Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2021.10.21 Cs.

Tervezői egyeztetés a gimnáziumról

Október 20-án a Városházán egyeztetést tartottak a Kinizsi Pál Gimnázium felújítása, valamint bővítése tárgyában.

A megbeszélésen részt vett Pető Zsolt polgármester mellett dr. Oláh Mihály Zoltán okleveles építészmérnök, Stummer- Mészáros Bernadett intézményvezető valamint a Településfejlesztési Osztály munkatársa. A fejlesztési elképzelések tervezési szakaszába természetesen bevonják a fenntartót, a Ceglédi tankerületi Központot is. A napokban felmérik az épületet.

Cél, hogy a mostani régi épület helyett egy megújult, modern intézmény várja a gimnázium diákjait, és ezzel jövőt teremtsenek a középiskolának.  

a1 640 480

Korábban Pető Zsolt polgármester elmondta, hogy a Kinizsi Pál Gimnázium a város fejlődése és jövője szempontjából az egyik legfontosabb bástya, melynek megerősítése az egyik legfontosabb önkormányzati cél.

A város népességmegtartása és fejlődése szempontjából kulcs fontosságú a középiskolai oktatás erősítése. A város gazdasági programja, a Szeretlek Abony Program is tartalmazza a Kinizsi korszerűsítését és tantermi bővítését, mely az előttünk álló uniós fejlesztési időszak pályázataiból valósággá is válhat.

1259 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak