Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Hivatali hírek'
2017 augusztus 18 péntek - 15:46:13     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

rendorsegi_kutyas_bemutato_polgarorseg_abony_abony_1.jpgAz abonyi polgárőrök az idei Tó partyra is konkrét feladatokkal, célokkal érkeztek. A rendezvény biztosításán túl egy izgalmas kutyás bemutatóval is készültek az eseményre. Nagy várakozás előzte meg a polgárőrség rendőrségi kutyás programját, melyet Csonka Zoltán, a Dunakeszi Polgárőr Egyesület tagja tartott a Murphyre keresztelt, kiképzett ebbel.

- A májusi tihanyi Félmaraton biztosításakor nagyon sok egyesülettel ismerkedtünk meg és kötöttünk barátságot. A szomszédos törteli egyesülettel és a tápiógyörgyeikkel is nagyon jó az együttműködésünk, ők segítettek a Tó Party biztosításában is - avat be a program apropójába Juhász Pálné, az abonyi polgárőrök vezetője.


Olvasd tovább...
2017 augusztus 18 péntek - 14:21:24     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

piac_vasarcsarnok_zoldseg_gyumolcs_abony_abony_1.jpgFriss, minőségi és ár-érték arányban megfelelő portékákkal várják a vásárlókat az abonyi Piac-Vásárcsarnokban.

A nyár slágergyümölcse az árusok egyhangú szavazata alapján a görögdinnye, melynek kilóját egyre kedvezőbb áron lehet náluk megvásárolni. Ezen kívül az őszibarack, a sárgadinnye és a szilva is fogy, meg persze a zöldségek, mert levesbe való mindig kell - mutat friss és zamatos gyümölcseire Holló Tiborné, majd hozzáteszi: könnyebb lenne árulni, ha még többen jönnének be a csarnokba.


Olvasd tovább...
2017 augusztus 16 szerda - 08:35:27     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Tájékoztatjuk az augusztus 01-jén jogerős határozattal rendelkező rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultakat, hogy a természetbeni juttatás - Erzsébet-utalvány - átvétele az alábbiak szerint történik:

A szülő neve alapján ABC szerint:
A-H-ig: 2017. augusztus 28. (hétfő) 13:00-18:00 óráig
I-Sz-ig: 2017. augusztus 30. (szerda) 08:00-11:00 és 13:00-18:00 óráig
T-Zs-ig: 2017. szeptember 01. (péntek) 08:00-11:00 óráig

A saját jogán rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult nagykorú személyre is a fentiek vonatkoznak. Az utalványok átvétele a Polgármesteri Hivatal pénztárában történik. Sorszám húzása kötelező! Kérjük, a folyamatos átadás-átvétel biztosítása érdekében az időpontokat szíveskedjenek betartani.

Együttműködésüket köszönjük!

Abonyi Polgármesteri Hivatal
 
2017 augusztus 15 kedd - 12:26:23     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy az országos szúnyoggyérítési program keretén belül 2017. augusztus 17-én légi, kémiai szúnyoggyérítést végeznek Abony belterületén a polgári napnyugtát megelőző 1,5 órában (kb. 18:00-20:00 óra között).

Tartaléknapok: 2017. augusztus 18-19.

A szúnyoggyérítés során felhasznált készítmény a kijuttatott formájában kizárólag rovarokra van káros hatással, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes és a környezetet sem károsítja. A készítmény a méhekre lehet káros, ezért az önkormányzat értesítette a méhészeket. Ezen a fórumon is tisztelettel kérjük őket, hogy gondoskodjanak a rajok elzárásáról.Olvasd tovább...
2017 augusztus 15 kedd - 07:24:26     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

modosul_buszok_indulasi_erkezesi_helye_augusztus_20_abony_abony.hu_2017.jpgTájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot és Utazóközönséget, hogy 2017. augusztus 20-án (vasárnap) a városi rendezvények miatt az Abony-Cegléd, Abony-Szolnok autóbuszvonal járatai ideiglenesen kijelölt megállóhelyekről indulnak, és terelt útvonalon közlekednek.

A buszok indulási és érkezési helye a fenti napon a következőképpen módosul:
 
Az Abony-Szolnok között közlekedő buszok a Szelei úti Somogyi Imre Általános Iskola előtti parkolóból indulnak, és ide érkeznek meg. Az Abony-Vasútállomás Abony-Cegléd viszonylatban közlekedő buszok indulási és érkezési helye a Szilágyi Erzsébet utcában elhelyezett ideiglenes megállóhely lesz.
 
A rendezvény sikeres lebonyolítása érdekében megértésüket köszönjük.
 
Abony Város Önkormányzata


Olvasd tovább...
2017 augusztus 14 hétfő - 12:27:02     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

barkoczi_matyas_90_eves_szepkoru_koszontese_abony_abony.hu_2017.jpg90. születésnapja alkalmából, otthonában köszöntötte Barkóczi Mátyást Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony és Kelemen Tibor aljegyző úr.

A szépkorú Mátyás bácsi, aki augusztus 07-én ünnepelte a kerek évfordulót, feleségével együtt nagy szeretettel fogadta a vendégeket. Az ünnepeltnek átadták a Magyarország miniszterelnökének jókívánságait tartalmazó emléklapot, továbbá egy születésnapi tortával és egy üveg borral kedveskedtek neki.
 
Abony Város Önkormányzata nevében szívből köszöntjük Mátyás bácsit és további jó egészséget kívánunk neki családja körében.
 
Darányi Erika2017 augusztus 14 hétfő - 11:44:07     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Tisztelt Lakosság!
 
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) által létrehozott portálon lehetőségük van online és anonim módon bejelenteni, ha Abony város bel- és külterületén parlagfüves területet látnak, tapasztalnak. 
 
A Parlagfű Bejelentő Rendszer itt található: https://pbr.nebih.gov.hu
 
Bejelentéseikkel segíthetik, hogy minél hatékonyabban felléphessünk az elhanyagolt, parlagfüves területek tulajdonosaival szemben. Köszönjük segítő közreműködésüket.
 
Abony Város Önkormányzata


Olvasd tovább...
2017 augusztus 11 péntek - 16:21:57     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Torta helyett tandemugrást kapott 75. születésnapjára az abonyi Józsi bácsi. Az extrém születésnapi ajándék talán meglepőnek tűnik, de mégsem az, tekintve, hogy hosszú éveken keresztül azért repült fel a levegőbe, hogy onnan leugorhasson.

A ma már nyugalmazott ejtőernyős alezredes jobb napokon akár négyszer is megismételte az izgalmas manőverezést. A szabadesés érzése egész életét meghatározta, hiszen tíz éves, aktív ejtőernyős szolgálata közben mintegy 174-szer bontott ernyőt.
 
Végvári József kívánsága most is az lett volna, hogy ejtőernyőzhessen, de azt 65 év felett már nagyon komoly procedúra előzte volna meg, így gondolkodott rajta, hogy egyáltalán érdemes-e vele újra foglalkozni. Az ugrásra felesége, Klárika néni is ösztönözte, hiszen tudja, hogy az ejtőernyőzés mindig a szíve csücske maradt. Így jött a tandemugrás ötlete, ami bár veszélytelenebbnek látszik, sokkal magasabbról történt, mint amihez Józsi bácsi eddig hozzászokott. 


Olvasd tovább...
2017 augusztus 08 kedd - 11:46:58     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

csontos_patika_ugyeletes_abony_abony.hu_2017.jpgTájékoztatunk mindenkit, hogy ezen a héten (2017.08.07-08.13-ig) a CSONTOS PATIKA az ügyeletes gyógyszertár.
 
Hétfőtől péntekig nyitva 08.00-17.30-ig, utána ügyelet: 17.30-22.00-ig. Szombaton nyitva 08.00-12.00-ig, utána ügyelet: 12.00-22.00-ig. Vasárnap ZÁRVA, ügyelet: 08.00-22.00-ig.
 
Csontos Patika2017 augusztus 08 kedd - 11:04:21     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

varga_janos_abony_abony.hu_2017.jpg
A magyar birkózás egyik kiemelkedő egyéniségéról, az olimpiai-, világ- és Európa-bajnok Varga Jánosról megjelent írás folytatása következik.

- Az 1968-as mexikóvárosi olimpia aztán visszaadta a bukaresti hiányzó első helyet…
 
Varga János: Megint Baciu volt az, akivel az első helyért meg kellett ütközni. A románok könyörögtek, ne verjem meg nagyon. Nekem elég volt egy pontozásos vereség is, de végül döntetlen lett a vége, s azzal Baciunak jutott az olimpiai második helyezés. Nekem pedig a csodálatos élmény, elvégre soha olyan jól nem ment a birkózás, mint akkor. Tovább a teljes interjúra --> 

Forrás: http://jochapress.hu, Szerző: Szabó Sándor
Fotó: Polyák Attila

Kapcsolódó hírek:


Oldal:  1 2 3 ... 141 142 143
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények