Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2021.07.09 P.

Újabb 15 évre kapta meg az Abonyi Horgász Egyesület a tavat

Abony Város Önkormányzatának képviselő- testülete július 8-i rendkívüli ülésén egyhangú igennel döntött arról, hogy az Abonyi Horgász Egyesülettel új szerződést kötnek, a régit felbontják.

 Így újabb 15 évre kapja meg a jelenleg is a kezelésükben álló tavat a civil szervezet.

A határozat szerint: „Abony Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Abony Város Önkormányzatának 1/1 arányú kizárólagos tulajdonát képező Abony, külterület 096/1 hrsz alatt felvett 11 ha 5981 m2 területű „kivett bányató, rét és kivett saját használatú út” megnevezésű ingatlant 2021. július 15. napjától 15 évre ingyenesen az Abonyi Horgász Egyesület használatába adja.”

Barna József, az Abonyi Horgász Egyesület elnöke tavaly októberben kérelmet nyújtott be Abony Város Önkormányzata felé, melyben az 1994. április hó 4. napján kelt, és 2023. december 31-ig érvényben lévő, az Abony-külterület 096/1 hrsz-ú, bányató megnevezésű ingatlanra kötött haszonbérleti szerződés meghosszabbítását kérte még a bérleti szerződés lejárata előtt.

Az Abonyi Horgász Egyesület kész hosszútávú beruházások elindítására és finanszírozására a vizek minőségének javítása érdekében önerőből és pályázati forrásokból, viszont ennek alapfeltétele, hogy a bérleményben szereplő bányató hosszútávon az egyesület használatában legyen.

Erre mondtak igen a települési képviselők a júliusi rendkívüli ülésen. Így 15 évre megkapták az ingatlant térítésmentes használatra.

1610 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak