Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Hivatali hírek'
2018 december 17 hétfő - 15:36:30     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

   Ezen a héten (2018. december 17-23. között) a Rozsnyai Gyógyszertár az ügyeletes (Abony, Kossuth tér 12.)

Ügyeleti feladatait hétköznap 18.00-22.00 óráig, szombaton 12.00-22.00 óráig, vasárnap 08.00-22.00 óráig látja el.

  A Csontos Patika dolgozói arra kérik a lakosságot, hogy az ünnepek, hosszú hétvégék, téli időjárási és útviszonyok, orvosok téli szabadságolási szokásaik közeledtével, nézzék át otthon házi patikájukat, havi rendszeresen szedett gyógyszereiket, gyermekük tápszerét, hogy ezek a közelgő ünnepek alatt is biztosítva legyenek!

A gyógyszertári ügyletet LEHETŐLEG csak SÜRGŐS esetben vegyék igénybe!   

Köszönjük az információkat a Csontos Patikának!       

Abony.hu  


Olvasd tovább...
2018 december 17 hétfő - 14:48:02     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

   Megyénk teljes területén, minden településén a lakossági tulajdonú ingatlanok és a társasházak égéstermék-elvezetőinek rendszeres felülvizsgálatát a katasztrófavédelem szakemberei végzik el.

   Érdemes megtervezni és ütemezni a karbantartással, ellenőrzéssel kapcsolatos feladatokat. Célszerű ugyanis nem a fűtési szezonra vagy a szezon előtti utolsó napokra halasztani ezeket a teendőket. Tekintettel az elmúlt időszakban a kéményseprés területén végbement változásokra, a katasztrófavédelem az alábbi rövid útmutatóval igyekszik segíteni a lakosságot, ami tartalmazza a kéménysepréssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat:

   Amennyiben családi házban él és a házba nincs bejegyezve gazdálkodó szervezet, akkor a kéményseprés ingyenes. A kéményseprő akkor jön, amikorra a kéménytulajdonos időpontot foglal.


Olvasd tovább...
2018 december 17 hétfő - 13:05:23     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Tájékoztatom Tisztelt Ügyfeleinket, hogy az önkormányzatok év végi igazgatási szüneteihez igazodóan   

a Pest Megyei Kormányhivatal Ceglédi Járási Hivatalának Abonyi Kirendeltségén 2018. december 28-án, pénteken nem lesz ügyfélfogadás.

A települési ügysegédek ügyfélfogadási rendje az alábbiak szerint változik:

Törtelen 2018. december 27-én, csütörtökön,
Kőröstetétlenen 2018. december 28-án, pénteken,
Tápiószőlősön 2019. január 02-án, szerdán nem lesz ügyfélfogadás.

Ügyfeleinket ezeken a napokon a Ceglédi Járási Hivatalban (2700 Cegléd, Kossuth tér 1.) fogadjuk.

A többi települési ügysegéd ügyfélfogadási ideje változatlan.

Cegléd, 2018. december 17. 

Magdáné dr. Rostás Boglárka
mb. járási hivatalvezető s.k.

Pest Megyei Kormányhivatal
Ceglédi Járási Hivatal


Olvasd tovább...
2018 december 15 szombat - 11:28:33     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

   A havazás és jegesedés miatt a Budapest–Veresegyház–Vác, a Budapest–Lajosmizse, a Budapest–Pusztaszabolcs–Pécs, a Budapest–Pusztaszabolcs–Dunaújváros és a Hatvan–Szolnok vonalakon 20-60 perccel hosszabb menetidőre számíthatnak a szombaton délelőtt vonattal utazók.

   A Budapest–Újszász–Szolnok, a Budapest–Cegléd–Szeged és a Budapest–Cegléd–Szolnok–Debrecen–Záhony vonalakon, valamint Kaposvár és Pécs térségében néhány vonat menetideje 10-20 perccel nőhet, más vasútvonalakon időnként 5-15 perccel többet kell várni a vonatokra az állomásokon.

   A szakemberek minden érintett helyszínen folyamatosan dolgoznak a váltószerkezetek megtisztításán, a szél és a havazás lassíthatja a berendezések takarítását.

   A vasúttársaság arra kéri utasait, hogy óvatosan közelítsék meg a szerelvényeket, valamint le- és felszállásnál is legyenek körültekintőek, mert a rendszeres takarítás ellenére a peronok és a kocsik lépcsői csúszósak lehetnek.A vonatok közlekedésben még nem kellett korlátozásokat bevezetni, azonban az időjárási körülmények miatt más vonalakon is hosszabb lehet a menetidő néhány járat esetében.

A hosszabb menetidő miatt az utasok türelmét és megértését kéri a vasúttársaság.

MÁVINFORM
 
2018 december 14 péntek - 16:41:36     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

   Ezúttal is három számjegyből álló gyertya díszítette Egedi József tortáját, aki 2018. december 13-án töltötte be 104. életévét.

   A szépkorú öregúr otthonában egymásnak adták a kilincset a köszöntők. Sokan meglátogatták a jeles alkalomból a nem mindennapi életkort ünneplő Józsi bácsit, hogy ajándékokkal kedveskedjenek és hogyléte felől érdeklődjenek. Józsi bácsi születésnapjáról a csütörtöki ünnepi Képviselő-testületi ülésen is megemlékeztek. A díszülésen megjelentek vastapssal jutalmazták az ünnepeltet.
 
   Városunk legidősebb lakosát, - aki korához képest jó egészségnek örvend - az önkormányzat és a lakosság nevében Romhányiné dr. Balogh Edit polgármester asszony és dr. Gáspár Anita aljegyző asszony látogatta meg, hogy jókívánságaikat átadják és felköszöntsék. 
 
Abony Város Önkormányzata és Lakossága nevében nagyon jó erőt, és további jó egészséget kívánunk Józsi bácsinak!
 
Darányi Erika


Olvasd tovább...
2018 december 14 péntek - 16:27:27     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

   Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2018. december 13-án tartotta ünnepi ülését a Kultúra Háza színháztermében. Az alábbiakban Romhányiné dr. Balogh Edit polgármester asszony évértékelőjét és ünnepi köszöntőjét olvashatják:
 
Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Tisztelettel köszöntöm Földi László országgyűlési képviselő urat, Magdáné dr. Rostás Boglárkát, a járási hivatal mb. vezetőjét, Török Csaba rendőrkapitány urat, kedves díszpolgárainkat, intézményeink, gazdasági társaságaink vezetőit, munkatársait, kitüntetetteinket, vállalkozóinkat, a civil és sportszervezetek képviselőit.

Röviden erről az évről:

Gazdálkodás: 2,7 milliárd forintos költségvetésből gazdálkodunk. Ebből 733 millió Ft a tervezett felhalmozási, fejlesztési kiadás. A kötelező önkormányzati feladatainkat zavartalanul el tudjuk látni, mellette önként vállalt feladatként szakorvosi ellátást működtetünk, tábort és termálfürdőt üzemeltetünk.
 
Civil és sportszervezeteinket ingyenes létesítményhasználattal támogatjuk.
 
Az elmúlt három évben adóbevételeink több mint 10 százalékkal nőttek részben az érdekeltségi rendszer bevezetése, az adóhátralékok behajtása végett. Az eddigi adóbevétel idén 337 millió Ft, ez még mindig nagyon alacsony, az egy főre jutó adó-erőképesség alapján szegények vagyunk.


Olvasd tovább...
2018 december 13 csütörtök - 19:56:37     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

   Felhívjuk a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy 2019. január 09-22. között tüdőszűrést végez a törökbálinti Tüdőgyógyintézet Mobil Tüdőszűrő Szolgálata Abony városában.

A vizsgálat ideje naponta:

Hétfőn 08:00-18:00 óráig
Kedden 08:00-18:00 óráig
Szerdán 08:00-18:00 óráig
Csütörtökön 08:00-18:00 óráig
Pénteken 08:00-18:00 óráig

A tüdőszűrés helye: Strandfürdő, Kálvin utca 10.


Olvasd tovább...
2018 december 12 szerda - 07:48:16     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Tisztelt Ügyfeleink!

Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 232. § (3) bekezdésében biztosított jogkörében eljárva, figyelembe véve a közszolgálati tisztviselők munka- és pihenőidejéről, az igazgatási szünetről, a közszolgálati tisztviselőt és a munkáltatót terhelő egyes kötelezettségekről, valamint a távmunkavégzésről szóló 30/2012. (III. 7.) Korm. rendelet 13 – 15. §-aiban foglaltakat, a 169/2018. (XI.29.) számú határozatával

2018. december 27. napjától 2018. december 28. napjáig
IGAZGATÁSI SZÜNETET rendelt el
az Abonyi Polgármesteri Hivatalban.

Az igazgatási szünet előtti utolsó ügyfélfogadási nap: 2018. december 21. (péntek) 08.00-12.00 óráig.

Az igazgatási szünet utáni első ügyfélfogadási nap: 2019. január 2. (szerda) 08.00-16.00 óráig.

Szíves megértésüket előre is köszönjük.

Abony, 2018. december 11.

dr. Nagy Péter s.k.
jegyző
 
Nagyításért kattintson a képre!


Olvasd tovább...
2018 december 10 hétfő - 08:59:10     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2018. december 15-én (szombaton)
az Abonyi Polgármesteri Hivatalban
az ügyfélfogadás szünetel.

Megértésüket köszönjük!

Abony, 2018. december 10.                               dr. Nagy Péter s.k.
                                                                               jegyző
Abonyi Polgármesteri Hivatal 


Olvasd tovább...
2018 december 06 csütörtök - 17:53:22     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

   Egy nappal ezelőtt örömteli és megtisztelő kötelezettségnek tett eleget a városvezetés, amikor egy újabb szépkorú polgárt köszönthetett városunkban. Maxin Gizella 2018. december 05-én töltötte be 90. életévét.

   A jeles alkalomból Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony és dr. Nagy Péter jegyző úr látogatta meg otthonában a szépkorú hölgyet, hogy az önkormányzat és a lakosság nevében felköszöntsék, és a jókívánságokat közvetítsék.

   Természetesen ezúttal sem érkeztek üres kézzel a köszöntők, az ünnepeltnek egy tortával és egy csokor virággal kedveskedtek, és átadták számára a Magyarország miniszterelnöke által aláírt emléklapot is.

Abony Város Önkormányzata nevében szívből köszöntjük Gizi nénit, és további jó egészséget, boldogságot kívánunk neki családja körében!

Darányi Erika


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 174 175 176
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények