Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 augusztus 17 csütörtök - 14:41:02     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

talalt_kerekpar_abony_abony.hu_2017.jpg
Az abonyi rendőrök a napokban a képen látható Schwinn Csepel típusú, női kerékpárt találták, melynek keressük a jogos tulajdonosát.

Ha felismeri a kerékpárját, a tulajdonviszony igazolásával (kerékpár papírjaival) átveheti az Abonyi Polgármesteri Hivatalban, a közterület-felügyelőknél.

DE

Nagyításért kattintson a képre!
 


2017 augusztus 17 csütörtök - 07:15:21     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0

dakov_kft_vizbekotes_szennyvizbekotes_abony_abony.hu_2017.jpgA DAKÖV Kft. Abonyi Üzemigazgatósága értesíti Tisztelt Felhasználóit, hogy a területéhez tartozó ingatlanok vízmérőjének olvasási rendje megváltozik. Az eddigi félévente történő leolvasás helyett évente egyszer fogjuk felkeresni felhasználóinkat. 

A leolvasás hónapjai:
Március-április-május

A mérőállás diktálása ugyanúgy, havonta 01-20-ig történhet.

DAKÖV Kft. Abonyi Üzemigazgatósága


2017 augusztus 17 csütörtök - 06:36:40     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0

A Budapest–Cegléd–Szolnok–Debrecen-Záhony vonalon 20-90 perccel nőtt több csütörtök reggeli - főként elővárosi - vonat menetideje, mert Cegléd és Abony között meghibásodott a biztosítóberendezés. Már javítják a szakemberek a berendezést. Utasaink elnézését és türelmét kérjük!

MÁVINFORM

2017 augusztus 16 szerda - 08:35:27     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Tájékoztatjuk az augusztus 01-jén jogerős határozattal rendelkező rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultakat, hogy a természetbeni juttatás - Erzsébet-utalvány - átvétele az alábbiak szerint történik:

A szülő neve alapján ABC szerint:
A-H-ig: 2017. augusztus 28. (hétfő) 13:00-18:00 óráig
I-Sz-ig: 2017. augusztus 30. (szerda) 08:00-11:00 és 13:00-18:00 óráig
T-Zs-ig: 2017. szeptember 01. (péntek) 08:00-11:00 óráig

A saját jogán rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult nagykorú személyre is a fentiek vonatkoznak. Az utalványok átvétele a Polgármesteri Hivatal pénztárában történik. Sorszám húzása kötelező! Kérjük, a folyamatos átadás-átvétel biztosítása érdekében az időpontokat szíveskedjenek betartani.

Együttműködésüket köszönjük!

Abonyi Polgármesteri Hivatal
 
2017 augusztus 16 szerda - 08:17:42     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

varoshaza.jpgTisztelettel várok minden kedves érdeklődőt Abony Város Arculati Kézikönyv tárgyában tartandó LAKOSSÁGI FÓRUMRA.

A fórum helye: Abonyi Polgármesteri Hivatal Díszterme
Időpontja: 2017. augusztus 23. (szerda) 16.00 óra

Kérem Önöket, mondják el véleményüket, és tegyék meg javaslatukat. 

Tisztelettel: Romhányiné dr. Balogh Edit
polgármester


2017 augusztus 15 kedd - 12:26:23     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy az országos szúnyoggyérítési program keretén belül 2017. augusztus 17-én légi, kémiai szúnyoggyérítést végeznek Abony belterületén a polgári napnyugtát megelőző 1,5 órában (kb. 18:00-20:00 óra között).

Tartaléknapok: 2017. augusztus 18-19.

A szúnyoggyérítés során felhasznált készítmény a kijuttatott formájában kizárólag rovarokra van káros hatással, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes és a környezetet sem károsítja. A készítmény a méhekre lehet káros, ezért az önkormányzat értesítette a méhészeket. Ezen a fórumon is tisztelettel kérjük őket, hogy gondoskodjanak a rajok elzárásáról.Olvasd tovább...
2017 augusztus 15 kedd - 12:18:02     Városi rendezvények      Hozzászólás0
Elődeink 170 éve szállhattak fel az első Pest-Szolnok között közlekedő vonatra

170 évvel ezelőtt nyílt meg a Pest-Szolnok vasútvonal, melynek kerek évfordulója alkalmából kiállítást rendeztek az abonyi Kultúra Házában. 
 
A rendezvény elején Balogh Tamás Zsolt alkalomhoz illő előadással készült. Jandácsik Pál, a Művelődési Ház munkatársa köszöntötte a megjelenteket. Beszédében összefoglalta az Abonyt is érintő vasút fontosságát, és felidézte az ünnepélyes megnyitó pillanatait. Az ország harmadikként létesült vasútvonala mentén helyezkedik el Abony, így az akkori, helyi lakosság 1847. szeptember 1-jén utazhatott el először a településről az új tömegközlekedési eszközzel.

A Vándor Vasúttörténeti Kiállításra keresztelt tárlat Nehéz György magángyűjteményét mutatja be, melyet Imri János, a MÁV-Start Zrt. Utasellátó központjának egykori vezetője nyitott meg ünnepi gondolataival.

A kiállítás 2017. augusztus 31-ig tekinthető meg ingyenesen az Abonyi Lajos Művelődési Házban.

A képre kattintva fotógaléria nyílik.

Szerző: Darányi Erika
Abony.hu fotók: Székely Szilárd


2017 augusztus 15 kedd - 07:24:26     Hivatali hírek      Hozzászólás0

modosul_buszok_indulasi_erkezesi_helye_augusztus_20_abony_abony.hu_2017.jpgTájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot és Utazóközönséget, hogy 2017. augusztus 20-án (vasárnap) a városi rendezvények miatt az Abony-Cegléd, Abony-Szolnok autóbuszvonal járatai ideiglenesen kijelölt megállóhelyekről indulnak, és terelt útvonalon közlekednek.

A buszok indulási és érkezési helye a fenti napon a következőképpen módosul:
 
Az Abony-Szolnok között közlekedő buszok a Szelei úti Somogyi Imre Általános Iskola előtti parkolóból indulnak, és ide érkeznek meg. Az Abony-Vasútállomás Abony-Cegléd viszonylatban közlekedő buszok indulási és érkezési helye a Szilágyi Erzsébet utcában elhelyezett ideiglenes megállóhely lesz.
 
A rendezvény sikeres lebonyolítása érdekében megértésüket köszönjük.
 
Abony Város Önkormányzata


Olvasd tovább...
2017 augusztus 14 hétfő - 12:35:18     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0

benu_gyogyszertar_ugyeletes_patika_abony_abony.hu_2017.jpgÉrtesítünk mindenkit, hogy ezen a héten (2017. augusztus 14-20. között) a Benu Patika az ügyeletes gyógyszertár.
 
Ügyeleti feladatait hétköznap 18-22 óráig, szombaton 12-22 óráig, vasárnap 08-22 óráig látja el.
 
Információk: Csontos Patika
 
 
 
 
2017 augusztus 14 hétfő - 12:27:02     Hivatali hírek      Hozzászólás0

barkoczi_matyas_90_eves_szepkoru_koszontese_abony_abony.hu_2017.jpg90. születésnapja alkalmából, otthonában köszöntötte Barkóczi Mátyást Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony és Kelemen Tibor aljegyző úr.

A szépkorú Mátyás bácsi, aki augusztus 07-én ünnepelte a kerek évfordulót, feleségével együtt nagy szeretettel fogadta a vendégeket. Az ünnepeltnek átadták a Magyarország miniszterelnökének jókívánságait tartalmazó emléklapot, továbbá egy születésnapi tortával és egy üveg borral kedveskedtek neki.
 
Abony Város Önkormányzata nevében szívből köszöntjük Mátyás bácsit és további jó egészséget kívánunk neki családja körében.
 
Darányi Erika2017 augusztus 14 hétfő - 11:44:07     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Tisztelt Lakosság!
 
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) által létrehozott portálon lehetőségük van online és anonim módon bejelenteni, ha Abony város bel- és külterületén parlagfüves területet látnak, tapasztalnak. 
 
A Parlagfű Bejelentő Rendszer itt található: https://pbr.nebih.gov.hu
 
Bejelentéseikkel segíthetik, hogy minél hatékonyabban felléphessünk az elhanyagolt, parlagfüves területek tulajdonosaival szemben. Köszönjük segítő közreműködésüket.
 
Abony Város Önkormányzata


Olvasd tovább...
2017 augusztus 11 péntek - 18:12:53     Akikre büszkék vagyunk      Hozzászólás0

Amilyen természetesen ráérzett a gokartozás csínjára-bínjára, olyan rögös volt az abonyi ifj. Tóth Sándor, „Sanci” útja a madridi világbajnokságra. Még nem is volt jogosítványa, amikor már sikert sikerre halmozott a hazai versenyeken.

RIPORT * Hiába vívta ki a világversenyen való indulás jogát magyarországi eredményeivel, a kiutazás és szereplés anyagi feltételei nem voltak adottak számára. Ráadásul, itthon világszintű pálya sem állt rendelkezésére, hogy gyakorolhasson. Mindezek ellenére az abonyi Tóth család elhatározta: minden követ megmozgat, hogy a tehetséges fiú megmérettethesse magát a világ legjobb gokartosai között. Mintegy kilenc hónapjuk volt arra, hogy előreteremtsék a szükséges anyagi fedezetet: az ügy érdekében még támogatói rendezvényt is szerveztek.

A fotóra kattintva képgaléria nyílik!


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 328 329 330
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények