Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2021.10.05 K.

Fejlesztések előkészítéséről döntött a képviselő-testület

Ez év tavaszán polgármesteri döntés született több jövőbeni önkormányzati fejlesztés előkészítéséről és ezzel összefüggésben a településrendezési szabályok módosításáról.

A partnerségi egyeztetést követően a képviselő-testület az alábbi módosításokat továbbítja állami főépítészi egyeztetésre:

 - A Parkerdő területe a jövőben rekreációs területként kerülhet további fejlesztésre, ezért övezeti besorolása pihenőparkra módosul.

- A Strand melletti játszótér jelenlegi park besorolása strandterületre módosul így a területen lehetőség nyílik egy jövőbeni uszodai fejlesztés megvalósítására.

 - Az Üzleti Parkkal szemközti egykori vásártér terület általános gazdasági terület besorolásba került, így megvalósíthatóvá válik újabb ipari terület kialakítása, újabb cégek betelepüléséhez szükséges hely biztosítása.

Az önkormányzati fejlesztések mellett egy magánkezdeményezést is támogatott a testület, mely szerint egy jelenlegi mezőgazdasági területet ipari-gazdasági területté kíván alakítani. A képviselő-testület felhatalmazta a polgármestert az Állami Főépítésszel való egyeztetések lefolytatására.

1146 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak