Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2018 július 14 szombat - 19:34:44     Hivatali hírek      Hozzászólás0

2018 július 13 péntek - 07:52:24     állásajánlatok, pályázati információk      Hozzászólás0
Pályázati felhívás

Ceglédi Tankerületi Központ
Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi
XXXIII. törvény 20/A. • alapján pályázatot hirdet
Ceglédi Tankerületi Központ
Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 

Német nyelv - bármely szakos tanár
munkakör betöltésére.
 
A közalkalmazotti jogviszony időtartama: határozott idejű 2020.12.01 –ig tartó közalkalmazotti jogviszony

Foglalkoztatás jellege: Teljes munkaidő

A munkavégzés helye: Pest megye, 2740 Abony, Kálvin utca 11.

A munkakörbe tartozó, illetve a vezetői megbízással járó lényeges feladatok: Német nyelv oktatása alsó és felső tagozaton


Olvasd tovább...
2018 július 13 péntek - 07:30:19     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

arokba_hajtott_szemelyauto_4-es_fout_abonyban_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg   Lesodródott az útról és árokba hajtott egy személygépkocsi pénteken hajnalban a 4-es főút 85-ös kilométerénél, Abony közelében.

   Az autóban öten utaztak, hárman könnyebb, egy ember pedig súlyos sérüléseket szenvedett, őket a mentők kórházba szállították.

   A ceglédi hivatásos tűzoltók áramtalanították és átvizsgálták a járművet, majd biztosították a helyszínt - tájékoztatta lapunkat Csámpai Attila tű. százados, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Fotók: PMKI Cegléd HTP * Nagyításért KLIKK a képekre!


Olvasd tovább...
2018 július 11 szerda - 14:10:20     Hivatali hírek      Hozzászólás0

   Magyarországon 2010. óta rendezik meg az Év Fája versenyt, melynek első helyezettje indulhat az Európai Év Fája szavazáson.

   Az Év Fája versenybe bárki nevezhet egy számára kedves fát egy történet és néhány fotó kíséretében. A fák közül zsűri választja ki a döntősöket, a jelölések számától és jellegétől függően minden évben 12-15 fát. A kiválasztottak vesznek részt a nyilvános döntőben, melyben a legtöbb közönségszavazatot kapó fa nyeri az Év Fája címet.

Az Év Fája cím mellett Hős Fa különdíjat adományoz a zsűri, illetve egy különdíjat ad át az Országos Erdészeti Egyesület. 

   Ceglédbercel idén tavasszal élt a lehetőséggel és a falu közepén magasodó, Pesti út fölé hajló amerikai kőrist benevezte a 2018. évi versenyre. A fa a falu és az áthaladók tetszés mellett elnyerte a zsűri támogatását is. A szakmai bizottság (mintegy 50 jelölt közül) a ceglédberceli fát is beválasztotta az idei döntős mezőnybe.


Olvasd tovább...
2018 július 11 szerda - 13:45:36     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0

   2018. július 16-tól újra üzemel az Abonyi Hulladékudvar (NHSZ Abonyi Információs Pontja) - tájékoztatta az önkormányzatot Lengyel Imre, az NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft. hulladék ágazatvezetője.

   A szolgáltató korábban azt közölte, hogy július 09-27. között zárva tart majd a hulladéklerakó létesítmény.

   A lakosság tehát 2018. július 16-tól (hétfő) rendes nyitva tartás szerint (Hétfő, kedd, szerda, péntek: 07:00-15:00 óráig, Csütörtök: 10:00-18:00 óráig) továbbra is elhelyezheti a lentebb felsorolt hulladékokat a létesítményben

A lakossági ügyfelek a háztartásokban keletkező - alábbi listában felsorolt- szelektíven gyűjtött hulladékokat helyezhetik el a hulladékudvarban:
· zöldhulladék · étolaj · fáradt olaj · fém hulladék · papír hulladék · elektronikai hulladék (nem bontott) · PET palack · akkumulátor · fénycső stb.

A teljes listát ITT letöltheti, amely visszavonásig érvényes.


Olvasd tovább...
2018 július 10 kedd - 06:40:38     Városi rendezvények      Hozzászólás0

A teljes képernyős nézethez nyomja meg a négyzetet a lejátszó jobb alsó sarkában!
Internetsebessége függvényében a videó lejátszása akadozhat. Ebben az esetben állítsa meg pillanattal a lejátszást,
hogy a folyamatjelző betöltődjőn, utána zökkenőmentesen tovább nézhető.
2018 július 10 kedd - 06:31:02     Akikre büszkék vagyunk      Hozzászólás0

baja_triatlon_ezustermes_abonyi_soos_fanni_abonyban_abony_abony.hu_2018.jpg   A június utolsó hétvégéjén megrendezett bajai triatlon országos bajnokság nagy sikereket hozott Soós Fanni, a Fergeteg Triatlon Se versenyzője számára.

   A kétnapos verseny első állomása a szombati országos bajnokság volt, ahol az elvárásokat túlszárnyalva a nők mezőnyében az abszolút 3., korosztályos 1. helyet szerezte meg, amely nem csak a Junior Országos Bajnoki címet jelentette, hanem sikeres kvalifikációt a július végén, Észtországban megrendezendő Európa Bajnoksága.

   Fanni ezzel az eredményével továbbá kvalifikálta magát a másnapi szupersprint versenysorozatba, amely során a versenyzőknek két rövidebb távú triatlont kellett teljesíteni, köztük nagyon rövid pihenőidővel. Az első futamban Fanni magabiztos versenyzéssel 3. helyen ért célba, ezzel egyenes út vezetett a döntőbe, ahol már sokkal keményebb küzdelem zajlott a pénzjutalmakért, ám végül jól taktikázva, erőteljes futással 2. helyen érkezett célba, így az eredményhirdetéskor egy dobogón állhatott a magyar triatlonsport LEGjeivel, köztük Faldum Gábor olimpikonnal.

Nagyításért KLIKK a képekre!


Olvasd tovább...
2018 július 10 kedd - 06:20:49     Hivatali hírek      Hozzászólás0

egyenlo_banasmod_hatosag_referensenek_augusztusi_ugyfelfogadasa_abony_abony.hu_2018.jpgForduljon az Egyenlő Bánásmód Hatóság Pest megyei ügyfélszolgálatához, ha

neme, életkora, bőrszíne vagy nemzetisége, vagyoni helyzete, egészségi állapota, szexuális irányultsága, nemi identitása, faji hovatartozása, vallási, vagy világnézeti meggyőződése, politikai vagy más véleménye, anyanyelve, fogyatékossága, családi állapota, anyasága vagy apasága, vagy egyéb tulajdonsága miatt hátrányos megkülönböztetés éri!

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság feladata a diszkriminációval okozott jogsértések kivizsgálása és megszüntetése.

Keresse fel Dr. Szatmári Éva Pest megyei egyenlőbánásmód-referens ügyfélfogadását: 06 30/960-2657 eva.drszatmari@gmail.com


Olvasd tovább...
2018 július 09 hétfő - 12:33:56     Hivatali hírek      Hozzászólás0

abonyi_varoshaza_abonyban_abony_abony.hu_2018.jpg   Ismételten tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy 2018. július 16. napjától 2018. július 27. napjáig igazgatási szünet lesz az Abonyi Polgármesteri Hivatalban.
 
   Az igazgatási szünet ideje alatt a hivatal ügyeletet tart, ügyfélfogadás kizárólag halaszthatatlan, rendkívüli ügyekben történik.

Az igazgatási szünet előtti utolsó ügyfélfogadási nap: 2018. július 13. (péntek) 08.00-12.00 óráig.
 
Az igazgatási szünet utáni első ügyfélfogadási nap: 2018. július 30. (hétfő) 13.00-18.00 óráig.

Halaszthatatlan Anyakönyvi ügyekben, ügyeleti renden kívül is kérem, hívják az 53/360-135-ös központi telefonszámot.
 
Az igazgatási szünetet Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 85/2018. (V.31.) számú határozatával rendelte el, a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 232. § (3) bekezdésében biztosított jogkörében eljárva, figyelembe véve a közszolgálati tisztviselők munka- és pihenőidejéről, az igazgatási szünetről, a közszolgálati tisztviselőt és a munkáltatót terhelő egyes kötelezettségekről, valamint a távmunkavégzésről szóló 30/2012. (III. 7.) Korm. rendelet 13 – 15. §-aiban foglaltakat.

Szíves megértésüket előre is köszönjük!

Abonyi Polgármesteri Hivatal

Abony.hu fotó: Szilágyi Tamás

Kapcsolódó hírek:
2018 július 09 hétfő - 12:30:20     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

kezilabdapalya_epul_abonyi_somogyi_iskola_udvaran_abonyban_abony_abony.hu_2018.jpg   Örömmel tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy újabb sikeres pályázatról kapott értesítést az önkormányzat az elmúlt időszakban.

   A Képviselő-testület a 2/2018. (I.11.) számú határozatával döntött arról, hogy a Somogyi Imre Általános Iskola, Szelei úti főépületének udvarán kültéri kézilabdapálya kialakítására kíván pályázni a Magyar Kézilabda Szövetség Országos Tornaterem Felújítási Programja keretében.

   A szakszövetség közel 24 millió Ft-os támogatásának köszönhetően és a Ceglédi Tankerületi Központ által vállalt, összesen mintegy 8 millió Ft önerő és pályázati biztosíték megfizetésével szabványszerű kézilabdapálya épül a testnevelés tagozatos intézmény területén.

   A közel 32 millió Ft-os összköltségű fejlesztés óriási segítség az utánpótlás-kézilabda nevelésben rendkívüli eredményeket prezentáló iskola életében. A jelenlegi bitumenes pálya ugyanis feltöredezett, és balesetveszélyessé vált az elmúlt években, amelyet így már nem tudtak biztonságos keretek között használni.

Nagyításért KLIKK a képekre!


Olvasd tovább...
2018 július 09 hétfő - 12:19:38     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0

   Tájékoztatunk mindenkit, hogy ezen a héten (2018. július 09-15. között) a Csontos Patika az ügyeletes gyógyszertár.

Hétfőtől péntekig nyitva 08.00-17.30-ig, utána ügyelet: 17.30-22.00-ig. 
Szombaton nyitva 08.00-12.00-ig, utána ügyelet: 12.00-22.00-ig.
Vasárnap ZÁRVA, ügyelet: 08.00-22.00-ig. 

Információk: Csontos Patika

2018 július 09 hétfő - 09:17:20     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0
A 30 éves férfi hétfőn reggel kiugrott a 4-es számú főúton egy rabszállító járműből - FRISSÍTVE!

fogolyszokes_cegled_kozeleben_abony.hu_2018.jpg   A Ceglédi Rendőrkapitányságon indult eljárás fogolyszökés bűntett gyanúja miatt a 13020/971/2018. bűnügyi számon.

   A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a 30 éves Horváth István fogva tartott 2018. július 9-én 7 óra körüli időben Cegléd közigazgatási területén a 4-es számú főúton egy rabszállító szolgálati gépkocsiból kiugrott.

   A rendőrség a büntetés-végrehajtás munkatársaival közösen azonnal megkezdte a férfi felkutatását, amely ez idáig nem vezetett eredményre, ezért a nyomozó hatóság elfogatóparancsot bocsátott ki ellene. A 30 éves férfi 167 cm magas, vékony testalkatú, barna szemű és rövid barna hajú, szökése során rabruhát viselt. Horváth Istvánról a mellékelt fénykép áll rendelkezésre. 

Nagyításért KLIKK a fotóra!


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 395 396 397
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények