Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2022.11.07 H.

Előkészületek alatt a településfejlesztési stratégia

Ahogyan azt korábban megírtuk, Pest megyével együttműködésben dolgozza ki Abony városa az úgynevezett Településfejlesztési Tervnek Tekintendő Településfejlesztési Stratégiát.

A munkálatok a TTITS tekintetében már hónapok óta folynak. Pest Megye Önkormányzata a fenti dokumentum kidolgozására támogatást nyújt Abony Városának.

A mai napon a megyei önkormányzat által a munka elvégzésére megbízott cége munkatársa, Guttai Berta és kolléganője személyesen egyeztetett Pető Zsolt polgármesterrel és Bagdács Mónikával, a Településfejlesztési Osztály munkatársával. A részletek pontosítása történik meg a napokban. A tervek szerint az elkészült TTITS-t Abony Város Önkormányzat Képviselő- testülete decemberi ülésén tárgyalja majd. A munkaanyag társadalmi egyeztetésen megy keresztül, nyilvánosan elérhető lesz.

A dokumentum alapozza meg a későbbiekben benyújtandó abonyi pályázatokat, biztos pontja lesz a további fejlesztéseknek. Így többek között tartalmazza az Abony- Szolnok kerékpárút megépítésének igényét, a Katolikus templom felújítási munkálatait, a Városi Strand- és Termálfürdő fejlesztési koncepcióját, a geotermikus fűtésrendszer kiépítését, napelempark létesítését, a Vigyázó kastély megmentését, utak felújítását, és iskolaudvarok újjáépítését is.

A TTITS a hosszú- , közép- és rövidtávú fejlesztési elképzeléseket szedi majd sorba.

Korábban megírtuk:

Az előttünk álló uniós támogatási időszakban a pályázatok egyik feltétele a jól átgondolt városfejlesztési stratégia megfogalmazása.

 A dokumentáció elkészítése speciális szakértelmet igényel és jelentős költséggel jár, ezért is nagy öröm, hogy Pest Megye Önkormányzata egy partnerségi megállapodás keretében átvállalja a terhet Abony esetében. Az Integrált Településfejlesztési Stratégia megyei szintű koordinálásával és finanszírozásával több tízmilliós költségektől mentesül a város, de ennél is jelentősebb eredménye, hogy megnyitja a lehetőséget az uniós források felhasználásához. Pető Zsolt polgármester: „Az elmúlt két évben kitűnő együttműködést folytattunk Pest Megye Önkormányzatával a kultúra és az értékmegőrzés területén. A közös munka folytatódik a terület és településfejlesztés területén is. A megyei partnerségnek, támogatásnak köszönhetően lehetőséget kapunk az uniós pályázatok felhasználására és a városi fejlesztési programok megvalósítására.”

Abony Sajtó

481 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak