Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2022.01.20 Cs.

Helyi Választási Iroda közleménye

2022. április 03. napján országgyűlési képviselők választására és országos népszavazásra kerül sor Magyarországon.

Az eddig működő szavazatszámláló bizottságok választott tagjainak megbízatása a következő általános országgyűlési választásra megválasztott szavazatszámláló bizottsági tagok megválasztásáig tart.

A szavazatszámláló bizottságok választott és a jelölő szervezetek (pártok) által delegált tagokból állnak. A szavazatszámláló bizottságok választott tagjait a települési önkormányzat képviselő-testülete választja meg.

Szavazatszámláló bizottság választott tagja az adott településen lakcímmel rendelkező és a központi választási névjegyzékben szereplő magyar állampolgár lehet.

A szavazatszámláló bizottságnak nem lehet választott tagja:

  • a köztársasági elnök,
  • a háznagy,
  • képviselő,
  • alpolgármester,
  • jegyző,
  • másik választási bizottság tagja, választási iroda tagja,
  • a Magyar Honvédséggel szolgálati jogviszonyban álló hivatásos és szerződéses katona, honvéd tisztjelölt, honvéd altiszt-jelölt, és a tényleges szolgálatot ellátó önkéntes tartalékos katona,
  • jelölt,
  • párt tagja,
  • a választókerületben jelöltet állító jelölő szervezet tagja,
  • a választókerületben induló jelölt hozzátartozója,
  • a központi államigazgatási szervekről, valamint a Kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló törvény szerinti központi államigazgatási szervvel vagy a választási bizottság illetékességi területén hatáskörrel rendelkező egyéb közigazgatási szervvel kormányzati szolgálati jogviszonyban, politikai szolgálati jogviszonyban, biztosi jogviszonyban, szolgálati vagy más, munkavégzésre irányuló jogviszonyban álló személy a közalkalmazott kivételével.

A megválasztott és a szavazatszámláló bizottság munkájába bevont tagok részére jogszabályban meghatározott összegű (bruttó 50.000 Ft) díjazás jár.

A megválasztott szavazatszámláló bizottsági tagok a megválasztásukat követően kötelesek esküt tenni és minden választás és népszavazás előtt egy felkészítő képzésen részt venni.

A képviselő testület által megválasztott szavazatszámláló bizottsági tagokból a helyi választási iroda vezetője állítja össze az egyes bizottságokat.

Tájékoztatjuk a jelentkezők figyelmét, hogy a szavazatszámláló bizottság munkája a választás napján hajnal 05.00 óra körül kezdődik, és a szavazóköri eredmény megállapításáig tart, mely késő éjjel is lehet. Kérjük, hogy a jelentkezését csak abban az esetben adja le, ha vállalni tudja a fent leírtakat.

A szavazatszámláló bizottság tagjai a szavazást követő napon mentesülnek a jogszabályban előírt munkavégzési kötelezettségük alól, erre az időre átlagbér illeti meg őket, melyet a munkáltató fizet, a munkáltató pedig a tagot megillető bér- és járulékai megtérítését a szavazást követő öt napon belül igényelheti a helyi választási irodától.

Választott szavazatszámláló bizottsági tagnak a mellékelt jelentkezési lap kitöltésével lehet. A jelentkezési lap, valamint az adatvédelmi tájékoztató letölthető Abony Város hivatalos honlapjáról ( www.abony.hu ), vagy átvehető az Abonyi Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán (2740 Abony, Kossuth tér 1.).

A jelentkezés benyújtási határideje: 2022. február 02.  

Cím: Helyi Választási Iroda 2740 Abony, Kossuth tér 1.

A jelentkezési lap benyújtható személyesen a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán vagy postai úton, úgy, hogy az a benyújtási határidőig megérkezzen, valamint a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. elektronikus levelezési címre szkennelve továbbítva.

A jelentkezéssel kapcsolatban bővebb tájékoztatás kérhető hivatali munkaidőben az alábbi telefonszámokon:

+36 53/360-135 /143-as és 135-ös mellék

 

Jelentkezési lap IDE kattintva

962 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak