Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Hivatali hírek'
2017 május 22 hétfő - 07:00:40     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

19. éve keressük Abony város legerősebb embereit.
 
Ideje: 2017. június 04. (vasárnap) 16:00 óra
Helye: Varga István Városi Sportcsarnok előtti terület (Kossuth tér 18.)
 
 
 
 
 
 
 
2017 május 19 péntek - 08:56:11     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Nagyításért kattintson a képre!
2017 május 19 péntek - 08:32:12     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Tisztelettel meghívom a 2017. május 25-én (csütörtök) délután 14:00 órakor tartandó Képviselő-testületi ülésre.

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal díszterme
 
Tisztelettel,
Romhányiné Dr. Balogh Edit
polgármester
 
Az ülést 14 órától élőben, online közvetítjük a honlapon!
 

 
2017 május 18 csütörtök - 16:34:58     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

levendulatargyak_keszulnek_abonyban_abony.hu_2017.jpgA levendulának számtalan jótékony hatása ismert. Nem csupán illatosít, és regenerál, de nyugodt alvást biztosít és rendkívül jó rovarirtó. Abonyban 2015 óta folyik a levendula-termesztés a közmunka-program keretein belül.
 
A betakarított levendula virágokat a téli időszakban dolgozzák föl, szárítás után különböző dísztárgyakat - levendula párnát, zsákot, szívet és egyéb kisméretű, illatosító textilformákat - készítenek belőle a szorgos kezek. A 100 %-ban illatos, levendula virággal töltött tárgyak nem csak esztétikusak, de igen kedvező áron vásárolhatók meg. Az apró színes levendula díszek lakásunk, gardróbunk ékességei és illatosítói lehetnek. Ha a párnájuk mellé teszik, garantáltan nyugodt lesz az álmuk.
 
A levendula tárgyak az alábbi helyeken és árakon vásárolhatók meg:

Piac- és Vásárcsarnok; Abonyi Lajos Művelődési Ház; Virágmindenség virágbolt (Kunfalviné); Agropont (Csernus); Kreatív-Boutique (Dudinszky); Divatüzlet (Szijjártóné); Design Sport és Divat (Szobonyáné); Gra-Fitt Papír, Írószer; Goods Market; Albertirsa Kertészet.
 
Kispárna: 350,-; Kis zsák: 350,-; Szív: 400,-; Kistáska: 450,; Nagy zsák: 450,-; Tripla: 550,-; Nagypárna: 800,-; Dobókocka: 850,-.
 
Szerző: Darányi Erika
Abony.hu fotó: Szilágyi Tamás
2017 május 18 csütörtök - 11:16:14     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Az utóbbi években jelentős számban keletkeztek az aratással, betakarítási munkákkal összefüggő tevékenységekből származó tüzek, melyek komoly károkat jelentenek mind a tulajdonosok, mind az önkormányzatok számára.

Ezen felül a tüzek eloltása - gyakran nagy kiterjedésük miatt - nem csak a hivatásos, de az önkormányzati tüzoltóságok, valamint önkéntes tűzoltó egyesületek eszközeit is lekötik, igénybe veszik. Mindezek figyelembe vételével kiemelten fontos, hogy a betakarítási munkákat végzők figyelmét felhívjuk az aratási munkák biztonságos végrehajtására, és az aratással összefüggő tüzek megelőzésének fontosságára.


Olvasd tovább...
2017 május 17 szerda - 18:22:02     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

csaladi_nap_punkos_bognar_gokart_klub_tamogatoi_rendezveny_ifj_toth_sandor_gokartos_vilagbajnoki_szereplesehez_abony_abony.hu_2017.jpgTámogatói rendezvény ifj. Tóth Sándor abonyi gokartos (KWC) világbajnoki szerepléséhez! 

Ideje: 2017. június 4. Pünkösd Vasárnap 10-19 óráig
Helye: Bognár Gokart Park 2712. Nyársapát, Iskola dűlő 20.
 
Programok:
10 órától:
- Főzőverseny, Fődíj: 2 fős Balatoni vitorlázás
- Chrisfit zenés bemutató és futóverseny
- Váradi Acro team, Halmi Kata Gymnastics, PIMIACRO
Ceglédi Református Iskola és Óvoda Torna Köre
 
12 órától:
- Juhász Kitti énekes előadása
- Dalma Dance Club bemutatója
- Power Karate S. E. bemutatója
- Abonyi TAK Tornászainak bemutatója
- Bimbó Brigitta színművész előadása
- „CsutkaZumba"


Olvasd tovább...
2017 május 17 szerda - 12:38:03     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

lukacs_istvan_szepkoru_koszontese_abony_abony.hu_2017.jpgLukács István 2017. április 17-én ünnepelte 90. születésnapját Abonyban. A jeles alkalomból Dévainé Kazinczy Sára alpolgármester asszony és dr. Balogh Pál jegyző úr is meglátogatta és felköszöntötte. A szépkorú Pista bácsinak átadtak az Orbán Viktor jókívánságait tartalmazó emléklapot, egy üveg borral és tortával kedveskedtek neki.

Szívből köszöntjük Pista bácsit, és további jó egészséget kívánunk neki!

Darányi Erika2017 május 16 kedd - 10:29:25     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Dr. Ördög György gyermekorvos helyettesítési rendje 2017 júniusától megváltozik. Kérjük, figyeljék a rendelőben elhelyezett kiírásokat és rendelési időket.

Helyettesítés rendje:
2017. június: Dr. Homoki Ildikó
2017. július: Dr. Tóth Katalin
2017. augusztus: Dr. Imreh Zsuzsanna
2017 május 15 hétfő - 17:49:11     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Gabriella Abonyban nőtt fel, de néhány éve Budapesten él. Példaértékű élete miatt riportot készített vele az egyik legnevesebb női hetilap. Olvassák el elgondolkodtató történetét:

Kerekesszékben, látás nélkül, de tele energiával - Mészáros Gabriella élettörténete

Mészáros Gabriella - mint az átlag: dolgozik, tanul, energikus, jó humorú, táncolni jár, éli a harmincasok életét - valóban csupán három dologban más, mint a többség: kerekesszékhez kötött, nem lát, és a kortársainál több az energiája.

Az ajtó befelé nyílik, Gabi arrébb gurul, kedvesen invitál, jobb kezével megérinti Szemi nyakörvét, az okos eb tudja a dolgát, hátrál. Odabent tavaszillat és színorgia. A garzonlakás fiatalos, vidám, a falakon képek, a polcokon fotók, virágok, egy fonálfüzéren sárga pillangók lebegnek. A falhoz állított asztal mellé telepszünk, a szoba közepét Szemi, az öregedő, barátságos retriever uralja, figyelve a gazda minden mozdulatát. Mészáros Gabi pedig, aki csak fényt és árnyékokat lát, és egyetlen lépés megtételére sem képes, nevetve, csillogó szemmel, kirobbanó életkedvvel mesélni kezd. Hallgatjuk, nézem őt, és azt érzem, egy teljes életet élő ember ül előttem…


Olvasd tovább...
2017 május 15 hétfő - 13:35:23     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

somogyisok_a_hargitan_hatartalanul_abony_abony.hu_2017.jpgAz Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatása jóvoltából, a Határtalanul program keretében, az abonyi Somogyi Imre Általános Iskola 7. osztályos diákjai erdélyi körúton vettek részt április 23. és 26. között.
 
A pályázaton 1 877 000 Ft-ot nyertek az utazás és szállás költségeinek fedezésére. A projekt (HAT-16-01-0298) a „Székelyföld kincsei - Túra a sóvidéken” elnevezést kapta, mivel Abonyon át vezetett az egykori sóút.  
 
Hajnali indulás, zökkenőmentes határátlépés után, Nagyváradon találkoztunk idegenvezetőnkkel, Bálinth Zoltánnal, aki személyiségével magával ragadott bennünket. Humorával, érdekes történeteivel feledtette a sok buszozást. A Király-hágón átkelve értünk a történelmi Erdély területére. Utazásunk első helyszíne Bánffyhunyad volt, ahol megnéztük a református templomot, melynek kazettás mennyezete hasonló az abonyi református temploméhoz. Majd a Tordai-hasadék felé vettük utunkat, s alászálltunk a sóbánya földalatti birodalmába. Több mint száz méter mélységbe ereszkedtünk le, ahol megismerkedtünk a bánya történetével, a só egészségre gyakorolt hatásával, megtudtuk, hogyan alakultak ki a sócseppkövek. Az esti órákban érkeztünk meg a szállásunkra, ahol finom vacsora várt bennünket.


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 132 133 134
Közérdekű információk

Programajánló

***
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények