Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2021.12.25 Szo.

Polgármesteri köszöntő

Tisztelt Abonyiak!

Kedves Barátaim!

Karácsonyhoz és az év utolsó napjaihoz közeledve számtalan gondolat kering mindannyiunk fejében.

Beszereztünk-e már minden ajándékot és ünnepi kelléket? Gondoltunk-e minden családtagra és barátra? Elvégeztünk-e minden feladatot, melyet célul tűztünk magunk elé? Sok kérdés és sok kavargó válasz között kell rendet teremtenünk. A válaszadás nem csak a magánéletben, hanem közéleti munkákban is nehéz feladat, hiszen egyszerre különleges és tartalmas évet tudhatunk magunk mögött.

 

Különlegességét érdekes módon az adja, hogy az év első feléig tartó járványügyi korlátozások után visszatérhettünk megszokott mindennapi életünkhöz. Újra indulhattak a közösségi programok, ismét megnyithattak a közösségi terek. A visszakapott szabadságnak köszönhetően elhárultak az akadályok a megszokott önkormányzati feladataink ellátása elől is. Intézményeink újra a megszokott feltételek mellett működhettek és több területen is megkezdődhetett a városfejlesztési elképzeléseink megvalósítása.

 

A közösségért dolgozó valamennyi munkatársunknak köszönhetően egészségügyi és szociális intézményeink biztosították minden segítségre szoruló személy ellátását. Bölcsődéink, óvodáink folyamatos ellátást nyújtottak a gyermekek számára. Közművelődési és sport intézményeink elérhetővé tették a kulturális és sportesemények sokaságát. Az igazgatás és településüzemeltetés területén elősegítették a mindennapi lakossági ügyek megoldását és a vonzó városi környezet megteremtését.

 

A fejlesztéseket tekintve egyik legfontosabb eredményünk az üzleti park benépesülése, a városban működő vállalkozások számának növekedése, a nagy hagyománnyal rendelkező abonyi cégek erősödése, a helyi munkalehetőségek bővülése. Mindez mellett elindulhatott több régen várt beruházásunk is. Megkezdődött a Varga János Birkózóterem építése, útalap készült a Garay J., Wekerle S. és a Mónus I. utcában, megépült az Erzsébet királyné, a Bethlen G., a Csillag Zs., a Türr I., a Székely B. és a Bartók B. út. Bővült a közvilágítási hálózat, játszótéri eszközökkel és erdei tanteremmel fejlesztettük a parkerdőt. Megvásároltuk és így városi tulajdonba került a 20 hektár területű Nagyerdő. Elnyert pályázatoknak, támogatásoknak köszönhetően megkezdődhet az üzleti parkba tervezett csarnoképületünk megvalósítása, a zártkerti rész útjainak megépítése, a Knézich K. út építése, a Nagykőrösi út 3. alatti közösségi épület teljes felújítása, folytatódhat a Sívó kúria (Egészségmegőrző Központ) megújítása, kerékpáros ügyességi pálya és játszótér építésével elindulhat a Mikes tó környezetének fejlesztése, megkezdődhet a Vasút úti járda (Nagykőrösi út és Luther út közötti szakasz) díszburkolatának építése, fejleszthetjük a művelődési ház színháztermének technikai eszközeit, felújíthatjuk négy óvodaépületünket.

 

A tartalmas év kapcsán intézményeink működése és fejlesztése mellett említést kell tenni azokról a programokról, melyek színessé tették a város életét. Ezek közé tartozik a júniusban rendezett Családi Nap, a főtéren megrendezett Tesla Musical, a Bihari Ifjúsági Stúdió által előadott Hotel Menthol, a hagyományos Tarka Borjú Főzőverseny és Tóparty, az augusztusi-szeptemberi-novemberi Tarka Téri Piac, a mi dalunk a „Sej Nagyabonyban…” című dal 150. évfordulójának megünneplése, a Trak&Roll bemutató és nem utolsó sorban a városi adventi rendezvények megrendezése. Különleges és tartalmas év volt, melynek eredményeit és tapasztalatait még hosszasan lehetne sorolni.

 

Kedves Barátaim!

 

Továbbra is hiszem, hogy csak közös munkával lehetünk eredményesek, a közösség erejével érhetjük el közös célunkat a mindenki számára biztonságot jelentő, vonzó és modern város kialakítását.

 Köszönöm az év során végzett közös munkát, a jószándékú támogatást és az önzetlen segítségnyújtást!

Abony Város Képviselő-testülete nevében békés, boldog karácsonyi ünnepeket és egészségben teljes, sikerekben gazdag új esztendőt kívánok mindenkinek!

 Tisztelettel:

 

Pető Zsolt polgármester

 

 

946 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak