Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Hivatali hírek'
2018 június 20 szerda - 11:24:37     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

   Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy az országos szúnyoggyérítés keretén belül, 2018. június 27-én légi, kémiai szúnyoggyérítést végeznek Abony belterületén a polgári napnyugtát megelőző 1,5 órában.

Tartaléknapok: 2018. június 28-29.

   A szúnyoggyérítés során felhasznált készítmény a kijuttatott formájában kizárólag rovarokra van káros hatással, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes és a környezetet sem károsítja. A készítmény a méhekre lehet káros, ezért az önkormányzat értesítette a méhészeket. Ezen a fórumon is tisztelettel kérjük őket, hogy gondoskodjanak a rajok elzárásáról.

Abony Város Önkormányzata

Darányi Erika
2018 június 19 kedd - 10:27:25     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

okj_s_kepzesek_abonyban_abony_abonyi_abony.hu_2018.jpg   A Váci Egyházmegyéhez tartozó Váci Egyházmegyei Felnőttképzési Nonprofit Kft. 1 éves tevékenységét követően már közel 30 képzéssel várja a tanulni vágyók jelentkezését.

   OKJ képzéseink között megtalálhatóak a hagyományos agrár (pl.: aranykalászos gazda, parkgondozó) a gépi ismereteket oktató (pl.: mezőgazdasági gépész, motorfűrész kezelő), és az élelmiszeripari (pl.: savanyító, zöldség-és gyümölcsfeldolgozó) képzések.

   Ezen felül szervezetünk pedagógiai (pl.: gyógypedagógiai segítő munkatárs), hagyományos szociális (szociális gondozó és ápoló, szociális asszisztens), és gyermekgondozó (pl. kisgyermekgondozó, - nevelő, gyermek- és ifjúsági felügyelő) képzésekkel is rendelkezik, sőt nevelőszülő képzéseinken az idei évben közel 140-en szeretnék megszerezni a szükséges végzettséget.


Olvasd tovább...
2018 június 18 hétfő - 19:48:26     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

   A MÁV-START Zrt. tájékoztatta a Személyszállítási Közszolgáltatási Igazgatóságot, hogy 2018. június 22-től 2018. július 2-ig Monor – Pilis állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a menetrendben szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.   
 
   A Budapestről Ceglédig közlekedő zónázó vonatok 5 perccel később és hosszabb menetidővel közlekednek, a munkanapokon Szolnokig közlekedő zónázó vonatok pedig nem közlekednek a vágányzár időtartama alatt. 


Olvasd tovább...
2018 június 18 hétfő - 19:30:10     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

   Tájékoztatunk mindenkit, hogy ezen a héten (2018. június 18-24. között) a Csontos Patika az ügyeletes gyógyszertár.
 
Hétfőtől péntekig nyitva 08.00-17.30-ig, utána ügyelet: 17.30-22.00-ig. 
Szombaton nyitva 08.00-12.00-ig, utána ügyelet: 12.00-22.00-ig. 
Vasárnap ZÁRVA, ügyelet:08.00-22.00-ig.   
 
Információk: Csontos Patika


 

2018 június 18 hétfő - 19:17:39     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

   Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy júniusban és júliusban az E.ON által végzett karbantartási munkák miatt az alábbi tervezett áramszünetek várhatók Abony bel- és külterületén:
 
2018. június 22-én 08:00-15:00 óra között 
 
Báthory István utca, Deák Ferenc utca, Hunyadi János utca 1 - 14, 11 - volt Nevelőotthon 11/a Vodafon, 16 - volt konzervgyár, Jókai Mór utca (volt konzervgyár területe is), Kálvin János utca 10, Strand, Pál utca 2 -, Rózsa utca, Víztorony területe Abokom, Pannon, Strand Szolnoki út 16 - 54, 17 - 59, Tószegi út 1 - 20, 15 - Ép Ip. Üzem


Olvasd tovább...
2018 június 15 péntek - 07:04:14     Hivatali hírek     Hozzászólás 0


2018. július 16. napjától 2018. augusztus 17. napjáig

ítélkezési szünet lesz a Ceglédi Járásbíróságon
 
- tájékoztatta dr. Gesztesi Kinga, a Ceglédi Járásbíróság Elnöke dr. Nagy Pétert, az Abonyi Polgármesteri Hivatal Jegyzőjét.

Az ítélkezési szünet alatt a panasznap - hétfői napokon - 9 órától 12 óráig tart.
 
Az ügyfélcentrum félfogadási ideje a hét minden napján 9 órától 11 óráig tart. Keresetlevelet, beadványokat, egyéb iratokat ezen időtartam alatt lehet személyesen leadni. Ezt követően a bíróság előterében kihelyezett gyűjtőládába kell az iratokat elhelyezni.

Abonyi Polgármesteri Hivatal2018 június 14 csütörtök - 17:28:55     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
I. ABONYI SZÖKRÖN LACI BÁCSI ÚSZÓVERSENY - Városi Strandfürdő - Abony 2018. 06. 13.

szokron_laci_bacsi_uszoverseny_abonyban_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg   Közel egy éve, hogy tragikus hirtelenséggel eltávozott közülünk Szökrön László úszóoktató, az MSZP által delegált városi önkormányzati képviselő.

   A mindenki által tisztelt, szeretett Laci bácsi, az elmúlt évtizedekben számtalan sok gyereket tanított meg az úszás alapjaira, imádott a gyerekekkel foglalkozni.

   Rá emlékezve, tiszteletére, a Magyar Szocialista Párt Abonyi szervezete – Laci bácsi régi vágyát teljesítve – rendezte meg abonyi általános- és középiskolás diákok részére,  - remélhetőleg hagyományossá váló - úszóversenyét.

   Az idei verseny nagy érdeklődés mellett, jó hangulatban zajlott. Köszönet az iskolák vezetőinek, pedagógusainak az ötlet felkarolásáért, a testnevelő tanárok aktív, segítőkész közreműködéséért, Medvecky Editnek, a Fergeteg Triatlon SE vezetőjének, a lebonyolítás megszervezéséért.


Olvasd tovább...
2018 június 14 csütörtök - 17:07:29     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
Dobozi Lászlónak (képünkön) ez már a 60. véradása volt

dobozi_laszlo_60._veradasa_abonyban_abonyi_abony.hu_2018.jpg
  Előre ütemezett időpontban véradást tartottunk Abonyban, 2018. június 13-án.

   Nyáron nem egyszerű a véradásokat megszervezni, ugyanis ilyenkor sokan vannak szabadságon, távol a lakóhelyüktől. De legyenek bárhol is, a véradókra bármikor és bárhol szükség van. Vannak élethelyzetek, amikor kiszámíthatatlan, hogy mikor van szükség egy sürgős orvosi beavatkozásra, mikor történik egy sajnálatos esemény, amikor nagy szükség lehet a Véradók önzetlen segítségére embertársaik érdekében.

   A véradásokon mindig van orvos, aki előzetes vizsgálatot követően dönt arról, hogy alkalmas-e az egyén a vér levételére. Vannak esetek, amikor a véradó valamilyen oknál fogva nem adhat vért /pl. alacsony hemoglobinszint, nátha, torokgyulladás, herpesz, 6 hónapon belüli tetoválás, egyéb esetben/, ilyenkor  háziorvosához irányítják. A jövőben is várjuk a véradókat. Tudják: „Adj vért, megmented három ember életét!”

Az Abony.hu-nak beszámolt Pető Istvánné véradás-szervező.


2018 június 14 csütörtök - 16:59:27     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

kidolt_kettehasadt_fak_abonyban_abonyi_abony.hu_2018.jpg
   Nagy károkat okozva csapott le a vihar 2018. június 12-én, és június 13-ra virradó hajnalban Abonyban.

   Reggel kettéhasadt, és kidőlt fák sora fogadta az ébredőket szerte a városban. A károk elhárítása és a műszaki mentés az önkormányzat, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és az áramszolgáltató részéről azonnal megkezdődött.

- A tegnapra virradó hajnalban érkezett vihar egész éjjel munkát adott a Pest megyei tűzoltóknak. Szerda reggel hat óráig közel száz bejelentés érkezett a műveletirányításra - tájékoztatta lapunkat Csámpai Attila, tű. százados, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője, aki hozzátette, a megye déli részét érintő vihar leginkább kidőlt fákat, leszakadt ágakat hagyott maga mögött.

   Sajnos több helyütt a fákat már nem lehetett megmenteni, azokat ki kellett vágni. Köztük egyet a Főtéren is, melyet a reggeli órákban az Abokom Közhasznú Nonprofit Kft. munkatársai és a közfoglalkoztatásban résztvevők végeztek el. De iskolák udvarán, orvosi rendelőnél, önkormányzati ingatlanoknál, utak mellett is számtalan helyen dőltek fák az útra és az elektromos hálózatokra, ami azonnali intézkedést igényelt. Így az önkormányzati cég alkalmazottai is egész nap dolgoztak a természet okozta károk felszámolásán. 


Olvasd tovább...
2018 június 12 kedd - 11:25:19     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

vizelvezeto_arkok_karbantartasa.jpg   Az elmúlt napok csapadékos időjárását követően több településen gondot okoz, vagy gondot okozhat a hirtelen nagy mennyiségben lehulló csapadék. A nagyobb vízkárok megelőzése érdekében különös gondot kell fordítani vízelvezető árkok, átereszek meglétére, tisztítására, karbantartására - hívja fel az állampolgárok figyelmét a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

   A meteorológiai előrejelzések szerint az elkövetkezendő napokban heves zivatarok alakulhatnak ki. Rövid idő alatt 30, de akár 50-60 milliméter csapadék is hullhat. A talaj vízbefogadó-képessége egyre inkább csökken, a nagyobb vízkárok elkerülése érdekében nagyon fontos a vízelvezetők karbantartása, tisztítása.

   A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívja a lakosok figyelmét a belterületi árkok kitisztításának fontosságára.

   A belterületi vízelvezető árokrendszerek karbantartása az év minden időszakában kiemelt fontosságú - az állampolgárok feladata is. 


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 161 162 163
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények