Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2022.08.08 H.

Hatalmas sikert aratott az Abonyi Vágta

Helyi győzelem: abonyi lovas nyerte az Abonyi Vágtát

Augusztus 6-án rendezték meg az első Abonyi Vágtát, az Abonyi Parkerdőben és a mellette lévő Vágta Téren. A nagyszabású rendezvényt és a futamokat a meleg ellenére több ezer érdeklődő szurkolta végig a helyszínen, amelyek végén eldőlt, kik képviselhetik településüket az októberi döntőn.

A kishuszár és felnőtt versenyek mellett kocsitoló verseny, csikós és pusztaötös bemutató, kombinált fogathajtó verseny és különböző zenés programok, koncertek, kirakodóvásár, főzőverseny, valamint pónilovaglás és bábszínház várta a kicsiket és nagyokat. A szombati nap zárásaként Geszti Péter lépett fel ’Best of Geszti’ című műsorával. Az esemény elképesztően sok látogatót vonzott: több ezren gyűltek össze, hogy láthassák az izgalmas Nemzeti Vágta futamokat és szurkoljanak kedvenceiknek.

A felnőtt versenyzők közül végül 4-an jutottak az októberi döntőbe. A Hősök terén már biztosan ott lesz az első helyen célba érő abonyi Zboray Viktória Vicces nyergében, Farkas Ábel és Tip-Top Nyárádszeredát képviselve, Vámos Mercédesz és Déva Jutka nevű lova Mezőberényből és a negyedikként végző Krupiczáné Mucsi Enikő Kocsér színeiben.

A kishuszárok is szoros versenyben mérték össze tudásukat. Közülük elsőként a felsőpakonyi Nagy Regina jutott a fináléba BT Silver Moon nyergében, második helyen Vozár Vilma és Puszta ért célba Göd képviseletében, harmadikként pedig a fülöpszállási Látos Lili és Charlie végzett.

Itt került sor a Jótékonysági Sztárfutam első edzőversenyére is - ez alkalommal a mezőny három lovasa, Széchenyi Krisztián táncművész, valamint Bács Péter és Krajnik Balogh Gábor színművészek pattantak nyeregbe. Közülük végül Bács Péter bizonyult a leggyorsabbnak, megnyerve ezzel a futamot. A színész egyébként a tavalyi hősök terei döntőben is győzedelmeskedett. A kocsitoló versenyben is helyi győzelem született, Abony csapata bizonyult a legjobbnak.

Gratulálunk a továbbjutóknak! Nyeregbe Vidék, nyeregbe Magyarország!

Forrás:

https://www.vagta.hu/news/1111/helyi-gyozelem:-abonyi-lovas-nyerte-az-abonyi-vagtat

 

 

 

 

 

 

 

 

578 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak