Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2022.03.17 Cs.

Polgármesteri üzenet

A Pecsenye Parádé és a Tarka Téri rendezvények olyan sajátos abonyi programok, melyek rövid múltjuk ellenére gyorsan közkedvelté váltak városunk és a szomszédos települések lakói körében is.

A színes éjszakai piac, a közös ének, a zenés kavalkád, az étel és italkóstolók, a traktorok bemutatója egyre több látogató, turista, valamint kereskedő, termelő és kézműves számára volt vonzó az elmúlt évben.

A szervezők, a közönség és az árusok egymásra találásának köszönhetően pedig lépésről lépésre közeledhetünk célunk felé, mely nem más, mint Abony városi funkcióinak és térségi vezető szerepének erősítése, kiemelése. Az idei Pecsenye Parádé jól példázza a felénk forduló érdeklődést és bizalmat. Két évvel ezelőtt 15 csapat mérte össze erejét, idén a rendezvény előtt két héttel 28 csapat jelentkezése után helyhiány miatt le kellett zárnunk a nevezést. Két évvel ezelőtt alig 10 árus kínálta termékeit, idén 50 jelentkező után ki kellett tennünk a megtelt táblát.

A két évvel ezelőtti programkínálat idén két naposra bővült és számos ismert személyiség látogat hozzánk. A bőséges étel és italkínálat mellett, termelői bemutatóval, vásárral, színes látnivalókkal várjuk a felnőtteket. Játszóudvarral és az MH.86 Szolnok Helikopter Bázis szimulátoraival adunk élményt a gyerekeknek. Ízek, zamatok, élmények kicsiknek és nagyoknak. E nagyszerű program megvalósítását az Önkormányzat és a Tarka Borjú Hagyományőrző Egyesület támogatása, a termelők és a kereskedők hozzájárulása, valamint a látogatók belépődíja együttesen biztosítja. Köszönöm minden szervezőnek, termelőnek, kiállítónak, szereplőnek és látogatónak, hogy részvételével hozzájárul a II. Pecsenye Parádé és a város turisztikai sikeréhez! - Pető Zsolt polgármester

679 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak