Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Hivatali hírek'
2021 január 14 csütörtök - 15:12:55     Hivatali hírek     Hozzászólás 0


Az ABOKOM Közhasznú Nonprofit Kft. bérbeadásra kihirdeti az Abonyi Üzleti Park területén (Abony, külterület, 0160 hrsz.) kialakított, Abony Város Önkormányzata tulajdonában lévő ingatlanokat.
 
A teljes bérleti felhívást IDE kattintva tudja megtekinteni.

Bérleti szerződés minta.pdf
2021 január 12 kedd - 20:46:25     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Tisztelt Gépjármű tulajdonos, Üzembentartó!

Az egyes adótörvények módosításáról szóló 2020. évi CXVIII. törvény módosította a gépjárműadóról szóló 1991. évi LXXXII. törvényt.

2021. január 1-től az állami adóhatóság vette át a gépjárműadóval kapcsolatos feladatokat az önkormányzati adóhatóságoktól.

2021-től kezdődő időszakra adókötelezettséggel kapcsolatos ügyekben az állami adó-és vámhatóság fog eljárni, valamint ad ki az adózók részére fizetési kötelezettségeiket megállapító határozatokat.

A 2021. előtti időszakra vonatkozóan megállapított gépjárműadó kötelezettség esetében még az önkormányzati adóhatóság köteles eljárni, függetlenül attól, ha az adókötelezettséggel kapcsolatos fizetési határidő 2021-re esik.

2021. évre teljesítendő adófizetési kötelezettségükkel kapcsolatos teendőkről (befizetés összege, határideje, számlaszám, stb.) minden adózó a Nemzeti Adó – és Vámhivataltól fog tájékoztatást kapni.


Abony, 2021. január 11.                                                                                                                          dr. Gáspár Anita  jegyző
2021 január 05 kedd - 06:47:27     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Tisztelt Ügyfelek!

A pandémiás időszakban különös fontossággal bír az, hogy az ügyfelek használják az elektronikus ügyintézési szolgáltatásokat. Ennek elősegítése érdekében, 2021. január 1-től a Kormányzati Ügyfélvonal (1818) segíti az elektronikus ügyintézési portál használatát.

A 1818 a következő szolgáltatások ellátását biztosítja:

-          segítségnyújtás a rendszerbe való belépéshez;
-          technikai segítség az oldalon megjelenő szolgáltatások kapcsán;
-          ügyfelek támogatása az ASP rendszer használata során;
-          kapcsolattartás a központi szolgáltatóval, valamint az ügyféltámogatói feladatokat ellátó szervezetekkel;
-          intézhető ügyekkel kapcsolatos tájékoztatás;
-          SZEÜSZ-szel kapcsolatos panaszok, közérdekű bejelentések, észrevételek fogadása, kivizsgálása, továbbítása, megválaszolása.

 Az önkormányzati adó és egyéb hivatali ügyekben természetesen továbbra is az önkormányzat az illetékes, és a saját ügyfélszolgálati csatornán keresztül biztosít támogatást.

 Javasoljuk, hogy ügyeik intézéséhez használják az e-önkormányzatportál szolgáltatásait (https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap).
2020 december 07 hétfő - 23:41:18     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló 12/2017.(VII.03.) önkormányzati rendelet 4. sz. mellékletében meghatározott Vagyongazdálkodási Liciteljárási Szabályzat alapján egyfordulós, nyílt liciteljárás keretében elidegenítésre meghirdeti az Abonyi Üzleti Park-ban található, az alábbiakban felsorolt ingatlanokat.


Olvasd tovább...
2020 december 07 hétfő - 02:29:15     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

igsz.JPGAbony Város Önkormányzat Képviselő-testülete a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 232. § (3) bekezdésében biztosított jogkörében eljárva, figyelembe véve a közszolgálati tisztviselők munka- és pihenőidejéről, az igazgatási szünetről, a közszolgálati tisztviselőt és a munkáltatót terhelő egyes kötelezettségekről, valamint a távmunkavégzésről szóló 30/2012. (III.7.) Korm. rendelet 13-15. §-aiban foglaltakat, a 31/2020. (II.13.) számú határozatával
 
2020. december 21. napjától 2020. december 31. napjáig
IGAZGATÁSI SZÜNETET rendelt el
az Abonyi Polgármesteri Hivatalban.
 
Az igazgatási szünet előtti utolsó ügyfélfogadási nap: 2020. december 18. (péntek) 08.00-12.00 óráig.
Az igazgatási szünet utáni első ügyfélfogadási nap:2021. január 04. (hétfő) 13.00-18.00 óráig
 
Tájékoztatom, hogy a koronavírus-járvánnyal összefüggésben fennálló veszélyhelyzetre tekintettel, polgármesteri és jegyzői közös utasítás alapján az Abonyi Polgármesteri Hivatalban személyesen kizárólag azon ügyfél fogadása történik – előzetesen telefonon vagy e-mail útján történő időpont egyeztetést követően - akinek a halaszhatatlan ügyében a személyes megjelenést jogszabály kötelezővé teszi.
 
Szíves megértésüket előre is köszönjünk.
 
Abony, 2020. december 01.
dr. Gáspár Anita
jegyző
2020 november 16 hétfő - 17:16:51     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Kedves Látogatók és Sportolók!
 
Hatályba lépett a Kormány veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelete, melyet 2020. december 11. napjáig lehet alkalmazni.
 
Az egyesületek, klubok edzései a kormányrendeletben foglaltak szerint folytatódhatnak, amennyiben a tevékenységnek a versenyszerű sportolás a célja.
 
A sportól szóló 2004. évi I. törvény 1. § (3) bekezdése értelmében: „Versenyszerűen sportoló (a továbbiakban: versenyző) az a természetes személy, aki a sportszövetség által kiírt, szervezett vagy engedélyezett versenyeken, vagy versenyrendszerben vesz részt. A versenyző vagy amatőr, vagy hivatásos sportoló.”
 
A kormányrendelet szerint az este 8 óra és reggel 5 óra közötti kijárási tilalom alól kivételt képez a sportól szóló törvény szerint versenyszerűen sportoló esetében az
-          edzésen vagy sportrendezvényen való részvétel,
-          edzés vagy sportrendezvény helyszínére történő közlekedés,
-          edzés vagy sportrendezvény helyszínéről a lakóhelyre, a tartózkodási helyre, illetve szálláshelyre történő közlekedés.
 
A sportrendezvényeken nézőként tartózkodni tilos.
 
A sportendezvények nézők nélkül, zárt körülmények között tarthatóak meg.
 
A jégpályák, az uszodák, az edző- és fitnesztermek és a sportlétesítmények a sportról szóló törvény szerint versenyszerűen sportolók számára edzésen vagy sportrendezvényen való részvétel céljából látogathatóak.
 
Sporttevékenység során, valamint a parkokban, illetve zöldterületeken a maszk viselése továbbra sem kötelező.
 
A rendelet részletei a Magyar Közlönyben olvashatók: www.magyarkozlony.hu
 
 
 
Nagy Tamás intézményvezető
2020 november 16 hétfő - 17:10:49     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Sajnálatosan a koronavírus terjedése egyre nagyobb mértékű, így minél fokozottabb óvintézkedésekre van szükség.
 
A Polgármesteri Hivatalban 2020. november 17. napjától kizárólag házasságkötés, hagyatéki ügyek, valamint halaszthatatlan anyakönyvi ügyek esetében történik személyes ügyintézés, vagy amennyiben jogszabály kötelezővé teszi.
 
A fenti esetekben is csak előzetes – telefonon, vagy e-mail útján történő – időpont egyeztetést követően tudjuk ügyfeleinket fogadni.
 
Az időpontegyeztetés a Hivatal portaszolgálatán zajlik, így kérem Tisztelt Ügyfeleinket, hogy amennyiben a fenti ügyekben időpontot kívánnak kérni, hívják a +36 53 360-135-ös telefonszámot.
 
Elektronikus úton az abony@abony.hu e-mail címen tudják kérésüket, beadványukat részünkre eljuttatni, vagy esetlegesen időpontot kérni. Postai úton a 2740 Abony, Kossuth tér 1. szám postacímre továbbíthatják írásos kérelmüket, de lehetőségük van az Hivatal bejáratán kívül, a falon elhelyezett ládában is elhelyezni.
 
Továbbra is kérem Önöket, hogy a foglalt időpontra lehetőleg kísérő nélkül érkezzenek, kizárólag az ügyintézéssel érintett ügyfelek fogadását tudjuk megtenni.
 
Kérem a Tisztelt Lakosságot,
hogy a veszélyhelyzetre tekintettel kizárólag halaszthatatlan ügyben
keressék fel a Hivatalt,
és továbbra is fokozottan ügyeljenek a védekezési szabályok betartására!
Mindannyiunk érdeke, hogy megfékezzük a járványt és nagyon
vigyázzunk magunkra, egymásra, minden szerettünkre!

Az intézkedések visszavonásig érvényesek.  

Abony 2020. november 16.
 
 
 
dr. Gáspár Anita jegyző

2020 november 13 péntek - 16:21:36     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Abony Város Önkormányzat (székhely: 2740 Abony, Kossuth Lajos tér 1.) Képviselő-testülete az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló 12/2017. (VII. 03.) önkormányzati rendelet 4. sz. mellékletében meghatározott Vagyongazdálkodási Liciteljárási Szabályzat alapján egyfordulós, nyílt liciteljárás keretében elidegenítésre meghirdeti az
 
Abony külterület ÜZLETI PARK-ban található ingatlanokat
 
további részleteket az azlábbiakban tud letölteni.
 
2020 november 12 csütörtök - 13:13:07     Hivatali hírek     Hozzászólás 0


Abony Város Önkormányzatának Polgármestere a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdésében, valamint a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI.10.) Korm. rendelet 27. § a) pontjában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. §
 
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet 1. §-ában meghatározott módon maszkot kell viselni Abony város belterületén, az alábbi közterületeken és nyilvános helyeken:

a) vasútállomás nyitott területén,
b) autóbusz megállóhelyeken,
c) piac- vásárcsarnok teljes területén (fedett és nyitott része),
d) egyéb közterületen és nyilvános helyen
          da) közintézmény (pl. nevelési, oktatási, sport, egészségügyi, szociális intézmény, közigazgatási szerv, posta stb.) előtt
          db) pénzintézet előtt és
          dc) üzlet (pl. gyógyszertár, élelmiszerbolt, zöldséges stb.) előtt kialakuló várakozás időtartama alatt,
          dd) vendéglátó üzletek előtti területen az elvitelre szánt ételek kiadása és szállítása során kialakuló várakozás időtartama alatt,
e) Temetők területén.

2. §
 
Ez a rendelet 2020. november 12-én lép hatályba és 2020. december 12-én hatályát veszti.     
 
 
  Pető Zsolt                                                                  dr. Gáspár Anita
polgármester                                                                        jegyző              
 
 
 
Kihirdetve: 2020. november 11. napján 17.00 órakor                                                                       
 
 
dr. Gáspár Anita                                                                    jegyző  
2020 november 12 csütörtök - 12:46:23     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

A Kormány veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelete a mai nappal hatályba lépett és 2020. december 11. napjáig lehet alkalmazni.  

A kormányrendelet a házasságkötésekkel kapcsolatban az alábbiak betartását rendeli el:  

A házasságkötésen kizárólag

a)      a szertartás vezetője, illetve az anyakönyvvezető,
b)      a házasulók,
c)      a házasulók tanúi,
d)      a házasulók szülei, nagyszülei,
e)      a házasulók testvérei és
f)       a házasulók gyermekei lehetnek jelen.  

A fenti védelmi intézkedések betartásáról a rendezvény szervezője, illetve a rendezvény helyszínéül szolgáló intézmény vagy a helyiség üzemeltetője köteles gondoskodni.      dr. Gáspár Anita jegyző
Oldal:  1 2 3 ... 201 202 203
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények