Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2022.07.21 Cs.

Az extrém hőségre való tekintettel ülésezett a „Vörös kód bizottság”

Pető zsolt polgármester írja közösségi oldalán:

A mai napon egyeztetést folytattam irodámban a Humán Szolgáltató Központ vezetőjével Balog- Kökény Krisztinával, Korbély Csabánéval a Humánpolitikai Bizottság elnökével és Krupincza János bizottsági taggal, önkormányzati képviselővel.

Az értekezlet témája a hőségriadó országos elrendelése volt, mely Abonyt is érinti. A hét végén városunkban a hőmérséklet elérheti a 40 Celsius fokot is.

A hőség veszélye miatt a meteorológiai szolgálat az egész országra figyelmeztetést adott ki. Az országos tisztifőorvos most szerdától szombat éjfélig rendelte el a legmagasabb fokozatot, a harmadfokú hőségriasztást.

Azon dolgozunk, hogy Abonyban a lehető legkevesebb bajt okozza az extrém meleg időjárás Így hűsítő pontokat jelöltünk ki több közintézményben is.

A Kultúra Háza az egyik ilyen klimatizált épület, ahol ivóvizet is biztosítunk a Kálvin út 1. szám alatt. E mellett a Családsegítő Központban is fogadják a megpihenni vágyókat a Szilágyi Erzsébet út 3. és a Köztársaság utca 2. szám alatt.

A Főtérre párakaput szereltünk fel.

A nagy melegben ügyeljünk a megfelelő folyadék-utánpótlásra, kerüljük a cukros, valamint alkohol- és koffeintartalmú italok fogyasztását. A nagyon erős UV-sugárzás miatt célszerű óvni testünket a leégés ellen. Ezt megtehetjük magas faktorszámú fényvédő krémekkel, valamint napszemüveg, szalmakalap viseletével. A legmelegebb órákban kerüljük a tűző napon való tartózkodást!

Fokozottan figyeljenek idős embertársainkra és a gyermekekre, mert ők különösen veszélyeztetettek!

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy az extrém meleg miatt bajba jutott embertársainkon segítsünk! Így kérjük, ha problémája adódott, vagy tud olyan szomszédot, vagy ismerőst, akinek segítségre van szüksége, hívja a Családsegítő Szolgálat éjjel- nappal, hétvégeken is elérhető számát: 06703866671.

617 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak