyazati_felhivas_allaslehetoseg_abony.hu_2017.jpgTisztelettel meghívom a 2017. november 22-én (szerda) délután 16:00 órakor tartandó rendkívüli Képviselő-testületi ülésre.

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal díszterme
 
Tisztelettel,
Romhányiné Dr. Balogh Edit
polgármester
 

2017 november 20 hétfő - 14:36:34     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

villamos_halozatok_kornyezetenek_tisztantartasa_abony_abony.hu_2017.jpgAz E.ON Zrt. felhívja az ellátási területén élő lakosság figyelmét a villamos hálózatok nyomvonalát és a biztonsági övezetet érintő akár élő, akár elszáradt, gondozott vagy gondozatlan fák, bokrok, növényzet eltávolítására, a fák gallyazásának elvégzésére.

A közleményben a szolgáltató arról is tájékoztatja a lakosságot, hogy a beavatkozásokra az élet- és vagyonbiztonság, a veszélyes helyzetek elkerülése és az áramszünetek megelőzése érdekében van szükség, és kifejezetten kéri a lakosságot a közleményben lévő feladatok elvégzésére, illetve az ott szereplő felhívások betartására. A felhívás tartalmazza a növények telepítésére vonatkozó korlátozásokat is a biztonsági övezetben.

Az E.ON közleménye IDE kattintva tekinthető meg. 2017 november 16 csütörtök - 12:26:16     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Központi Statisztikai Hivatal Abony település egy részén  kötelező  adatszolgáltatáson alapuló  mezőgazdasági adatfelvételt hajt végre, a korábbi évek gyakorlata szerint.

Az összeírók november 22-e és december 15-e között keresik fel háztartásokat. A felvételek Országos Statisztikai Adatgyűjtési Program (OSAP) szerinti nyilvántartási száma és neve: 2219 Egyéni gazdaságok decemberi összeírása, 2017

Az összeírási munkát a Központi Statisztikai Hivatal megbízásából igazolvánnyal ellátott kérdezőbiztosok végzik, az Önök településén: Jandácsik Pálné, Cseri Márk, Kovácsné Gulyás Zsuzsa, Kozmáné Baranyai Éva, Cseriné Demeter Bernadett.


Olvasd tovább...
2017 november 14 kedd - 13:52:39     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

szepkoru_koszontese_gyore_pal_beniamne_abony_abony.hu_2017.jpgIdén a 90-es számot mintázó gyertyát fújta el születésnapi tortáján Györe Pál Béniámné. Éva néni szeretett családja körében ünnepelte a kerek évfordulót november 07-én, Abonyban. A jeles alkalomból a városvezetés részéről Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony és Kelemen Tibor aljegyző úr is felkereste a szépkorút, hogy kedves szavakkal, tortával, és virággal kedveskedjenek neki. Egyúttal átadták neki a Magyarország miniszterelnökének jókívánságait tartalmazó emléklapot is.

Éva néni négy évtizeden keresztül könyvtárosként dolgozott Abonyban. A könyvek szeretete végigkísérte életét, ma is gyakran forgat olvasnivalót a kezében, de szívesen hallgat rádiót és néz televíziót is. Talán ezeknek is köszönheti szellemi frissességét, kiváló memóriáját, és tájékozottságát.


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 150 151 152
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
 
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények