Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2022.10.14 P.

Fókuszban a helyi sajtó

Október 13-án a Magyar Újságíró Szövetség által szervezett szakmai interaktív napra került sor.

A rendezvény a „Helyi lapok: szinergia, minden szinten” címet kapta. A hat órás programon részt vett Lőrinczy Veronika Abony város sajtóreferense, a helyi önkormányzati médiumok szerkesztője is.

Nyitóképen: Kocsi Ilona a MÚOSZ elnöke  

Nagyon hasznos napot töltöttem Budapesten a MÚOSZ székházban, ezúton is szeretném megköszönni a nagyszerű lehetőséget. Érdekes volt hallani arról, hogy más önkormányzatok hogyan érik el a lakosságot, milyen helyi lapokat adnak ki, mennyi ezeknek a költségük, mennyit költenek marketingre az adott kisebb vagy nagyobb településen vagy fővárosi kerületben. Én azt gondolom, hogy büszkék lehetünk arra, hogy helyben nagyon költséghatékonyan tudjuk megoldani a lakosság mindenre kiterjedő, részletes tájékoztatását. Beleértve ebbe az Abonyi Naplót, a www.abony.hu weboldalt, Facebook-os kommunikációs felületeinket, valamint az Abony Applikációt is. Érdeklődve hallgattam azok kollégák előadását is, akik nem önkormányzat fenntartású helyi honlapokat üzemeltetnek. Örülök annak, hogy országosan ismert újságírókkal, médiaszakemberekkel találkozhattam. Kocsi Ilonának, a MÚOSZ elnökének is volt szerencsém bemutatkozni, aki elmondta, hogy nagyon örül annak, hogy Abony is jelen van a szakmai napon.

Összességében elmondhatom, hogy nagyon sok szakmai megerősítést kaptam arra vonatkozóan, hogy jó az az irány, mely felé tartunk. ”- Lőrinczy Veronika

 

A program moderátora: Kövesdi Péter, az Érdi Médiacentrum vezetője volt, megnyitó beszédet mondott Kocsi Ilona, a MÚOSZ elnöke. A nyilvánosság mostohagyereke vagy csodagyereke a helyi sajtó? (Átfogó helyzetértékelés, vízióval) címmel előadást tartott Zöldi László médiaszakértő.

A helyi sajtó és az önkormányzat – „Mit enged(het) meg magának a polgármester a helyi nyilvánosság befolyásolásában?” című blokk előadói voltak:

 

Nyirati Klára, Baja polgármester

Pikó András, Budapest Józsefváros polgármestere

Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere

 

Mi így csináljuk - Ahány hely, annyi megoldás című interaktív beszélgetés előadói:

Budaörsi Napló – Eller Erzsébet

Kőbányai Hírek – Gyárfás Zsuzsa

Szentendre – Bellai László kommunikációs tanácsadó, Gálfi Sarolta főszerkesztő

 

Alternatív terjesztési megoldások és megoldatlanságok témában Nagy György újságíró, a Népszava volt főszerkesztője tartott online előadást.

 

Független tájékoztatási fórumok helyi szinten – hogyan, miből, miként? Téma előadói voltak:

- blogszolnok.hu – Bajnai Zsolt

- Debreciner – Porcsin Zsolt főszerkesztő

- ittlakunk.hu – Előadók: Lőke András, Szabados Balázs tulajdonos szerkesztők

- szabadpecs.hu – Babos Attila főszerkesztő

578 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak