Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2022.12.01 Cs.

Folyamatban a jövő évi költségvetés kidolgozása

A gazdálkodás során 2023. évben is biztosítani kell a város kötelező és önként vállalt közszolgáltatásait, ennek érdekében az

Abony Város Önkormányzat képviselő- testülete novemberi ülésén döntött Abony Város Önkormányzatának 2023. évi költségvetésének tervszámairól. intézmények, a városüzemeltetési működőképességét fenn kell tartani. A célok megvalósítását jelentősen befolyásolja a jelentős növekedést mutató infláció és a közüzemi díjak különösen nagy emelkedése és annak kedvezőtlen gazdasági hatása.

A rögzített alapelvek szerint többek közt:

- a helyi adók mértéke nem változik, új adónem bevezetésére nem kerül sor,

- a pénzügyi egyensúly megtartása érdekében törekedni kell a reális tervezésre.

- takarékos, átlátható és biztonságos működtetést kell folytatni.

- Az önkormányzat számára fontos a sportegyesület és non-profit szervezetek támogatása, azonban a támogatási keret meghatározásánál figyelemmel kell lenni az önkormányzat kötelező feladatainak ellátására, az intézmények biztonságosműködésére.

Abony Város Önkormányzat 2020-2024. évekre szóló Gazdasági Programját a „Szeretlek Abony Program „néven a 93/2020.(IX.03.) számú Képviselő-testületi határozatával fogadta el. A program helyi szinten meghatározza mindazokat a célkitűzéseket és feladatokat, amelyek a helyi önkormányzat költségvetési lehetőségeivel összhangban, a helyi társadalmi, környezeti és gazdasági adottságok átfogó figyelembevételével a helyiönkormányzat által nyújtandó feladatok biztosítását, színvonalának javítását szolgálják.

Az önkormányzat sem likvid, sem folyószámlahitellel nem rendelkezik és hitelfelvételt nem tervez.

Pető Zsolt polgármester: "A rezsiválság jelentős terhet és nagy kockázatot jelent a következő költségvetési évre. Terveink szerint erőteljes takarékossági intézkedésekkel, a dologi kiadásaink átrendezésével és energiafelhasználást csökkentő beruházásokkal kívánunk költségvetési egyensúlyt teremteni. Biztonságot jelent, hogy az előző évek gazdálkodásának köszönhetően jelentős pénzmaradvány van mögöttünk, azonban ezt nem szeretnénk csupán a rezsire felhasználni. Folytatni kell a takarékoskodást, de törekednünk kell arra is, hogy minden városi szolgáltatás a lakossági igények szerint működjön és megóvjuk az eddig elért eredményeinket."

478 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak