Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2022.07.04 H.

Kezdődik a kerékpáros pumpapálya építése

Ahogyan arról beszámoltunk, Magyarország Kormánya tavaly decemberben hozott határozatot arról, hogy Abony Város Fejlesztési Programját 174.249.525 forinttal támogatja.

Ezen belül a Mikes- tó körül is több projekt kapott támogatást. A tervek között szerepelt egy ún. "Pump-track pálya", egy különleges biciklipálya.

A nyertes ajánlattevő cég, a Sy-Metrich tech Kft. részére a mai napon átadásra került a munkaterület. Megkezdődtek a földmunkák a Mikes- tó partján.  A teljesítési határidő 2022. szeptember 30. Helyszín: 2740 Abony, Mikes-tó (2972 hrsz) - Mikes tó Dembinszky utca és Viola utca közötti partszakasza.

A beruházás összköltsége 26.831.798,- Ft.

Korábban megírtuk:

Abony Város Önkormányzata a Mikes tó rekreációs fejlesztési tervének keretein belül szeretne létrehozni egy modern, és biztonságos elemekkel felszerelt játszóteret a gyermekek számára, valamint a felnőtt lakosság szabadidős tevékenységét segítve egy szabadtéri edzőpályát. A tervek között szerepel egy ún. "Pump-track pálya", egy különleges biciklipálya. A Mikes tó, és környezete kifejezetten alkalmas a rekreációs célú fejlesztésre, mely többek mellett fontos szerepet játszik a lakosság közösségtudatának erősítésében is. A projekt teljes költsége 37.407.025.-Ft.

A Mikes- tó partján hamarosan futókör is épül, egy másik nyertes pályázatnak köszönhetően.

Abony Sajtó

1011 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak