Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Hivatali hírek'
2019 július 19 péntek - 16:31:30     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

nagy_tams.pngJúlius 1-től Sárkányné Bálint Mária után Nagy Tamás személyében új intézményvezető került a Varga István Városi Sportcsarnok élére.
Nagy Tamás a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában tanított testnevelő tanár végzettségével, de rekreáció szervező és egészségfejlesztő képesítéssel is rendelkezik. Az egyik legfontosabb célkitűzése, hogy egy modern, mai igényeknek megfelelő sportcsarnokkal szolgálja ki a településen élőket, illetve szeretné megszólítani a fiatalabb generációt is.
A fiatalok a közösségi életüket egyre inkább az interneten élik, onnan tájékozódnak. Ez egy komoly reklámfelület – nyilatkozta Nagy Tamás, aki egy új Facebook oldalt hozott létre az intézménynek [lásd: a cikk alján]. – Kezdetben az is elegendő, ha eljönnek szurkolni egy-egy sporteseményre. Ezután lehet, hogy ők is kedvet kapnak a sportoláshoz.
Nagy Tamás – akitől az edzői munka sem áll távol – a sportegyesületekkel együttműködve szeretne havonta olyan nyílt edzéseket, bemutató órákat meghirdetni, amelynek keretén belül az érdeklődő, kíváncsi városlakók kipróbálhatnák a helyi sportegyesületek különböző mozgásformáit, vagy az intézmény által biztosított rekreációs lehetőségeket a teremben vagy akár a szabadban.
A hagyományos rendezvények, mint az augusztus 20-ai Szent István Kupa, Sakk verseny, illetve az Erős Emberek Versenye a jövőben is megrendezésre kerülnek, de Nagy Tamás bővíteni kívánja a repertoárt.
Amikor általános iskolás voltam, rendszeresen jártunk a helyi iskolák közötti versenyekre. Ezt újra szeretném a későbbiekben feleleveníteni. Szolnokon is nagy divatja van ennek – beszélt a terveiről.
A művelődési házzal közreműködve szívesen látna a sporton kívül más szabadidős tevékenységeket is sportcsarnokban, akár egy karácsonyi falunak is otthont adhatna az épület előtere.
A sportegyesületek vezetőivel évente vagy félévente egy megbeszélést szeretnék tartani, ahol elmondhatná mindenki az észrevételeit, igényeit a helyi sportélettel és az intézménnyel szemben. A jól működő gimnáziumi sportnapot, együttműködve ki lehetne bővíteni a teljes lakosság felé is, mind fiataloknak mind az idősebb generáció rekreációs igényeit figyelembe véve. Ezek után hosszútávon a sportnappal egybebeépített egészségnapok is megvalósíthatók, amely vércukormérés, vérnyomásmérést, tanácsadást is magukban foglalnának, továbbá gondoltam rekreációs jellegű sétákra a horgász tó körül, illetve biciklitúrákra is – mesélt lelkesen az intézményvezető. – Ezúton is szeretném megköszönni Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének, hogy bizalmat szavaztak nekem, illetve a Rákóczi iskola vezetőjének a „jó vezető” szerepkörével járó tapasztalatokért, segítségért. A lehető legjobb tudásom szerint kívánom betölteni ezt a posztot, és még inkább fellendíteni Abony egyébként is pezsgő sportéletét.
Olvasóink és Abony Város Önkormányzata nevében is kívánok Nagy Tamásnak további jó, eredményekben és sikerekben gazdag munkát.
 
Cikk és fotó: Jandácsik Pál
 
2019 július 19 péntek - 10:42:37     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

mosquito-schnake-sting-animals-96c284-1024.pngÉrtesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy légi kémiai szúnyoggyérítést végeznek Abony Város Önkormányzat illetékességi területén.
Időpont: 2019. július 22-én a napnyugtát megelőző 1,5 órában
Tartaléknapok: 2019. július 23-24.
A gyérítés kivitelezője a Pannon-Bio-Kalibra Konzorcium, amely földi és légi biológiai, illetve kémiai módszerekkel végzi el a feladatot. Az irtás során felhasznált szer kizárólag a csípőszúnyog lárvákat pusztítja el, az a környezetre, a melegvérű állatokra, az emberre nincs káros hatással. A készítmény a méhekre viszont veszélyes lehet, ezért kérjük a méhészeket, hogy gondoskodjanak a rajok elzárásáról.
2019 július 16 kedd - 15:22:13     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

abony_cimerr.jpgTisztelettel meghívom a 2019. július 18-án (csütörtök) du. 14.00 órakor tartandó rendkívüli Képviselő-testületi ülésre.

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Kistárgyaló terme

Romhányiné dr. Balogh Edit s.k.
polgármester
 
2019 július 14 vasárnap - 08:52:47     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

abony_cimerr.jpgTisztelt Ügyfeleink!
 
A Kormányablak a következő ügyfélfogadási időben áll rendelkezésükre:
 
HÉTFŐ: 07:00-17:00
KEDD: 09:00-17:00
SZERDA: 10:00-20:00
CSÜTÖRTÖK: 09:00-17:00
PÉNTEK: 09:00-13:00
 
Sorszám kiadására legkésőbb az ügyfélfogadási idő vége előtt 30 perccel van lehetőség!
2019 július 03 szerda - 18:04:45     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

csop3.jpgA Ceglédi Többcélú Kistérségi Társulás Humán Szolgáltató Központjának munkatársai kirándulást szerveztek 2019. június 27-én a Rózsakert Nyugdíjas Klub és a Közösségi Pszichiátriai Ellátás ellátottjai számára.
A kirándulás úti célja a Felsőlajoson működő Állat-és Szabadidő Park volt. A csapat a helyszínt autóbusszal közelítette meg, a közel egy órás buszozást követően pedig kezdetét vette a délutánig tartó barangolás a Szabadidőpark területén. A kötetlen program keretében mindenki saját ütemében egyénileg, kisebb, nagyobb csoportokban csodálhatta meg a hatalmas területen elterülő parkot. Bár az időjárás nagyon melegre fordult, csapatunk ű töretlen lelkesedéssel vette szemügyre a különleges állatfajtákat.
A park területén található tó partján pihenve megfigyelhettük a fekete hattyúkat, teknősöket és egyéb vízi és víz közelében élő állatokat. Az ebédet követően útra keltünk hazafelé, majd közkívánatra beiktattunk egy pihenőt Cegléden, ahol a Békebeli Cukrászdában finom fagylaltot ettünk.
Délután sok élménnyel, új barátságokkal gazdagodva tértünk haza Abonyba.
 
Az abony.hu-nak beszámolt: Kozma Tímea, a Közösségi Pszichiátriai Ellátás munkatársa
(A nagyításhoz kattintson a képre!)
2019 július 03 szerda - 09:01:31     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

abony_cimerr.jpgTisztelt Ügyfeleink!
 
Felhívjuk a tisztelt lakosság figyelmét, hogy Farkas Zsolt, városi főépítész ügyfélfogadása július 10-én elmarad!
Szíves megértésüket köszönjük!
 
 
Abony Város Önkormányzata
2019 július 03 szerda - 08:41:31     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

abony_cimerr.jpg

Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete (2740. Abony, Kossuth tér 1.) egyfordulós, nyílt pályázati eljárás keretében meghirdeti az Önkormányzat tulajdonát képező
Abony, Vasút út 2. szám alatti I/2. számú 33 m2 alapterületű
1 szoba, konyha, fürdőszoba, helyiségekből álló komfortos lakás bérbeadását határozott időtartamra.

A pályázati kiírás átvehető:
2019. július 04-től 2019. augusztus 09. 1000 óráig ügyfélfogadási időben (ingyenesen) vagy letölthető itt!

A pályázat benyújtásának időpontja:
2019. augusztus 09. 1200 óráig.

A bérleti díj: bruttó 17.325,- Ft/hó

A pályázati kiírás átvételének és az ajánlat benyújtásának helye:
Abony Város Polgármesteri Hivatal Településfejlesztési Osztály Abony, Kossuth tér 1. I. emelet 105. sz. szoba

Ajánlatok elbírálása: A soron következő Képviselő-testületi ülésen.
 
Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete fenntartja azon jogát, hogy érvényes ajánlat/ok esetén is az ajánlatot eredménytelennek minősítse.   Eredménytelenség megállapítása esetén Abony Város Önkormányzat polgármestere jogosult ismételten a pályázati felhívás kiírására.
A pályázat módjára, valamint a pályázati felhívásra vonatkozó egyéb információkat a pályázati kiírás tartalmazza.
 
Az ajánlatokat a kiírásban foglaltaknak megfelelően kell benyújtani.
Bővebb felvilágosítás az ajánlat benyújtásának helyén vagy az 53/360-135 telefonszámon kapható.
 abony_cimerr.jpg

Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete (2740 Abony, Kossuth tér 1.) egyfordulós, nyílt pályázati eljárás keretében meghirdeti az Önkormányzat tulajdonát képező
Abony, Vasút út 2. I/1. szám alatti 86 m2 alapterületű
2 és fél szoba, konyha, előszoba, kamra, fürdőszoba, WC helyiségekből álló komfortos lakás bérbeadását határozott időtartamra.

A pályázati kiírás átvehető:
2019. július 04-től 2019. augusztus 09. 1000 óráig ügyfélfogadási időben (ingyenesen) vagy letölthető itt!
 
A pályázat benyújtásának időpontja:
2019. augusztus 09. 1200 óráig.

A bérleti díj: bruttó 45.150,- Ft/hó

A pályázati kiírás átvételének és az ajánlat benyújtásának helye:
Abony Város Polgármesteri Hivatal Településfejlesztési Osztály Abony, Kossuth tér 1. I. emelet 105. sz. szoba

Ajánlatok elbírálása: A soron következő Képviselő-testületi ülésen.
Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete fenntartja azon jogát, hogy érvényes ajánlat/ok esetén is az ajánlatot eredménytelennek minősítse.   Eredménytelenség megállapítása esetén Abony Város Önkormányzat polgármestere jogosult ismételten a pályázati felhívás kiírására.
 
A pályázat módjára, valamint a pályázati felhívásra vonatkozó egyéb információkat a pályázati kiírás tartalmazza.
Az ajánlatokat a kiírásban foglaltaknak megfelelően kell benyújtani.
 
Bővebb felvilágosítás az ajánlat benyújtásának helyén vagy az 53/360-135 telefonszámon kapható.
 

  
Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete
2019 július 02 kedd - 08:37:30     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

felkialtojel.pngTájékoztatjuk Abony város lakosságát, hogy a Károly Róbert utca, a Jólét utca, a Mikszáth Kálmán utca és a Rózsa utca felújítási munkálatai műszaki hiba miatt július 3-án (szerdán) kezdődnek el, amely során mart aszfalt réteget terítenek le, majd a felületet július 4-én (csütörtök) lezárják. Ezeken az utakon július 3-4 között forgalmi korlátozásokra számíthatnak, ezért kérjük Abony város lakosságát, hogyha tehetik, más útvonalon közlekedjenek ebben az időintervallumban. Szíves megértésüket kérjük a kellemetlenségekért!
 
Abony Város Önkormányzata
2019 június 29 szombat - 18:38:05     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

img_0429.jpg2019. június 28-án a Városháza Dísztermében köszöntötték Abonyban az egészségügyi alapellátásban és szakellátásban dolgozó orvosokat, fogorvosokat, gyógyszerészeket, asszisztenseket, védőnőket, bölcsődei gondozónőket, a munkájukat segítő alkalmazottakat és nem utolsó sorban az egészségügyi ágazat nyugdíjasait Semmelweis Nap alkalmából.
Romhányiné Dr. Balogh Edit, Abony város polgármestere taglalta beszédében, hogy a munkájukból kifolyólag – illetve a folyamatos túlterheltség miatt – az egészségügyben dolgozók nagyon veszélyeztetettek, ennek ellenére példa értékűen végzik feladataikat. A Semmelweis Napi ünnepség alkalmat ad arra, hogy kifejezzük köszönetünket irántuk, illetve az eseményen megjelenő munkatársak kilépjenek a mókuskerékből, és ne csak a problémákról, hanem a sikerekről is diskurzust folytassanak egymással.
A megjelenteket a Bihari János Alapfokú Művészeti Iskola diákjai és tanárai szórakoztatták egy nagyon színvonalas műsorral, illetve Menyhárt Edina a Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola 8. b osztályos tanulója adta elő Reményik Sándor: Egy lélek állt című versét.
img_0474.jpgEzt követően Romhányiné dr. Balogh Edit, illetve Gulykáné Gál Erzsébet, a Humánpolitikai Bizottság elnöke, illetve annak a tagjai köszöntötték a jubilálókat.  25 éves szolgálatért Gangel Lenke szakasszisztens, Habony Jánosné szakasszisztens, Petőné Egedi Éva bölcsődei dajka, Szandi Benjámin gépkocsivezető, 30 éves szolgálatért Csizmadia Margit iskolavédőnő és 40 éves egészségügyi szolgálatért Egediné Urbán Zsuzsanna kapott emlékérmet.
Idén Abony Város Önkormányzatának Képviselő-testülete „Abony Város Egészségügyéért” kitüntető elismerést Kovácsné Zsámba Emese vezető körzeti védőnőnek, Dr. Abonyi Viktor vezető háziorvosnak és Dr, Ráczpali László tüdőgyógyász szakorvosnak adományozott.

img_0483.jpg

Kovácsné Zsámba Emese 1988 óta dolgozik városunkban körzeti védőnőként. Az Egészségügyi Főiskola elvégzését követően Arlón kezdett dolgozni. Férjével ügy döntöttek 31 évvel ezelőtt, hogy a jobb munkalehetőség miatt városunkba költöznek. Úgy gondoljuk, hogy ez a döntésük városunk javát szolgálta, mert mindketten kitűnő szakemberek, szorgalmas, elismert emberek. Emese körzeti védőnőként az elmúlt három évtizedben sok-sok családot, várandós anyát, babát és gyermeket gondozott odaadóan, lelkiismeretesen.
Az egészségnevelés keretében babaápolásra és elsősegélynyújtásra tanította a diákokat. Oktató védőnőként is tevékenykedett, a gyakorlatot nála töltő főiskolások jó szívvel emlegetik segítőkészségét és szakmai tudását.
Kolléganői bizalmát is élvezi, hiszen ő képviseli érdekeiket a fenntartó felé. Szervezi a feladatokat, a gyermekvédelmi jelzőrendszer aktív tagja. Jó kapcsolatot tart más intézményekkel, lelkesen és hittel fogja össze a területi védőnők helyi csapatát. Emberileg és szakmailag is kiváló személyiség. Munkáját nagy empátiával és odaadással végzi, kiemelkedő szaktudással és gyakorlattal rendelkezik.
Elismerve a több évtizedes példamutató, lelkiismeretes munkát, Abony Város Önkormányzatának Képviselő-testülete „ABONY VÁROS EGÉSZSÉGÜGYÉÉRT” kitüntető elismerést adományozott neki.

img_0487.jpg

Dr. Abonyi Viktor Budapesten a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán végzett 1999-ben, 24 évesen. Ezután családorvosi rezidensként 2 éven keresztül a Hajnal Imre Egészségtudományi Egyetem Kardiológiai Osztályán dolgozott. Rezidensi licence vizsgáját 2001-ben a Semmelweis Egyetem Családorvosi Tanszékén tette le. A rezidensi képzés időszaka alatt 1-1 éven át a Goodwill Pharma Kft-nél, majd a Roche Magyarország Kft-nél dolgozott orvoslátogatóként.
2002. decemberében költözött Abonyba. 2003. január 1-től az Abony 1. sz. háziorvosi körzet orvosa. Számos továbbképzésen vett részt, elsősorban kardiológiai kongresszusokon. A helyi továbbképzéseken felül a Szolnoki, a Debreceni és a Balatonfüredi Kardiológiai Napok rendszeres résztvevője. A naprakész tudás megszerzése és fenntartása érdekében a szakfolyóiratokat és az internetes szakmai oldalakat folyamatosan böngészi.
Dr. Abonyi Viktor háziorvosi munkáját nagy lelkiismeretességgel, alázattal, a szabadidejét is feláldozva végzi a betegek megelégedésére. A betegségek orvoslása mellett nagy hangsúlyt fektet a prevencióra, a megelőzésre, sőt személyes példát mutat. Hetente több alkalommal vesz részt olyan edzéseken, ahol több abonyi lakos, köztük sok fiatal tesz az egészségéért. Ekkor is segítőkész, kérdésekre szívesen válaszol, tudását, tapasztalatait megosztja az érdeklődőkkel, életmódbeli tanácsokat ad.
A kiemelkedő háziorvosi tevékenység elismeréseképpen Abony Város Önkormányzatának Képviselő-testülete „ABONY VÁROS EGÉSZSÉGÜGYÉÉRT” kitüntető elismerést adományozott neki.

img_0491.jpg

Dr. Ráczpali László orvosi tanulmányait a Szegedi Orvostudományi Egyetemen végezte. A diploma megszerzését követően a szolnoki Hetényi Géza Kórházban kezdett dolgozni 1984-ben. 1988-ban tüdőgyógyászatból szakvizsgázott és 1989-től a kunszentmártoni Tüdőgondozó Intézet főorvosaként folytatta gyógyító munkáját.
Településünkön 2010-ben felkérést kapott az újonnan megnyíló Dr. Kostyán Andor Rendelőintézetben a pulmonológiai szakrendelés ellátására, ahol heti két alkalommal rendel, gyógyítja a betegeket. Ezzel az abonyi lakosok tüdőgyógyászati szakellátása helyben biztosított.
Szakmai felkészültsége, tudása rendkívül magas színvonalú. Ismereteit folyamatosan fejleszti, rendszeresen vesz részt hazai és külföldi konferenciákon. Mindennapi munkájában precíz, empatikus. Betegei szeretik kiegyensúlyozott, nyugodt személyiségét, aki ugyanakkor minden esetben határozott.
Azon kevesek közé tartozik, aki nemcsak orvosa, hanem közvetlenségével bizalmasa is pácienseinek. Orvosi tudását tisztelik, emberségét nagyra becsülik. Munkáját lelkiismeretesen végzi, ezzel példát mutatva a jövendő orvosnemzedéknek.
Elismerve kiemelkedő szakmai tudását, jóságát, emberszeretetét Abony Város Önkormányzatának Képviselő-testülete „ABONY VÁROS EGÉSZSÉGÜGYÉÉRT” kitüntető elismerést adományozott neki.
A kitüntetéseket Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony adta át. Ezúton ia gratulálnuk valamennyi jubilálónak és díjazottnak, munkájukhoz jó egészséget és hasonló szakmai sikereket kívánunk!
A díjátadás után az ünnepség valamennyi résztvevőjét vendéglátásra és kötetlen beszélgetésre invitálták.
 
Jandácsik Pál
Fotók: Borsányi János
(A galéria megtekintéséhez kattintson a fotókra!)
2019 június 28 péntek - 10:07:43     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

felkialtojel.pngTájékoztatjuk Abony város lakosságát, hogy a Károly Róbert utca, a Jólét utca, a Mikszáth Kálmán utca és a Rózsa utca felújítási munkálatai július 1-én (hétfőn) kezdődnek el, amely során mart aszfalt réteget terítenek le, majd a felületet július 2-án (kedd) lezárják.
Ezeken az utakon július 1-2 között forgalmi korlátozásokra számíthatnak, ezért kérjük Abony város lakosságát, hogyha tehetik, más útvonalon közlekedjenek ebben az időintervallumban. Szíves megértésüket kérjük az esetleges kellemetlenségekért! A felújítási munkálatok befejeztével szebb és jobb minőségű utak fogják kiszolgálni a lakosság igényeit.
 
Abony Város Önkormányzata
Oldal:  1 2 3 ... 186 187 188
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények