Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Hivatali hírek'
2020 január 27 hétfő - 12:56:30     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Abonyi Polgármesteri Hivatal                           a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapjánpályázatot hirdet

Abonyi Polgármesteri Hivatal
Gazdasági Osztály 
gazdasági ügyintéző 
munkakör betöltésére.

A közszolgálati jogviszony időtartama: határozatlan idejű közszolgálati jogviszony                      

Foglalkoztatás jellege:Teljes munkaidő

A munkavégzés helye:Pest megye, 2740 Abony, Kossuth tér 1.

Ellátandó feladatok:-Könyvelési, kontírozási feladatok ellátása az ASP gazdálkodási szakrendszerben, -Részvétel a zárlati teendők elvégzésében, a beszámoló elkészítésében, a havi és negyedéves kincstári adatszolgáltatások teljesítésében, -Egyeztetések elvégzése, analitikus nyilvántartások vezetése, -Kimutatások, jelentések készítése, -Kapcsolattartás az önkormányzat fenntartásában lévő intézményekkel, -Érvényesítés, pénzügyi ellenjegyzés.

A munkakörhöz tartozó főbb tevékenységi körök:A közszolgálati tisztviselők képesítési előírásairól szóló 29/2012. (III. 7.) Korm. rendelet 1. melléklete szerint: „19. Pénzügyi és számviteli feladatkör

Jogállás, illetmény és juttatások:A jogállásra, az illetmény megállapítására és a juttatásokra a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény rendelkezései , valamint a(z) az Abonyi Polgármesteri Hivatal Közszolgálati Szabályzata az irányadók.                      

 Pályázati feltételek:
•         Magyar állampolgárság,
•         Cselekvőképesség,
•         Büntetlen előélet,
•         Főiskola, A II. besorolási osztályban: Gazdasági középiskolai végzettség; vagy középiskolai végzettség és gazdaságtudományi, statisztikai, banki ügyintézői, informatikai, műszaki, logisztikai, menedzserasszisztens szakképesítés.”Az I. besorolási osztályban: Felsőoktatásban szerzett gazdaságtudományi, közszolgálati, műszaki menedzser, gazdasági agrármérnöki, jogi, szakképzettség; vagy felsőoktatásban szerzett szakképzettség és gazdaságtudományi, statisztikai, informatikai, műszaki, logisztikai felsőfokú, illetve mérlegképes könyvelő szakképesítés.,•         Vagyonnyilatkozat tételi eljárás lefolytatása,A pályázat elbírálásánál előnyt jelent:•         1-3 éves szakmai gyakorlat, - MS Office (Word, Excel, PowerPoint) magas szintű ismerete, - ASP gazdálkodási szakrendszer ismerete, - Helyismeret, - Felsőfokú végzettség, - Közigazgatási alap- és/vagy szakvizsga, - Több, a képesítési előírásoknak megfelelő képesítés.Elvárt kompetenciák:•         Kiváló szintű -Önállóság, precizitás, megbízhatóság, felelősségtudat, terhelhetőség, - ,•         Magas szintű szóbeli és írásbeli kifejezőkészség, ,•         - Csapatmunkára való alkalmasság, együttműködés. ,A pályázat részeként benyújtandó iratok, igazolások:•         A pályázó szakmai életútját részletesen bemutató fényképes önéletrajz a 87/2019. (IV.23.) Korm. rendelet 1. sz. melléklete szerint,•         Végzettséget igazoló bizonyítványok másolatát,•         Három hónapnál nem régebbi erkölcsi bizonyítványt,•         Nyilatkozat a pályázati anyagában foglalt személyes adatainak kezeléséhez.A munkakör betölthetőségének időpontja:A munkakör legkorábban a pályázatok elbírálását követően azonnal betölthető.A pályázat benyújtásának határideje: 2020. február 14.
 
2020 január 27 hétfő - 12:33:51     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

abony_cimerr.jpgTisztelettel meghívom a 2020. január 30-án (csütörtökön) du. 14.00 órakor tartandó képviselő-testületi ülésre.

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Díszterme

Pető Zsolt
polgármester

2020 január 22 szerda - 09:59:16     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

A személyi kedvezményhez szükséges orvosi igazolásról - A személyi kedvezmény a személyi jövedelemadóból vehető igénybe. 

A háziorvosoknak, szakorvosoknak, a tavaly kiállított személyi kedvezményre jogosító igazolásokról 2020. január 31-éig kell elektronikusan adatot szolgáltatniuk a NAV-nak. 

Személyi kedvezményre az jogosult, aki a súlyos fogyatékosságnak minősülő betegségekről szóló kormányrendeletben említett betegségben szenved és erről orvosi igazolással rendelkezik, továbbá aki rokkantsági járadékban vagy fogyatékossági támogatásban részesül, és jogosultságát külön jogszabály alapján állapították meg. A személyi kedvezményhez szükséges orvosi igazolást szakambulancia, kórházi osztály szakorvosa, vagy az általuk készített orvosi dokumentáció alapján a háziorvos állíthatja ki.Az orvosi igazolás kötelező tartalmi elemei: -         a súlyosan fogyatékos személy természetes személyazonosító adatai (családi és utóneve, születési családi és utóneve, születési helye és születési ideje, anyja születési családi és utóneve), lakóhelye, adóazonosító jele,-         az igazolás alapjául szolgáló szakorvosi dokumentáció kiadásának dátuma,-         a súlyos fogyatékosság jellege (végleges vagy ideiglenes),-         ideiglenes igazolásnál annak hatálya,-         az igazolás kiállításának dátuma,-         az igazolást kiállító szakorvos/háziorvos aláírása. 

Azoknak az orvosoknak, szakorvosoknak, akik személyi kedvezményre jogosító igazolást állítottak ki 2019-ben, adatot kell szolgáltatniuk 2020. január 31-ig. Az adatszolgáltatáshoz szükséges 19K51-es nyomtatvány a www.nav.gov.hu honlapról letölthető és kizárólag elektronikusan nyújtható be.  
2020 január 15 szerda - 18:43:49     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Január 15-én délután az Abonyi Lajos Művelődési Házban gyűltek össze azon érintett intézményvezetők, akik rendezvényeket szerveznek Abonyban. A megbeszélés szerepel a Humánpolitikai Bizottság munkatervében, mondta el lapunknak Korbély Csabáné a szakbizottság elnöke, aki hozzátette, hogy a megbeszélést vele együtt szorgalmazta Kókai- Dudinszky Mónika gazdasági alpolgármester és Pető Zsolt polgármester is. Korábban az egyes szervezőktől bekérték azokat a rendezvényeket egy felhívás alapján, melyek a 2020-as terveikben szerepelnek. Ezeket összesítették, illetve kiegészítették a programmegbeszélésen. Pető Zsolt polgármester arra kérte a jelenlévőket, hogy a későbbiekben legyenek szívesek részletezni az egyes rendezvényeikre beadott költségigényüket, mert a költségvetés tárgyalásakor ez fontos momentum lesz. Kókai- Dudinszky Mónika gazdasági alpolgármester felajánlotta a segítségét abban, hogy egy táblázatban összesíti a költségigényeket. 
 

Korbély Csabáné a Humánpolitikai Bizottság elnöke lapunknak elmondta, hogy a megbeszélés, melyet ebben a formában a Város történelmében először rendeztek meg, nagyon sikeres volt. „A cél többek közt az volt, hogy összehangolhassuk a rendezvényeinket úgy, hogy ne legyenek ütközések, ne szervezzenek az érintettek egy napra, vagy teljesen ugyanabban az órában programokat. Rendkívül széles a paletta, ez alapján áll majd össze a komplett rendezvényterv. Be fogjuk vonni az egyeztetésbe a civil szervezeteket is, gondolok itt a sportegyesületekre is. Bízom abban, hogy mindenki megelégedésére szolgál majd Abony Város rendezvényterve, melyben oroszlánrészt vállal a kiváló szakmaisággal működő létesítményünk, az Abonyi Lajos Művelődési Ház. A rendezvénytervet a képviselő-testület a költségvetéssel együtt fogadja el.Köszönöm, minden résztvevő segítő támogatását!”- mondta Korbély Csabáné. 
 

Lőrinczy Veronika
2020 január 11 szombat - 10:17:07     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Tisztelt Lakosság! Együtt, összefogással állítsuk meg a szemetelést, az illegális hulladéklerakásokat az erdeinkben és városunk határában! Amennyiben háztartásában nagyobb mennyiségű hulladék halmozódik fel (mint amit heti/ zöldhulladék és szelektív hulladék esetén havi rendszerességgel elszállít a hulladékszolgáltatási közszolgáltató NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft.) kizárólag engedéllyel rendelkező vállalkozót bízzanak meg hulladékuk elszállításával. Abony vonzáskörzetében az alábbi engedéllyel rendelkező vállalkozások foglalkoznak konténeres sitt, hulladék elszállítással:
 • Adamol Kft Szolnok +36-30/955-8505

 • NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft, Szolnok +36-56/511-430, +36-56/511-440

 • Duna-Tisza Közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft., Cegléd
+36-53/500-152, +36-53/511-440
 • Morzsa Fuvarozó Kft. Cegléd +36-30/ 279-2024 , +36-53/ 317-926

Abony Város Önkormányzata ezúton tájékoztatja a lakosságot, hogy amennyiben a háztartási hulladékának, építési törmelékének és egyéb hulladékainak elszállításával hulladékszállítási engedéllyel nem rendelkező „vállalkozásokat” bíznak meg ezen „vállalkozók” sajnos az esetek túlnyomó többségében a határba és erdős területeinkre rakják le a hulladékot szennyezve és károsítva ezzel a lakóhelyünket, környezetünket.
Tartsuk tisztán településünket, vigyázzunk a környezetünkre!
2020 január 09 csütörtök - 11:50:30     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Tisztelt Felhasználóink! A DAKÖV Kft. folyamatosan fejleszti az E-ügyfélszolgálatát. 

A pontos ügyfélkezelés és a jogszabályi megfelelések miatt, 2019.09.30-a után az E- ügyfélszolgálat csak regisztrációval lett elérhető felhasználóink részére a www.dakov.hu oldalon. A regisztrált felhasználóinknak nincs szükségük újabb regisztrációra. 

E-ügyfélszolgálaton a legfontosabb ügyintézések az alábbiak:
 • Vízmérő állás bejelentés
 • Egyenleg lekérdezés
 • Fizetési lehetőség bankkártyával
 • Időpontfoglalás az ügyfélszolgálatainkra
 • Nullás igazolás kérése
 • E-számla kérése

Reméljük, hogy ezen a felületen kényelmesen, biztonságos adatkezeléssel tudja majd intézni ügyeit! 

Abonyi üzemmérnökség ügyfélszolgálati fiókirodája:
Cím: 2740 Abony, Vasút út 15. Tel: 53/562-070 Email: ugyfelszolgalat.abony@dakov.hu
Ügyfélfogadási idő: Hétfő nincs ügyfélfogadás Kedd 8:00 – 15:30 Szerda 10:00 – 18:00 Csütörtök nincs ügyfélfogadás Péntek 8:00 – 12:00 

Hibabejelentés a nap 24 órájában telefonon:
 • ivóvíz-szolgáltatással kapcsolatban: 06/30/546-8538, 06/30/768-3991
 • szennyvízelvezetéssel és tisztítással kapcsolatban: 06/30/548-6302, 06/30/768-3978
2020 január 08 szerda - 10:04:46     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Pető Zsolt polgármester a www.abony.hu portált arról tájékoztatta, hogy Dr Nagy Péter jegyző munkaviszonya 2020. január 31-ével közös megegyezéssel megszűnik. 
2020 január 07 kedd - 18:01:13     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Lapunknak Pető Zsolt Abony Város polgármestere elmondta, hogy tisztában van azzal, hogy az abonyi lakosság századunkhoz nem méltó körülmények közt kénytelen tüdőszűrő vizsgálatokon részt venni, annak ellenére, hogy a Kostyán Andor Rendelőintézetben rendelkezésre áll a célra kiválóan használható, a modern kor minden követelményének megfelelő berendezés. 

Az üggyel kapcsolatban a városvezető egyeztetett Dr Pusztai Dezsővel, a Kostyán Andor Rendelőintézet igazgatójával, és közösen lobbiznak azért, hogy az abonyi lakosság a legmodernebb eszközökkel kapjon ellátást, és ne több tíz éves, kőkorszaki masinákkal szűrjék őket a városi strandfürdő területén. Két megoldás is kínálkozik a gondok megoldására. Az egyik szerint a SANAMED végezné a tüdőszűrést, a Kostyán Andor Rendelőintézetben található modern röntgengéppel, a másik variáció az, hogy továbbra is a Törökbálinti Tüdőgyógyintézet szűr, de az abonyi rendelőben, a korszerű géppel. 


A tüdőszűrés ügyében Pető Zsolt Abony Város polgármestere közösen írt levelet Dr Pusztai Dezsővel az Egészségügyi Szakmai Kollégium Tüdőgyógyász Tagozat, Magyar Tüdőgyógyász Társaság elnökének, Dr Ostoros Gyulának, és ebben szakmai indokokat soroltak fel annak érdekében, hogy végre ne áldatlan állapotok közt valósuljon meg a tüdőszűrés a városban. Pető Zsolt polgármester a jelenleg szűrést végző Törökbálinti Tüdőgyógyintézettel is felvette a kapcsolatot, de az intézmény kijelentette, hogy ők csak januárban tudnak szűrni Abonyban, így sajnos ebben az évben már a megszokott helyen lesz a szűrés Városi Strandfürdő területén, január 9-től 20-ig. 


Bízunk benne, hogy Pető Zsolt és Dr Pusztai Dezső közös lobbitevékenysége eredményes lesz, és jövőre már a Dr Kostyán Andor Rendelőintézetbe mehet az abonyi lakosság a tüdőszűrésre.
LV
2019 december 29 vasárnap - 10:07:32     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Abony Város polgármestere, Pető Zsolt szeretné kérni a lakosság segítségét abban, hogy amennyiben tudomásuk van olyan idős emberről, aki egyedül él, és valószínű, hogy nem tud fűteni, haladéktalanul jelezzék a Családsegítő Szolgálatnak, vagy a Polgármesteri Hivatalnak a problémát. A városvezető elmondta, hogy nem csak az idősek lehetnek veszélyeztetettek, hanem egyéb, rossz anyagi körülmények közt élő családok is. Így mindenképpen kéri az abonyiakat, hogy éljenek jelzéssel, ha veszélyeztetett embertársainkról szereznek tudomást. 

Jön a hideg az elkövetkező hetekben, kérek mindenkit, hogy figyeljen oda a környezetében élőkre! A Családsegítő Szolgálat, a Polgármesteri Hivatal, és természetesen, személyesen én is mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy ne okozhasson a hideg időjárás tragédiát Abonyban. Amennyiben tehetik, segítsenek Önök is krízishelyzetben élő embertársainkon!”- mondta a polgármester 


A napokban lakossági jelzés érkezett egy, a Kapisztrán út végén lakó idős emberről, aki embertelen körülmények közt él és fagyoskodik. A férfi a lakásmaffia áldozata lett, egy „patkánylakba” dugták be Abonyban. Az üggyel kapcsolatban Pető Zsolt polgármester személyesen is eljárt. A bácsit figyeli a Családsegítő Szolgálat. Amennyiben „vörös kód” lép életbe, azaz extrém hidegre fordul az időjárás, a rendőrség munkatársai is felkeresik. 


LV
2019 december 24 kedd - 13:08:30     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

 

Készülünk a karácsonyra- 8. rész - Cikksorozatunk kapcsán Abony Város Önkormányzatának tagjait kerestem meg, hogy meséljenek nekünk arról, hogy mit is jelent számukra a karácsony, és hogyan töltik szeretteik körében az ünnepet. Nyolcadik interjúmban Pető Zsoltot, Abony Város polgármesterét, és feleségét Nagy Andreát, a Montágh Imre Általános Iskola és Egységes Módszertani Intézmény igazgatóját kérdeztem. 

Ők igazi nagy családban élnek nyüzsgő, pörgős életet, mely példaértékű lehet számunkra. Idén nagyot változott, váltott Abony. Új, lendületes, mindenben csapatként dolgozó városvezetés kapott az abonyiak jóvoltából lehetőséget és bizalmat arra, hogy településünk végre kimozduljon a szürke, és elhanyagolt városok sorából. Igazi közösséget teremtettek az eltelt két hónap alatt, az abonyiak boldogan járnak rendezvényekre, és sorakoznak fel a városvezetés mögé. 

Pető Zsolt polgármester közösségi kvalitásait, munkáját már jól ismerjük. Most egy kicsit más oldalról beszélgettem polgármesterünkkel, és feleségével, Andreával. Mindkettőjüket külön- külön kérdeztem, így nem tudják, hogy a másikuk mit is mesélt nekem. Szeretettel küldöm nekik kis interjúmat és kívánok egészségben, szeretetben eltöltött karácsonyt Nekik! 

Pető Zsolt polgármester: Szép, ugyanakkor embert próbáló esztendő van mögöttem. Ez évi szép emlékeimet tekintve első és legfontosabb, hogy családunk továbbra is biztonságot ad mindannyiunknak. Feleségem munkája és hivatása, valamint az én mindennapi teendőim miatt kevesebb időt töltünk közösen otthon, mint amennyit szeretnénk. Az együtt töltött idő viszont szeretetben telik. Gyerekeink – Blanka lányom kivételével – már felnőttek és önállóan járják útjukat. Ennek megfelelően nem egyszerű feladat egy tető alá hozni az egész családot. Ez jószerével csak a név és születésnapok, illetve az ünnepek alatt sikerül. Öröm ebben az évben, hogy ősszel Bence fiam is megházasodott és új családtaggal bővült a famíliánk. Anna lányomék ikrecskéi novemberben megkezdték  bölcsődei pályafutásukat és rengeteg örömet jelentenek számunkra. Blanka sikeres felvételijéről sem szeretnék megfeledkezni és arról sem, hogy ő milyen lelkesen teljesíti a feladatait. De bővebb családunkat tekintve is a szeretet és a biztonság jut eszembe. Hihetetlenül sok erőt ad, hogy szüleinkkel, testvéreimmel és azok családjával is egymás mellett állunk bánatban, örömben egyaránt.” 

Nagy Andrea: Éppen megérkeztek az ikrek! Imádom őket! Beszélgethetünk, a harcsapörkölt már készen van! Ez elmaradhatatlan az ünnepi asztalról túrós csuszával és füstölt szalonnával. Idén extra is lesz az étkek közt, Zsolti tatár bifszteket készít. Sütemények is lesznek, persze, zserbó golyó, bejgli és diós kifli. Idén anyukámmal együtt főzünk: csirkeragut, sülteket, színes tészta- és waldorf salátát készítünk. Varázstea készletet is kaptunk, így teát is főzünk, folyamatosan! Igazándiból az év ezen részében mi két hétig végig „fogadókészek” vagyunk, hiszen ilyenkor vannak a családi név- és születésnapok is. Jönnek a gyerekek, a nagymamákhoz is megyünk. December 23-án megkezdődik nálunk az ünnep és Zsolti születésnapjáig, Vízkeresztig, január 6-ig tart! Ilyenkor rengeteget társasjátékozunk, hatalmas játék van! Imádom, mikor fiú- lány csapat méri össze tudását. Idén egy csodaszép műfenyőt díszítettünk fel, ezüst- rózsaszín lett. A férjem kimondhatatlanul családcentrikus. Zsoltinak a karácsony a legnagyobb, legszebb, legnagyobb ünnep a világon. Neki nagyon fontos, hogy minden családtagja igazán boldog legyen az ünnepek alatt. Ennek érdekében ő is maximálisan kiveszi a részét mindenből: díszít, főz, várja a vendégeket, bevásárol, társasjátékozik, ajándékokat szerez be.” Pető Zsolt polgármester: Az idei feladatokat tekintve természetesen az önkormányzati választás állt a középpontban. A polgármester jelölti indulás nem volt kérdéses számomra. Régen elhatároztam, hogy ebben az évben próbára teszem magam. Ugyanakkor azt is el kellett fogadnom, fogadtatom, hogy el kell búcsúznom attól a ceglédberceli közösségtől, ahol szeretet és barátság vett körül. Döntöttem és teljes erővel dolgoztam a célért. Képviselő jelölt társaimmal együtt küzdöttünk és olyan csapattá kovácsolódtunk, akik nem csak kitalálták a Szeretlek Abony programot, hanem komolyan is gondolták annak sikerre vitelét. Célba értünk. Olyan bizalmat kaptunk Abony polgáraitól, ami példa nélküli a városunk életében. Érezzük és tudjuk is, hogy hatalmas a felelősség rajtunk, azonban én személy szerint is hiszem, hogy teljesítjük vállalásainkat.” 


Nagy Andrea: Békét és nyugalmat kívánok mindenkinek a következő időszakra, és persze magunknak is! Ebben az évben folyamatosan úton voltunk, teljesen más ez a karácsony is. Ez az év embert próbáló volt, de egyben csodálatos, fantasztikus! Minden más volt, minden a közös munkáról szólt. Férjem álma, vágya vált valóra, polgármester lett belőle. Pető Zsolt azt hiszem, erre született. Én nem szerettem volna, ha indul, de mindenben mellé álltam! Ez a siker, egyszerűen lúdbőrösen fantasztikus, és az is, hogy a csapata minden tagja megnyerte körzetét! A férjemnek csodálatosan közösség varázsló ereje van, és ez igaz a családra, és a munkára is. Hatalmas szeretet van benne, de ugyanakkor vaskézzel tartja össze a családot, és most már a várost is. 2020-ra mit is kívánhatnék? Békességet és békességet! Hiszem, hogy jöhet bármi, azt meg lehet oldani, de nagyon fontos, hogy az emberek tudjanak egymással beszélni. És persze „nem árt”, ha nem vagyunk betegek! Azt kívánom még, hogy legyen minél többször része férjemnek és nekem abban, hogy este, mikor kettesben maradunk, begyújtsuk a kandallót, iszogassunk forralt bort, legyünk egymással meghitten. Ez már nagyon hiányzott nekem!”Pető Zsolt polgármester: Szép család és sikeres hivatás. Köszönöm, én boldog vagyok és nem kérek mást karácsonyra (de azért tisztában vagyok vele, hogy trikó, zokni és illatszer biztosan lesz a karácsonyfa alatt). Végezetül mit is kívánhatnék? Szoktuk mondani „egészség legyen, a többit majd megvesszük valahogy". Lehet, hogy közhelyesen hangzik, de lényegében igaz. Éljünk mindannyian egészségben teljes életet, a feladatainkat pedig oldjuk meg legjobb tudásunk szerint. Ezek mellett forduljunk egymás felé szeretettel. Ne azt kutassuk, hogy mi az, ami szétválaszt, hanem keressük azt, ami összeköt bennünket! Vigyük közösen sikerre a Szeretlek Abony programot, tegyük sikeressé városunkat és ezzel tegyük teljessé életünket.”   Együtt sikerülhet! Ebben a hitben kívánok minden abonyi polgárnak, felnőttnek és gyermeknek Boldog Karácsonyi Ünnepeket és egészségben teljes, sikeres Új Esztendőt!” 


Lejegyezte, szerkesztette:

Lőrinczy Veronika
Oldal:  1 2 3 ... 194 195 196
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények