Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2022.01.24 H.

Kitüntetés

A Kultúra Napja alkalmából Debreczeni- Bakos Melinda január 22-én Abony Város Közművelődéséért díjat vehetett át a Kultúra Háza Színháztermében.

A kitüntető címhez szeretettel gratulálunk Abony Város lakossága nevében és kívánunk további jó munkát, egészséget!

Debreczeni-Bakos Melinda kultúra és színház iránti szeretete már a gyermekkorában megmutatkozott. Az abonyi színjátszás 2000-es évek eleji felvirágzásánál is jelen volt. A Bihari János Zeneiskola által támogatott színdarabok a 2007-es évtől váltak rendszeres városi programokká. Linda részt vállalt mindegyikben. Szerepelt, többek között a Mágnás Miska, Az obsitos, A nyitott ablak, a Leányvásár, a Csókos asszony című operettekben. 2012-ben alapította meg a Bihari Gyerekszínházat, amelynek első bemutatója A dzsungel könyve című musical volt.

Linda ezt követően már kizárólag a rendezésre fókuszált. Nem csupán gyermekekkel dolgozott együtt, hanem a felnőtt társulat tagjait is bevonta a munkájába. Ilyen közös munka volt 2013-ban az Oliver! c. musical, majd ismételten A dzsungel könyvét mutatták be az átadott új művelődési ház épületében. Ez volt a legelső színházi produkció az intézményben, és ettől az évtől kezdett el rendezvényszervezőként is tevékenykedni a Kultúra Házában.

Indul a bakterház, István, a király, Aladdin és Jafar, Jézus Krisztus Szupersztár, Az új király – ezek a színdarabok mind az ő rendezésében valósultak meg.

Ő fektette le a Bihari Ifjúsági Stúdió alapjait is, amelynek tagjai javarészt olyan fiatal felnőttekből állnak, akik a Gyerekszínházban kezdték színjátszós pályafutásukat.

Linda a munkáját mindig óriási lelkesedéssel és szeretettel végzi. Ezt az elhivatottságot átragassza másokra is. Gyermekeket és felnőtteket egyaránt inspirál, akik szabadidejüket és hétvégéjüket nem sajnálva törekszenek egy-egy színdarab bemutatásának sikerén. Ezért az abonyi színjátszó kultúráért tett érdeme felbecsülhetetlen.

Kiemelkedő munkájáért idén Abony Város Önkormányzata „Abony Város Közművelődéséért” díjat adományoz Debreczeni-Bakos Melinda Ágnesnek.

635 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak