Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2022.08.09 K.

Tarka Borjú Főzőverseny eredmények

Augusztus 6-án a Parkerdőben több, mint 25 csapat részvétele mellett rendezték meg a Tarka Borjú Főzőversenyt az Abonyi Vágta kísérőrendezvényeként.

 A programot a Tarkaborjú Egyesület szervezte, Abony város Önkormányzata támogatta. A szervezésben főszerepet vállalt Csányi Sándor és Király Borbála. Ebben az évben az Abonyi Vágta díszvendége Újszilvás volt, ők is főztek ezen a napon. Cegléd is bebizonyította, hogy milyen remek és rutinos indulója a főzőversenyeknek.

Rajtuk kívül testvértelepüléseink közül a lengyel Skrzyszów és Nagyabony csapata is készített finom étkeket. A szervezők nevében ezúton is köszönjük a részvételt minden csapatnak!

Csányi Sándor főszervező lapunknak elmondta, hogy a verseny remek hangulatban telt és ezúton is szeretné megköszönni minden egyes csapatnak a részvételt.

„Nagy öröm számomra, hogy minden csapat hatalmas nagy lelkesedéssel és örömmel főzött. Ezen kívül a remek hangulatú főzőversenyen minden csapat nagy fegyelmezettséget mutatott a szigorú tűzgyújtás szabályok betartásában. Komolyan mondom, hogy le a kalappal előttük! Büszke vagyok arra, hogy az Abonyi Vágta kísérőrendezvényét megszervezhettük, az immár hagyományos Tarka Borjú Főzőverseny formájában. Köszönöm Király Borbála és a zsűri munkáját, valamint minden egyes segítőét, akik mellénk álltak, így a Kultúra Háza munkatársainak is. Természetesen a rendezvény nem jöhetett volna létre Abony Város Önkormányzatának támogatása nélkül, külön köszönöm a segítségüket! Bízom benne, hogy lesz még alkalma a tarkaborjú Egyesület tagjainak hasonló rendezvények megszervezésére és hamarosan újra találkozunk!”- Csányi Sándor

 

Eredmények:

 

Különdíj: Röfi- döfi

Kinizsi Birtok: I. hely Röfi- döfi

 

Sültek:

Dréher söröző

Doktorok

DAKÖV Kft

 

Bográcsos ételek:

Arany minősítés: Varázskezek, Skrzyszów lengyel testvértelepülésünk csapata

Ezüst minősítés: Dréher söröző, Sánta kobra

Bronz minősítés: Abonyi Borjú Pingálók

 

Különdíjak:

Felvidéki főkapitányság különdíja: Sánta kobra

Opóczky testvérek különdíja: Újszilvás község önkormányzata

Kolbász Club Békéscsaba különdíja: Ifjonc kerge marhák

Ősz Szabó Imre és Szecsei Szilveszter különdíja: Nagyabony község és Skrzyszów lengyel település

Kotz Géza különdíja: Marháskodunk csapata

Földi László Országgyűlési Képviselő különdíja: Nagybonyi Íjászok

 

 

680 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak