Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 április 26 szerda - 18:13:43     Sporthírek      Hozzászólás0

2017. április 27-én, 19 órakor kezdődik az I. Pintér és Társa amatőr kispályás labdarúgó bajnokság első fordulója.
 
A labdarúgótornára a következő csapatok neveztek: Pintér és Társa, Bármikő Strand Kisvendéglő, Téba Beton, SZPCD SE (Ceglédbercel), Gelbert ECO FC I., Gelbert ECO FC II., Imperiál, Imperiál (Csikók), Rendőrőrs.
 
A szurkolók megjelenésére feltétlenül számítanak!
 
 
DE
2017 április 26 szerda - 16:55:57     Közmunkaprogrammal kapcsolatos információk      Hozzászólás0

kozmunka_programok_abony_abony.hu_2017.jpgRIPORT * Nagy a sündörgés az ABOKOM Közhasznú Nonprofit Kft. háza táján. Felbőg a fűnyíró traktor, minden kézre szükség van. Nem valami csoda készül, egyszerűen csak tavasz van, és ilyenkor bőven akad tennivaló. Folyamatban van a tavaszi nagytakarítás, az útszélek kaszálása, kezdődik a virágosítás. Dolgos kezek gondozzák a palántákat, ültetik a facsemetéket, vetik a krumplit, rendezik a parkerdőt. Az idei évben is zökkenőmentesen indultak el a közmunka-programok, melyek a tavalyi évben sikeresen valósultak meg, és a benne résztvevők nagyszerű eredményekkel büszkélkedhetnek. Többek között erről beszélgettem Gáspár Csaba ügyvezető igazgatóval. 
 
Abonyban az ABOKOM Közhasznú Nonprofit Kft. a kijelölt városüzemeltető, amely azt jelenti, hogy ellátják a közterületi munkákat, a köztisztasági feladatokat, a parkgondozást, az utak karbantartását, hó- és síkosságmentesítését, az intézmények karbantartását, a belvíz-védekezési feladatokat, az idei évtől pedig a parkerdő gondozását is. Ezen felül számtalan más fontos szerződéses feladatuk is van: üzemeltetik a strandot, a piacot, a Salgóbányai tábort és koordinálják a közmunkaprogramot. A számtalan tennivalót az ABOKOM alkalmazottain túl a közfoglalkoztatás keretében látják el. 
 
Még több fotóért kattintson a képekre!


Olvasd tovább...
2017 április 26 szerda - 15:54:53     Városi rendezvények      Hozzászólás0

A teljes képernyős nézethez nyomja meg a négyzetet a lejátszó jobb alsó sarkában!
Internetsebessége függvényében a videó lejátszása akadozhat. Ebben az esetben állítsa meg pillanattal a lejátszást,
hogy a folyamatjelző betöltődjőn, utána zökkenőmentesen tovább nézhető.
2017 április 26 szerda - 11:59:31     Akikre büszkék vagyunk      Hozzászólás0

szabados_monika_szakma_sztar_fesztival_skillshungary_wordskills_donto_pincer_abony_abony.hu_2017.jpgAz abonyi Szabados Mónika pincérként bizonyíthatott 2017. április 24-26. között a a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által rendezett X. Szakma Sztár Fesztiválon, mely egyúttal a Worldskills döntője is volt. Mónika a kétnapos rangos, országos versenyen az előkelő 2. helyet szerezte meg!

Húga Szabados Ildikó ugyanezen fesztivál keretében a Szakma Kiváló Tanulója versenyen mérette meg magát, ahol 6. helyezett lett a tanuló cukrászok között! 
 
Szívből gratulálunk! Nagyon büszkék vagyunk rátok!
 
Hamarosan részletes információkkal jelentkezünk!
 
Darányi Erika
 
Kapcsolódó hírek:
2017 április 25 kedd - 14:22:55     Hivatali hírek      Hozzászólás0

gyore_csaba_somogyi_imre_altalanos_iskola_abony_abony.hu_2017.jpgA gyászoló család tudatja mindazokkal, akik ismerték, hogy Györe Csabaa Somogyi Imre Általános Iskola tanára 2017. április 22. napján, életének 62. évében elhunyt.

Györe Csabát 2017. április 28-án, 15 óra 30 perckor az abonyi Református Temetőben, a református vallás szertartása szerint helyeztetjük örök nyugalomra.

A gyászoló család
 
Abony Város Önkormányzata nevében őszinte részvétünket fejezzük ki a gyászoló családnak, osztozunk fájdalmukban. 
 
Darányi Erika
Fotó: Járdány Vanda
 
 
2017 április 25 kedd - 11:15:59     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Páratlan zenei élménnyel lett gazdagabb az abonyi közönség a Cári Tibor, Fazekas-Tatár Csilla és Szabó József Attila alkotta Cári Trió koncertjén, melyet 2017. április 22-én adtak az Abonyi Lajos Művelődési Házban. „A színház zenéje” címre keresztelt projekt részeként elhangzott hangverseny felejthetetlen és elgondolkodtató érzéseket hagyott maga után a színházteremben.
 
Fazekas-Tatár Csillát talán nem kell bemutatnom senkinek: a Bihari János Alapfokú Művészeti Iskola fuvola szakos pedagógusa, aki gyakorta örvendezteti meg játékéval a komolyzene abonyi kedvelőit. A Cári Triót két évvel ezelőtt két zenésztársával alapították, akik Erdélyben élnek. Cári Tibor zeneszerző, zongoristával és Szabó József Attila csellistával még tanulmányai során ismerkedett meg.
 
Képriportunk a fotókra kattintva tekinthető meg!
 


Olvasd tovább...
2017 április 25 kedd - 07:31:18     Egyesületi hírek      Hozzászólás0

Nagyításhoz kattintson a képre!
2017 április 24 hétfő - 18:35:16     Hivatali hírek      Hozzászólás0

jandacsik_pal_libri_abony_abony.hu_2017.jpgAz abonyi Jandácsik Pál "Állatok maszkabálja" című könyve is bekerült a Libri Aranykönyv 2017 díj esélyesei közé a szórakoztató irodalom kategóriában. A díj elnyeréséhez minél több közönségszavazatra van szükség.
 
Szavazni a következő oldalra kattintva lehet:

Szavazás menete:
A honlap jobb felső sarkában a "Listaoldal" gombra kattintva kell rákeresni a szerző nevére és a voksot leadni. A szavazáshoz csak egy e-mail címet kell megadni. A szavazók egy nyereményjátékban is részt vesznek, így már ezért is érdemes voksolni.
 
Szavazzon Ön is Jandácsik Pál könyvére, hogy a fiatal abonyi író könyve is bekerülhessen a legjobbak közé. DE
 
Nagyításért kattintson a képekre!
 
Kapcsolódó hírek:
2017 április 24 hétfő - 15:33:14     Intézményi hírek      Hozzászólás0

Bár úgy tűnik a strandidőre egyelőre még várnunk kell, szombaton, azaz 2017. április 29-én megnyitja kapuit (medencéit) az Abonyi Városi Termál- és Strandfürdő.
 
A helybéliek, a környékbeli települések lakói és a külföldiek által is igen kedvelt, családias hangulatú strand öt medencével, szaunával és változatlan árakkal várja az úszás és a fürdőzés szerelmeseit Abonyon innen és túl.
 
A termálfürdő öt medencével rendelkezik:
- úszómedence (26-28°C; 1,5-1,8 m vízmélység),
- fürdőmedence (30-32°C; 100 cm vízmélység),
- gyermekmedence (30-32°C; 70 cm vízmélység),
- pancsolómedence (30-32°C; 40 cm vízmélység),
- ásványvizes medence (36-38°C; 90 cm vízmélység).
 
 
Elérhetőség: Abonyi Városi Termál- és Strandfürdő 2740 Abony, Kálvin út 10.
 
A cikk szerzője: Darányi Erika
Abony.hu fotó: Szilágyi Tamás
2017 április 24 hétfő - 14:23:42     Hivatali hírek      Hozzászólás0
Így garantáltan izgalmasan telik majd a nyári szünidő!

Nagyításért kattintson a plakátokra!
2017 április 24 hétfő - 13:37:02     Sporthírek      Hozzászólás0

A teljes képernyős nézethez nyomja meg a négyzetet a lejátszó jobb alsó sarkában!
Internetsebessége függvényében a videó lejátszása akadozhat. Ebben az esetben állítsa meg pillanattal a lejátszást,
hogy a folyamatjelző betöltődjőn, utána zökkenőmentesen tovább nézhető.
2017 április 24 hétfő - 12:50:17     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

juhasz_palne_abony_varosi_polgarorseg_kozgyules_abony_abony.hu_2017.jpgAz Abony Városi Polgárőrség 2017. április 22-én tartotta évértékelő közgyűlését az egyik helyi vendéglátó egységben, ahol többek között az is elhangzott, hogy tovább csökkent a bűncselekmények száma Abonyban. Juhász Pálné, a polgárőrség vezetője adott tájékoztatást a 2016. évi eredményekről és az egyesület pénzügyi helyzetéről.
 
A beszámolóból kiderült, a polgárőrök munkája szorosan összeforr a városi rendezvények biztosításával, forgalomirányításával, de a külterületek biztonságosabbá tételében is óriási, nélkülözhetetlen feladatot vállaltak magukra. A polgárőrök vezetője szerencsésnek nevezte, hogy az önkormányzat, az intézmények és az egyesületek felkéréseinek eleget tudnak tenni. Kiemelte, a fenti szervek és a szülők megelégedésével sikerült helytállni ezekben a feladatokban. A közgyűlésen elhangzott, a szomszédos településekről is kapnak felkéréseket, sőt ebben az évben ők is meghívást kaptak Tihanyra, a Félmaraton biztosítására.
 
Még több fotóért keresse fel Facebook oldalunkat!


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 302 303 304
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
 
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények