Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2018 szeptember 25 kedd - 12:34:46     Hivatali hírek      Hozzászólás0

   Ugyan a fűtési szezon hivatalosan csak október 15-én kezdődik, az időjárás a hétvégén hűvösre fordult és az előrejelzések szerint az elkövetkező napokban is őszies marad.

A hidegebb időjárás miatt több háztartásban is befűtenek a napokban. Fűtési technológiától függetlenül komoly veszélyt jelenthet, ha a fűtőeszközt nem rendeltetésszerűen használják, ha szabálytalan annak kivitelezése, vagy ha a rendszeres műszaki felülvizsgálatot elmulasztották.

Az alábbi tanácsok figyelembevételével mind a kéménytüzek, mind a szén-monoxid mérgezések elkerülhetőek:
 
  • A fűtőeszköz és a kémény kialakítását és karbantartását bízzák szakemberre, a házilag barkácsolt berendezések életveszélyesek lehetnek.
  • Évente legalább egyszer mindenki ellenőriztesse a fűtőeszközét. A lerakódott por és szennyeződés nemcsak rontja a fűtés hatékonyságát, hanem balesetekhez is vezethet.
  • A családi házakba a kéményseprő nem megy automatikusan, az állampolgár által foglalt időpontban végzi el az ingyenes ellenőrzést és tisztítást. A http://kemenysepres.katasztrofavedelem.hu/ugyfelszolgalat linken lehet időpontot foglalni. Ha valaki a telefonos ügyintézést választja, hívja a 1818-as telefonszámot, majd a 9-es és az 1-es nyomógomb benyomásával eléri a kéményseprőipari ügyfélszolgálatot.
  • A szén-monoxid-mérgezések elkerülése érdekében gondoskodjanak a lakás megfelelő szellőzéséről. Az új, jól szigetelő ajtókba és ablakokba szereltessenek résszellőzőt. A szén-monoxid akkor alakul ki, ha a nyílt égésterű fűtőeszköz elhasználja a szoba levegőjét az égéshez, és nem biztosított a levegő-utánpótlás.
  • Egy megfelelően működő fűtőeszköz is bármikor meghibásodhat, ezért tanácsos egy jó minőségű szén-monoxid-érzékelőt beszerezni. A nem megfelelő érzékelők életveszélyesek, mert hamis biztonságérzetet keltenek, és korántsem biztos, hogy időben jeleznek.
  • Az alábbi linken található érzékelők megbuktak az ellenőrzéseken, ne használja őket! http://www.katasztrofavedelem.hu/letoltes/piacfelugyelet/Nem_megfelelo_CO-erzekelok_20170803.pdf
  • Az alábbi linken található érzékelők megfelelő biztonságot nyújtanak: http://www.katasztrofavedelem.hu/letoltes/piacfelugyelet/Megfelelo_CO-erzekelok_20170803.pdf
  • Ne fűtsenek háztartási hulladékkal, lakkozott, festett vagy nedves fával, mert ezek amellett, hogy mérgező gázokat bocsátanak ki, fokozzák a kéményben a kátrány és a korom lerakódását. Az ilyen lerakódások miatt leszűkül a kémény belseje, ami miatt visszaáramolhat a füst a házba.
  • Ha valaki csak két hétig háztartási hulladékkal fűt, annyi korom és kátrány rakódik le a kéményben és a fűtőeszközben, mint normál fűtőanyag használata esetén egy teljes fűtési szezonban.
  • A kémény belső falára lerakódott vastag korom- és kátrányréteg a fűtés hatására izzani kezd és akár meg is gyulladhat, ami lakástűzhöz vezethet. Minden ötödik lakástűz a kéményben keletkezik.
        
Forrás: BM OKF


2018 szeptember 25 kedd - 11:31:37     Hivatali hírek      Hozzászólás0

burkolatjavitasi_munkak_abonyban_abonyi_nagykorosi_ut_abony_abony.hu_2018.jpg   Ezúton tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a 4611 j. Abony - Nagykőrös összekötő út 0+135 – 0+735 km szelvényei közötti szakaszon (Abony, Nagykőrösi út) burkolatjavítási munkálatokat végez sebességkorlátozás és félpályás jelzőőrös forgalomirányítás mellett az alábbi időpontokban:

  - aszfalt kopóréteg marása 2018.09.27. – Csütörtök,

  - aszfalt kopóréteg terítése, tömörítése 2018.10.01. – Hétfő.

A javítási munka pontos megkezdésének, illetve befejezésének időpontjáról a www.utinform.hu elérhetőségen tájékozódhatnak.

A munka elvégzésének ideje alatt szíves türelmüket és megértésüket kérjük.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Pest Megyei Igazgatóság

Abony Város Önkormányzata

A javítási munkák pontos helyszínének megtekintéséhez kattintson a térképre!


2018 szeptember 25 kedd - 09:45:55     Egyesületi hírek      Hozzászólás0

fiatal_galamb_bemutato_abonyban_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg   A 2018. január 27-28. között megtartott német díszposta fajta európa kiállításán kimagaslóan szerepeltek a magyar tenyésztők, ezért nagy érdeklődéssel várták a fiatal bemutatót, melyet 2018. szeptember 8-án rendeztünk - tájékoztatta lapunkat a szervező klub elnöke, Petrezselyem Sándor.

   A bemutatón 44 tenyésztő 125 db galambot állított ki. A bírálatot 4 fő bíráló végezte. A rendezvényen szakmai és tenyésztői előadás is elhangzott. Értékeltük az európai kiállításon szerzett tapasztalatokat. Határozatot hoztunk, hogy 2019 januárjának utolsó hetében ismét a fajtaklub kiállítást szervezünk Abonyban, illetve 2020-ban a 40 éves nemzetközi szintű jubileumi kiállítást is itt rendezzük meg. A fiatal bemutatót ebéddel és kötetlen beszélgetéssel, családias hangulatban zártuk - tette hozzá Petrezselyem Sándor.

A képre kattintva Facebook fotógaléria nyílik! Megtekintéséhez nem szükséges regisztrálni!

Abony.hu


2018 szeptember 25 kedd - 09:22:48     Városi rendezvények      Hozzászólás0
"Szép az élet, élni jó!"

rozsaszin_nap_batorito_figyelemfelkelto_seta_abonyban_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg   A Városunk Fejlődéséért Egyesület szeretettel hívja és várja a mellrák megelőzése céljából szervezett IX. Bátorító, figyelemfelkeltő sétára a tisztelt érdeklődőket, 2018. szeptember 29-én.

A rendezvény 16 órától sétával kezdődik a Főtéren, ahol közreműködik az Abonyi Fúvószenekari Egyesület és Mazsorett Csoport.

Ezt követően a program 16:30-kor a Kultúra Házában folytatódik.
Vendégünk: Dr. Szabó Éva Radiológus Főorvos, Abony Város Díszpolgára

Program a színházteremben:
- Köszöntő
- Vers
- A Pingvines Óvoda és Bölcsőde "Csiga Biga" csoportjának műsora. Felkészítő óvónők: Tóth Tiborné és Molnár Márta.

Nagyításért KLIKK a plakátra!


Olvasd tovább...
2018 szeptember 25 kedd - 08:59:51     Sporthírek      Hozzászólás0

   Szeptember 16-án, vasárnap megkezdődött a seniorok 2018 évi bajnokságának őszi sorozata. Az évad 8. fordulójában két mérkőzést rendeztek.

   A Bármikő és a Gelbert találkozóján a listavezető magabiztos győzelemmel indított. A Kéttorony és a Bercelona küzdelmes összecsapása után a kéttornyosok örülhettek a három pontnak. A Gedi-Press és az Imperiál mérkőzését az utóbbi kérésére halasztották. A múlt hétvégén rendezett 9. fordulóban az Imperiál mindvégig nyílt és izgalmas meccsen győzte le a Gelbertet. A Kéttorony hiába dolgozott ki számtalan helyzetet a Trans Plaszt ellen, a jól kontrázó Trans kétszer villant és három ponttal gazdagodott. A Gedi és a Bármikő rangadó hangulatú játéka nem csak a játékosoknak, de a közönségnek is szórakoztató élményt nyújtott. Nem mellesleg a Gedi Press legyőzte a bajnokaspiránst.

A szeptember 16-án rendezett 8. forduló eredményei

Bármikő-Strand Kisvendéglő                     -           Gelbert FC                5:0
Góllövők: Kozma A.(3), Gulyás N. és Barna Cs.

Abonyi Kéttorony                                        -           Bercelona                  3:2
Góllövők: Bradács L.(2) és Koncsik J. illetve: Schenk A. és Schönléber Z. 

A szeptember 23-án rendezett 9. forduló eredményei

Gelbert FC                                                   -           Imperiál                     1:2
Góllövők: Király Cs. illetve Hegedűs M.

Abonyi Kéttorony                                        -           Trans Plast               0:2
Góllövők: Benkucs Z. és Sándor G.

Gedi-Press                                                    -           Bármikő-Strand Kisvendéglő 4:3
Góllövők: Tóth F.(2), Magyar T. és Barna A. illetve: Kozma A., Barna Cs. és Bazsó Cs


Olvasd tovább...
2018 szeptember 24 hétfő - 16:55:57     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0

   Tájékoztatunk mindenkit, hogy ezen a héten (2018.09.24-09.30-ig) a ROZSNYAI Patika az ügyeletes gyógyszertár.

   Ügyeleti feladatait hétköznapokon 18.00-22.00-ig, szombaton 12.00-22.00-ig, vasárnap 08.00-22.00-ig látja el.

Információk: Csontos Patika
2018 szeptember 24 hétfő - 13:03:05     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

   Az Idősek Világnapja alkalmából tisztelettel adunk néhány jó tanácsot idősebb honfitársaink részére, áldozattá válásuk megelőzése érdekében.

   Az ENSZ 1991-ben rendezte meg először az idősek világnapja programsorozatát október elsején, azóta minden évben ezen a napon emlékeznek meg a világ számos országában - többek között hazánkban is – az idős emberekről. A programsorozat megalapításával az ENSZ célja az volt, hogy felhívják a figyelmet a méltóságteljes időskorra.

   Magyarországon az emberek 20 százaléka időskorú (60 év felett), azaz mintegy két millióan. Sokan teljesen egyedül élnek, hiszen napjaikban egyre kevésbé jellemzőek a többgenerációs családok, ahol a nagyszülők, a gyerekek és az unokák is együtt élnek. Ez a megemlékezés is jó indok arra, hogy figyeljünk az idősek problémáira, segítsük őket a mindennapokban, törekedjünk óvni őket a veszélyektől. Ehhez fogadják meg tanácsainkat:


Olvasd tovább...
2018 szeptember 24 hétfő - 12:25:12     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

   A Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya eljárást folytat egy fiatalkorú abonyi fiú ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

   A sértett tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki 2018. augusztus 27-én 16 óra és augusztus 28-án 7 óra közötti időben az Abony, Kossuth Lajos téren lezárt állapotban hagyott kerékpárját eltulajdonította.
 
   A rendőrök a bűncselekménnyel összefüggésben adatgyűjtést végeztek, amelynek eredményeképpen azonosították a feltételezett elkövetőt, akit 2018. augusztus 31-én Abony belterületén vontak intézkedés alá, majd előállították a helyi rendőrőrsre. Az intézkedés során megállapították, hogy a fiút a Budapest Környéki Törvényszék BV Csoportja körözi, mivel eltávozásának lejártakor nem vonult vissza a számára kijelölt javító-nevelőintézetbe.
 
   A fiatalkorút a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a lopással összefüggésben, majd visszaszállították a javító-nevelőintézetbe. A lopott kerékpárt a gyanúsított abonyi tartózkodási helyén megtalálták és lefoglalták a rendőrök.

Abony.hu

Abony.hu fotó: Szilágyi Tamás * A fotó illusztráció! 


2018 szeptember 24 hétfő - 11:54:51     Városi rendezvények      Hozzászólás0

KLIKK a képre a fotógaléria megtekintéséhez!
2018 szeptember 24 hétfő - 09:58:47     Városi rendezvények      Hozzászólás0

orszagos_konyvtari_napok_abonyban_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg orszagos_konyvtari_napok_regos_judit_nem-szulettel_anyanak_abonyban_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg orszagos_konyvtari_napok_rendhagyo_foldrajzora_bodor_tiborral_abonyban_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg orszagos_konyvtari_napok_molnar_g_attila_konyvbemutato_abonyban_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg orszagos_konyvtari_napok_kovacs_violetta_kantortol_bagiraig_abonyban_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg
Nagyításért kattintson a plakátokra!
2018 szeptember 24 hétfő - 09:18:30     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0
Tájékoztató részleges forgalomkorlátozásról - Táborhegy-dűlő (II.) 0307. hrsz

   Tervezett ütemben halad az „Abony külterületi útjainak fejlesztése és a karbantartáshoz szükséges munkagép beszerzése” című nyertes pályázat fizikai kivitelezése.

   A kivitelezést végző Duna-Tisza Aszfalt Kft. által készített ütemterv alapján 2018. szeptember 13-án - részleges forgalomkorlátos mellett - elsőként a Táborhegy-dűlő 0305 hrsz. szakaszán kezdődtek meg a munkálatok. A felújítás 2018. szeptember 18-tól a Táborhegy-dűlő (III.) 0313 hrsz. szakaszán (a lenti térképen Táborhegyi út II-vel jelölve) folytatódott.
 
   A vállalkozó tájékoztatása szerint 2018. szeptember 24-től a Táborhegy-dűlő (II.) 0307. hrsz szakaszán (a térképen Táborhegyi út I-el jelölve) is megkezdődik az út fejlesztése, ezért ezen a szakaszon is részleges forgalomkorlátozásra kell számítani.  
 
 
Kérjük szíves megértésüket a munkálatok befejezéséig!

Abony Város Önkormányzata


Olvasd tovább...
2018 szeptember 24 hétfő - 08:38:33     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0

   Ezúton értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy az E-ON Tiszántúli Zrt. tájékoztatása szerint korszerűsítés miatt áramszünet várható Abonyban az alábbi utcákban és időpontokban

2018. október 1-jén 08:00-16:00 óra között:

Homok utca 1-27. házszámig,
Mónus I. (egész) utca,
Knézich Károly (egész) utca,
 
2018. október 2-án 08:00-16:00 óra között:
 
Nép (egész) utca
Bajtárs (egész) utca
Nyári Pál 1-33. házszámig
Piszke (egész) utca
Mónus I. (egész) utca
Knézich Károly (egész) utca
Szolnoki út 99-139. házszámig
Homok utca 1-61. házszámig
Temető utca 7-29. házszámig
Kodály Zoltán utca 48-60., valamint 33-43. házszámig

2018. október 3-án, 08:00-16:00 óra között:

Vasút dűlő

Az esetleges kellemetlenségek miatt elnézésüket és türelmüket kéri a szolgáltató!

Abony Város Önkormányzata


Oldal:  1 2 3 ... 406 407 408
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
 
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények